Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μεγαλώνει η τρύπα του ΛΑΓΗΕ!


Και υποθέτω οτι τελος Οκωβρίου  δεν εχουν υπολογιστεί οι προσφατες πληρωμές Μαρτίου. Αρα η τρυπα μεγαλωνει μεγαλώνει και θα μεγαλώνει επ'αοριστον...ισως μεχρι το new deal να υπογραφεί?? εε?
Και ας μην ξεχναμε και τον καημένο Παπαγεωργίου που δεσμευτηκε να να τηρησει τις δεσμεύσεις του, σε τι δυσκολη θέση τον εφερε ο ΛΑΓΗΕ. Ντροπή σας που εκθετετε την υπουργαρα μας! ηλιος

 
Συνεχή επιδείνωση σημειώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα ταμειακά δεδομένα του ΛΑΓΗΕ, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν, αντί να μειώνονται, και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς τους παραγωγούς ΑΠΕ.


Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος Οκτωβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη (προσοχή, όχι η τρέχουσα οφειλή, αλλά οι παλαιότερες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες) της ΔΕΗ προς τον ΛΑΓΗΕ έχουν φτάσει τα 153 εκατ. ευρώ έναντι 137 εκατ. που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα τα ληξιπρόθεσμα του ΑΔΜΗΕ προς τον ΛΑΓΗΕ έφτασαν τα 96 εκατ. ευρώ από 65 εκατ. που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Τα ληξιπρόθεσμα του ΔΕΔΔΗΕ είναι περίπου 8 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με ραγδαία άνοδο μέσα στον τελευταίο μήνα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ομίλου ΔΕΗ προς τον ΛΑΓΗΕ έφτασαν αισίως τα 257 εκατ. ευρώ.

Η ταμειακή ασφυξία του ΛΑΓΗΕ οδηγεί σε αύξηση της υπερημερίας των πληρωμών προς τους δικαιούχους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του energypress, στο τέλος Οκτωβρίου ο ΛΑΓΗΕ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παραγωγούς ΑΠΕ, ύψους 939 εκατ. ευρώ, από 856 εκατ. ευρώ που είχε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το σύνολο των οφειλών (τρέχουσες οφειλές συν ληξιπρόθεσμες) έφτασαν στο τέλος Οκτωβρίου στα 1046 εκατ. ευρώ, έναντι 993 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η δραματική αυτή κατάσταση, για την αντιμετώπιση της οποίας δεν φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον θα βρεθούν χρήματα για να ικανοποιηθεί η δέσμευση Παπαγεωργίου προς τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών, ότι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τον Απρίλιο, τον Μάϊο και – ίσως – τον Ιούνιο. Και τούτο διότι έχουμε μπεί στον Νοέμβριο και δεν έχει καλά καλά εξοφληθεί ούτε ο Μάρτιος…

Πηγη  http://www.energypress.gr/news/Megalwse-ki-allo-ton-Oktwbrio-h-tameiakh-trypa-toy-LAGHE

6 σχόλια:

  1. Εαν πληρωθώ 3 φορές μέχρι τα χριστούγεννα, όπως είπε ο ΜΑΚΗΣ τότε θα δω και τον κόλο μου χωρίς καθρέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας μην πληρωθουμε και τα δεις τον Μακη πως 8α τον δει τον κολο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αδικο να μην πληρωνουν ολα τα εργα μαζι, εστω εντος της ιδιας εβδομαδας. Αυτο αλλωστε ειναι και αλλοθι ωστε να μην μπορουμε να ζητησουμε πληρωμες επομενου μηνα εφοσον δεν τελειωσαν οι πληρωμες του προηγουμενου καθε φορα και κανουν εβδομαδες για να ολοκληρωθουν συνηθως.
    Επισης για καποιους που φτιαξαν πολλα εργα με συμμετοχη πολλων μικρων επενδυτων και εισπραττουν απο ολα τα εργα πολυ χρημα αλλα αργουν επιτηδες να το μοιρασουν στους επενδυτες, αφηνοντας το επιτηδες στην τραπεζα ακομα και εναν μηνα για να κερδισουν τοκους, για εσας λοιπον ευχομαι καλη λευθερια στα μυαλα σας απο τον δυναστη Χρημα. Χρυσοθηρες και φιλαργυρα ανθρωποειδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κόλπο είνα απλό ......προσπαθούν να πληρώνουν πάνω κάτω 6-8 μήνες τόσο διάστημα ώστε να μήν αφηνουν τις τράπεζες χωρίς χρήμα....προσέξτε το ...δεν τους ενδιαφέρει για τον κόσμο που θέλει μετρητά απο τις τράπεζες ...αφορά αυτους που έχουνε δάνεια.τώρα ο παπαγεωργίου σαν τεχνοκράτης έταξε ότι μεχρι τα χριστούγεννα θα μπεί και ο ιούνιος ΙΣΩΣ αλλά αν σκεφτούμε καλύτερα ποιος απο εμάς θα πάρει λεφτά απο αυτές τις εκταμιέυσεις ...? ΚΑΝΕΝΑΣ αφου η τράπεζες δεν κρατάνε μόνο το ακριβές τοκο και κεφάλαιο αλλά και 2 επόμενες δόσεις .αρα δεν ξεμπλοκάρει κανείς .φυσικά αυτοί που έχουν παλιότερα έργα ειναι αρκετα ποιο προνομοιούχοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oποιοι πιστευουν οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, οποιοι να το πω λαικα ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, οποιοι θελουν να παγιωσουν και να διασφαλισουν μεσω της νομικης οδου τα συμφεροντα τους, οποιοι θελουν μαζι με άλλους να διεκδικησουν τα λεφτα τους με ολα τα παρελκομενα ( υπερημεριες, επιδικιες, κτλπ ), οποιοι θελουν να συμμετασχουν σε κατι οργανωμενο, μαζι με συναδελφους-ομοιδεατες-συμπασχοντες, ας επικοινωνησουν στο mssolarfactory@yahoo.com

    Οσο περισσοτεροι, συνειδητοποιημενοι και οργανωμενοι, τοσο περισσοτερος επιμερισμος κοστους , τοσο περισσοτερη η πιεση που θα ασκηθει ποικιλοτροπως.

    Σας περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα συζήτηση του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα για το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ και το κούρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ