Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Προσωρινοι δασμοι στα κινέζικα φωτοβολταικα πανελ με στοχο να ορισουν ελαχιστη τιμη πώλησης!

48% δασμοι αν δεν τα βρουνε!! οχι ασχημα
Μπράβο στην Ευρωπαική Επιτροπή που βρήκε μια μεσοβέζικη λύση να χειραγωγήσει την αγορα...κρατώντας τα προσχήματα! Ετοιμαστείτε για το 48% δασμοι! Τέρμα τα φωτοβολταικα.... :( ΗΛΙΟΣ

Reuters/bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρα τις αντιδράσεις της Γερμανίας, προχωρά με τους δασμους στα κινεζικά φωτοβολταϊκά, ενω προσπαθούν γρήγορα να κλεισουν το θεμα με το Πεκίνο.

Θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα την Τετάρτη, και απο την Πεμπτη θα ξεκινήσει η ισχύς τους.
Μετα ομως τα πολλα τηλεφωνήματα μεταξύ Ευρωπαικής Ενωσης και Κινέζων το σαββατοκύριακο, οι δασμοι θα ξεκινουν απο 11% ! θα ειναι προσωρινοι για περιπου 6 μήνες. Αυτο ειναι πολυ κατω απο το 47% που συζητουσαν στην αρχή και θα ειναι προσωρινοι.

Αυτή ειναι μια χειρονομία που εχει στόχο την αποφυγή αντίποινας σε εναν πιθανο εμπορικό πολεμο.Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό νομο, οι δασμοι ανοίγουν την πορτα για μια λύση διαπραγμάτευσης οπως σε μια συμφωνία οπου οι κινέζοι θα μπορουν να πουλουν τα φ/β πανελ στην Ευρώπη σε μια ελαχιστη τιμή.

Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις απο 6 Ιουνίου εως 6 Αυγουστου- δυο μήνες-,  οι προσωρινοι δασμοι θα γινουν μονιμοι για 5 χρονια, ξεκινωντας απο τον Δεκέμβρη και θα ξεκινουν απο 37.2% εως  67.9%, αναλογα με την εταιρία. Κατα μέσο ορο οι δασμοι θα ειναι  47.6%!


http://www.reuters.com/article/2013/06/04/us-eu-china-solar-idUSBRE9530EF20130604
http://www.bloomberg.com/news/2013-06-04/eu-hits-china-with-solar-panel-duties-in-dumping-dispute.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ