Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή ΣΠΕΦ στην διαβούλευση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ των ΑΠΕ

Εγω ξερω οτι με οποιον δάσκαλο καθίσεις ...
Σε συνέχεια πρόσκλησης ο ΣΠΕΦ δια του Προέδρου του κου Στ. Λουμάκη και του Αντιπροέδρου του κου Κ. Τσούμα συμμετείχε την Τρίτη 18/3/14 στην διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή των Ελλήνων για το ν/σ ΑΠΕ περί της εξυγίανσης του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.  Συνοπτικά επισημάνθηκαν:
Η ζοφερή κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που βιώνουν οι επαγγελματίες ηλεκτροπαραγωγοί από Φ/Β τελώντας απλήρωτοι για 7 – 8 μήνες, ενώ εκτέθηκαν συνοπτικά οι προτάσεις του Συνδέσμου για την ισότιμη, αναλογική και δίχως χαριστικές ρυθμίσεις συμμετοχή όλων στο πρόβλημα.  Συντασσόμενοι με τους υπολοίπους στην άρση των  εναπομενουσών στρεβλώσεων που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο (κυρίως τα διπλά ΑΔΙ), υπενθυμίστηκε πως οι παραδοσιακές στρεβλώσεις της ΟΤΣ, του Κανόνα 30% και του Μηχανισμού Ανάκτησης  Μεταβλητού Κόστους άρθηκαν μετά και από τις δράσεις του Συνδέσμου σε νομικό επίπεδο στην Ε.Ε. από το 2012.  Η κάλυψη των οικονομικών των μονάδων φυσικού αερίου δεν μπορεί υπέρβαρα να προκύπτει από τα στατικά και κοστοβόρα διπλά ΑΔΙ όπως δυστυχώς συμβαίνει, διότι έτσι νοθεύεται εκ νέου η αγορά, «αδυνατίζει» επικίνδυνα η εκπροσώπηση της ΟΤΣ ως χονδρεμπορικό κόστος ενέργειας και απομειώνεται τεχνητά το «δάπεδο» του μεσοσταθμικού συμβατικού μεταβλητού κόστους (ΜΜΚΣΘΜ), αφού οι εν λόγω μονάδες, συνεπικουρούμενης και της ηλεκτροπαραγωγικής υπερδυναμικότητας που υφίσταται  στο σύστημα, δεν έχουν λόγω και κίνητρο να λειτουργήσουν.  Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς όφελος εξοικονόμησης για τον καταναλωτή. 
Ως προς τα Φ/Β καταρχήν εντοπίστηκε πως το πρόβλημα αφορά στην μη (έγκαιρη ή καθόλου)  αποκλιμάκωση των προσφερόμενων ταριφών παρά την κατακρήμνιση του κόστους εγκατάστασης.  Επισημάνθηκαν επίσης οι στρεβλώσεις των οικονομικών αποδόσεων που παραμένουν στον παραμετροποιημένο εισαγόμενο πίνακα Feed-in-Tariffs για τα Φ/Β και οι οποίες πρέπει ανυπερθέτως να συγκλίνουν σε έναν αποδεκτό μέσο με βάση το Project IRR.  Όπως αναλύθηκε, ο δείκτης αυτός αποτυπώνει την ετήσια απόδοση των επενδύσεων που σωρεύεται στον 20ετή όγκο ελέγχου που αφορούν οι συμβάσεις πώλησης της παραγωγής τους. Χαρακτηρίστηκαν παντελώς πρόχειρες ή άλλως εκ του πονηρού οι προσεγγίσεις περί δήθεν απόσβεσης των  παλαιότερων επενδύσεων ως προς τα νεώτερα και άρα βιαιότερης του αναλογικού (βάσει Project IRR) περικοπής των ταριφών τους.  Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, όποιος υπεισέρχεται παρελκυστικά στην λογική του λογιστικού χρόνου απόσβεσης, είναι σαν να λέει μόνος του πως κάθε πάρκο μετά από μία αρχική περίοδο λειτουργίας μερικών ετών πρέπει παρά την μακροχρόνια σύμβαση του να κουρεύεται σε υπερθετικό βαθμό διότι δήθεν αποσβέστηκε, οπότε και δεν πρέπει να αποδώσει στον ιδιοκτήτη του τίποτε άλλο για τα υπόλοιπα χρόνια της σύμβασης.  Με τον τρόπο αυτό καταλύεται το Project IRR του, αφού όπως ελέχθη, αυτό προκύπτει από 20ετή κλειστό όγκο ελέγχου λειτουργίας απαρέγκλιτα με συγκεκριμένο FIT και όχι από μερικά μόνο χρόνια λειτουργίας μέχρι την απόσβεση. 
Στις συνθήκες «επιστράτευσης» που δυστυχώς διανύουμε, αποτελεί μονόδρομο η ισότιμη συμμετοχή των οικιακών Φ/Β στις επιβαλλόμενες περικοπές ταριφών αλλά και στην άπαξ απομείωση του συσσωρευμένου ελλείμματος του Λογαριασμού ΑΠΕ.  Χαρακτηρίστηκε ως σημαντική στρέβλωση η εξαίρεση τους από το μέτρο της εισφοράς του ν. 4093 σχεδόν δύο χρόνια τώρα, καθώς και η προνομιακή μεταχείριση στις πληρωμές που τους επιφυλάσσεται παρά τα ελλείμματα και σε βάρος των υπολοίπων που πληρώνονται από το ίδιο ταμείο.  Η Κυβέρνηση έσπειρε ανέμους «ανεμελιάς» προς την συγκεκριμένη κατηγορία παραγωγών που τώρα της επιστρέφονται, αφού οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες αμέριμνοι δεν γνωρίζουν, ούτε και αναγνωρίζουν καν το πρόβλημα, παρότι εξίσου τους αφορά.
Τέλος επισημάνθηκαν τα κομβικά σημεία της έκθεσης του ΣΠΕΦ στα οποία το ν/σ ως έχει, δεν δίνει την πρέπουσα ή καθόλου απάντηση, όπως συμμετοχή τραπεζών, παράταση συμβάσεων με κλειδωμένη ταρίφα, εξόφληση υπολοίπων, φορολογική απαλλαγή από τέλη επιτηδεύματος υποκαταστημάτων, συμψηφισμό ΦΠΑ και προσωρινή αναστολή υποχρέωσης ενημερότητας, τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο 25% του ΔΤΚ ως ισχύει κ.α.

Ο ΣΠΕΦ ευχαρίστησε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτενή ακρόαση των προβληματισμών και των θέσεων του και ζήτησε από την αντιπολίτευση να βοηθήσει ενεργά στην λύση του προβλήματος και όχι στην μετάθεση του στο μέλλον, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τους χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένους παραγωγούς.
Τελευταία Ενημέρωση ( Τριτη, 18 Μαρτιου 2014 19:56 )

πηγη ΣΠΕΦ

54 σχόλια:

  1. To IRR εφαρμόζεται σε επενδύσεις που συμβαίνουν στον ίδιο χρόνο και είναι εργαλειο των επιχειρήσεων να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα επένδυση.
    Ο ΣΠΕΦ προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι φάρμακο για πάσα νόσο και μαλακία,

    Έστω λοιπόν.
    Αφου μιλα ομως για δικαιοσύνη στις ταρίφες, το σωστό ειναι να υπολογίσουμε το IRR στο αναποσβεστο τμημα των επενδύσεων.
    Σημερα δηλαδή το καθε παρκο εχει δουλέψει από 0 εως 6 χρόνια, κατα συνέπεια πρέπει απο την σημερινή αξία να αφαιρεθούν οι εισροές και να γίνει αποτίμηση της εγκατάστασης.
    Σε αυτήν την αξία για κάθε επένδυση να γίνει υπολογισμός IRR, οχι για τον χρόνο που απομένει σε κάθε έργο αλλά σε κοινό χρόνο 20 ετών.
    Με μονη ρυθμιση τα τελευταία ετη των παλαιοτέρων εργων να έχουν έσοδα μηδέν.

    Διευκρηνση προς ΣΠΕΦ : Το IRR υπολογιζεται σε μια ακολουθία αριθμών, στην περίπτωση του Λουμακη 20 όσα ειναι και τα χρονια της επένδυσης που θελει να αξιολογήσει ( πριν τις αλλαγές του νομοσχεδίου ). Ενώ λοιπόν σε ολα τα χρονια που μενουν μέχρι την ληξη της σύμβασης θα βάζει τα κερδη της δραστηριότητας, τα υπόλοιπα μεχρι τα 20 θα βάζει μηδέν.
    Ελπίζω να είναι κατανοητό.


    Αν δεν αρέσει αυτό τότε να χρησιμοποιηθεί ο δείκτης καθαρά κέρδη / άξια επένδυσης που μάλλον είναι αυτό που θέλει να υπολογίσει ΣΠΕΦ

    Εν κατακλείδι, οποία αξιολόγηση γινει θα πρέπει να γινει λαμβάνοντας υπόψη το αναπόσβεστο τμήμα των επενδύσεων μας, όπως η λογική επιβάλει, και αν ο ΣΠΕΦ εχει προβλημα στους υπολογισμούς να μας ρωτησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετοιες παραδοχες σε irr, αξιζει να παρουσιαστουν σε ενα διεθνες forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, θα γελαει ο καθε πικραμενος !!!

      Διαγραφή
    2. Αια, δεν είναι παραδοχες αυτά που σου λεω.
      Είναι το γεγονός ότι σημερα λετε να τροποποιηθουν οι τιμές, οποτε και σημερα θα αξιολογηθουν οι επενδυσεις συμφωνα με το irr, αφου irr θελετε, αλλα λαμβανοντας την αναπόσβεστη αξία των εργων σημερα.
      Θα αφαιρεθουν αυτά που εχουν ειπρσχθει οσα χρονια λειτουργει η κάθε μοναδα και θα βρουμε το πραγματικο σημερινο επενδειμενο κεφαλαιο. Τοσο απλα.
      Σε αυτές λοιπον τις αξιες θα υπολογίσουμε irr. Ελπιζω μεχρι εδώ καλα.

      Αυτό που εγραψα είναι απαντηση στην απορια του Λουμακη, πως θα υπολογίσουμε για 20 χρονια irr κοινό για ολα τα εργα καθως ο υπολοιπομενος χρονος ζωής μερικών είναι μικροτερος. Η απαντηση λοιπον είναι πολύ απλη, για τα χρονια μετα την λήξη των συμβασεων μεχρι τα 20 θα θεωρήσουμε κερδη 0. Για τον υπολογσμό του irr20 χρειαζεσαι μια σειρά 20 αριθμών που αναπαριστούν τα κερδη ανα ετος, αν κατανοεις αυτό κατανοεις και αυτό που σου λεω.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Οκ, καταννοω απολυτα αυτο που λες, αρα, οταν εσυ, ο καθε ΕΣΥ, φτασεις, γιατι θα φτασεις, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ με των επενδυτων του 2008, δηλ για τους 2008, 3/2014, για εσενα του 2012, 3/2018, θα ισχυσουν και για σενα αυτα που τωρα προτεινεις !!!!!! δηλαδη τι προτεινεις !!!! την μελλοντικη μειωση της τιμης FIT που θα εχεις !!!!! ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΩΣΤΑ !! το μελλοντικο σου κουρεμα!!! γιατι δεν φανταζομαι να πιστευεις πως ο επενδυτης του 2018, δεν θα σου το πει !!!!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΩΣΤΑ, θα εχουμε δηλ ενα irr με μια τιμη FIT ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ , αφου θα υπολογιζεται βαση ενός μεταβαλλομενου κοστους κατασκευης κλπ ασε που δεν υπαρχει τετοιος υπολογισμος irr !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. γλύψε και στο ΣΥΡΙΖΑ λουμάκη ίσως σωθείς......πάντως αλλιώς τα λές με τον φίλο σου τον υφυπουργό και πολύ soft τα λές με τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ μυρίστικες τα μυστικά γκάλοπ της ΝΔ και είπες να κάνεις μία κίνηση καλής θέλησης ....ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ........

    μια συμβουλή!!!!! αν βγούν αυτοί βρές χωρα να κρυφτείς εσύ και τα πάνελ σου μαζι................τα 570 τεμάχια ανα κατοστάρι.........χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ποτε ρε Φιλε, η παρουσιαση των θεσεων ενος επισημου συλλογου σε ενα πολιτικο φορεα, και μαλιστα της αντιπολιτευσεως, ειναι γλυψιμο !!!!! ή μηπως σας πειραξε ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΠΕΦ , ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ !!!!!!!

      Διαγραφή
  3. http://www.easybytez.com/0j3yasm7dvcv

    εδώ περιγράφονται οι θέσεις του ΠΣΑΦ ΄για τον στρατή τον ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΛΕΝΗΣ που αμφισβητούσε το ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ μερικών συλόγων.....
    αν δούμε προσεκτικά και ο ΣΠΕΦ και ο ΠΣΑΦ παιζουν σε 2 ταμπλο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στον υφυπουργό ΠΕΚΑ απαντά στον Ασημάκη Παπαγεωργίου για το θέμα των φωτοβολταϊκών ενόψει και της πρόθεσης του αρμόδιου υπουργείου ΠΕΚΑ να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων που θα επηρεάζουν τα ήδη λειτουργούντα φωτοβολταϊκά έργα.


    http://www.afo.gr/psaf/index.php/eidiseis/fotovoltaika-nea/3849-mixalos-16032014


    Δεν πρέπει να περάσει!!! Οι μικροεπενδυτές έως 100kw δεν πρέπει να την πληρώσουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθω ρε παιδια να μην ξαναγραψω, αλλα πραγματικα δεν αντεχεστε !!!!! Ποσες φορες μωρε πρεπει να το πουμε, πως αυτη η επιστολη γραφτηκε και ανακοινωθηκε πριν εξι μηνες !!!!!! ποια νεα επιστολη μωρε !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφε Αία δεν ήταν μόνο ο Σπεφ στην Διαβούλευση... αρκεί να σου πω ότι βρέθηκαν και συμμετείχαν με τις απόψεις τους οι παρακάτω ΕΛΕΤΑΕΝ, ΑΣΠΙ,ΣΠΕΦ, ΗΛΙΟΣ, ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΡΑΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, GREENPEACE,ΣΕΦ ( η σειρά που αναφέρω τους παρεμβαίνοντες είναι η σειρά που μίλησαν), δεν νομίζω να ξέχασα κάποιον αν το έκανα παρακαλώ συμπληρώστε με γιατί αυτούς σημείωσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, στα πλαισια της διαβουλευσης με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πόσο ξερολας είσαι ρε Αια πες μας να ξέρουμε για όλα έχεις άποψη.

      Διαγραφή
    4. :) οχι ρε , μεντιουμ ειμαι, ειδικα στα αυτονοητα !!!!!!!!!!! (φανταζομαι να ξερετε το ανεκδοτο !! πολυ δυνατο )

      Διαγραφή
  7. Στο energypress καθε αρνητικό σχόλιο για τον ΣΠΕΦ δε δημοσιεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ;ή ανηκω στην ομαδα των ανθρωπων, με τον κοινο νου !!!!! ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΣΧΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ !!!!! ακους καγκουρα !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΙΛΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.ΣΕ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΣΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΣΟΥΛΑ ΣΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΚΑΦΑΛΑΚΟ?ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ GOOGLARE TO ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

      Διαγραφή
  11. ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν η κυβέρνηση δεν πειράζει τα οικιακά Φ / Β, έχει τους λόγους της : Διότι στα οικιακά Φ / Β οι
    συμβάσεις είναι λεπτομερώς καθορισμένες και κλειδωμένες για 25 χρόνια.
    Εξάλλου πόση είναι η συνολική παραγωγή των οικιακών Φ / Β σε σχέση με την συνολική των άλλων Φ / Β ; Πολύ μικρή. Και να κόψεις, τι θα πάρεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αία, πιόνι του ΣΠΕΦ, που δεν αφήνεις άρθρο ασχολίαστο για να αβαντάρεις τον σύλλογο σου. Ρε λαμόγιο, το ότι έχεις θολωμένα κίνητρα φαίνεται σε κάθε σου κουβέντα. Άσε να μιλήσει ο κόσμος, μην πετάγεσαι συνέχεια για να στηρίξεις τις θέσεις του ΣΠΕΦ. Σε σιχαθήκαμε. Παρακαλώ το blog, να του αφαιρέσει τον λόγο όταν πλέον είναι τόσο εμφανές πως λειτουργεί για λογαριασμό του ΣΠΕΦ. Δεν θέλουμε κάποιον να δυναμιτίζει εσκεμμένα το κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο που κανω ειναι να μεταφερω αντικειμενικα στοιχεια, αν η αντικειμενικοτητα για καποιους θεωρειται ¨θολωμενα κινητρα¨, αυτο θα κριθει απο την πλειοψηφια των αναγνωστων, τωρα για την φιμωση μου, το θεωρω γελοιο και μονο φοβο δηλωνει.

      Διαγραφή
  15. αιαντα θεωρείς τον ευατό σου έλληνα επενδυτή? και συμφωνείς στην αλλαγή συμβολαίων που εχουμε υπογράψει?
    γιατί δεν είσαι με τους πολλους που δεν αρνούνται τη φορολόγηση και τη συζητάνε κιόλας αλλά δεν θέλουν αλλαγή συμβάσεων????????μήπως ετοιμάζεσαι να τσιμπίσεις κανένα πάρκο απο τα ξοφλημένα που θα προκείψουν με την (τις)αλλαγή (ες) συμβάσεων που θα επέρχονταί μετά την πρώτη φορά .??????????????
    αλλαξε τακτική αφού γράφεις εδώ πάει να πεί ότι σου άρέσει το κλίμα .....και η λουλουμακια οδός μάλον σε χαλάει ....όπως ΄άλλωστε όλους μας ....εμείς ειμαστε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και όταν ΔΕΣΜΕΥΌΜΑΣΤΕ το κάνουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ και ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ (ΕΔΏ ΕΧΟΥΜΕ ΉΔΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ)οτιδήποτε άλλο θεωρήτε ΕΚΤΡΩΜΑ-ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ "ΠΙΞΑΜΕ" ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΛΟΥΜΑΚΙΔΕΣ ΚΤΛ.) ας δοκιμάσουμε κατι διαφορετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειπα εγω να αλλαξουν οι συμβασεις !!!!!!!!!! εγω δεν ειμαι που γραφω εδω και τοσο καιρο πως ΑΝ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ !!!!!! φιλε, δεν τα διαβαζεις ολα !!!!! το θεμα ειναι πως μιλουμε για πρωτογενες ελλειμα 450.000.000 ευρω !!!!! το θεμα ειναι ο εξορθολογισμος του, για να πληρωνομαστε ολοι κανονικα. Αμα φιλε ζουσαμε στην Ελβετια, και ολα πηγαιναν κανονικα, ποιος θα μιλουσε για ταριφες και κουρεματα !!!!!!! ειπα εγω απο το 2008, κατι για κουρεματα και αποδοσεις !!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ 2,5 ΚΑΙ 3 ΕΤΩΝ !!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΔΕ ΜΠΑΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ !!! ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΒΡΕΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εν τω μεταξυ, υπαρχει ενας σοβαρος συλλογος, με τεκμηριωμενες αποψεις, με σοβαροτητα σε ολες της ανακοινωσεις του, με θεσεις που προβαλλονται σε ολα τα μεσα μαζικης ενημερωσης, με διαφανεια και εντιμοτητα, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ !!!!!!!!!!!! ΜΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΛΛΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΘΕΣΗ !!!!! 125% ΕΤΜΕΑΡ !!!!, αυτα φιλοι μου, δεν ειναι σοβαρα πραγματα !!!!! Και βριζετε καπακι τον προεδρο του ΣΠΕΦ !!!!! και μαζι του, και ολους εμας !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ?ΕΣΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΕΙ?ΛΕΕΙ ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ?

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ !!!! ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΕΔΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ !!!!και δεν με ¨κραζουν¨ ολοι !!μπερδευεσε !! πεντε ανθρωποι ρε γραφετε ολοι κι΄ολοι !!!!!!!!!!!!!!! και γω ενας, εξι !!!! Κια φυσικα να μην γινει καμμια περικοπη, ξανα , ΑΝ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ρε σεις, ιδια γλωσσα δεν μιλαμε !!!!!!! καταννοω πως δεν σας συμφερει ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,αλλα , ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , Και θα το ξαναγραψω, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ 2,5 ΚΑΙ 3 ΕΤΩΝ !!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΔΕ ΜΠΑΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ !!! ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ,
      ΒΡΕΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, αυτο το τελευταιο που γραφω στα Ελληνικα, το καταλαβαινεις !!!!!!!.ΒΡΕΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  18. ΚΑΙ ΣΥΜΦΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενω και την αλλη λυση.

      Διαγραφή
    2. Αφού θες άλλη λύση θα σου δώσω Για αρχή δέχεσαι τα 220 εκατομμύρια από το έλλειμμα να τα αναλάβουν τα πάρκα που συνδέθηκαν μέχρι 31/12/11και τα υπόλοιπα όλοι μαζί αφού αποδεδειγμένα τα 220 εκατομμύρια ήταν έλλειμμα που προήλθε πριν από το 2012. Αυτό πρέπει να το αποδέχεσαι αφού είσαι υπέρ μιας δίκαιης λύση Εγώ τότε δεν είχα συνδεθεί άρα δεν συμμετείχα στο έλλειμμα μέχρι τότε Περιμένω την απάντηση σου και μετά θα σου πω και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. ΣΩΣΤΟΣ O PV PARK. MHN ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑ ΚΑΜΙΑ 400 ΑΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΛΑΓΙΕ.

      Διαγραφή
    4. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ PV PARK ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ TON AIA ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ.
      ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΠΛΕΧΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΞΙΝΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

      Διαγραφή
  19. ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δε ξερω αν με συμφερει, αλλα αυτό είναι το σωστό, να γυρισει αναποδα ο πινακας.
      Αν υπολογιστεί το irr για την αναποσβεστη αξια της επενδυσης καπως ετσι θα είναι νεος πινακας.

      Διαγραφή
    2. Κ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ Η ΕΧΕΙ ΣΕ ΣΤΕΓΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΠΟΛΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ.ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ..

      Διαγραφή
  20. Μόλις είδα την συνέντευξη Λουμακη. Ο άνθρωπος είναι πουλημένος και λέει ψέματα για τα κόστη για να βολέψει την πάρτη του. Για μονομερής αλλαγή ούτε κουβέντα για στρεβλώσεις ούτε κουβέντα. Ο εχθρός του ένας τα πάρκα του 12 -13 οι οποίοι φωτογραφίζονται σαν κλέφτες που πάνε και κλέβουν τα χρήματα από τους παλαιούς. Για την καθυστερήσεις στις πληρωμές θα μείνουν στο 3 μηνώ έκτος και αλλάξει η εισπραξημοτητα της ΔΕΗ. Για το ότι όλοι έχουν συνδεθεί το λιγότερο ένα 3μηνο μετά από την τιμή που έκλεισαν λόγο κατασκευής του πάρκου η λόγο ΔΕΗ ούτε κουβέντα. Για τις ευθηνές του κράτους ούτε κουβέντα.

    Ο ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ 12-13 ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ

    ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ 12-13 ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ.ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΣΑΤΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΑ.ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΑΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  21. Ρε σεις, σοβαρευτειτε επιτελους !!!!!! ανεβαστε τωρα εδω , την εξελιξη του ελλειματος απο το 2007 !!!! ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΠΕΦ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ !!!!! ΝΤΡΟΠΗ!! ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ !!!! Που διαφωνειτε επιτελους !!!!!! Ολοι οι Ελληνες Επενδυτες Των ΑΠΕ, παμε σε 14% IRR, σας ειπα να παω εγω στο 40 % !!!!!!!! παρτε μου το κεφαλι !! τι λεω, ολοι 14% !!!! τοσο αδικο σας φαινεται !!! και αν ναι, τοτε γιατι εγω να ειμαι σημερα στο 5% !!!!!!!!!!! πως το δεχεστε αυτο Ελληναραδες !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΙΑΝΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΙΜΩΝ ,,,,,ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΡΑ ΑΛΑΓΗ......ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ" ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ? ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΕ......ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΜΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΚΑΔΕΣ

      Διαγραφή
  22. ΚΑΙ ΑΦΟY ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΙRR 5% ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ Σ ΣΟΥ ΣΤΟ 14%. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ? ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ?ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μου, εγω θα παω απο το 5% που ειμαι τωρα, με το χαρατσι του 25%, στο 9,47% , εσυ ομως θα εισαι και παλι πολυ πανω, στο 14,26%, και λεω, δεν με νοιαζει, οκ, ας ειναι, αλλα οχι και στο 5 ρε φιλε !!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΛΑΚΙ.

      Διαγραφή
  23. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΟΤΙ IRR ΘΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΖΗΤΑΜΕ ΤΟ IRR ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ IRR 14.
    30% ΕΚΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 35% ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 26% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ = 91% ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. επειδή πολλά είπαμε και πολλά αναλώσαμε εδώ μέσα προτείνω να κάνει η ΔΕΗ το τεχνικό τμήμα ελένχους σε ΟΛΑ τα φ/β πάρκα να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνονται στην ισχύ και απόδοση ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ειναι αυτό που γράφουν οι συμ΄βασεις? ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΦ? αντε ας αρχίσουμε απο εκει και βλέπουμε μετα.... ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι, ακριβως και μαλιστα θα ζητησω να αρχισουν απο εμενα, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΙΚΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ ηδη στις μετρησεις εχει ανωτατο και κατωτατο οριο. Δηλαδη οταν ο καταμετρητης παει στη χελωνα αναλογα το εργο εχει ενα πλαφον ανωτατου και κατωτατου οριου σε KWh. Οποτε αν δει κατι υψηλο δινει τα στοιχεια και γινεται ελεγχος. Η μονη περιπτωση ειναι να ειναι πολυ παλιο παρκο να εχει μεγαλη πτωση και με παραπανω πανελ να εισαι λιγο υψηλα αλλα στα ορια το παρκο. Αυτο ειναι καινουργιο που σας λεω οποτε ας προσεξουν οι στεγες στις επαρχιες που γινεται το ελα να δεις.

      Διαγραφή
  26. Tou KOPELOUZOU to IRR poso na einai erage
    (me ta fotovoltaika panel dika tou i agorasmena me isogogi apo ton idio ???? )

    40% - 35% - 30% - 25% - 20% - i 9,47% i 5% enigma !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ELIAS ανακρυβές αυτό που λές δεν ισχύει φυσικά και η δεύτερη εκδοχή όπως τη εθεσες ισχύει .....η δεή κάνει εκαθάριση και ΤΕΛΟΣ ολα τα αλλα ειναι ηρεμιστηκά?????????????????????
    ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΝΧΟΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ......ΙΣΧΎ ΑΠΌΔΟΣΗ ΚΤΛ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΙΝΒΕΡΤΕΡ.........και ελα να σας δω κύριοι του ΣΠΕΦ (φυσικά όχι ολοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ