Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δασμοί εως 50% απο τους Κινέζους τον Ιανούαριο 2013!

Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις
Σύμφωνα με το digitimes η Κυβέρνηση της Κίνας φέρεται να έχει κάνει μια προκαταρκτική απόφαση για επιβολή ΔΑΣΜΏΝ στις εισαγωγές πολυπυριτίου από την ΕΕ, τη Νότια Κορέα και ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την αντιμονοπωλιακή έρευνά της.

Αυτοι οι δασμοί είναι πιθανό να είναι περίπου 30-50% ή και περισσότερο!

Η Κινέζικη κυβέρνηση είναι πιθανό να ανακοινώσει την ετυμηγορία πριν η ΕΕ ανακοινώσει τη δική της για τα φωτοβολταικα πανελ, ετσι ωστε  να κερδίσει σε διαπραγμάτευτική ισχύ στις εμπορικές συνομιλίες.

Οι κατασκευαστές επεσήμαναν οτι οι δασμοί μπορεί να έχουν αναδρομική περίοδο 90 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση της Κινας βγάλει την ετυμηγορία τον Ιανουάριο του 2013, τα  διεθνής υλικά που εχουν εισαχθεί απο την Κίνα μετά τον Οκτώβριο μπορεί να πρέπει να μπουν δασμοί.

Ετσι λοιπον, οπως αλλωστε ηταν αναμενόμενο, ο Κινέζικος δράκος δεν καθεται με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υπαρχουν νικητές στον εμπορικό αυτό πόλεμο που ξεκίνησε η Αμερική και συνεχίζει η Ευρώπη για να προστατεύσουν τις εταιρίες παραγωγής φωτοβολταικών πανελ. 

Ο μόνος χαμένος  θα ειναι η πράσινη ενέργεια και ποιος αλλος; ο καταναλωτής που θα αγοράζει τα πανελ πανακριβα. Ισως να το ξανασκεφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ