Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης: Ποιές είναι οι θέσεις μας





Τα τελευταία τέσσερα έτη, τουλάχιστον 40.000 νοικοκυριά εγκατέστησαν στη σκεπή του σπιτιού τους ένα μικρό οικιακό φωτοβολταϊκό (Φ/Β στέγης). Απλοί πολίτες εμπιστεύτηκαν το Κράτος και τοποθέτησαν τις οικονομίες τους ή πήραν δάνειο από τράπεζα ή δανείστηκαν από φίλους και συγγενείς, για δύο λόγους: για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, το οποίο έχει μειωθεί λόγω της κρίσης, αλλά και για να συνεισφέρουν στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, βοηθώντας το περιβάλλον.
Στην εγκατάσταση των 40.000 Φ/Β στέγης απασχολήθηκαν εκατοντάδες νέοι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί μειώνοντας έτσι την ανεργία σε περίοδο κρίσης.
Το ενδιαφέρον των πολιτών, μικρομεσαίων στην πλειοψηφία τους, άρχισε να αυξάνει, ωστόσο το κράτος μείωσε τις εγγυημένες τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, τόσο που από τα μέσα του 2013 κατέστη ασύμφορη οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση Φ/Β στέγης. Έτσι σύντομα αφαιρέθηκε το δικαίωμα από τους μικρομεσαίους να γίνουν παραγωγοί ενέργειας. Αντίθετα, άδειες για μεγάλα πάρκα αιολικών ανεμογεννητριών και μονάδων βιομάζας συνεχίζεται να δίνονται μέχρι και σήμερα με εγγυημένες τιμές μεγαλύτερες των Φ/Β στέγης του 2013

Η επίθεση στα Φ/Β κορυφώθηκε πριν λίγες ημέρες με την κατάθεση νομοσχεδίου «εξυγίανσης» του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999, σύμφωνα με το οποίο η εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος παρανόμως παύει να είναι εγγυημένη, και μειώνεται δραματικά έως 50%!!! Ως δικαιολογία αναφέρεται το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.), χωρίς όμως να αναφέρεται ότι προκλήθηκε από κακοδιαχείριση και από τα κέρδη μεγάλων εταιρειών προμήθειας και παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο (http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/92511/k-mihalos-stohopoioyntai-adikos-oi-ape-gia-to.html).
Τα Φ/Β στέγης έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ΑΠΕ οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη:
1)      Τα Φ/Β στέγης παράγουν μόλις το 5% της συνολικής ενέργειας των ΑΠΕ και δεν θα πρέπει να ενοχοποιούνται το ίδιο σε σχέση με το 95%. Επιπλέον αυτό το 5% μοιράζεται σε πάνω από 40.000 νοικοκυριά, δηλαδή σε περισσότερους από 120.000 Έλληνες, επιτελώντας έτσι και έναν κοινωνικό ρόλο.
2)      Τα Φ/Β στέγης έχουν διάσπαρτη κατανομή σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να εξισορροπείται το σύστημα μεταφοράς ενέργειας, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις μεγάλες μονάδες.
3)      Οι 120.000 Έλληνες είναι συνάμα και καταναλωτές, έτσι για παράδειγμα αντί να προβούν στην καύση ξύλων, έχουν το επιπλέον κίνητρο να καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους, συμβάλλοντας στον περιορισμό της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα.
4)      Τα Φ/Β στέγης είχαν τουλάχιστον 30% μεγαλύτερο αρχικό κόστος εγκατάστασης ανά kW σε σχέση με τα μεγάλες μονάδες.
5)      Τα Φ/Β στέγης έχουν τοποθετηθεί πάνω στα σπίτια δεσμεύοντας τα έτσι και δυσχεραίνοντας τη συντήρηση. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί πως για 25 έτη απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση των σκεπών σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε. Δηλαδή, αν π.χ. μετά από 15 έτη ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει ακόμα έναν όροφο ή οτιδήποτε το οποίο επηρεάζει το Φ/Β σύστημα έστω και λίγο, δεν μπορεί.
6)      Τα Φ/Β στέγης βρίσκονται πάνω σε σπίτια και συνεπώς οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται και από το ΕΕΤΗΔΕ (κοινώς χαράτσι). Μερικοί ιδιοκτήτες μάλιστα πληρώνουν το δάνειο του σπιτιού τους από τα έσοδα του Φ/Β. Άλλοι μάλιστα σύναψαν συμβάσεις με κατασκευαστικές εταιρίες όπου μέρος της αγοράς του σπιτιού αποπληρώνεται από το Φ/Β στέγης που παράλληλα τοποθετήθηκε.  

Το ΥΠΕΚΑ θέτει επίσης το δίλημμα με την επιπλέον επιβάρυνση του καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δηλαδή το έλλειμμα λόγω κακοδιαχείρισης μεταφέρεται πάλι στον απλό πολίτη με τη δικαιολογία των μικρών Φ/Β στέγης. Αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει προγραμματισμός, και όλα αυτά περί Πράσινης Ανάπτυξης και Πράσινου Ταμείου είναι τελικά σε βάρος του μικρομεσαίου πολίτη.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Απόδειξη της προχειρότητας και της αντισυνταγματικότητάς του τα περίπου 1350 αναρτημένα μηνύματα στη δημόσια διαβούλευση με αρνητικά σχόλια στο σύνολό τους. Κραυγαλέο είναι πως για τα διόδια, ο αντίστοιχος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις με τις εταιρείες. Συμβάσεις που οφείλει να σεβαστεί το κράτος. Άραγε, το κράτος οφείλει σεβασμό μόνο στις εταιρείες των διοδίων και όχι στους απλούς Έλληνες πολίτες; Δεν θα αποτελέσουμε το εξιλαστήριο θύμα. Καλούμε τα 40.000 νοικοκυριά των ιδιοκτητών Φ/Β στέγης να αντιδράσουν και να συνταχθούν στον αποκλειστικά δικό τους σύλλογο, των ιδιοκτητών Φ/Β στέγης.

Ποιες είναι οι Θέσεις μας:
1.      Πιστεύουμε ότι τα Φ/Β στέγης αλλά και οι ΑΠΕ γενικότερα μπορούν να αποτελέσουν το εθνικό καύσιμο της ηλιόλουστης χώρας μας και να δημιουργήσουν μια πολύ ισχυρή εθνική βιομηχανία, άκρως φιλο-περιβαλλοντική. Αυτό θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα μειώσει τους ρύπους και θα δώσει στη χώρα μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
2.      Δεν δεχόμαστε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΗ τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε μαζικές αγωγές, σε ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας απέναντι σε ένα ασυνεπές κράτος.
3.      Απαιτούμε την ορθή και υπεύθυνη αντιμετώπιση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.).


Για τους ιδιοκτήτες των Φ/Β στέγης
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Φιλοποίμενος 43 Πάτρα τηλ.2610.273.442 κιν.6974.436.031
Προσωρινός ιστότοπος https://www.facebook.com/archoncnc
 

27 σχόλια:

  1. ετσι καμμια μονομερη αλλαγη συμβασης. με τη λογικη αυτη παω και εγω στη τραπεζα και αλλαζω μονομερως το δανειο μου γιατι ετσι με συμφερει. αγωγες και δικαστηρια και ντου απο παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΒΑΣΗ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαιτείται συντονισμός και επαφές με το υπουργείο .Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε. Να μη περάσει ο νόμος ως έχει. Απαιτείται μαζική κινητοποίηση ,όχι ατομικές παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτηση κρισης, πως γινεται το 5% εγκτατεστημενης ισχυς, να απιβαρυνει με το 13% τον ειδικο λογαριασμο !!!!!! Γριφος !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιασες παλι δουλεια βλεπω. ερωτηση κρισεως τι σχεση εχεις εσυ και ο σπεφ με τα οικιακα. μας διέπει ο ιδιος νομος?.

      Διαγραφή
    2. μηπως ο ιδιος λογαρισμος !!!!!!!! λεμε τωρα !!!!!!!!, ακου τι σκεφτηκα !!

      Διαγραφή
    3. αμα ειναι ο ιδιος λογαριασμος και σε επιασε ο πονος γιατι εσυ και οχι εμεις να πας να πληρωσεις το φπα του εξοπλισμου καποιες εκαντονταδες χιλιαδες γιατι δεν πληρωσες τιποτα και να δωσεις πισω την επιδοτηση που πηρες. για να μην πιασουμε πως κραταγατε τιμη τα 18μηνα και κατω απο ποιες συμθηκες γινοταν το αλισβερησι με τις αδειες. ποσο τις περνατε και ποσο τις πουλαγατε μερικοι. μιλαω για τους παλιους ξερεις εσυ. για πες μας το ποσοστο επιδοτησης που πηρες? λεμε τωρα!!!!!!! ακου τι σκεφτηκα.

      Διαγραφή
    4. Οταν με το καλο μαθεις γραμματα, τα λεμε, γατακι !!!!!! και σταματα να γραφεις παντου ανακριβειες !!!!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. τσιρακι του λουμακι πολλα λες. μαζεψου.

      Διαγραφή
    7. σε εχουν πιασει ολοι στις φαπες και μυαλο δεν βαζεις. αντε τωρα στο αφεντικο να σου δωσει μεροκαματο.

      Διαγραφή
  5. Η δυναμη σας ειναι το ΜΕΓΕΘΟΣ μας και η ΤΡΕΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ του συλλογου μας.

    καποιοι αρχισαν να ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ,
    καποιοι πια μας ΤΡΕΜΟΥΝ ,
    καποιο πλεον ΕΧΑΣΑΝ τον υπνο τους ,
    καποιοι ΞΙΝΙΣΤΙΚΑΝ παρα πολυ ,
    ο συλλογος μας ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!




    Ποιες είναι οι Θέσεις μας:

    1.Πιστεύουμε οτι τα Φ/Β στέγης αλλά και οι ΑΠΕ γενικότερα οτι είναι μια καλοστημένη απάτη
    2.Δεν δεχόμαστε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΗ τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε στάση πληρωμών προς τις τράπεζες και το κράτος
    3.Το έλλειμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.Δημιουργήθηκε,αλλά και θα συντηρείται
    σκόπιμα,ώστε με το πρόσχημα της μειωσής του να λαμβάνονται συνεχώς καινούργια μέτρα τα οποία θα καθιστούν
    αδύνατη την βιωσιμότητα των επενδύσεων με απώτερο σκοπό την χρεοκοπία των επενδυτών και της κατάσχεσης των προσωπικών περιουσιών τους

    Με γνώμονα τις τρεις παραπάνω παραμέτρους,θα αγωνιστούμε ώστε κανείς συνάδελφος να μην χρεοκοπήσει και να μην
    δεσμευτεί η περιουσία του από τα αρπακτικά του συστήματος.

    ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.

    ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΒΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εγινε ρε φιλε, δουλεματακι !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αν νομίζεις οτι εδώ μέσα σχολιάζω μόνο και μόνο για να σε δουλεύω,τότε κοιμάσαι!

      ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ
      ΝΟΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.

      Με το παραπάνω σχολιό μου,σου υποδεικνύω πως πρέπει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική
      στιγμή να είναι η συμπεριφορά ενός συλλόγου.

      Κάτι χλιαρές τοποθετησούλες και κάτι θα σας πάμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας,
      είναι για παιδάκια!

      Αν δεν τους δείξεις τα δόντια σου,δεν πρόκειται να σου δώσει κανείς σημασία.

      Διεκδικείς τα νόμιμα σου δικαιώματα δημοκρατικά όταν ζεις σε δημοκρατικά καθεστώτα.
      Όταν ζεις σε καθεστώς δικτατορίας,τότε διεκδικείς τα δικαιωματά σου με τα όπλα.

      Επειδή λοιπόν το καθεστώς στο οποίο ζούμε είναι απόλυτα αυταρχικό και δικτατορικό και κάνει οτι
      θέλει χωρίς να λογαριάζει κανέναν,πρέπει να του δείξεις ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο.

      ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

      Διαγραφή
    3. ΤΟΤΕ ΕΣΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ - ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ, ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ !!!!!!! Α!!!!!! ξερω !!!! σε καλυπτει το απορρητο του internet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ρε συ, σου ειπα, οχι σε μενα τετοια !!!!! αλλου, Βενεζουελα μερια , , ,

      Διαγραφή
    4. Η συμπεριφορά σου δείχνει,οτι δεν τραβάς κανένα ζόρι από την χασούρα της επένδυσης.

      Για να μην συμφωνείς με τα παραπάνω σχόλια, δεν σε κόβω για χασούρι.

      Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Ή ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ
      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

      ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΙΝΩ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ.
      ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ
      ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ

      ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ.

      ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ,ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ;

      Φ Ρ Α Γ Κ Α Τ Ο Σ!

      Υ.Γ.:ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ
      ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

      Διαγραφή
  7. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι θα γίνει κάποιο ‘μασάζ’ στο Ν/Σ για τα οικιακά φωτοβολταϊκά.
    Δυο είναι οι εξηγήσεις:
    1. Ψηφαλάκια ή
    2. Φόβος
    Ότι και να είναι……. απ’ ολότελα καλή κι η παναγιωταινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι΄αυτο θα καταπεσει η αυξηση 125% ΕΤΜΕΑΡ, και θα περασει με τις προβλεπομενες αλλαγες το παρον Σ/Ν.

    ΣYNTAΓMΑ THΣ EΛΛAΔAΣ

    Αρθρο 106: (Κράτος και εθνική οικονομία)
    2. H ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ολοι εχουμε ενα κοινο.ειμαστε παραγωγοι ενεργειας,ειτε επαγγελματιες ειτε ερασιτεχνες και εχουμε υπογραψει ενα συμβολαιο με το κρατος το οποιο παραβιαζεται μονομερως.αντι να παμε ολοι μαζι εναντιον του υπευθυνου αρχισαμε σα τα ποντικια οπου φυγει,φυγει.ο ενας λεει πως δε γλυτωσε το φπα και πως ειναι καταναλωτης και παραγει κοινωνικο εργο.να θυμησω πως δε φορολογεισθε ,δε πληρωνετε τελος επιτηδευματος,δε πληρωνετε TEBE ουτε εκτακτη εισφορα,ουτε λογιστη ουτε...ουτε....κλπ.αλλοι ξυπνιοι λενε πως το ρευμα τους ειναι αγροτικο και πρεπει να αντιμετωπισθει διαφορετικα.να συμπληρωσω να απαιτησουν να παιρνουν και επιδοτηση(δικαιωματα)γιαυτο αλλα και αποζημιωση απο τον ΕΛΓΑ για τις μερες που θα εχει συννεφια.αντε να δωσουν αδειες και για αγροτικα φαρμακεια,αγροτικα ενεχειροδανειστηρια κλπ.οταν βουλιαξουμε ολοι μαζι και σας κουναω το μεσαιο δαχτυλο μη κοιταζεστε μεταξυ σας αλλα τους υπευθυνους που ειστε ολοι εσεις που προσπαθειτε να πεισετε εναντια σε καθε λογικη πως πρεπει να εξαιρεθειτε και τους νταβατζηδες σας οπως και να λεγονται που σας παρακινουν σε λαθος μονοπατια.
    συνηθως μετα τη ζημια αυτοι εξαφανιζονται.αυτη τη φορα αναζητηστε ευθυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ φίλε ,
    Λες ότι όλοι έχουμε ένα κοινό ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με το κράτος το οποίο παραβιάζεται μονομερώς !!!
    Από εκεί και πέρα, τι κοινό έχω εγώ με αυτούς ;

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΟΥ !

    Ο λόγος που το κανουν είναι εξόφθαλμος , φτάνει να δεις ποιοι είναι !

    ΔEITE ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ !

    1. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ)
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Στην τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.:

    1. Γεώργιο Περιστέρη, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, Πρόεδρο
    2. Αθανάσιο Τσαντίλα, ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΒΕΕ, Αντιπρόεδρο
    3. Γεώργιο Ανεμοδουρά, VECTOR ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ AE, Γενικό Γραμματέα / Ταμία
    4. Βικτώρια Αλεξανδράτου, WRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Μέλος
    5. Ντίνο Μπενρουμπή, PROTERGIA AE, Μέλος
    6. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Μέλος
    7. Γεώργιο Σπύρου, IWECO ΧΩΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, Μέλος
    8. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, ENTEKA ΑΕ, Μέλος
    Ο ΕΣΗΑΠΕ εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται επενδυτικά στο χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα, με πάνω από 600 MWεγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ σε λειτουργία.
    http://www.energypress.gr/news/Oi-protaseis-toy-ESHAPE-gia-to-New-deal
    http://www.hellasres.gr/Greek/poios%20einai%20o%20sindesmos/eisagvgi-01.htm

    2. ο Σ.Π.Ε.Φ

    ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ.Π.Ε.Φ.
    Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
    Επωνυμία – έδρα – σκοπός

    Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο

    1. Ιδρύεται Επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ” (Σ.Π.Ε.Φ.) ...... κλπ

    Α Ρ Θ Ρ Ο 2ο
    1.3. Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου. ..... κλπ

    http://www.spef.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που όλοι δυσφημούν τα φωτοβολταικά και κάποιοι σύλλογοι φβ επίσης δυσφημούν μια μερίδα παραγωγών πρέπει να σταματήσει.

    Η συνεχής διαστρέβλωση στοιχείων, οι αυθαίρετες παραδοχές για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα μερίδας επιχειρηματιών ΑΠΕ, στις πλάτες της πλειοψηφίας των παραγωγών φβ, πρέπει να σταματήσει.

    Αυτοί οι κύριοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια ! Νομίζουν ότι θα μείνουμε απαθείς στην λασπολογία τους και θα πατήσουν στις πλάτες μας για να ωφεληθούν αυτοί.

    Αν αυτά νομίζουν, κάνουν μεγάλο λάθος.
    Πλέον μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Αυτοί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα για κακούργημα. Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες ευρω αλλα 1,3 δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ξερω οτι ο ΣΠΕΦ ηδη περναει τις θεσεις του στη νεα κυβερνηση και εμεις κοιμομαστε. Οταν θα εχουμε Συριζα θα αναρωτιωμαστε πως ο Λουμακης διχασε τους επενδυτες και περασε τα επιχειρηματα του!! Αν και εντελως αντιθετως με οσα εχει κανει στο χωρο (διασπαση) του βγαζω το καπελο. Μακαρι να ηταν με ολους και τοτε ο Σπεφ θα ηταν ο μοναδικος συλλογος στην Ελλαδα αλλα προτιμησε το δρομο των λιγων επενδυτων. Κριμα και παλι κριμα ελπιζω οι προεδροι των αλλων συλλογων να τα βλεπουν αυτα και να ερθουν και αυτοι σε επαφη εκει που πρεπει πριν ειναι αργα.

      http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Sth-diaboyleysh-toy-SYRIZA-gia-to-New-Deal-symmeteihe-o-SPEF

      Διαγραφή
  13. Απλά πράγματα.... όταν οι άλλοι πήγαιναν ο ΣΠΕΦ και κάποιοι άλλοι είχαν γυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ