Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η Γερμανική κυβέρνηση ξεκινά προτζεκτ αξίας 16 εκ ευρώ


Και ετσι οι Γερμανοί αφου κυριάρχησαν για χρόνια στα φωτοβολταικά ως κατασκευαστές εργων και πανελ, και ως μεσάζοντες, παιρνωντας τα χοντρα, ετοιμάζονται για  τα επόμενα ετη, για το μελλον! Με στοχους μακροπροθεσμους, με ερευνα και χρηματοδότηση και επενδυση. 

Εμείς απλα εχουμε γεμίσει με σχεδια πες το σχεδιο αθηνά για τα πανεπιστημια, πες το new deal για τα φωτοβολταικά, πες το σχεδιο για την υγεία που μονο στοχο εχουν να ρημάξουν τον τόπο και να μην υπαρχει σε τιποτα μελλον. Εύγε στους Γερμανους αλλη μια φορα! Σε 5-6 χρόνια βλεπω να είναι ηγέτες παλι της νεας αγοράς OPV που θα δημιουργηθεί. ηλιος
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) θα είναι χορηγός του εργου-project Merck-που στοχο εχει την επίτευξη περαιτέρω ανακαλύψεων για την ανάπτυξη των βιολογικών φωτοβολταϊκών (OPV-organic photovoltaic).

 Η Merck - μια γερμανική εταιρεία επιστήμη φαρμακευτικών , χημικών και βιολογικών - θα ηγηθεί της κοινοπραξίας , η οποία αποτελείται από δέκα ηγέτες της τεχνολογίας , και η καθε μια διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της OPV .

To BMBF  Θα στηρίξει το εργο αυτό με το ποσό των € 8.200.000 ευρώ. Ετσι μαζί με την οικονομική υποστήριξη του BMBF , ο συνολικός προϋπολογισμός του τριετούς προγράμματος είναι € 16.000.000 , και στόχος της είναι να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές και σταθερά υλικά OPV για τη χρήση στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας .
Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα , υπάρχει η ελπίδα ότι αυτή η έρευνα σε OPV μπορεί να  βοηθήσει στη μείωση του κόστους  , επιτρέποντας την μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας , και ίσως ακόμα και την ενσωμάτωση στης επόμενης γενιάς αυτοκίνητα , προκειμένου να παρέχουν καθαρή και συνεχή δύναμη στα ηλεκτρονικά συστήματα τους. Οι νέες τεχνολογίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει τις κινητές συσκευές , ή για προσόψεις κτιρίων σε αρχιτεκτονικά κτίρια.


πηγη  http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/german-government-launches-eur16-million-organic-pv-rd-project_100013428/#axzz2kYUwPbCy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ