Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το new deal - υβριδική πρόταση με 2-3 εναλλακτικά σενάρια


Ποιος είπαμε παιρνει τις αποφασεις;
Η αγορά του αερίου και η τρύπα του ΛΑΓΗΕ είναι τα δύο θέματα που κατά βάση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα (εκτός απροόπτου) η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα.

Όσον αφορά την αγορά αερίου, υπάρχει κείμενο της Κομισιόν με το οποίο τίθενται ερωτήματα (το ΥΠΕΚΑ έχει στείλει σχετικές απαντήσεις) και το οποίο αποτελεί στην πραγματικότητα πεδίο διαπραγμάτευσης. Τι υποστηρίζει η τρόικα; Ότι το σημερινό
μοντέλο με τις τοπικές εταιρείες παροχής (ΕΠΑ), που έχουν αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χρήστες, στερεί από τους καταναλωτές το δικαίωμα επιλογής προμηθευτή και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού, επιβαρύνοντας εν τέλει τις τιμές.
Κι όλα αυτά, ενώ είναι σε ισχύ συμβάσεις παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών που διανέμουν φυσικό αέριο (ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας με επενδυτές την Shell και την ENI), και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός της ΔΕΠΑ για την ίδρυση τριών νέων ΕΠΑ σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι οι «παρεμβάσεις παρέκκλισης» με τις οποίες οι τρεις εν λειτουργία ΕΠΑ έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής φυσικού αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία προέκυψαν μετά από διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τις τρεις υπό ίδρυση νέες ΕΠΑ στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Με τη διαφορά ότι ενώ οι πρώτες «αποφάσεις παρέκκλισης» παρείχαν στις ΕΠΑ το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής φυσικού αερίου για περίοδο τριάντα ετών, για τις νέες υπό ίδρυση ΕΠΑ, το δικαίωμα αυτό περιορίζεται σε 20 χρόνια (Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη) και σε 10 χρόνια για Στερεά Ελλάδα. Έτσι, τονίζουν από το ΥΠΕΚΑ, ό,τι έγινε, ήταν υπό την πλήρη έγκριση της ΕΕ.

Ως προς τον χρονικό περιορισμό του αποκλειστικού δικαιώματος στις τρεις νέες ΕΠΑ, το σκεπτικό είναι ότι τη δεκαετία του 1990 και του 2000,η διείσδυση του φυσικού αερίου ήταν από μηδενική έως ελάχιστη, ενώ πλέον, και παρ' ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως «αναδυόμενη», η χρήση του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί σημαντικά.
 
Φωτοβολταϊκά
Όσον αφορά την τρύπα του ΛΑΓΗΕ, το ανοιχτό θέμα είναι πλέον το λεγόμενο new deal για την τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων στα φωτοβολταϊκά. Το ΥΠΕΚΑ έχει καταλήξει σε μια υβριδική πρόταση με δύο τρία εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα συζητηθούν με την τρόικα προκειμένου να υπάρξει τελική απόφαση που θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης αμέσως μετά. Τι περιλαμβάνει η πρόταση του ΥΠΕΚΑ; Κούρεμα στις υφιστάμενες τιμές των συμβάσεων, κάποιες  λογιστικές διευθετήσεις για την εξάλειψη του ελλείμματος, φορολογικές διευκολύνσεις προς τους παραγωγούς και επέκταση των δανειακών συμβάσεων με τις τράπεζες, καθώς και του χρόνου ισχύος των συμβάσεων.

πηγη http://www.energypress.gr/news/To-new-deal-kai-ta-pronomia-twn-EPA-stis-syzhthseis-me-thn-troika

35 σχόλια:

  1. Η επεκταση ττης δανειακης συμβασης πρεπει να γινει σε συνδυασμο με μειωση του επιτοκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελω αν μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια εγγυηση πληρωμων θα μπω στη διαδικασια αλλαγης και μειωσης της εγγυημενης τιμης? Δηλαδη αυτος που με πληρωνει οποτε του ερθει, μετα το new deal θα με πληρωνει κανονικα? Παροτι ο ΛΑΓΗΕ στις αρχες του 2014 με την ιδιωτικοποιηση του ΑΔΜΗΕ θα φορτωθει και το χρεος του? Ποιος μου εγγυαται οτι θα πληρωνομαι κανονικα για ολα τα χρονια? Ποιος μου λεει οτι δεν θα δωθουν νεες αδειες οπως ζηταει ο ΣΕΦ και παλι δεν θα βγαινει ο λογαριασμος? Δεν μπορω να εμπιστευτω πλεον το κρατος που παρανομει ασυστολος και απροκαλυπτα το εκανα μια φορα με τον νομο των ΑΠΕ και το πληρωνω πολυ ακριβα! Αν μπει ως εγγυτης των επενδυσεων μας στις τραπεζες το δημοσιο θα ειναι ενα κινητρο?
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σε μας που δεν εχουμε τραπεζικο δανεισμο........ποιο θα εινε το κινητρο!Δεν ακουω κατι σοβαρο απο κανενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι...μ'αυτούς που δεν εχουν τραπεζικό δανεισμό τι θα γίνει? Το New Deal θα είναι προαιρετικό?

      Διαγραφή
    2. ego loipon meta apo 20 xronia stin afriki gyrisa gia na kano elendysi stin Ellada mou ,kai eftiaksa ena fotoboltaiko to opoio plirosa metrita me ta xrimata pou mazepsa stin ksenitia mia zoi.....poios loipon tha me prostatepsi pou efera fresco xrima stin ellada gia ependysi kai tora me klebei I idia I xora??den ypografo tipota ,kai tha ftaso mexri europaiko dikastiorio...

      Διαγραφή
  4. Δεν ασχολειτε κανεις εδω μεσα για τις επενδυσεις που καναμε χωρις δανεισμο, δικαιολημενα κατα καποιο τροπο γιατι ειμαστε λιγοι...ισως......!και αυτος εινε ενας βσικος λογος που δεν εμπιστευωμε τις οποιες κινησεις γινωντε εδω στο μπλοκ...[δεν σε κατακρινω Σπυρο Μ.] και πολυ περισσοτερο βεβαια τους καθε λογης συλλογους........ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ......βαρεθηκα να τα ακουω εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναδελφοι νομιζω οτι επικεντρωθηκατε στο παραδειγμα και οχι στο σκεπτικο. Δεν ειναι σοβαρο για εσας κινητρο να υπαρξει εγγυηση της επενδυσης σας απο το κρατος? Θα πρεπει δηλαδη για οποια καθυστερηση πληρωμης να πηγαινετε στα δικαστηρια με οποιο κοστος αναλογει? Θα πρεπει εσεις να λυσετε ποιο δικαστηριο θα επιδικασει τον ΛΑΓΗΕ και την διφυη του υποσταση? Νομιζω οτι η εγγυση του κρατους μας συμφερει ολους. Να θεωρειται χρεος του κρατους προς τους ιδιωτες και αυτοματος να ισχυει η νομοθεσια περι συμψηφισμο χρεων. Δεν ειμαι υπερ ενος new deal με νομους του κρατους που δεν θα τηρουνται και θα κυνηγαω με extra κοστος τα λεφτα μου στα δικαστηρια.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια,ας συζηταμε εμεις οτι να ναι,ας τρωγομαστε μεταξυ μας γιατι οι αγροτες το ενα,οι παλιοι το αλλο,και το υπεκα με τη τροικα να εξεταζει 45% μειωση των ταριφων με τις τραπεζες να μη συζητουν με τπτ μειωση επιτοκιων..Καλα τ παμε,συνεχιζουμε να τρωγομαστε μεταξυ μας..Διαβαστε τ αρθρο στο energypress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπύρο μου, να πας να τα πεις στους κατόχους ομολόγων του Δημοσίου, που κουρεύτηκαν με το psi. Για αυτό το κράτος μιλάμε. Ένα σοβαρό κράτος, θα έβγαζε από την μέση τους μικροομολογιούχους.
    Επίσης, ένα σοβαρό κράτος δεν θα επένδυε (εξαναγκαστικά) τα χρήματα όλων των ασφαλιστικών του ταμείων, σε ομόλογα τα οποία θα κούρευε.
    Ένα σοβαρό κράτος, δεν θα άφηνε να γίνει σπέκουλα περί κουρέματος, για να πουληθούν στις αγορές ομόλογα ως "σκουπίδια" με έκπτωση εως και 70%, για να πέσει μετά ένα κούρεμα (πόσο πήγε 25-30%;; δεν θυμάμαι...) και να τζογάρουν οι κάθε λογής τυχοδιώκτες εις βάρος του λαού.
    Άρα τι να έρθουμε να λέμε και με ποιον να συμφωνήσουμε... και με τί όρους;;;....... Γ@@@σέ τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω και με τον Σπυρο Μ. και με τον Panos PV και αφου βλεπω οτι ειναι τοσο δυσοιωνα τα πραγματα και οι καταστασεις λεω στους κεραταδες που αποφασιζουν για μας χωρις εμας οτι με φτανουν προσωπικα στα ακρα και να περιμενουν σταυρο μονο στα εκλογικα δελτια της Χ.Α απο μενα και την οικογενεια μου.
    Λυπαμαι που το λεω αλλα δεν μου αφηνουν αλλη επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι ρε φίλε ΧΑ ειλικρινά τώρα δες λιγάκι το πρόγραμμα των ανεξάρτητων ελλήνων φάινεται καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου μας την έχουν στημένη, από την στιγμή που δεν πράττουν, το απλούστατο. Πόσο σας χρωστώ; Το 75% από το ποσό σας το σβήνω από τα χρέη σας στις τράπεζες, ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις πληρωμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα! Ειναι σιγουρο οτι η Ν.Δ δεν ξαναβγαινει..το ΠΑΣΟΚ που ειναι πλεον φιλαρακια δεν παιρνει ουτε 5% αρα μαζι δεν θα μπορουν με το ποσοστο που θα παρουν να κανουν κυβερνηση..μα καλα τοση δυναμη εχουν οι τραπεζες που δεν μπορουν αφου θα μας κλεψουν τοσα να μειωσουν λιγο τα επιτοκια?? δεν καταλαβαινουν οτι ειναι αιτια οι τραπεζες και χανουν τοσους ψηφους;; Η μαλλον εχουν καταλαβει οτι ειναι η τελευταια φορα που κυβερνουν και προσπαθουν να αρπαξουν οι τραπεζιτες και το συναφη τους οτι μπορουν..αλλωστε με ερευνες οι πλουσιοι στην Ελλαδα εγιναν ακομα πλουσιοτεροι.συνεχιστε ετσι κυριε Σαμαρα,μην μοιρασετε λιγο την πιτα και στους μικρους και θα δειτε τι θα παθετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω το Πασοκ βρισκεται στο 5%..Κατα την αποψη μ,με το Φορο ακινητων,θα φανει η ισχυς της κυβερνησης..Με λιγα λογια,4 ατομα να τ καταψηφισουν,που ειναι ακομη περισσοτεροι,παει η κυβερνηση..Εδω εβλεπα χθες τον ενικο στο star,ρωταει τ κοινο και δε ξερουν τι να απαντησουν περα του ´´εχετε δικιο ´´,και αρχιζουν τα τρωγονται μεταξυ τους..Βουλευτες και υπουργοι που ειναι ολοι τους για λιθοβολισμο..Αναπτυξη ελα γρηγορα,για να σας κανουν και εσας new deal!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Προς PANOS PV
    Θα συμφωνησω απολυτα για την αναλγησια του κρατους. Απο την στιγμη ομως που εχουμε τηρησει το συνταγμα με τις επενδυσεις μας θα απαιτησουμε και το κρατος να τηρει το συνταγμα. Δεν θα εκδιωχθουν οι νομιμοι για να ερθουν οι σωτηρες απο το εξωτερικο. Αν οι τραπεζες ειναι στο απυροβλητο με τα χρηματα μας ισως ειναι καιρος να τους ταρακουνησουμε με "κοκκινα" δανεια. Δεν πληρωνει ο λαγηε δεν ξαναβαζω χρηματα απο την τσεπη μου. Ας κανει διαταγη πληρωμης εναντιον μου, ως εταιρος συμβαλλομενος ειναι ο λαγηε ο οποιος μου χρωσταει παρα πολλα. Θα την στειλω στον λαγηε να εισπραξει τα οφειλομενα . Να δουμε εκει τι θα γινει?
    Θα πληρωσει η οχι ο λαγηε και το κρατος.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑ και όχι γιατί είμαι φασίστας ή δεξιος(ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ) αλλά γιατι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του βενιζέλου σαμαρά τσίπρα καμένου ............................με κάνανε απο ΚΥΡΙΟ ,,,,,-----ΖΗΤΙΑΝΟ Ε!!!!!!! θα το πληρώσουνε και ας γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω και τα τανκς στους δρόμους .γιατί αλλιώς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ οι κύριοι της γεννιάς του πολυτεχνείου.......................................ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΒΛΕΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟ 30% τουλάχιστον στη επαρχία που ειμαι εγω!!!!!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -----------------ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.................."ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ----ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕΙ"---------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παπακυριακού Γιάννης13 Νοεμβρίου 2013 στις 9:33 μ.μ.

    Δυστυχώς μόνο με τη νομική οδό δεν πιστεύω οτι θα πετύχουμε πολλά.Αν τουλάχιστον ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν υπάρχει και πολιτική πίεση.Το κυριότερο;Nα συσπειρωθούμε.
    Καταφέραμε να έχουμε χωριστεί σε πάρκα του 2009,2010,2011,2012,2013,αγροτικά,βόρεια-νότια,ηπειρωτικά-νησιά,βόρεια νότια,κινέζικα-γερμανικά,αγροτικά και μη....
    Αν συνεχίσουμε έτσι - που είναι και το πιθανότερο - όσο κι αν φωνάζουμε,θα μας τακτοποιήσουν μια χαρά.Και μετά πάλι θα λέμε τον πόνο μας ο ένας στον άλλο.Και δυστυχώς η ώρα αυτή δεν αργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μόνη ελπίδα είναι να βγούνε οι αγρότες στους δρόμους.
    Μόνο αυτούς φοβάται το ΥΠΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπροστά οι αγρότες και πίσω οι άλλοι φωτοβολταίκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιοι αγρότες να βγούνε ρε παιδιά, θέλουν € τα τρακτέρ πού λεφτά για πετρέλαιο τώρα!
    Η λύση που βλέπω εγώ, και είναι εύκολα υλοποιήσιμη είναι η εξής: σύγκλιση έκτακτου συνενωτικού συνεδρίου με την συμμετοχή όλων των παραγωγών, με στόχο την κατάρτιση κοινού πλαισίου προτάσεων προς το ΥΠΕΚΑ, με λογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν πολλοί επιστήμονες - παραγωγοί, και να εξηγήσουν και στους "αμόρφωτους" που τάχαμου λένε μερικοί, τι ακριβώς παίζει - είμαι σίγουρος ότι όσοι είναι στην πιάτσα και κόβει το μυαλό τους από εμπόριο, θα το πιάσουνε με την μία!
    Αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα, γιατί ο άλλος μπορεί να σου πει που να έρθω εγώ από την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη ή την Ρόδο για να ψηφίσω...
    Τέλος πάντων να κατατεθούν οι προτάσεις και να συγκλίνουμε σε ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων, παλαιοί-νέοι, μικροί-μεγάλοι (αφήνω απέξω οικιακούς και fast-track) κλπ.
    Το πλαίσιο που θα ψηφισθεί, να κατατεθεί στην τρόικα, στο ΥΠΕΚΑ, σε βουλευτές, σε όλους τους stakeholders και τους decision makers τέλος πάντων όπως θα λέγαμε σε άψογα ελληνικά...
    Και από εκεί και πέρα να οργανωθεί πάλη για να περάσουν αυτές οι προτάσεις.
    Γιατί είναι αλλιώς να πετάς κορώνες και να αρνείσαι και αλλιώς να τους δείχνεις τον δρόμο, αποδεικνύοντας ότι όντως βγάζει κάπου...τότε δεν μπορούν παρά να τον ακολουθήσουν, αλλιώς φαίνεται ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα!
    Μπορεί να με πείτε γραφικό αλλά ξέρω γω, δεν βλέπω κάτι άλλο στο προσκήνιο από θέμα οργανωτικού χαρακτήρα, παρά μόνο κόντρες ΣΠΕΦ/ΠΟΣΠΗΕΦ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΡΜΑΤΕ ΡΕ ΑΓΡΟΤΕΣ...
    ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΠΕΙΔΗ μόνο οι αγρότες θα βγάλουν το φίδι απο την τρύπα να είσαστε σίγουροι ότι έρχονται χριστούγενα και θα δειτε πολλά ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!! ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω οτι πρέπει να στείλουμε επισήμως e-mails και ενημερώσεις τύπου ALERT προς ολους τους συνδέσμους (οχι μονον ΑΠΕ) σε όλο το πλανήτη με αυτό που συμβαίνει σ'εμας τους επενδυτές των φωτοβολταικών στην Ελλάδα,προειδοποιώντας οτι έρχεται η σειρά τους...εαν δεν πιέσουν με τη σειρά τους τις κυβερνήσεις τους να πάρουν αρνητική θέση στα πεπραγμένα για τη σαφή καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Οπως επίσης να μη σκεφθούν ποτέ μα ποτέ κάποια επένδυση στην Ελλάδα,που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να γινόταν.Αντε συνάδελφοι ξεκινήστε την ενημέρωση οπου μπορείτε στο εξωτερικό πριν ο Λουμάκης προλάβει να κάψει καθε δυνατότητα νομικής διεκδίκησης του δικαίου,προσφεύγοντας πρώτος στα Ευρωπαικά δικαστήρια (αλλά πάντα με ελλιπή νομική στήριξη των δήθεν επιχειρημάτων του) με αποτέλεσμα να καταγραφεί η απόρριπτική απόφαση του δικαίου και να αποτελεί αρνητικό δεδικασμένο στις επόμενες δικές μας ειλικρινείς δικαστικές προσφυγές...<> μιας και σήμερα ειναι 17Νοέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Νομίζω οτι πρέπει να στείλουμε επισήμως e-mails και ενημερώσεις τύπου ALERT προς ολους τους συνδέσμους (οχι μονον ΑΠΕ) σε όλο το πλανήτη και στους ομογενείς με αυτό που συμβαίνει σ'εμας τους επενδυτές των φωτοβολταικών στην Ελλάδα,προειδοποιώντας οτι έρχεται η σειρά τους...εαν δεν πιέσουν με τη σειρά τους τις κυβερνήσεις τους να πάρουν αρνητική θέση στα πεπραγμένα για τη σαφή καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Οπως επίσης να μη σκεφθούν ποτέ μα ποτέ κάποια επένδυση στην Ελλάδα,που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να γινόταν.Αντε συνάδελφοι ξεκινήστε την ενημέρωση οπου μπορείτε στο εξωτερικό πριν ο Λουμάκης προλάβει να κάψει καθε δυνατότητα νομικής διεκδίκησης του δικαίου,προσφεύγοντας πρώτος στα Ευρωπαικά δικαστήρια (αλλά πάντα με ελλιπή νομική στήριξη των δήθεν επιχειρημάτων του) με αποτέλεσμα να καταγραφεί η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου και να αποτελεί αρνητικό δεδικασμένο στις επόμενες δικές μας ειλικρινείς δικαστικές προσφυγές... ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΟΠΛΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...μιας και σήμερα ειναι 17Νοέμβρη

      Διαγραφή
    2. Καποιο mail για επικοινωνία εχεις ;

      Διαγραφή
  21. Ανωνυμε 11:24 καλα τα λες..ειμαστε μια γελεια χωρα..αλλα οποιος παιζει με τον τιμιο κοπο μας καλο ειναι να μην κοιματε ησυχος.βλασθημω την ωρα και την στιγμη που επενδυσα σε αυτο το κρατος.αυτοι που μας κυβερνησαν τα τελευταια 25 χρονια μεχρι και σημερα πρεπει να πανε στο Γουδι για εσχατη προδοσια.πως καταληξαμε ετσι ρε γαμωτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.econews.gr/2013/11/18/fotovoltaika-comission-new-deal-108185/
    Ηρθε το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν νομίζει το ΥΠΕΚΑ δηλαδή τα συγκεκριμένα πρόσωπα Παπαγεωργίου και Μανιάτης μαζί με κατι Λουμάκηδες οτι θα μας ρίξουν στο τάφο εμάς και τις οικογένειές μας για πάντα με αυτήν την τεραστίου μεγέθους ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ειναι γελασμένοι.
    Συνάδελφοι καταγράψτε τα πάντα σε οτι αφορά τα στοιχεία αυτών των ανθρώπων και χαράξτε τα ανεξίτηλα στη μνήμη σας οπως και στη μνήμη των παιδιών σας που θα πέσουν σε έναν αβέβαιο και αναξιοπρεπή βίο μετά απ'όλα αυτά αντί να είναι Αρχοντόπουλα...
    Κύριοι του ΥΠΕΚΑ και λοιποί Δολοφόνοι της αξιοπρέπειάς μας,των ονείρων μας και της χώρας μας...ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το να εχεις ενα μισθο η μια συνταξη την οποια περικοπτει το κρατος 30-40% λογω της κρισης προκαλει οργη...
    το να σκεφτεται ομως να να περικοψει ενα τετοιο ποσοστο ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ των φωτοβολταικων, που σημαινει 100% των καθαρων κερδων η και ακομη περισσοτερο σε καποιον που επενδυσε τις οικονομιες μιας ζωης και εξοντωνοντας τον κυριολεκτικα, προκαλει ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΜΙΣΟΣ...
    ευχομαι να ειναι σε θεση οι υπευθυνοι να καταλαβουν τη διαφορα πριν ειναι πολυ αργα... και για μας και γι αυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ατιμοι λέγονται οι δοσίλογοι παλιάνθρωποι αυτοί,που κάνουν ΑΤΙΜΙΕΣ.
    Να είναι ομως βέβαιοι οτι ο πόνος δεν θα είναι μόνον για τα δικά μας παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε ηλιος τι μπαχαλο γινεται παλι με το site. βαλε μια σειρα στα σχολια , τα τελευταια δεν τα βλεπουμε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ