Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΠΕΦ - Υπεκα: συζήτηση και προτασεις για εκτακτη εισφορα και ελλειμα

Να σου φερω εγω 10 μελέτες για το αντίθετο!
Δεν υπαρχει! Τα εργα προ του 2009 στο 0%! Θα βολευτουν αρκετοι ετσι εε; Η στοιχειώδης δικαιοσύνη του ΣΠΕΦ! Αλλη μια φορα υπερ των παλαιών παρκων οι προτεινόμενες ρυθμίσεις!   ΗΛΙΟΣ

Συνάντηση μεταξύ ΣΠΕΦ και ΥΠΕΚΑ διεξήχθη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 με αντικείμενο τις εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά, την ηλεκτροπαραγωγή και τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ.  Από πλευράς Υπουργείου
παρέστησαν οι κ.κ. Ν. Μενδρινός – Διεθ/ντής Γραφείου Υφυπουργού, Δ. Τσαλέμης – Προϊστ. Υπηρεσίας ΑΠΕ και άλλα στελέχη.  Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σ. Λουμάκης – Πρόεδρος, Κ. Τσούμας – Αντιπρόεδρος και Ο. Αγγελοπούλου – Γ. Γραμματέας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΠΕΦ, τα θέματα που προσεγγίστηκαν ήταν τα εξής:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

•          Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της εισφοράς του ν. 4093, προτάθηκε από τον ΣΠΕΦ η άμεση προς τα κάτω και πίσω παραμετροποίηση της, η οποία αν και σύμφωνα με την επίσημη πρόταση του συνδέσμου κοστίζει μόλις 36 εκατ. ευρώ ετησίως στον ΛΑΓΗΕ σε σύνολο πληρωμών ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ 1,8 δις ευρώ, αποκαθιστά στοιχειώδη δικαιοσύνη, αναλογικότητα και βιωσιμότητα μεταξύ των ασύμμετρα πληττόμενων σήμερα παραγωγών, ειδικά στα χρόνια εκείνα που η εισφορά παραμένει απολύτως οριζόντια.  
Συγκεκριμένα προσδιορίζοντας τις ισοδύναμες εισοδηματικές αποδόσεις για πλήθος συνδυασμών συγκριτικά με τα έτη 2012 – 13 ως έχουν, προκύπτει πως η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναπροσαρμόσει την εισφορά για τα έργα προ του 2009 στο 0%, για τα πάρκα του 2009 στο 3%, για εκείνα του 2010 στο 10% και για τα αντίστοιχα του 2011 στο 18%.  Το χρονικό διάστημα λειτουργίας χωρίς εισφορά των μονάδων του 2006-09 δεν επιφέρει χρεωστική διαφορά αλλά αντίθετα πιστωτική συνυπολογίζοντας την εισφορά 25% που υπερβολικά καταβάλουν τον τελευταίο χρόνο ως προς το 0% και 3% αντίστοιχα που τους αναλογεί.  Οριακές χρεωστικές διαφορές προκύπτουν για τα έργα από το 2010 οι οποίες και μπορούν διαιρούμενες με την υπολειπόμενη χρονικά διάρκεια της εισφοράς να επιμεριστούν στο προτεινόμενο νέο επίπεδο. Ο ΣΠΕΦ συνοδευτικά παρέδωσε όλη την τεχνικοοικονομική τεκμηρίωση της παραμετροποίησης μαζί με το σχετικό υπόμνημα του.  Επιπλέον συζητήθηκε η φορολογική αντιμετώπιση της εισφοράς η οποία ως έχει οδηγεί σε εμπροσθοβαρή υπερφορολόγηση των παραγωγών, αφού η εισφορά παραδόξως δεν εκπίπτει ολόκληρη στην χρήση που αφορά.   Συζητήθηκε τέλος και η συμμετοχή των τραπεζών στην απόσβεση της εισφοράς.


ΕΛΛΕΙΜΑ ΛΑΓΗΕ
•           Σχετικά με τη διαχείριση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, υπογραμμίστηκε από πλευράς ΣΠΕΦ πως το αιτούμενο από τον λειτουργό ΕΤΜΕΑΡ των 24,5 ευρώ/MWh δεν είναι το μόνιμα αναγκαίο για την διατήρηση του λογαριασμού σε μηδενικό έλλειμμα.  Το ΕΤΜΕΑΡ αυτό απαιτείται για τον μηδενισμό του συσσωρευμένου επί χρόνια ελλείμματος, το οποίο όμως, όπως είναι κοινώς αποδεκτό, αποτελεί καρπό συνδυασμού και με τις χρόνιες στρεβλώσεις, που πρόσφατα με τον ν. 4152 προωθήθηκε μόλις η άρση τους.  Υπό συνθήκες εισφοράς, με βάση την τρέχουσα διείσδυση ΑΠΕ, τις προβλέψεις νέων εντάξεων σύμφωνα με τον Λειτουργό, τα νέα επίπεδα FIT αλλά και την άρση των στρεβλώσεων του ν. 4152, το απαιτούμενο επίπεδο ΕΤΜΕΑΡ για να μην παράγονται νέα ελλείμματα κινείται γύρω στα 16 ευρώ/MWh.  Δεν θα πρέπει συνεπώς να δημιουργείται κλίμα πανικού στους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές υποεκτιμώντας τις θυσίες αμφοτέρων, την στιγμή μάλιστα που με την συναίνεση των πρώτων έχουν επιπλέον ληφθεί και όλα εκείνα τα πρόσθετα μέτρα, ώστε αφενός να ανακοπεί οπωσδήποτε η άναρχη υπέρβαση των εθνικών στόχων από τις νέες εντάξεις αλλά και να εξορθολογιστούν δραστικά οι ταρίφες στα όποια νέα έργα υπάρξουν.  Υπό το φως αυτό η απόσβεση του συσσωρευμένου ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ θα μπορούσε συνδυαστικά εν μέρει να υποβοηθηθεί και από την παροδική επιμήκυνση του συμβατικού χρόνου των 20 ημερών αποπληρωμής των παραγωγών.  Συγκεκριμένα κάθε 30 ημέρες πρόσθετου συμβατικού χρόνου αποπληρωμής, αποσβένει λογιστικό έλλειμμα τουλάχιστον 100 και πλέον εκατ. ευρώ.    

•           Από πλευράς ΣΠΕΦ εκφράστηκε ικανοποίηση για τις αλλαγές στην οικονομική βάση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ μέσω του ν. 4152.  Η αντικατάσταση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) από το κατ’ ελάχιστον αντιστοιχούν Μεσοσταθμικό Συμβατικό Μεταβλητό Κόστος (ΜΣΜΚ) αποτελεί θεμελιώδες βήμα εξορθολογισμού της αγοράς.  Επιπλέον η πρόβλεψη όταν η ΟΤΣ/Α είναι μεγαλύτερη του ΜΣΜΚ, να αποτελεί εκείνη πάλι την βάση εσόδων, είναι εξόχως σημαντική αφού εξασφαλίζει πως οι συνθήκες ανταγωνιστικής αγοράς, αν ποτέ επανεμφανιστούν μέσω και των δρομολογούμενων αλλαγών/καταργήσεων στους μεταβατικούς μηχανισμούς (Cost Recovery) και την απόσυρση πεπαλαιωμένων μονάδων, δεν θα αποβούν εις βάρος των ΑΠΕ στερώντας έτσι δίκαιους πόρους από τον λογαριασμό τους.  Συνδυαστικά με τα ανωτέρω απολύτως ορθά ο ΣΠΕΦ εξέφρασε την άποψη υπολογισμού του ΜΣΜΚ (floor εσόδων λογαριασμού ΑΠΕ) σε π.χ. 6μηνη βάση, ώστε εκ της απουσίας της λειτουργίας των Φ/Β την νύχτα ή τις ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια να αποτυπωθεί αυτόματα στο ΜΣΜΚ το ήμισυ περίπου του αποφευγόμενου κόστους που προκαλούν.  Τέλος ο ΣΠΕΦ έθεσε το θέμα υπολογισμού των αποκλίσεων που αναλογούν στις ΑΠΕ σύμφωνα με την ΟΤΑ (Οριακή Τιμή Αποκλίσεων), όχι όμως μόνο ως προς την ποσότητα της απόκλισης αλλά και ως προς το σύνολο της εγχεόμενης στον ΗΕΠ ενέργειας ΑΠΕ επί την διαφορά ΟΤΑ-ΟΤΣ.  Επειδή δηλαδή οι ΑΠΕ είναι στοχαστικές, η πρόβλεψη εγχύσεων τους από τον διαχειριστή στον ΗΕΠ οπωσδήποτε δεν αποτελεί δέσμευση, αφού αυτή στηρίζεται σε δεδομένα πρόγνωσης καιρού και μάλιστα πανελλαδικά.  Εύλογα συνεπώς πάντοτε θα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στην εγχεόμενη από αυτές ενέργεια ως προς την προβλεφθείσα στον ΗΕΠ παραγωγή, οπότε και δεν υπάρχει λογική οι ποσότητες αυτές να εκκαθαρίζονται διαφορετικά οικονομικά από δύο ταχυτήτων τιμές.

Κλείνοντας η συνάντηση ο ΣΠΕΦ επαναβεβαίωσε την απόλυτη προσήλωση του στην εξυγίανση της αγοράς, με κανόνες όμως που δεν πλήττουν την βιωσιμότητα και το αίσθημα δικαίου των παραγωγών.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Synanthsh-SPEF-YPEKA-gia-fwtoboltaika-kai-hlektroparagwgh

93 σχόλια:

  1. Ντροπή! Εμφανίζεται ο ΣΠΕΦ σαν εκφραστής μας και είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ΥΦΥΠΕΚΑ.
    Εκφράζει σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα 36 εκατ. ευρώ ετησίως στον ΛΑΓΗΕ σε σύνολο πληρωμών ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ 1,8 δις ευρώ. ΟΥΣΤ! Οι άλλοι σύνδεσμοι κάνετε κάτι να γίνετε ορατοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χοντρό άδειασμα για τα πάρκα το 2012-2013 και καλά του 2013 και αυτά που είναι στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 ήξεραν για την εισφορά και οι τιμές για την εγκατάσταση έπεσαν εκείνοι του 2012 που μέχρι τον Ιούλιο δεν είχε ακουστεί τίποτα για εισφορά και οι τιμές ήταν ανεβασμένες. Πέθανε το σλόγκαν ότι οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται, τώρα έγινε να σώσουμε τα δικά μας που έχουμε πάρει αναπτυξιακό και κάναμε και απόσβεση και άσε τους άλλους να πληρώσουν.

    Και μετά θέλουμε και ενότητα και να αγωνιστούμε όλοι μαζί όταν πρώτος ο ΣΠΕΦ μας ξεχωρίζει τότε τι να πεις.

    Δηλαδή αν αύριο τους πει το ΥΠΕΚΑ μειώστε την τιμή 18% για τα πάρκα του 2011 αυτοί θα δεχτούν;

    Δυστυχώς ο ΣΠΕΦ δημιουργεί κακό προηγούμενο το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μη μασάτε την καραμέλα του “τα γνώριζαν”, το πάρκο μου ήταν του Φλεβάρη του 3013 για γραφειοκρατικούς λόγους και αναμονή της ΔΕΗ, αλλά η μελέτη και η άδεια, την ίδια εποχή με τους προηγούμενους, πως θα κάναμε πίσω με απώλεια χιλιάδων ευρώ. Εμείς ως αγρότες ξέραμε πως ήταν καθήκον μας να συμβάλουμε με το 1 της 1000 των γαιών υψηλής παραγωγικότητας για την επίτευξη των στόχων ΑΠΕ ( κρατάω αρχεία οπτικοακουστικά) και το συμπλήρωμα του μηδαμινού μας αγροτικού εισοδήματος.

      Διαγραφή
  3. Επειδή δεν ξέρω πώς ο Λουμάκης και η παρέα του μας εκφράζει θεσμικά ως πρόεδρος,προτείνω να συγκεντρώσουμε υπογραφές μέσω της φιλόξενης στύλης του site σας και να αμφισβητηθούν άνθρωποί που δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφεροντά μας. Να γίνουν νέες εκλογές και να αναδείξουμε μέσω τοπικών φορέων τα δικά μας όργανα που θα συζητούν και θα διαπραγματεύεταιτα του κλάδου μας. Αν είμαστε πολλοί και το αποδείξουμε στη πράξη, θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Ας πάρει θέση και ο αγαπητός ΗΛΙΟΣ που μας φιλοξενεί ολο αυτό το καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι μέλος του συλλόγου αυτό ίσως και να γίνετε. Αν είσαι ξεκίνα με ερώτημα γιατί αυτή η αντιμετώπιση.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω με τον φιλο/η πανω οτι πρεπει να τεθει το θεμα στο συλλογο . Αν τιθεται θέμα αλλων οργανων, νεων, το θεμα γίνεται πιο περιπολοκο και απαιτητικό. Οπως και αν ειναι αν μπορώ να σας βοηθήσω να οργανωθείτε ευρχαρίστως. Το blog ειναι ανοιχτο σε δημοσιεύσεις , αναρτήσεις, και ο,τι αλλη πρωτοβολουλία μπορει να σκεφτειτε.... (fotoboltaika.blogspot@gmail.com)

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ....ΕΜΕΙΣ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΠΤΥΞΙΑΚΟ...ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ....ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΑ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ..ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ 0% ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΡΑΙΣΗ ΤΟ 2007 ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ 18%..???? ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΟΛΟΧΑΡΤΑ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ti les re lamogio pou to ekanes to parkaki to 2011 kai thes na plirwnese san na to ekanes to 2008!!! Trelos papas se baftise!!!

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ,.
      Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΚΑΙ 5 ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.
      Ο
      Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ.

      Διαγραφή
  5. Mia xara ta lei o spef. Alla einai ta lamogia pou kanane arpaxtes 7% meiwsi gia ta parkakia toy 2013 kai malista xwris kanena logo. Gia ta nisia kai agrotes milaw!!!

    Alla bebaia, to dikio den sas aresei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλέ μου μάλλον έχεις μπερδευτεί το μόνο δίκαιο είναι να τηρηθούν οι συμβάσεις όλα τα άλλα είναι άδικα για όλους για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο. Ενδεικτικά ξέρεις πόσο άδικο είναι ένα πάρκο αρχές του 2012 με τέλος του 2012 να έχει την ιδία εισφορά όταν το ένα κατασκευάστηκε με 30%-35% λιγότερο κόστος μέσα στο ίδιο έτος και αυτό γιατί άλλαξε τις τιμές της kwh το ΥΠΕΚΑ τον Αύγουστο και οι τιμές έπεσαν 0,40 μέσα σε ένα μηνά.

      Όλα άδικα είναι απλά ο ΣΠΕΦ κοιτάζει την πάρτη του μάλλον και κινείται χωρίς να έχει ρωτήσει ούτε καν τα μέλη του αν συμφωνούν με αυτά.

      Διαγραφή
    2. Φαντάσου φιλαράκο πόσο άδικο είναι το πάρκα του 09 που κόστισαν τρελά να έχουν ίδια εισφορά με τα τέλη 11 και περίπου ίδια με του 12. Παραμετρποίηση παντού και μπράβο στο Σπεφ που έκανε τη μελέτη ανά τρίμηνο, ανά μέγεθος κλπ. Άμα δείτε τους αναλυτικούς πίνακες είναι όλη η αλήθεια. Όλα τάλλα ατμός και κούφια λόγια ...

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις.Εχω εγκαταστησει 10 καρακι στην πλακα του σπιτιου μου και η ΔΕΗ μου ειπε πως δεν εχει μετρητες και θα χει σε εναμιση μηνα.γνωριζει κανεισ αν υπαρχει περιπτωση να χασω την τιμη που εκλεισα 0,25???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι ταριφα λεει το συμβολαιο που υπεγραψες.

      Διαγραφή
  7. AΝΩΝΥΜΕ 6:39ΜΜ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ?(ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΑ ΕΡΩΤΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινησα Ιανουαριο του 2012 και συνδεθηκα 1 Ιουνιου γιατι περιμενα ενα μηνα και την ΔΕΗ γιατι δεν ειχε υλικα

      Διαγραφή
    2. Δεν αμφισβητούμε ότι λες αλήθεια, αλλά μήπως περιγράφεις το εικοστό σου πάρκο, με τα υπόλοιπα όλα παλαιότερα;

      Διαγραφή
  8. Μια ερώτηση παρακαλώ. Όταν αναφέρει έργα του 2012-2013, 2009, 2010 κ.ο.κ οι χρονολογίες αυτές, αναφέρονται στο πότε υπογράφηκε η σύμβαση ή στο πότε συνδέθηκαν;
    Κατά τ'άλλα Λουμακη τον παίρνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΟΤΕ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

      Διαγραφή
  9. Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΣΠΕΦ , ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ CLUΒ ΤΩΝ 0,44 ΚΑΙ ΑΝΩ.

    ΛΟΥΜΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ 10.06 είσαι λαμόγιο και μην βρίζεις τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΟΥΜΑΚΗ.
      Δεν ξέρεις τι έχει κάνει για τον κλάδο των φωτοβολταικών.
      Εαν δεν σε αρέσει ο ΣΠΕΦ να μην γραφτείς ποτε σου.
      ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  10. ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WWW.ΑFΟ.GR
    ΛΟΥΜΑΚΗ ΚΡΥΨΟΥ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα τι να σου πω Ανώνυμε 6.39; Δεν είμαι ο Μαντζανάς που ορθώς απαξιώνει να σου απαντήσει, αλλά εγώ έχω τέτοια νεύρα με την προσέγγισή σου που τσιμπάω και σου απαντώ τα εξής: Ένα πάρκο στις αρχές του '11 χωρίς αναπτυξιακό κόστιζε πιο πολλά από ένα του '8 με αναπτυξιακό, ιδιαίτερα στα κατσάβραχα όπου το ποσοστό των άλλων εξόδων είναι πολύ μεγάλο. Τα χωματουργικά, τα μπετά, τα μεταφορικά και λοιπά έξοδα για απομακρισμένες περιοχές δεν έπεσαν: Ανέβηκαν. Για να μην αναφέρω ότι οι παλαιοί του ΄8 έχουν λειτουργήσει χωρίς χαράτσια για 4 χρόνια. Τύπωσε τα spreadsheets του Λουμάκη, αλλά θα τα βρεις σκληρά για να τυλίξεις γαύρο ή για υγειινή στην τουαλέτα!

    Ο καθένας με το συμβόλαιό του. Αυτό πρέπει να στηρίζει ο κάθε σύλλογος. Ο ΣΠΕΦ εφαρμόζει την τακτική ο σώζων εαυτόν σωθήτω και κάνει και τον κουβαρντά με το ΕΤΜΕΑΡ στην πλάτες των υπολοίπων. Αν δεν είναι αυτό ξεφτίλα τότε τι είναι; Αντιπροσώπευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να μην μαλώνετε να σας πω τι νομίζω εγώ. Οτι απλούστατα όλο αυτο είναι ένα πυροτέχνημα για τα ματιά τού κόσμου, μιας και ο σύνδεσμος ίσως να γνωρίζει ήδη ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να γίνει, μιας και οι αποφάσεις τού υπουργείου ίσως είναι δεδομένες και μένουν οι υπογραφές από βουλή...όποτε ίσως είπε να κάνει μια κίνηση για να δείξει ότι κάνει και κάτι...ΑΠΛΆ ΤΟ ΝΟΜΊΖΩ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΩ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΈΤΣΙ...ΑΛΛΆ ΚΆΝΕΙ ΜΠΑΜ ΚΑΤΆ ΤΟ ΑΜΌΡΦΩΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΟΥ...εκτός κι αν εσείς νομίζετε ότι άκουσε μέχρι σήμερα το υπουργείο κανέναν από εμάς η τους συνδέσμους και έλαβε τις αποφάσεις του με βάση τα θέλω μας...ένας ανώνυμος χωρικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΣΑ ΠΑΡΚΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕ 0.44 ;
    ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΠΕΦ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΕ 0.44;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΕΦ;
    ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ 6.39 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
    100ΚW AXAIA KOΣΤΟΣ ΠΑΡΚΟΥ 310000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΜΗ 044991363 kh ΣΥΝΔΕΣΗ 3-8-2011 ΔΑΝΕΙΟ 216000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ 2619 ΣΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ...ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΡΑΕ 13-6-2007 ΠΗΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ 10-9-2009 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΙΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΥ......ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦΟΛΑΜΟΓΙΑ 18% ..ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦ.....ΧΑΙΡΕΤΣΜΑΤΑ ...ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΟΥ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΑΙ.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. FONAZW EDW K 1 XRONO OTI GIA THN OLOI KATASTASH FTEEI AUTO TO ARXIDI O LOUMAKIS...... AUTOS EXEI DIASPASEI OLOUS TOUS FOTOVOLTAIKOUS....EINAI TO MEGALITERO ARXIDI POU YPARXEI... STREFEI TON KOSMO ENANTION TWN AGROTWN POU EINAI OI MONOI POU SIKWNOUN KAIFALI ....ENW AUTOS SAN PROEDROS DEN KANEI TIPOTA GIATI ETSI EXEI KANONISEI ME TO UPOURGEIO......SAS EXW PEI... 8A UPOGRAPSEI NEES SUMVASEIS GIA AUTWN KAI TOUS DIKOUS TOU ME TO YPEKA ME POLI MIKRH MIWSH (5-10%) KAI SE OLOUS EMAS 8A ZHTHSOUN MIWSH 50% .... OSOI DEN DEXTOUME DEN 8A MAS PERNOUN OLOI THN PARAGOGH....8A PLHRONOMASTE BASH TOU SUMVOLAIOU MAS ALLA STHN MISH PARAGOGH OPOTE KANOUN AUTO POU 8ELOUN....... EXOUN KANONISEI..... TO REUMA TOU LOUMAKH KAI THS PAREAS TOU MAZI ME AUTWN POU 8A DEXTOUN MIWSH KAI TO MISO APO OLOUS TOUS ALLOUS TOUS FTANEI KAI TOUS PERISEVEI.......ENA PRAGMA DEN EXEI UPOLOGISEI O LOUMAKIS.........TOUS AGROTES...... 8A SOU G........ OTI EXEIS KAI DEN EXEIS PALIO ARXIDI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ.........Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕ (ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ) ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ Κ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΚΑ....... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΖΉΤΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.... ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????? ΠΑΛΙΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  18. Λουμακη έμπλεξες με τους αγροτες........ καλη τυχη μπουλη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΚΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΜΟΥ ΚΟΣΤΗΣΕ 205000 ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ 9,95% ΣΤΟ 75% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΣΠΕΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 30% ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ . "ΦΥΣΙΚΟ" ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ? ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΑΘΕΜΗΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ?

    ΕΠΙΣΗΣ ΛΑΒΑΝΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΤΟ 2012.

    ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2012 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΓΓΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ? Η ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΗΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΚΑΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ 2006-2009...35%.-45%...ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ 045 KH ΤΙΜΗ....!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΦΙΛΕ,
      ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/ΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
      ΟΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
  22. ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ 100KW ΤΟΥ 2008 ΚΟΣΤΙΣΕ 600.000

    ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ 40% 240.000

    ΥΠΟΛΟΙΠΟ 360.000

    ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ:

    70.000 Χ 4 ΧΡΟΝΙΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2012)= 280000
    70.000 - 25% ΕΙΣΦΟΡΑ = 50.000 ΠΕΡΙΠΟΥ

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ 10-11 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

    ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ 2008-09 ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΧΑΛΑΖΙ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ Φ/Β ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣΥΦΩΝΕΣ.00
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ.

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛ ΤΥΠΟΥ CΟΝΕRGΥ 185ΡΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΣΑΝΕ 10 ΠΑΝΕΛΑ.
    ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΙΑ.
    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ολοι παραγουμε το ιδιο προιον αλλα....θελουμε διαφορετικη αντιμετωπιση ...αναλογα με το τι μας βολευει........ποσο μαλακες ../κωλοελληνες/ υπαρχουν εδω μεσα......σιχαμενοι..οπαδοι...οσφυοκαμπτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
    ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ (ΜΕΛΕΤΕΣ-ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ) ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2012 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ (ΕΔΩΣΑΝ 4ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ).

    ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ DEAL. ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ "ΚΑΛΟΥΣ" ΚΑΙ "ΚΑΚΟΥΣ" ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.

    Ο.Κ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο Λουμακης ειναι το εργαλειο του ΥΠΕΚΑ....εχω πει πολλες φορες οτι τα σκαμπιλια πρεπει να αρχισουν απο αυτο τον π..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παπακυριακού Γιάννης13 Ιουνίου 2013 στις 10:43 π.μ.

    Τόσο τον βολεύει,τόσα πάει και λέει...κι εγώ ρωτάω...ένας άνθρωπος με 300 μέλη αντιπροσωπεύει όλους τους επενδυτές?
    Έχει κάνει και θετικά πράγματα για τον κλάδο αλλά όταν π.χ. εμένα και του κ. Μετζάνα το πάρκο στοίχισε ο κούκος αηδόνι ΧΩΡΙΣ αναπτυξιακό, (κι εγώ με αίτηση για άδεια εξαίρεσης από τη ΡΑΕ 2/6/2007) και ζητάει 18% έκτακτη ενώ τα δικά του ΜΕ αναπτυξιακό 0% σαν πολύ έξυπνος δεν περνιέται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν δεν ήταν ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΤΩΡΑ Θα ήσουν χρεωκοπημένος.
      ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ Ο.42 και ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Π.Ε.Φ.

      Διαγραφή
    2. ΑΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΝΑ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  32. ΡΙΧΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΧΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑ.....ΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΠΑΡΙΕΣ....ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ?
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΩ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΩΩΩΩΩΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είμαι ο 9.09 και σου λεω εσένα 3.20 οτι εμεις οι παλαιοι στα φωτοβολταικα πληρώσαμε τριπλάσια ευρώ απο εσας τους νέους για τα πάρκα μας.
    Παρόλα αυτά έχουμε μόνο 5% διαφορά στο χαράτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να μην βρίζει ο 3.20 γιατί . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πηρες ενα ρισκο οπως κι εγω..πιθανα και επιδοτηση...με τις υπερτιμολογησεις....οπου νανε κανεις αποσβεση και θες..να πειραξουν ολους τους αλλους εκτος απο την κλικα σου...εισε ο ορισμος ,,του ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΑ.....εσυ και η παρεα σου..Παραγουμε το ιδιο προιν και θες αλλη αντιμετωπιση....μηπως εμεις οι νεωτεροι να σε προσκυναμε κι ολας!εχεις πολυ πλακα!!!!!ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 9.09 ΕΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο 9.09 είναι άνθρωπος του ΛΟΥΜΑΚΗ.

      Διαγραφή
    2. ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

      Διαγραφή
  39. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ..ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το προβλημα ειναι το ΥΡΕΚΑ και οι μαλακεσ του ΣΠΕΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παπακυριακού Γιάννης14 Ιουνίου 2013 στις 7:08 μ.μ.

    Ναι μη μας βρίσεις και δεν κοιμηθούμε το βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΛΑΓΗΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΕΦ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΟ ΛΑΓΗΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΓΗΕ. ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΑΝΕΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΟΤΙ ΜΛΚ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΣΥΒΕΧΕΙΑ: ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΣΠΕΦ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ 2011-2012 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. OΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ.
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. O Λ.ΑΓ.Η.Ε. θα κλείσει με απόφαση της ΤΡΟΪΚΑΣ ?
    Θα δούμε το σενάριο της ΕΡΤ να εφαρμόζεται στα φωτοβολταϊκά ?
    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ 3 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ 1 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ.
    Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

    - ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΝΑΙ.
    - ΠΩΣ ?
    - ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
    - ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ .

      Διαγραφή
  46. ΦΙΛΕ 1.42 ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. το καλητερο θα ηταν να κλεισει ο ΛΑΓΗΕ οπως με την ΕΡΤ.να μας καλεσουν για καινουργιες συμβασης με τιμη σε ολους ιδια για 100κw, τετοια ωστε να ειναι ενταξει με το ελειμα.Σε ολους ανανεωση για 20 ακομα χρονια ανεξαρτητα το ποτε συνδεθηκε.ετσι οι παλιοι 08-11 που εφτιαξαν ακριβα και εχουν κανει καποια αποσβεση να γινουν ισοι με αυτους του 12-13 που δεν πηραν ουτε ευρο ακομα..αυτη τι στιγμη τα ιδια λεφτα χρωσταμε ολοι....απο το 08 εως σημερα η τιμη για μια 100kw μοναδα επεφτε περιπου 50-60χιλ οσα δηλαδη ηταν και η παραγωγη..ρε παιδια το ιδιο πραγμα παραγουμε και θα πρεπει να αξιζει και το ιδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παπακυριακού Γιάννης19 Ιουνίου 2013 στις 4:26 π.μ.

    Κύριε Ανδρέα Π τι λέτε τώρα;;;
    Εγώ μπήκα σε παραγωγή το 5/2011.;Έχω πληρωθεί για 18 μήνες.Ποιά απόσβεση έχω κάνει που το πάρκο μου στοίχισε 3 φορές περισσότερο από οτι τα σημερινά?Λέτε σε 18 μήνες να έβγαλα καθαρά 250.000 ???????Η λογική σας δεν ευσταθεί.
    Τα πάρκα του 2012 έχουν πληρωθεί μέχρι και νοέμβριο,συνεπώς ευρώ δεν έχουν δει τα πάρκα που κατασκευάστηκαν από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ/2012 και έπειτα.
    Πάρκα αρχές του 2011 όλα γερμανικά στοίχιζαν περίπου (σταθερά) 320.000 με 350.000
    Τέλος του 2012 στοίχιζαν 260.000 με 290.000?προφανώς όχι.
    ΚΑΙ πάτε και ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ τον ΤΖΙΡΟ ενός πάρκου (κι όχι τα καθαρά κέρδη) με το επενδυμένο κεφάλαιο που είναι λάθος.
    ΚΑΙ το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ!μου λέτε δηλαδή να κερδίσω 2 χρόνια σύμβασης και να μου κουρέψετε την κλειδωμένη τιμή τουλάχιστον 40% για ΟΛΑ τα έτη.Στην ουσία δηλαδή από τα 22 χρόνια μου κουρέυετε τα 8,8!!!Μπαίνετε στη λογική του ΥΠΕΚΑ οτι τα φωτοβολταικά φταίνε για το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ.Πολύ εύκολα μάλιστα.
    Εμείς δηλαδή θα κληθούμε να καλύψουμε τις γκάφες κυβερνήσεων,υπουργών και στρεβλού τρόπου υπολογεισμού του ελλείματος του ΛΑΓΗΕ?αν είναι δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Π. 3.30 είναι άνθρωπος του ΥΠΕΚΑ.
      Δεν θα περάσουν οι απόψεις τους.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΕΣ .

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω ποιος φταιει για το ελειμα και αν φταινε μονο τα φ/β αλλα οι υψηλες ταριφες και αυτοι που τις δωσανε σιγουρα ναι...
      Eιμαι αγροτης απο αγρινιο και το παρκο μου συνδεθηκε 24/4/13.(fit 0,395).
      Aρχικη αιτηση 04/10/10κοστος κατασκευης 95χιλ +ορους 14χιλ.ΜΕΤΡΗΤΑ...φιλος με την ιδια ακριβως περιπτωση του στοιχησε 205χιλ ΑΤΕ Leasing me 10,5 επιτοκιο και 24χιλ ορους συνδεσης που τα χρωσταει στον κατασκευαστη..
      με λιγα λογια μου λετε οτι αυτος θα πρεπει να τυχη καλητερης μεταχειρησης επειδη χρωσταει;;;και ρωταω γιατι;;;
      ενοειται οτι οι συμβασης ειναι συμβασης και πρεπει να τιρουνται στο ακεραιο!!!δεν θα πω ποτε το αντιθετο!!!αλλα οταν τα κουκια δεν φτανουν για ολους ο καθε ενας προσπαθει να βρει τον δικο του λογο να γινει η εξαιρεση...απλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να πληρωσω εγω και κανεις αλλος αυτους που θελανε ντε και καλα να γινουν επενδης στο ΕΛΑda με καθε κοστος!!!!

      Διαγραφή
  49. Καλά ρε τόσο δύσκολο είναι να υπολογίσετε το σύνολο του εισπρακτέου ποσού σε βάθος 20ετίας και να αφαιρείται το κόστος κατασκευής και επιβάρυνσης από την εισφορά; έτσι ώστε το τελικό εισπρακτέο για τον καθένα ξεχωριστά να είναι το ίδιο;.
    Το πάρκο μου κατασκευάστηκε τον Φλεβάρη του 13 και κόστισε 200000. ήξερα εκ των προτέρων πως με 40 λεπτά και 170000 Κβώρες ανά έτος, σε βάθος 20ετίας με δύο χρόνια εισφορά θα λάμβανα 170000επι18=3.060.000 Κβώρες επί 0,40 ίσον 1.224.000 ευρώ. Βάζω σε αυτά και τα δυο χρόνια με την εισφορά και έχω : 240.000επι0,30 ίσον 72.000 σύνολα 1.224.000 + 72.000 = 1.296.000. Αφαιρείται τώρα το κόστος κατασκευής 200.000 και μένουν 1.096.000 Βάλτε τώρα και τα δικά σας δεδομένα και δείτε τα. Αν είναι παραπάνω είναι άδικο από την πλευρά σας αν είναι λιγότερα είναι άδικο από την πλευρά μου. Τι δεν καταλαβαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ 4.25 ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.
      ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΦΟΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΠΑ , ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ , ΦΘΟΡΕΣ ΥΛΙΚΟΥ , ΕΞΟΔΑ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ κτλ.
      ΕΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ 3 ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.
      ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΤΕ ?
      ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ .

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι λες να μη τα υπολόγισα; Αυτά όμως είναι κοινά σε όλους εξαρτώμενα από επιλογές. Εδώ έβαλα απλά τα σταθερά από τις επιλογές.

      Διαγραφή
    3. ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΤΙΣ 170.000 ΚΗW ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ 100αρι.

      Διαγραφή
    4. Γιατί σε εσένα σου είπα να βάλεις λιγότερα; κάντε μια προσπάθεια να καταλάβετε. Ελάτε δεν είναι δύσκολο.

      Διαγραφή
    5. ΦΙΛΕ 4.25 ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΚΟ 100αρι τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΜΕ 200.000 € ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.
      ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΟ .

      Διαγραφή
    6. Καλά εσύ πίστευε ότι θέλεις. Αν νομίζεις πως έστω και σήμερα κάνεις 100ρι, σου κοστίζει λιγότερο, τότε έλα να σου τα δώσω να μου τον πιάσεις και συ το κώλο, αφού με 200 χιλ θα αποκτήσω σε βάθος 20ετίας ένα μιλιονι. Το Δάνειο δεν το έπιασα καν στα χέρια μου για να του κάνω υπερτιμολόγηση. Στα 200 χιλιάρικα όμως περιλαμβάνονται και τα 42000 της ΔΕΗ για να τραβήξει την μέση τάση 3 χιλιόμετρα μέχρι το πάρκο καθώς και τα χωματουργικά όπως και η αγορά του κτήματος. Εκτός και αν αυτά δεν μπαίνουν στο κόστος.

      Διαγραφή
    7. Φιλαράκο στη περυσινή χρονιά τα 100άρια δώσανε 150χιλ kWh, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 140χιλ. Στην εικοσαετία θα έχουν και μία πτώση απόδοσης 20%. Τα έξοδα τα έκανες επίσης γαργάρα, όπως επίσης το πληθωρισμό, την ανασφάλεια για αναθεώρηση των τιμών, έκτακτες εισορές κτλ. Βέβαια ξέχασες επίσης να αναφέρεις ότι αν τα 200 χιλιάρικα που εσένα σε περρισεύαν αλλά των υπόλοιπων συμπληρωθήκαν με δάνεια απο τράπεζες με επιτόκιο πάνω από 10% και από συγγενείς και φίλους και αποταμιεύσεις μιας ζωής αν τα τοκίσεις με 5% θα έχεις στην εικοσαετία πάνω από μισό μιλιόνι. Γι αυτό άσε μας στο πόνο μας και πήγαινε να τα πεις με κανένα άλλο που δε τόλμησε να φτιάξει πάρκο και τώρα χαίρεται με τα δικά μας προβλήματα.

      Διαγραφή
  50. ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ......ΚΛΙΣΜΑ!!!!!!ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ...ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ..ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΙ ΟΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ....ΚΑΠΟΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!!ΜΟΝΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ..ΕΙΝΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!ΤΟ ΠΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΩΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ....Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΩΔΟΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ....ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ!ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΚΑΝΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ..ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ..ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒ/ΣΕΩΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ.ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΕ ΤΙ!ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .............ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 5.15 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΥΡΙΟ.ΤΙ ΘΕ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ? ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ (ΕΙΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΡΙΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ) ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΘΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ. ΘΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ " ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΑΣ. ΤΟ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Σ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΛΑΜΟΓΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟΝ ΜΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ . ΚΑΛΟ Ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .

      Διαγραφή
    2. Οτι του φανεί του Λολοστεφανή.

      Διαγραφή
  53. Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση... Προσπαθούν μερικοί γνώστες με κάποιους ημημαθεις κάποιους άσχετους και κάποιους αγράμματος και άσχετους να συνεννοηθούν. Ο πύργος της Βαβέλ. Τελικά τα αγροτικά ΦΒ τα βαλαν για να ρίξουν το επίπεδο του μέσου επενδυτή των ΦΒ και για να καβγαδιζουμε όπως τα καφενεία και τα γήπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΣΥΝΤΡΟΦΕ 08.56 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ Φ/Β. ΟΙ ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑ INDIGO...ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ...ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ..ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ 3-8-2011 ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 310000 ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΛΗΘΗΝΟ ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥ..ΜΕ ΟΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.. ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑ KAI OΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΛ... ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΤΗN KWH ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΠΧ 160000 ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΚΟΥ....ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ KWH....KAI OΣΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 160000 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ..... ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ....ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥ....ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΩΠΑ!!!!ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΑΝΑ......ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012....ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ [ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ] .....ΕΠΕΛΛΕΞΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 20% ΦΘΗΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ..ΤΟ\ΡΙΣΚΑΡΑ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΜΟ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.......ΟΠΩΤΕ... ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΚΟΥ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΛΟΓΗΣ ΥΛΙΚΩΝ-ΡΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΔΑΝΕΙΣΖΜΟΥ...ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ 230000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 260 ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ..Κ.Λ.Π.ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΙΖΩΜΑΣΤΕ ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ....ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η γη δεν ανήκει σε κανένα... Η γη γυρίζει κ έχετε ζαλίστει... Οτι θέλει γράφει ο καθένας, ας συμβαδισω κ εγώ. Το ΥΠΕΚΑ ξέρει τι κάνει. Εβαλε τους αγρότες σε παιχνίδι που παίζουν κ μεγάλοι παίχτες. Ετσι το ¨καζινο του Λας Βεγκας¨ μετατράπηκε σε καφενείο του Ανω Κατακολου. Κ εγώ φοβάμαι να πω το όνομα μου... Ποιος ξέρει ποιος ανωμάλος μπορεί να διαβάζει... έχουμε κ οικογένεια!!! Καλά ξεμπερδεματα σε όλους μας. Να συνεννοηθούμε αποκλείεται οπότε οποίος μπορεί ας σώσει τον τομάρι του. Αυτό το ξέρουν κ στον ΣΠΕΦ, μη περιμένει κανείς να τον σώσει κανένας σύλλογος. Κ να κερδίσουμε στο ΣΤΕ αν δεν έχεις στείλει εξωδικα τα λεφτά σου πανε χαμένα μέχρι την ημερομηνία της απόφασης. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ