Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι Ισπανικές ενώσεις φωτοβολταικών καταγγέλουν την κυβέρνηση στην Ευρώπη για τους αναδρομικούς φόρους

Oι ενώσεις απε και φωτοβολταικών της Ισπανίας  έχουν υποβάλει καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία ισχυρίζονται ότι η τρέχουσα πολιτική ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ισπανικής κυβέρνησης θα αποτρέψει τη χώρα από την επίτευξη των στόχων ανανεώσιμης ενέργειας για το 2020.  

Οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι οι νέοι φόροι επί του εισοδήματος που
παράγεται από ανανεώσιμες σταθμών παραγωγής ενέργειας παραβιάζουν την οδηγία 2009/28/ΕC, η οποία περιλαμβάνει την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και της οδηγίας 2009/72/ΕC, που αφορά τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ενώσεις τονίζουν ότι o ισπανικoς τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζει σήμερα μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, κυρίως λόγω της αναδρομικής ισχύος των μέτρων για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που οι προηγούμενες και σημερινές κυβερνήσεις εισήγαγαν μεταξύ 2010 και τέλη του 2012.  

Επιπλέον των υφιστάμενων αναδρομικής ισχύος των μέτρων, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες ένα πέμπτο μέτρο με αναδρομική περικοπή των κινήτρων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατά την τελευταία εβδομάδα, πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ισπανική Υπουργός Βιομηχανίας Miguel Angel Soria σχεδιάζει να εισαγάγει ένα φόρο επί των εσόδων που προέρχονται από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας. Ο φόρος αυτός, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, θα μπορούσε να είναι μεταξύ 10% και 20%.

Πηγη Photon, μεταφραση hlios  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ