Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συνδεσμος ΗΛΙΟΣ: Προτάσεις για τα φ/β στο υπουργειο


Οσο ειδατε απαντηση απο το
υπουργειο  εσεις,
αλλο τοσο ειδε και ο  ΗΛΙΟΣ

Μέχρι τον Αύγουστο του 2012 , τα κτιριακά Φωτοβολταϊκά [ Οικιακά και Μικρών επιχειρήσεων έως 10 kw) είχαν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Συνοπτικά αυτά ήσαν


  1. Βοήθησαν πολλές οικογένειες με συνεχώς μειούμενο εισόδημα να αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό σοβαρό έσοδο (περίπου 8-9.000 ευρώ το χρόνο), που μείωνε τις απώλειες  από τα κυβερνητικά μέτρα .
  2. Έφεραν στα Δημόσια ταμεία μέσω Φ.Π.Α., φόρων και ασφαλιστικών εισφορών πάνω από
    600.000.000 ευρώ ,την ίδια ώρα που οι ίσης συνολικής ισχύος μεγάλες επενδύσεις  δεν απέφεραν ούτε το 10% αυτού του ποσού ,αφού οι ξένες μεγάλες επενδύσεις
α]δεν πλήρωναν Φ.Π.Α για το 85-90% του εξοπλισμού τους , β]δεν παρήγαγαν ούτε το 30% των θέσεων εργασίας σε σχέση με τα μικρά κτιριακά ,
γ] εξήγαγαν  και εξάγουν  στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους,  αφού είναι ξένες επενδύσεις με ελαχίστη προσφορά στην Ελληνική Οικονομία .
  1. Τα Οικιακά Φωτοβολταικά δημιούργησαν σοβαρούς τζίρους σε περιφερειακές αγορές της χώρας, λόγω κατανάλωσης μεγάλου μέρους του παραγόμενου τζίρου σ’ αυτές, δημιουργώντας παράλληλα νέα έμμεσα έσοδα για το κράτος.
  2. Δημιούργησαν 25.000-30.000 θέσεις εργασίας, ιδίως σε νέους τεχνικούς και επιτηδευματίες.
  3. Δημιούργησαν τις προοπτικές για βιοτεχνίες παραγωγής εξοπλισμού Φωτοβολταϊκών στην περιφέρεια, ιδιαίτερα από νέους επιστήμονες.
  4. Σε περιόδους που εταιρείες συναφείς  του κλάδου της οικοδομής  , κινδύνευαν να σβήσουν, πήραν ανάσα μέσα από την αγορά των κτιριακών Φωτοβολταϊκών (αλουμίνια, σίδερα, σκεπές κ.λπ.)
Όλα αυτά σχεδόν έσβησαν, βγήκαν στην ανεργία χιλιάδες νέοι και ετοιμάζονται να κλείσουν πολλές εταιρείες του χώρου.

Προτείνουμε
Α) ένταξη των κτιριακών Φωτοβολταϊκών στο ‘’εξοικονομείν ‘’και τα πράσινα ταμεία  της Ε.Ε με ανάλογη επιδότηση κατασκευής , δεδομένου ότι  οι νέες τιμές (0,25ευρώ/kw από 0,49ευρώ/kw) έχουν μεγαλώσει το ρίσκο και έχουν μειώσει την απόδοση του κεφαλαίου στο 10% , όταν τα δάνεια γι’ αυτό το σκοπό δίδονται με επιτόκια 8-12%  τελικό  κόστος.

Β) επαναφορά του παλιού μέτρου της αναβίωσης βιομηχανικών χώρων και  ‘’fast track’’ αδειοδότηση Φωτοβολταϊκών στα παλιά βιομηχανικά ,βιοτεχνικά και εμπορικά  κτίρια  με μικρή επιδότηση τιμής πώλησης.
Το θετικό ισοζύγιο από την παραγωγή ενέργειας θα διευκολύνει τον Επιχειρηματία να επαναλειτουργήσει τον αδρανή χώρο  με το ίδιο η νέο αντικείμενο εργασιών ,αφού θα είναι μειωμένο το ρίσκο της επενδυτικής του απόφασης .
Θα τεθεί βέβαια ως προϋπόθεση  η μέσω αυτού του μέτρου αύξηση της απασχόλησης .π.χ.  ο επιχειρηματίας θα προσλαμβάνει για 3 χρόνια έναν εργαζόμενο ανά 20kw άδειας

Γ) κατάργηση της προϋπόθεσες της κάθετης ιδιοκτησίας για εγκατάσταση φ/β σε στέγες  έως 10kw , ώστε ο στόχος,   για δημιουργία οικισμών εξοχικών κατοικιών προς πώληση σε ξένους , να αποκτήσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα.
Κάθε μεζονέτα του οικισμού θα αποκτά μέσω της στέγης, λόγω φ/Β, ένα έσοδο 3-4.000 ευρώ/έτος , κάτι που ο ξένος υποψήφιος αγοραστής θα λάβει σοβαρά υπ’ όψη του ,ως κόστος συντήρησης της εξοχικής κατοικίας του στην Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα δώσει τεράστια ώθηση στο κλάδο της οικοδομής και του Τουρισμού, καθιστώντας  παράλληλα άμεσα εφικτό τον Κυβερνητικό στόχο για πωλήσεις κατοικιών στην Ελλάδα σε ξένους υπηκόους. Σήμερα σε έναν οικισμό αποτελούμενο από 20 μεζονέτες επιτρέπεται εγκατάσταση ενός μόνο φ/β συστήματος 10kw.
Η μέσω αυτού του μέτρου δημιουργία <ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ> στην χώρα μας θα δώσει μεγάλη ώθηση στην Οικοδομή και τον Τουρισμό  στην χώρα μας.

Δ] Να επιτραπεί η εγκατάσταση κτιριακών  Φ/βολταϊκών σε μισθωμένα ακίνητα με την συναίνεση του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Τονίζουμε ότι ο ενοικιαστής δεν θα μπορεί να έχει πάνω από 2 συμβόλαια στο όνομα του ,για να μην εξελιχθεί σε επιχείρηση  ο στόχος ενίσχυσης μικρών Οικογενειακών και επιχειρηματικών εισοδημάτων .

Κύριοι
Έχουμε όλη την τεχνογνωσία για να υποστηρίξουμε  νομικά και οικονομικοτεχνικά την υλοποίηση των προτάσεων μας   ,οι οποίες ξεκινούν πρώτα από το συμφέρον της χώρας αυτές τις στιγμές  και θέλουμε να μας δώσετε την ευκαιρία να το  αποδείξουμε.
Η  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΑΡΓΥΡΗΣ  ΣΑΛΠΕΑΣ      

11 σχόλια:

  1. Μπράβο, σωστά τα λόγια σας, επίσης να μειωθούν οι όροι σύνδεσης του οικιακού φωτοβολταϊκού, 1000 ευρώ είναι πάρα πολλά. Μία τιμή κοντά στα 30 λεπτά θα βοηθούσε πάρα πολύ την αγορά να επανέλθει. Συμφωνώ επίσης και για τα έργα fast track, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην ελληνική κοινωνία, μόνο φαντάζομαι στις τσέπες κάποιον εκλεκτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί επίσης να μην μπορεί κάποιος να βάλει μέχρι πχ 15kWp αν το χωράει η ταράτσα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΕΠΕΝΔΣΗ. ΕΙΝΑΙ Φ Ο Υ Σ Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καληνύχτα, όνειρα γλυκά και σκεπάσου μη κρυώσεις....

      Διαγραφή
    2. ΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ..

      Διαγραφή
    3. Σε λιγο να δουμε απο που θα πληρωνομαστε. Νεα μετρα ο λαγηε για τα φωτοβολταικα. Εχουμε μπλεξει με ΛΑΜΟΓΙΑ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμε όταν είχαν πρωτοβγει τα κινητά ήσουν από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα τους έκαναν χρήση και σήμερα έχουν από δυο τρία ο καθένας; Για ιστορικούς λόγους ο Ήλιος ταιριάζει στον τόπο μας. Όλα τα ξένα πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά στην εξέλιξή τους, κοίτα να ξυπνήσεις σύντομα, γιατί παίρνεις και άλλους στον λαιμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλες οι προτασεις....αλλα αυτοι εχουν δικο τους σκεπτικο........ εχοθν ετοιμη την εκτακτη εισφορα και στα σπιτικα.....THIS IS THE END........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ. Αυτα τα λες για να τα οικονοματε εσεις με τις μελετες. Μονο για εσας ειναι αυτες οιεπενδυσεις και τους αεριτζηδες κατασευαστες που ανοιξαν γραφεια οπως τα χρματιστηριακα γραφεια και ΕΛΔΕ το 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόλις καταλάβεις την διαφορά του αέρα των μετοχών με την ενέργεια που σε λίγα χρόνια θα είναι από τα λίγα εξαγώγιμα είδη μεταξύ των κρατών, έλα να μας τα ξαναπείς. (Και στην Γροιλανδία δύναται να παραχθεί σταφύλι αν υπάρχει ενέργεια.)

      Διαγραφή
    2. νεα μτρα για τις απε. Κ' αλλες μειωσεις στις τιμες. Τα επομενα χρονια θα εξαγουμε αερα κοπανιστο και οχι ρευμα. Οποιος θελει ας επενδυση σε φωτοβολταικα

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ