Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση αγανάκτησης για τα φωτοβολταϊκά οι αγρότες της ΕΑΣ Αγρινίου


DSCN6768«Δουλεμένοι- Εμπαιγμένοι-Ηττημένοι» δηλώνουν οι αγρότες της ΕΑΣ Αγρινίου που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο για να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά από λόγους που κυρίως έχουν να κάνουν με τα  φωτοβολταϊκά, τη μη εγκατάσταση των-προπληρωμένων-μετρητών με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ίδιους, η ΔΕΗ να τους χρεώνει «ότι ποσά θέλει χωρίς να δηλώνει τι ακριβώς ...
κοστολογεί». Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ΔΕΗ και του διευθυντή περιοχής Αγρινίου του ΔΕΔΔΗΕ Β. Βελλή, οι αγρότες, παρότι ενημερώθηκαν πως ο ίδιος θα πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ στα κεντρικά της Πάτρας, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση των μετρητών από Δευτέρα, ανέβηκαν τελικά στα γραφεία και κατέθεσαν στην αναπληρώτρια προϊσταμένη τους λόγους της σημερινής τους διαμαρτυρίας και τα όσα απαιτούν να διευθετήσει άμεσα η ΔΕΗ.
Η σημερινή διαμαρτυρία αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από συγκέντρωση των παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 στο Παπαστράτειο Μέγαρο και τα αιτήματα τους, έτσι όπως εκείνοι τα κατέθεσαν, είναι:
1. Να εγκατασταθούν οι πληρωμένοι εδώ και δύο χρόνια μετρητές σε όλα τα συνδεδεμένα πάρκα.
2. Να ολοκληρωθούν τα εδώ και δύο χρόνια έργα αναβάθμισης των δικτύων R-24 Τριχωνίδας, R-24 Στράτου, R-21 Στράτου, R-25 Αιτωλικού και η νέα γραμμή «R-22 Καστρακίου».
3. Να παραδοθούν εντός της εβδομάδας αντίγραφα όλων των οριστικών μελετών που αφορούν τους συνδεδεμένους σταθμούς συνοδευόμενα από επιμέτρηση υλικών, κόστος υλικών, εργατοώρας που να αποδεικνύουν το τελικό κόστος σύνδεσης.
«Αμφισβητούμε τα υπέρογκα κόστη σύνδεσης τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, προ δύο ετών, θα μειώνονταν κατά την οριστική μελέτη, γεγονός που ουδέποτε έγινε, αντιθέτως με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά κόστη που στέλνετε έχουν αυξηθεί ακόμη και έως 64%!», αναγράφονταν μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών.
4. Να αποξηλωθεί ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σύνδεσης για τα πάρκα που δεν υλοποιήθηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στο ΔΕΔΔΗΕ για την πληρωμή των έργων σύνδεσης. «Εσείς διαμαρτυρόσασταν ότι δεν είχατε μετασχηματιστές και τώρα τους αφήνετε στα χωράφια σε ένα δίκτυο που δεν χρησιμεύει σε τίποτα, με μόνο σκοπό να παρακρατάτε ξένα χρήματα;», κατέληγαν στο φυλλάδιο τω αιτημάτων τους οι παραγωγοί.


DSCN6771



http://www.agrinionews.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2/

4 σχόλια:

  1. Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατοίκων από Παλαιά Ρούματα, Σέμπρωνα και Χανιά

    Στα Παλαιά Ρούματα, ημέρα Κυριακή 27/10/2013, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση
    με θέμα και την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, με συμμετοχή Χανιωτών, Σελινιωτών, Παλαιο-Ρουματιανών, κατοίκων από τις Βουκολιές και άλλων χωριών. Αποφασίσαμε να εναντιωθούμε σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που εξαθλιώνει την ζωή και υποσκάπτει την αξιοπρέπεια μας. Προτείνουμε την συγκρότηση λαϊκών επιτροπών στα χωριά των επαρχιών μας και παντού, από τις οποίες θα προκύψει συντονιστικό, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα των τοπικών κοινωνιών.

    Στην συνέλευση αποφασίστηκε να προσφύγουμε στο ΣτΕ επιδιώκοντας εν πρώτοις την ακύρωση της απόφασης ΡΑΕ 323/2013, που αφορά στην αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων (πρώην τέλος ΑΠΕ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. για λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ που είναι ο λειτουργός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω του ελλειμματικού ειδικού λογαριασμού ΛΑΓΗΕ χρηματοδοτούνται οι εγγυημένες τιμές αγοράς της ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις ΑΠΕ (οι λεγόμενες ταρίφες ΑΠΕ).
    http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/2013_09_Miniaio_Deltio_EL_APESITHYA.pdf

    Σκοπός μας είναι ένας: Αγώνας αντίστασης και αντεπίθεση προκειμένου να αντιμετωπισθεί κάθε πολιτικό και οικονομικό μέτρο εκ των δανειστών και της εγχώριας δουλικής τους κλίκας που θίγει την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Να ανακληθούν όλα τα υποστηρικτικά μέτρα για τις ΒΑΠΕ. Να κοινωνικοποιηθούν όλοι οι σταθμοί ΒΑΠΕ, όλων των τεχνολογιών, στους δήμους που αυτοί έχουν εγκατασταθεί, υπέρ των δημοτών...

    Όλη η ανακοίνωση για τη προσφυγή κατά Απόφασης ΡΑΕ ΕΤΜΕΑΡ και για το αίτημα προσικαστικού ερωτήματος εδώ :
    http://www.kandanos.eu/sites/kandanos.eu/files/deltio_typoy_laikis_syneleysis_palaia_roymata-etmear.pdf

    Πάνε να μας κατστρέψουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λάθος άσου είστε .το έτμεαρ
    αφήστε το ξεχάστε το στην παππαρηγα στείλτε το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να πατε να σας τα φτιαξει ο ακτωρας που του δωσατε την δουλεια και τα βρηκε ο εασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πως χειρίστηκε η ΕΑΣ Αγρινίου το θέμα των φωτοβολταϊκών πάρκων και η ευθύνη που φέρει απαιτεί μεγάλη ανάλυση.. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά την κάθε μας κίνηση και να απευθυνόμαστε σε σοβαρούς, αξιόπιστους και με την κατάλληλη τεχνογνωσία ανθρώπους για θέματα που δεν έχουμε καμία άποψη και γνώση και να μην κατευθυνόμαστε με κλειστά μάτια εκεί που μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια όπως γινόταν μέχρι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ