Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Προβλεψη μείωσης τιμών πανελ

Kαι αλλη μια πηγη εκτός απο τo Solarbuzz μιλάει και προβλέπει οτι θα υπαρξουν μειώσεις στις τιμές των φωτοβολταικών πανελ. Οχι βεβαια τοσο πολύ  οσο το  35-40% του Michael Barker αναλυτή του solarbuzz. 
Σύμφωνα λοιπον με την Deutsche Bank αναμένεται πίεση στα περιθώρια κέρδους
και στις τιμές στην φωτοβολταική αγορά.

Αβεβαιότητα στην αγορα για το τρίτο τριμηνο του 2012 με την αγορα να φτανει τα 5GW . Οσον αφορα τις τιμές ανεμένεται οι μεγαλύτερες Κινέζικες εταιρίες (tier 1) να πουλάνε στη Γερμανία κοντα στα 0.70δολλαρια /w  το Q3 και αναφέρουν οτι 

πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/pv-margin-and-pricing-pressure-to-continue-into-q3_100007745/#ixzz20ixApkxb

2 σχόλια:

  1. Πως σχολιάζετε την αύξηση τιμών 20% στις 15/07/12 από eshop ευρωπαϊκής εταιρίας?
    Το γραφώ γιατί ήμουν έτοιμος για παραγγελία και την ακύρωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20%!! Απιστευτο μου φαινεται. Υποθέτω οτι μιλαμε για τιμη πληρης πακετου φ/β συστήματος. Αν το κοστος των πανελ ειναι ας πουμε το 50% της εγκατάστασης, αν η αύξηση αυτή οφειλεται στα πανελ τοτε τα πανελ θα πρέπει να εχουν αύξηση 40%?! Συνήθως ειναι κατι τις λιγότερο απο το 50% της εγκατάστασης (αναλογα τον εγκαταστάτη παντα)

      ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ/ΜΑΡΚΕΣ
      Από οσο γνωρίζω οι νεοι τιμοκαταλογοι Ιουλίου ειναι συνήθως καποια λεπτα κάτω απο του Ιουλίου, οσον αφορα τα πανελ. Στην χειρότερη να ειναι ίδια τιμή με Ιούνιο. Ακουσα οτι καποια εταιρια (μεγαλη κινέζικη)σκεφτεται να ανεβάσει τις τιμές αλλα δεν εχω δεί κατι ακόμα. Και μιλαμε για 2-3 σεντς οχι παραπανω!

      ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
      Αυτο που μπορώ να σκεφτώ ειναι να ειναι θεμα πολιτικής της εταιρίας. 1) να ειχε στοκ που ήθελε να ξεφορτωθεί, ή να ειχε κανει μεγάλη παραγγελία και να τα ειχε φθηνότερα, απ'οτι υπο κανονικές συνθήκες 2) η εταιρία να άλλαξε κατι οσον αφορά την εγκατάσταση (άλλα υλικά, συνεργάτες) ή τη στρατιγική (πχ ποσοστό κέρδους).

      Προτείνω να παρεις προσφορά και απο άλλες εταιρίες, (αν δεν το εχεις ήδη κάνει).

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ