Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η Κινα αντεπιτίθεται για τους δασμους στα φωτοβολταικά

(Reuters) - Η Κίνα ξεκίνησε μια αντι-ντάμπινγκ ερευνα για το ευρωπαϊκό κρασί την Τετάρτη-σήμερα- ως απάντηση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν
μεταξύ δύο εκ των μεγαλυτέρων εμπορικών δυνάμεων του κόσμου.

Η ΕΕ θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών από την Πέμπτη 6/6, αλλά ανακοίνωσε ενα δραματικά μειωμένο αρχικό ποσοστό δασμών (11%) μετά από πιέσεις ορισμένων μεγάλων κρατών μελών, με την ελπίδα να επιτευχθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο.
"Το Υπουργείο Εμπορίου της κινας έχει ήδη λάβει αίτηση από την εγχώρια βιομηχανία οίνου, η οποία κατηγορεί οτι η εισαγωγή των κρασιων  από την Ευρώπη στην αγορά της Κίνας γινεται με τη χρήση αθέμιτων εμπορικών τακτικών, όπως το ντάμπινγκ και των επιδοτήσεων," είπε σε μια ξεχωριστή ανακοινωση.
"Αυτό επηρεάζεται από τη βιομηχανία κρασιού μας, και (έχουν) ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου να ξεκινήσει και να αντιντάμπινγκ και κατά των επιδοτήσεων καθετήρα," το υπουργείο πρόσθεσε.
Κίνα εισήγαγε 430 εκατομμύρια λίτρα κρασιού πέρυσι, εκ των οποίων πάνω από τα δύο τρίτα προέρχονται από την ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία των  κινεζικων τελωνειακών αρχων.
Οι εισαγωγές από τη Γαλλία και μόνο ανήλαν σε 170 εκατ. λίτρα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, ενώ για την ΕΕ, η Κίνα είναι ο δεύτερος εταίρος μετα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Κινεζικές εξαγωγές αγαθών στο μπλοκ των 27 μελών ανήλθαν σε € 290 δισεκατομμύρια (376.000.000.000 δολάρια) το περασμένο έτος, με € 144 δισεκατομμύρια προς την αλλη κατεύθυνση.
Η ΕΕ έχει σήμερα 31 εν εξελίξει έρευνες του εμπορίου, 18 εκ των οποίων αφορούν την Κίνα. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα των 21 δισ. ευρώ  εισαγωγές από την Κίνα των φωτοβολταικών.

πηγη http://www.reuters.com/article/2013/06/05/us-china-eu-solar-idUSBRE95403020130605?feedType=RSS&feedName=businessNews

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι Φωτοβολταϊκοί με Trackers.
    Όλα τα είχαμε μας προέκυψε και το παρακάτω
    Είναι σε εξέλιξη μια ενέργεια που διαπράττεται αυτή την εποχή από Ελληνική πολυδιαφημισμένη εταιρία κατασκευής Trackers, (μέλος του ΣΕΦ προφανώς) η οποία έχει έντονη οσμή απάτης και εκβιασμού των πελατών της. Παρείχε 2ετή εγγύηση καλής λειτουργίας και 20ετή προμήθειας εξοπλισμού κι εξαρτημάτων. Με την αλλαγή της διοίκησης της, εξεδιώχθη σχεδόν όλο το έμπειρο τεχνικό προσωπικό απλήρωτο, ενώ στους προμηθευτές των εξαρτημάτων και των ανταλλακτικών οφείλονται πολύ μεγάλα ποσά. Υπάρχει απόλυτη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις πώλησης του εξοπλισμού τους προς τους πελάτες τους (δηλ. εμάς) , με αποτέλεσμα οι μη λειτουργούντες Trackers να πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
    Η εξαπάτηση μας: διαπιστώθηκε με την αδυναμία εκτελέσεως της υπογραφείσας 2ετους εγγύησης καλής λειτουργίας αλλά και 20ετους εγγύησης παράδοσης ανταλλακτικών.
    Ο Εκβιασμός μας: διαπιστώνεται καθημερινά με την άρνηση (αδυναμία) παράδοσης ανταλλακτικών, την τιμολογιακή αναρχία στην άξια όσων μπορούν να διαθέσουν αλλά και την απόκρυψη της ταυτότητας των κατασκευαστών τους. Υπάρχει πληροφορία ότι και οι κατασκευαστές τους εκβιάζονται (με στάση πληρωμών παλαιών οφειλών τους) να μην παραδίδουν σε τρίτους (δηλ. σε εμάς) τα άκρως αναγκαία ανταλλακτικά για την λειτουργία των Trackers.
    Αν λάβουμε υπ όψιν μας ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ήταν ο leader στην αγορά των Ελληνικών Trackers με χιλιάδες εγκατεστημένα μηχανήματα, τότε οι αιχμάλωτοι επενδυτές είμαστε πολλοί. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία αυτή αλλά θα πρέπει να καταλάβει η διοίκηση της ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι ηθική και θα μας βρει απέναντί τους. Την εμπιστευτήκαμε και βεβαίως και τώρα μας προδίδει αναίσχυντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος παει για τα πολλα χανει και λιγα!!! Η απλιστια ειναι κακο πραγμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ