Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΪΚΑ: Μοντέλο φωτοβολταικών απροσδιοριστων χαρακτηριστικών , κατα τα αλλα δικαιο και οριζόντιο!!

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το χρηματοδοτικό πρόβλημα του ταμείου ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ από το 2015 και μετά, όταν θα έχει καταργηθεί η έκτακτη εισφορά που ισχύει σήμερα και πληρώνουν οι λειτουργούντες παραγωγοί ΑΠΕ, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που συναντήθηκαν την Πέμπτη με τους φορείς των ΑΠΕ.

Στη συνάντηση, την τρόικα εκπροσώπησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, ενώ ήταν παρόντα και δύο στελέχη του ΥΠΕΚΑ. Από την πλευρά των φορέων εκπροσωπήθηκαν ο ΣΕΦ, ο ΣΠΕΦ, ο ΠΑΣΥΦ, ο ΕΣΗΑΠΕ και η αρτισύστατη Ομοσπονδία Φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας έθεσαν, αφενός μεν τα χαρακτηριστικά της προτιμητέας λύσης για τους εν λειτουργία σταθμούς ΑΠΕ, αφετέρου δε το χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή μίλησαν για μοντέλο που θα πρέπει να είναι εθελοντικό, μόνιμο, δίκαιο, και όχι οριζόντιο. Επίσης ότι θα πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, για να εφαρμοστεί όμως από το 2015 (εκτός και αν συμφωνηθεί να καταργηθεί άμεσα η έκτακτη εισφορά και να εφαρμοστεί άμεσα το νέο μοντέλο). Πρακτικά πρόκειται για το new deal το οποίο προτίθεται (και είναι υποχρεωμένο) να προτείνει προς τους επενδυτές φωτοβολταϊκών το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου σε βάθος χρόνου να μην δημιουργούνται νέα ανοίγματα στο λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

Ωστόσο κανένα απολύτως στοιχείο δεν δόθηκε για το τι θα περιλαμβάνει αυτό το μοντέλο, παρότι οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν επίμονα ενημέρωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιόπιστων συνομιλητών του energypress στην πραγματικότητα, πέραν του ότι θα συμμετάσχουν και οι τράπεζες στο μοντέλο,  δεν υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση από το ΥΠΕΚΑ, πάνω στην οποία να γίνει οργανωμένη συζήτηση. Οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ δήλωσαν ότι επιθυμούν την υποβολή προτάσεων από τους φορείς, ενώ οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το υπουργείο δεν συζητά μαζί τους.

Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ θεωρείται δεδομένη, με μια λογική όμως «που να μην καλεί τον καταναλωτή να πληρώσει τα κέρδη των επενδυτών». Αντίθετα οι εκπρόσωποι της τρόικας αλλά και του ΥΠΕΚΑ επανέλαβαν ότι πρόκειται για μια κρίση για το ξεπέρασμα της οποίας «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν και κανείς δεν μπορεί να κρατήσει μη βιώσιμα κεκτημένα».

πηγη http://www.energypress.gr/news/Ti-eipe-h-troika-stoys-foreis-gia-to-new-deal-twn-fwtoboltaikwn

27 σχόλια:

  1. Τι δεν καταλαβαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε που είναι εξαφανισμενος ο σύλλογος αγροτικών φωτοβολταικών να βγάλει μία ανακοίνωση για τις μυστικές συναντήσεις του ΥΠΕΚΑ και της Τρόικας με τους προκσυνημένους των ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΠΑΣΥΦ και ΕΣΗΑΠΕ; Δηλαδή τι περιμένετε, να αποφασίσουν αυτοί καλά καλά και σε εμάς να μείνει μόνο η αντίδραση; Έχετε καταλάβει την δύναμη σας; Μην μας βάζετε τώρα σε σκέψεις και εσείς για ποιό λόγο μουγγαθήκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΠΑΡΚΟ 100ΚW. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ?
    ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1600ΜΕ 1800 ΠΑΡΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ .Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ 300 ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εισε τοσο μεγαλος μαλακας και ασχετος...που μπορεις να γραφεις οτι θες.....αντε ηλιθιε...καιρο ειχαμε να σε δουμε εδω....εσυ και ο Φαιλος ο Κρανιδιωτης,,,μας λειπατε εδω μεσα...κοιμησου και ονειρευσου οτι θες γραφικε ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα έλεγε ο αντιφωτοβολταϊκός . Εμείς τον βρίζαμε αλλά τώρα άρχιζει να επαληθεύεται.

      Διαγραφή
  8. MΗΝ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΕΡΤ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΠΟΤΕ. ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕ . ΜΑΚΑΡΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα αν λειτουργεις με τετοια μυαλλα...περαστικα...καλλα κανουν και μας ξεσκιζουν τοτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσυ 10.04 απο που περιμένεις να πληρωθείς εαν δεν μπούνε χρήματα στον λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ ? ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τέλος για τις ΑΠΕ Θα αυξηθεί σίγουρα. Το είπε και η Τρόικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν περιμενω να εξωντοσουν τους αλλους για να ζησω εγω...αυτα που κατακρινω και δεν ανεχωμε να τα κανουν σε μενα δεν δεχωμε να τα κανουν σε αλλους για να περασω εγω καλλα,,,ντροπη να γραφωντε τετοια πραγματα ...ψηφιζε λοιπον τα λαμογια με την προοπτικη να εξωντοσουν τους αλλους για να επιβιωσεις εσυ....ζητα να ανοιξουν και την ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι, νά ανοίξει η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ και να πας εσυ 10.19 μαζί με όσους τρώγανε τα χρήματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ μέσω της ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΣΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ...ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ρε , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους χρειάζεται τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΛΑ ΜΥΑΛΛΑ,,,ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ...ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είμαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ αλλά αγανακτώ βλέποντας την οικογένεια μου να υποφέρει επειδή επενδύσαμε σε φ/β πάρκο και τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ να παίρνουν 3.000 € μισθό και να ξύνουν τα τέτοια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!

    ΖΗΤΩ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!
    ΖΗΤΩ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
    ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΥΓΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΧΑΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχω 20άρι με τιμή 0.33646 και προβλεπόπενη παραγωγή 40.000KW Ετησίως.Αυτό σημαίνει ετήσια μικτά έσοδα(προ ΦΠΑ)13.458,4,μείον την εισφορά(3633,768)=9824,63.Επίσης 600 ευρώ συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης,390 ευρώ ασφαλιστική κάλυψη,360ευρώ η προστασία του πάρκου,180ευρώ ο λογιστής, 240ευρώ για μονάδες στον συναγερμό,=8.054ευρώ.Αν προσθέσουμε και την φορολογία εισοδήματος(26%=3.499,08)απομένουν 4555 ευρώ.Για ποιά μείωση τιμής νασυζητήσω αφού ίσα -ίσα θα κάνω απ'οσβεση στην εικοσαετία(είναι κινητό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 8:35 40000KW υπερβολικο το βλεπω, μηποσ ειναι τρακερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ