Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παλι στη βουλή ερώτηση για τους αγρότες - εκτακτη/προθεσμίες/χρηματοδότηση/εγγυητική

Για τους αλλους επενδυτές κουβεντα!




Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες οι οποίοι έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά φέρνει στη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΚΑ.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι, μετά και τα νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά επί
του τζίρου των φ/β, έχουν καταστήσει αρνητικές τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο μεγάλο αριθμό αγροτών.

Αναλυτικά ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει:
«Με το νόμο 3851/2010, δινόταν η προοπτική και η ευκαιρία στους αγρότες να  επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας . Η ουσιαστική προτροπή που δέχθηκαν με την ύπαρξη του νόμου, με την πάροδο του χρόνου αρχίζει και διαφαίνεται ως ακόμη μια αρνητική εξέλιξη.

Το πολυνομοσχέδιο  που ψηφίστηκε πρόσφατα, δείχνει να οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση αφού η επιβολή έκτακτης εισφοράς αγροτών για τα φωτοβολταϊκά, από 25 έως 30%, αναφερόμενη μάλιστα στα συνολικά ακαθάριστα έσοδα που προκύπτουν από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστά αρνητική την επένδυσή τους. Οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο, επιβαρύνοντάς τους με δανειακές υποχρεώσεις που αδυνατούν, αντικειμενικά, να εξυπηρετήσουν.

Ως ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα εξελίσσεται, επίσης, το θέμα των προθεσμιών. Σημαντικός αριθμός επαγγελματιών αγροτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εγκατάσταση φ/β σταθμών, κυρίως λόγο της έλλειψης παράτασης των προβλεπόμενων προθεσμιών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους, που καθυστερεί από την αδυναμία της ΔΕΗ, να εγκαταστήσει έγκαιρα το δίκτυο σύνδεσής τους. Για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που είχε συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, έως την έναρξη ισχύος του ν.4093/2012, ως τιμή αναφοράς λαμβάνεται η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης, με την προϋπόθεση ότι η ενεργοποίηση της σύνδεσής τους θα λάβει χώρα μέχρι την 12/3/2013. Η μείωση της προθεσμίας ενεργοποίησης θέτει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τις επενδύσεις των παραγωγών που επηρεάζει.

Σύμφωνα και με προηγούμενη ερώτηση που έχω καταθέσει σχετικά με την αποπεράτωση της χρηματοδότησης των αγροτών που έχουν υπογράψει συμβάσεις συνεργασίας με την ΑΤΕ Leasing και την αντιμετώπιση αιτήσεων που είναι προς αξιολόγηση, προκύπτουν  σημαντικές καθυστερήσεις από την αδειοδότηση ως  την εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Όπως για περιπτώσεις αιτήσεων έγκρισης δανειακών συμβάσεων, για ήδη εγκεκριμένα δάνεια, αλλά και για κατασκευαζόμενα έργα τα οποία διαχειριζόταν η ΑΤΕ Leasing πριν τεθεί σε εκκαθάριση με την πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι επενδυτές αγρότες της κατηγορίας αυτής, ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση με την ΔΕΗ και έχει εγκριθεί η δανειοδότηση τους από την ΑΤΕ Leasing, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν το έργο και βρέθηκαν ξαφνικά στο κενό , αφού η ΑΤΕ Leasing είναι πλέον υπό εκκαθάριση. Η προσφυγή τους σε άλλη τράπεζα, για νέα δανειοδότηση απαιτεί διάστημα από τρεις εως πέντε μήνες, αλλά η προθεσμία για όλους σχεδόν τους επενδυτές που είχαν προσφύγει στην ΑΤΕ Leasing λήγει τον Δεκέμβριο του 2012 ή τον Ιανουάριο του 2013. Χάνουν δηλαδή τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία ευθύνη, πέραν του ότι θα υποστούνε και μεγάλη ζημιά από τις μέχρι σήμερα δαπάνες οι οποίες θα χαθούν αν δεν μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί  :

1)      Θα τροποποιηθεί η παράγραφος Ι.2 του νόμου 4093/2012, έτσι ώστε η  έκτακτη εισφορά να αναφέρεται στα καθαρά έσοδα που προκύπτουν από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών  σταθμών;
2)      Θα προβλεφθεί ρύθμιση ώστε με την υποβολή δήλωσης ετοιμότητας από τους παραγωγούς, για την ενεργοποίηση της σύνδεσης, να διασφαλίζεται ταυτόχρονα η τιμή πώλησης της ΗΕ, χωρίς αυτό να συνδέεται με την ολοκλήρωση των έργων σύνδεσης ή το χρονοδιάγραμμα κατασκευής αυτών;
3)      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις για την αποπεράτωση χρηματοδοτήσεων των φωτοβολταϊκών σταθμών;
4)      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε ενδιαφερόμενοι οι οποίοι δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να υλοποιήσουν την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού, (εφόσον δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι σχετικές εργασίες από τη ΔΕΗ), να τους δοθεί η  δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής που έχουν καταθέσει και του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος εργασιών σύνδεσης;
5)      Θα δώσετε μια προθεσμία τεσσάρων έως έξι μηνών στους αγρότες που είχαν υπογράψει σύμβαση με την ΔΕΗ και είχε εγκριθεί η δανειοδότηση τους από την  ΑΤΕ Leasing αλλά δεν προχώρησε λόγω της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας και λήγουν οι προθεσμίες τους σε δυο τρείς μήνες μετά την ψήφιση του 4093/12 , έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης δανειοδότησης από άλλη τράπεζα και ολοκλήρωσης του έργου;»
 
πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Sth-Boylh-to-oikonomiko-adiexodo-twn-agrotikwn-fwtoboltaikwn

15 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και λιγοστοί εκεί στην βουλή που έχουν καταλάβει σε τι λούκι έχουν βάλει τους αγρότες προσπαθούν έστω την τελευταία στιγμή να μαζέψουν λίγο τα λάθει τους Απορία μου είναι ότι από τους300 τις βουλής μόνο αυτός ο βουλευτής κατάλαβε το έγκλημα που κάνουν ΝΑ είναι σίγουρη ότι όλοι οι άλλοι θα πάρουν το μήνυμα όταν έρθουν οι εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπακυριακού Γιάννης4 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:09 μ.μ.

    Μπορεί επιτέλους κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι αγρότες συνιστούν ξεχωριστή κατηγορία επενδυτών από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο που ναι μεν έχει 25% έκτακτη εισφορά και όχι 30% αλλά πλήρωσε την επένδυση του 2,5 φορές περισσότερο;;και χωρίς καμία επιδότηση;
    Κύριε Kekisidis δεν είναι μόνο οι αγρότες που βρίσκονται σε αδιέξοδο,είμαστε σχεδόν όλοι όσοι επενδύσαμε σε φωτοβολταικά.
    Με την ίδια λογική πολλοί αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις που δεν θα έπρεπε να πάρουν,σας πληρώνω και το ταμείο σας-ΟΓΑ ενώ εσείς το δικό μου όχι-
    και παράλληλα πάτε να παρουσιαστείτε σαν κοινωνική ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις από εμάς τους υπόλοιπους;ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!
    Για να μην μπούμε λοιπόν σε τέτοιες αντιπαραθέσεις,για όσο θα πρσπαθείτε να εξαιρεθείτε μόνο ΕΣΕΙΣ και όχι όλοι μας προσωπικά θα με έχετε εναντίον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ Φ/Β ΠΑΡΚΑ.
    ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπακυριακού Γιάννης6 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:20 π.μ.

    Εξηγήστε μου αγαπητέ, γιατί τους χρωστάει η κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ, ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΤΕΓΗ, ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΟΥ ΚΤΛ , ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπακυριακού Γιάννης10 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

    Σίγουρο μισθό δεν είχα ποτέ μου,γιατί ποτέ μου δεν ήμουν δημόσιος υπάλληλος.Δώρο δεν πήρα ποτέ στη ζωή μου γιατί είμαι αυτοαπασχολούμενος.
    Κάθε δουλειά έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.Ο αγρότης π.χ. έχει τον καιρό.Κάποιες φορές όμως και επιδοτήσεις έπαιρνε,και αποζημιώσεις...(όχι όλοι)
    Εγώ και οι περισσότεροι δεν πήραμε ποτέ.Ούτε επιδότηση,ούτε αποζημίωση αν δεν θα πήγαινε καλά το μαγαζί τους.Ούτε μου πλήρωνε κανείς το ταμείο όπως π.χ αυτοί που μισθώνουν ακίνητα.Άκου υπερ ΟΓΑ!
    Συμφωνώ οτι είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα,αλλά δεν νομίζω οτι τους υποχρέωσε κανείς.Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.
    Σε μια επένδυση όμως όπως π.χ. το φωτοβολταικά δεν υπάρχει κανένας νόμος,είτε γραπτός είτε άγραφος-ηθικός που σας δίνει μεγαλύτερο δικαιώμα,είτε από εμένα,είτε απο οποιονδήποτε άλλο επενδυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν θα δουλεψεις εστω και 1 ωρα στα χωραφια , τοτε θα καταλαβεις τι εστι αγροτια.

      Διαγραφή
  7. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ(ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΜΕΝΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΥΣΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΟΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπακυριακού Γιάννης.13 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:19 π.μ.

    Ο ΛΑΓΗΕ ελπίζει οι πληρωμές του Ιουνίου (εκκαθαριστικού) να γίνουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.Αν όχι,τότε αρχές Ιανουαρίου το αργότερο.
    Δυστυχώς και το θέμα της φορολογίας μας καίει εξίσου γιατί με έναν εκκαθαριστικό δεν σώθηκε το τομάρι μας.
    Αν τελικά δεν γίνει κάποια ρύθμιση και φορολογηθούμε και για το πόσο της έκτακτης εισφοράς τότε πολλά πάρκα θα μπαίνουν μέσα για όσο διάστημα ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπακυριακού Γιάννης13 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:47 π.μ.

    Ξαναλέω οτι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όσοι βάλαμε πάρκα.
    Όταν θα βλέπω όμως είτε από την ΠΑΣΕΓΕΣ,είτε από μεμονωμένα άτομα απόψεις και κινήσεις τύπου "να σώσουμε τη γούνα μας και άσε τον άλλων να καίγεται" τότε θα με έχετε εναντίον σας..
    ΔΕΝ σας είπε κανείς να πάρετε δάνεια με 10,5%
    ΔΕΝ σας επέβαλε κανείς να καταργήσετε καλλιεργήσιμα χωράφια για να βάλετε φωτοβολταικά.
    ΔΕΝ σας είπε κανείς να αγοράσετε άδειες με περίεργες κλειδωμένες τιμές.
    Και για να το πω και αλλιώς...
    ΄Οταν εγώ έχω πληρώσει το πάνελ 461 ευρώ και συνολικά η επένδυση μου στοίχισε 410.000 και έκανα 3,5 χρόνια για να πάρω την άδεια από την ΡΑΕ και άλλο 1 χρόνο να υπογράψω σύνδεση και να ξεμπερδέψω με την υπόλοιπη αδειοδοτική διαδικασία και εσείς λιγότερο από χρόνο ναι εκνευρίζομαι γιατί διακρίνω διαφορετική μεταχείριση.
    Η κυβέρνηση τότε του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σας κλείσει το μάτι και να φανεί αρεστή στον αγροτικό κόσμο,ανακοίνωσε ευνοικές ρυθμίσεις ενώ γνώριζαν οτι το σύστημα δεν σηκώνει άλλα πάρκα.Το οτι η αγορά είχε έλλειψη ρευστότητας το γνωρίζατε(τράπεζες).Οτι ο ΛΑΓΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ έχει τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές του επίσης.
    Προτού ξεκινήσεις μια επένδυση,πρέπει να έχεις και μια επίγνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και του ΡΙΣΚΟΥ που αναλαμβάνεις.Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κατακρίνει για το αν καλώς έκαναν ή όχι.
    Αλλά η απαίτηση, οτι η κοινωνία έχει υποχρέωση απέναντι σας και οτι το κράτος πρέπει να σας βοηθήσει (το εκλαμβάνω ως το να μην πληρώσετε έκτακτη εισφορά) με βγάζει από τα ρούχα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και μεγάλωσα βλέπωντας την ζωή και τον κόπο των γονιών μου, όταν ακούω απόψεις του τύπου "μας το χρωστάει το κράτος", συγνώμη αλλά βγαίνω από τα ρούχα μου.Δουλεύω σε πολυεθνική εταιρεία, 12 ώρες την ημέρα, 11 μήνες τον χρόνο και Σαββατοκύριακα πολλές φορές και βραδυνά δείπνα. Τα χρήματα που έχω μαζέψει και αποφάσισα να επενδύσω σε φωτοβολταικά, είναι χρήματα που έχω μαζέψει με απίστευτες ώρες εργασίες, με πολύ κόπο και πίεση από τους από την εταιρεία μου για υψηλές αποδόσεις. Δεν είναι χρήματα που μου χάρισε κάποιος, ούτε τα απέκτησα εξαπατώντας κόσμο. Δεν καταλάβαίνω λοιπόν αγαπητοί φίλοι αγρότες, ποιά διαφορά έχουν τα δικά σας χρήματα από τα δικά μου και πρέπει να τύχετε προνομιακής μεταχείρισης. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε όταν σκέφτεστε και πιστεύετε ότι οι υπόλοιποι επενδυτές φωτοβολταικών είναι όλοι τους τύποι που κάνουν ξέπλυμα χρήματος και όχι απλοί άνθρωποι που έχουν επενδύσει τον κόπο τους,θα χάσουμε όλοι. Σας παρακολουθώ αυτή την περιόδο που αρκετοί αγρότες δεν έχετε αντικείμενο λόγω εποχής, να κάθεστε στα καφενεία και να πιστεύετε πως σας χρωστά η κοινωνία και να προσδοκάτε πως τα προβληματά σας θα επιλυθούν ως δια μαγείας. Μήπως πιστεύετε πως το κράτος θα επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο στους αγρότες ή τους επενδυτές φωτοβολταικών όταν 3.500 εκατομμύρια έλληνες αυτή την στιγμή ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας? Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο και να αφήσουμε τα καφενεία και τα τσιπουράκια? Η ισχύς εν τη ενώσει αγαπητοί μου. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι οι επενδυτές μαζικά και δραστικά δεν θα μας φταίει κανείς για την όποια μοίρα μας. Τουλάχιστον θα είμαστε εντάξει με την συνείδησή μας γιατί θα έχουμε προσπαθήσει και θα έχουμε αγωνιστεί. Δεν μπορά να περιμένω να δικαιωθώ νιμικά για την επιβολή έκτακτης εισφοράς ματά από μια πενταετία ή εξαετία. Εσείς αν μπορείτε καθίστε αναπαυτικά στις καρέκλες του καφενείου, παίξτε τάβλι και μείνετε ήσυχοι πως θα έρθει το κράτος και θα σας αναγνωρίσει τα διακαιωματά σας. Μπορεί να πιστεύετε πως θα πάρετε αναδρομικά και με τόκους τα χρήματα που παράνομα θα σας κρατηθούν από την έκτακτη εισφορά. Μήπως να καταλήξουμε σε ημερομηνία και ώρα διακοπής παραγωγής των πάρκων μας?? Παρεπιπτόντως είμαι γυναίκα, ζώ και εργαζομαι στην Αθήνα και το πάρκο μου απέχει 200χλμ μακριά.Καλημέρα σε όλους. Κ. Παπακυριακού είστε από τους λίγους που προσπαθείτε..
    Με εκτίμηση,

    Αντιγόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννης Παπακυριακού13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:02 μ.μ.

    Δυστυχώς Κ.Αντιγόνη αυτό διαπιστώνω κι εγώ!
    Το κακό είναι οτι δεν βρίσκω κι άλλο τρόπο να αντιδράσω,σε όλα αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο μας,εκτός από κάποια κείμενα που γράφω στο διαδίκτυο.
    Δεν ξέρω αν παρεβρεθήκατε στις συγκεντρώσεις στο ξενοδοχείο president που διοργάνωσε ο ΣΠΕΦ και ο ΠΑΣΥΦ.Στην πρώτη ενημερωθήκαμε από τον κύριο Λουμάκη περί έκτακτης εισφοράς,πήγαμε στο υπουργείο περιβάλλοντος,διαμαρτυρηθήκαμε αλλά τίποτα δεν καταφέραμε.
    Από την συγκέντρωση του ΠΑΣΥΦ εγώ προσωπικά αποκόμισα την εντύπωση οτι ΑΝ ποτέ δικαιωθούμε,θα είναι μετά από 10 χρόνια.Το πώς θα αντέξουμε μέχρι τότε ένας θεός το ξέρει.
    Μπορεί κάποιος να με διαβεβαιώσει οτι η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου θα διαρκέσει 2+1 χρόνια;ή οτι δεν θα αλλάξουν τα ποσοστά της;όλοι οι νομικοί που βρίσκονταν εκεί μου απάντησαν πως ΟΧΙ.
    Το συμπέρασμα μου είναι πως μπορούν να κάνουν οτι θέλουν,να μας εξαθλιώσουν να μας πτωχεύσουν,να μας κάνουν να παρακαλάμε να πουλήσουμε τα πάρκα σε εξευτελιστικές τιμές.Να μας ακούσουν δεν θέλουν,μας κοροιδεύουν από μέσα αυγούστου (το ΥΠΕΚΑ μας έλεγε οτι θα υπολογίσουν δανεισμό,κόστος πάρκων και εγγυημένη τιμή για την επιβολή της εισφοράς-με διαβεβαίωσαν οτι δεν θα ξεπεράσει σε καμμία περίπτωση το 20%!!) και τότε ακούμε τις αηδίες τους ΠΑΛΙ!
    Δήθεν το ΥΠΕΚΑ ζητάει να μην φορολογηθούμε για την έκτακτη εισφορά και ο Στουρνάρας λέει όχι.Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!Για χρήματα που δεν λαμβάνεις να πληρώνεις φόρο!
    Πιστεύω οτι πρέπει να ορανωθούμε και να αποφασίσουμε το πως θα αντιδράσουμε.Ναι να κινήσουμε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες αλλά μέχρι τότε..να κάτσουμε και να περιμένουμε;
    Δεν ξέρω αν η λύση είναι το να κατεβάσουμε όλοι την ίδια στιγμή τους διακόπτες.Η άποψη πολλών είναι οτι δεν θα το καταφέρουμε και δεν θα έχει επιτυχία.
    Αλλά δεν δέχομαι ούτε τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί -και συνεχίζει-ούτε την κοροιδία,ούτε το οικονομικό αδιέξοδο που μας έχουν φέρει.Κάπως πρέπει να αντιδράσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παπακυριακού Γιάννης13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:19 μ.μ.

    Ένα τουλάχιστον από αυτά που σκέφτηκα-πιστεύω ανήκουν πολλοί επενδυτές σε αυτήν την κατηγορία- και θα απάλυνε το μέτρο της έκτακτης εισφοράς είναι το εξής....
    Τις προάλλες βρισκόμουν στο υπουργείο ανάπτυξης.Σχετικά την τροποποίση του νόμου 3299/2004 και συγκεκριμένα του άρθρου 241.Στην ουσία στο άρθρο αυτό δίνει επιδότηση στα πάρκα που είχαν κάνει αίτηση για υπαγωγή στον αναπτυξιακό,έλαβαν αρνητική απάντηση αλλά μπορούν να αποδείξουν οτι ο φάκελλος τους δεν ήταν πλήρης από υπαιτιότητα-καθυστέρηση δημοσίων υπηρεσιών.
    Υπάρχουν εκατοντάδες επενδυτές οι οποίοι δεν κατέθεσαν αναπτυξιακό.Από τα βασικότερα για να είναι πλήρης ο φάκελλος ήταν η άδεια παραγωγής ή εξαίρεσης από την ΡΑΕ.(Δεδομένου οτι η ΡΑΕ αντι για 14 μέρες όπως όριζε ο νόμος έκανε 1,2 και 3 χρόνια να απαντήσει.)
    Τους ρώτησα λοιπόν τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις επενδυτών;H απάντηση ήταν οτι ο νόμος ορίζει ρητά οτι για να πάρεις την επιδότηση έπρεπε να έχεις καταθέσει ΕΣΤΩ ΑΔΕΙΟ ΦΑΚΕΛΛΟ!!να έχεις δηλαδή πάρει αριθμό!Αν όμως μπορέσετε να μαζευτείτε 100--300 άτομα και θέσετε το θέμα στον υφυπουργό υπάρχει περίπτωση να το πετύχετε.
    Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησα και με επενδυτική εταιρεία η οποία έχει εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις και μου είπαν πως αν το καταφέρεις να μαζέψεις επενδυτές έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας.(Δεν το έχω διασταυρώσει αλλά το άρθρο 241 στην ουσία δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επενδυτών.)Γιατί να μην κάνουμε κι αυτήν την προσπάθεια,τι έχουμε να χάσουμε;
    Προσφέρομαι να αφιερώσω όσο χρόνο χρειάζεται (το θέμα φυσικά και με αφορά).
    HELIOS ίσως θα ήταν πολύ χρήσιμο να φτιάξεις μια σελίδα για το παραπάνω θέμα όπου να μπορεί ο κάθε επενδυτής που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία να γράψει τα στοιχεία επικοινωνίας του,να δούμε αν υπάρχει συμμετοχή για κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπακυριακού Γιάννης13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:22 μ.μ.

    το e-mail μου είναι i.papakyriacou@hotmail.com
    Επίσης αν κανείς έχει κάποιο πρόταση-ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα θα χαρώ να μου στείλει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ