Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αντιδράσεις στη βουλή χθες για την εκτακτη εισφορα

Νύχτα το πείρε το δίπλωμα οικονομικων
ο Στουρναρας!
ΤΙΣ αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την επιβολή φόρου επί της έκτακτης εισφοράς που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο στις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών αντιμετώπισε χθες στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων και από τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης αγοράς.

Συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι «είναι άδικο να φορολογηθεί η έκτακτη εισφορά, διότι στην περίπτωση αυτή οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φορολογηθούν διπλά και μάλιστα για κάτι που δεν θα εισπράξουν». Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Α. Μπέζα ότι «το μέτρο αυτό θα καταπέσει στα δικαστήρια, αφού δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει διπλό φόρο για τον ίδιο λόγο», ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης σχολίασε ότι «είναι υπερβολή το 30% στα φωτοβολταϊκά. Πρόκειται για εξοντωτική και μη ανεκτή φορολογία».

Μάλιστα, όπως εξηγούσε στο περιθώριο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου (ΠΑΣΥΦ) Ν. Καλογεράκης «ο φόρος, θα πληρωθεί μία φορά από τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλη μια, επειδή θεωρείται έσοδο, στον ειδικό λογαριασμό του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε να καταβληθεί ο φόρος για το 30% της έκτακτης εισφοράς φέτος, αλλά αυτό το ποσό να εκπίπτει βαθμιαία από τη φορολογία των επιχειρήσεων σε βάθος τριετίας. Η πρότασή του δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους επιχειρηματίες.

Λ. Γαλανός
ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2012

14 σχόλια:

  1. 30% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 20-30% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ 20% ΔΑΝΕΙΟ!ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ;ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ 300.000 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 10.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΑΝ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 70% ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΑΚΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ??? απο οτι ξερω εχει πληρωθεί ο Ιουνιος!

      Διαγραφή
    2. Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
      ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΣΜΗΕ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ 5-10 ΜΕΡΕΣ.
      ΗΛΙΕ, ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ?
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ.

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙΡΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπακυριακού Γιάννης22 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:36 π.μ.

    Αυτό που ξέρω είναι οτι κάποιες φορές πληρώνεται πρώτα η εθνική και άλλες η πειραιώς.πιθανότατα να έχει τύχει κάποια φορά να πληρώθηκε πρώτη και η ΑΤΕ.
    Στους περισσότερους παραγωγούς αν όχι όλους στην πειραιώς οι μεταφορές έγιναν σήμερα το πρωί.Εγώ πληρώθηκα σήμερα.(ΠΕΙΡΑΙΩΣ).
    Να ξέρετε οτι παίζει και ρόλο το κάθε πότε κάνει εκκαθάριση η τράπεζα.Αν π.χ. τα χρήματα σταλθούν από το ΛΑΓΗΕ το πρωί,η τράπεζα μπορεί να κάνει αρκετές ώρες προτού κάνει εκκαθάριση.Στην δική μου π.χ. περίπτωση (την παραπάνω) τα χρήματα φάνηκαν στον λογαριασμό στις 12 το μεσημέρι.Άλλη φορά είχαν μπει 8 το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπακυριακού Γιάννης22 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:43 π.μ.

    Όσο για τον Στουρνάρα,να μας πει τι παίρνει και δεν μας δίνει.
    Αν π.χ. ένα αγροτικό φωτοβολταικό σταθερό κάνει τζίρο 65.000 με έκτακτη εισφορά 30% μας κάνει 19.500.Αν π.χ. αυτό το ποσό φορολογηθεί με 25% (λέω εγώ τώρα) θα πληρώσουν και εφορία άλλες 4875.
    Ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή μας λέει οτι για το επόμενο οικονομικό έτος θα το περάσουμε στα έξοδα μας και δεν θα φορολογηθούμε για αυτές τις 4875,(με φόρο 25%) μας κάνει 1218 ΕΥΡΩ.
    ΑΡΑ θα πληρώσει το αγροτικό φόρο 4875-1218=3657 ΕΥΡΩ για 19.500 που ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΠΟΤΕ!ΔΗΛΑΔΗ 19%!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΙΡΕΩΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 25%
    ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 30/12/2012 ουτε eurobankεχει πληρωθει ακομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Η EUROBANK PLHRVNETAI ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

      Διαγραφή
  9. 31/12/2012 Η ΠΕΙΡΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.(ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ούτε εγώ παιδιά 31/12/2012 3 το μεσιμερι τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ