Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μετα τους φωτοβολταικους δασμους - Η Κίνα διερευνά καταγγελία για εισαγωγές πολυτελών αυτοκινήτων


Η ενδεχόμενη κλιμακωση της εμπορικής διαμάχης που ξεκίνησε απο τα φωτοβολταικά πανελ, εξαπλώνεται σε μερικά απο τα πιο διμοφιλή προιόντα στους πλουσιους Κινέζους. H Κίνα φαίνεται οτι εξετάζει να ξεκινήσει να ερευνά μια καταγγελία εναντίον των
ακριβών αυτοκινητών που εισαγονται απο Ευρωπαική Ενωση.

Οπως ενημερώνει το reuters, η ευρωπαϊκή ένωση του κλάδου αυτοκινήτων (ACEA ), δήλωσε την Παρασκευή, επικαλούμενη πληροφορίες από το γραφείο του Πεκίνου και του νομικού συμβούλου οτι οι κινεζικές αρχές, που την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν έρευνα εμπορική για τις πωλήσεις του ευρωπαϊκού κρασιού, έχουν λάβει μια καταγγελία από έναν άγνωστο άτομο ή άτομα πάνω στις επιδοτήσεις για αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ με κινητήρες 2 λίτρων ή μεγαλύτερους,

Εμπορίου της Κίνας υπουργείο δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, ενώ ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την κερδοσκοπία.



Η αγορα των πολυτέλών αυτοκινήτων στην ΕΕ κυριαρχείται απο τη Γερμανία  (με τις σουπερ premium μάρκες - BMW,  Mercedes-Benz, Audi της Volkswagen και Porsche - καθώς και τις ιταλικές μάρκες όπως Lamborghini και Ferrari.

"Όπως γνωρίζετε, ο κύριος κατασκευαστής των εν λόγω αυτοκινήτων ειναι στη Γερμανία. Είναι απίστευτο να έχουμε μια τέτοια περίπτωση υπο εξεταση αυτή τη στιγμή," ειπε η κινεζική πηγή.
Δύο διπλωμάτες  της ΕΕ έκριναν ομως απίθανο η Κίνα να στοχεύση τις εισαγωγές πολυτελών αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή.


πηγη http://www.reuters.com/article/2013/06/07/china-eu-cars-idUSL5N0EJ0OC20130607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ