Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Συλλογος Παραγωγων φβ Δ. Μακεδονιας: παραλογισμος η εκτακτη εισφορα


Την διόρθωση της επιβολής έκτακτης εισφοράς 25-30% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών επιχειρήσεων με πρόσφατο νόμο, ζητά ο Σύλλογος παραγωγών φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας, από τους βουλευτές της περιοχής, με παρέμβαση τους στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος, μέλος του Συλλόγου, τόνισε πως η έκτακτη εισφορά πνίγει τις επιχειρήσεις που
αριθμούν περί τις 500 στην Δυτική Μακεδονία, αφού επιβάλλεται όταν ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει εξοφλήσει οφειλές προς τις επιχειρήσεις από τις αρχές καλοκαιρού και όταν το κράτος φορολογεί κανονικά τις επιχειρήσεις με 26% επί του συνολικού τζίρου, παρά την έκτακτη εισφορά.

Ο κ. Σιαμπανόπουλος έκανε λόγο για παραλογισμό και σημείωσε πως περιμένει να κατατεθεί τροπολογία στην Βουλή από το ΥΠΕΚΑ το οποίο είναι σύμφωνο ώστε να μειωθεί η έκτακτη εισφορά και η φορολογία εισοδήματος να υπολογίζεται αφού αφαιρεθεί η εισφορά.
Εάν δεν συμβούν αυτά ο κ. Σιαμπανόπουλος σημείωσε πως οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα δάνεια που πήρε το 99% αυτών και θα τις πάρουν οι τράπεζες.

http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Ston-agwna-kata-ths-eisforas-sta-f-b-kai-oi-paragwgoi-D.Makedonias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ