Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

H Iταλική Κυβέρνηση βαζει φόρο σε εταιριες ενεργειας με ετήσιο κύκλο εργασιών ανω των 3 εκ ευρώ


Η Ιταλική κυβέρνηση επεκτεινε τον εταιρικό φόρο »Ires«, το λεγόμενο φόρο Robin στις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών
ενέργειας, σύμφωνα με την τελική έκδοση του "Decreto del fare" - τον νέο  νόμος που εχει στόχο την τόνωση της ιταλικής οικονομίας.

Η προηγούμενη έκδοση του διατάγματος, το οποίο είχε εγκριθεί από την ιταλική κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες, δεν περιελαμβανε  την επέκταση του φόρου σε εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, αρκετοί αξιωματούχοι της ιταλικής κυβέρνησης εγγυώνταν  ότι ο φόρος δεν θα εφαρμόζεται στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο φόρος Robin, το οποίο είχε αρχικά σχεδιαστεί μόνο για τις πετρελαϊκές εταιρείες, είχε στο παρελθόν εφαρμοστεί στις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των € 10.000.000 ($ 13.000.000) και φορολογητέο εισόδημα ύψους τουλάχιστον € 1.000.000 τον Αύγουστο του 2011. Η τελευταία απόφαση έχει τώρα εφαρμογή του φόρου αφορα και όλες τις εταιρείες ενέργειας, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των € 3.000.000 και φορολογητέο εισόδημα ύψους τουλάχιστον € 300.000. Ο φορος , συμφωνα παντα με πηγες του Photon εχει αναδρομικό χαρακτήρα και ειναι αντισυνταγματικός. 


Πηγη photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ