Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επιβολη της εκτακτης εισφορας επι του ΤΖΙΡΟΥ!

Αλητες ή επιορκοι ?

Η πλέον παράδοξη εξέλιξη σε σχέση με την επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των σταθμών ΑΠΕ, φαίνεται ότι τελικά κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του energypress, στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ολοκληρωθεί (βρίσκεται υπό την έγκριση της τρόικας) και θα κατατεθεί την Παρασκευή
στη Βουλή, προβλέπεται ρητά ότι η εισφορά επί του τζίρου των ΑΠΕ δεν εκπίπτει από την φορολόγηση εισοδήματος.

Αντίθετα, αντιμετωπίζεται όπως και οι υπόλοιπες εισφορές (ΕΕΤΗΔΕ, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.) και φορολογείται κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει τεθεί και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και από κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς γνωρίζουν ότι η οικονομική αφαίμαξη που θα υποστούν οι επενδυτές ΑΠΕ θα είναι συντριπτική. Παρόλα αυτά η «γραμμή» Στουρνάρα είναι να μην υπάρξει επ΄αυτού διαφοροποίηση σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των εισφορών.

Βεβαίως επειδή το φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, εκτιμάται ότι η κινητοποίηση βουλευτών από όλα τα κόμματα θα μπορούσε να υποχρεώσει σε οπισθοχώρηση τον κ. Στουρνάρα, ωστόσο κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί.


http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Forologiko-nomoshedio:-Foros-kai-gia-thn-eisfora-epi-toy-tziroy-twn-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ