Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

9 Οκτωβρίου η πιλοτική δίκη για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταικα

Για τις 9 Οκτωβρίου 2013 προσδιορίστηκε η (εξ αναβολής από τις 5 Ιουνίου) πιλοτική δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση της έκτακτης εισφοράς που έχει επιβληθεί στους
παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Πρόκειται για την πρώτη δικάσιμο του σχετικού τμήματος μετά την διακοπή του καλοκαιριού, οπότε, όπως σχολιάζουν αρμόδιοι παράγοντες, δεν θεωρείται μακρινή αναβολή, με βάση πάντα τους ρυθμούς του ΣτΕ.

Παρόλα αυτά, στο μεσολαβούντα χρόνο, θεωρείται πιθανότατο να έχει εκδηλωθεί η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ για το λεγόμενο new deal, δηλαδή για την εθελοντική αλλαγή των συμβολαίων που θα προταθεί στους «παλιούς» παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Η αποδοχή της αλλαγής των συμβολαίων θα συνοδεύεται προφανώς από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και κατ΄αυτόν τον τρόπο πιθανόν θα χάσει μέρος της σημασίας που έχει σήμερα η πιλοτική δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η προ ημερών αναβολή της δίκης οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΛΑΓΗΕ δεν κατέθεσε φάκελο με τις απόψεις του επί του θέματος της έκτακτης εισφοράς, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να οδηγηθεί στην αναγκαστική αναβολή της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης η οποία έχει συγκεντρώσει έντονο ενδιαφέρον.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Fwtoboltaika:-To-new-deal-tha-prolabei-thn-pilotikh-dikh

1 σχόλιο:

  1. H EKTAKTH EISFORA EKDIKAZETAI KAI GIA TO DIASTHMA POU EXEI EPIVLH8EI..... ARA EXEI MEGALH SUMASIA NA PAROUME TA LEFTA POU MAS EXOUN KRATHSEI PISW..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ