Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Περισσότερα για την Eυρωπαική αίτηση δασμων στα Κινέζικα πανελ

Tελικά εγινε η αίτηση απο τις Ευρωπαικές εταιρίες για δασμους στα Κινέζικα προιόντα (φωτοβολταικα πανελ). Η ευρωπαική επιτροπή πρεπει μεσα σε 45 μερες να απαντήσει αν υπαρχει νοημα να προχωρήσει την υποθεση. Οπως λεει το pvmagazine θα πρεπει για να προχωρήσει η αίτηση να εχει την υποστήριξη τουλάχιστον απο το 25% των κατασκευαστών από την παραγωγή αντίστοιχων προιόντων.

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ
Αλλα, συνεχίζει η ίδια πηγη, μετα απο προσπάθεια επικοινωνίας με τις βρυξελες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ποσοι και ποιοι παραγωγοί της Ευρωπαικής Ενωσης συμμετείχαν.
Συνολικά θα παρει 15 μήνες να φτασουμε σε ενα τελος στην αίτηση (αρα μιλαμε για τέλη 2013
αρχες 2014!). Αν προχωρήσει η αίτηση χρειάζονται 9 τουλάχιστον μήνες για να κάνουν την ανάλυση των δεδομένω και να βγάλουν μια τελική απόφαση.

Επιπλέον αναφέρεται οτι η περίπτωση της Ευρώπης ειναι δυσκολότερη να κερδηθεί απ'οτι στην Αμερική λόγω των Ευρωπαικών και διεθνών νόμων που ισχύουν. Επίσης, αν μπουν δασμοί πιθανόν να είναι χαμηλότεροι απο οτι στην Αμερική, μιας και το Ευρωπαικό σύστημα δεν απαιτεί παντα την επιβολή δασμών οταν αποδειχθεί ο ισχυρισμός του αιτήματος. Καταλήγει δε οτι το θεμα δεν ειναι αν θα μπουν δασμοί , αλλα ποσο μεγάλοι θα ειναι αυτοι.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΗΣ 
Συμφωνα με τους Jefferies:
  • Περιθώριο ζημίας  – Στην Αμερική για να καθορίσουν το κοστος μιας κυψέλης στην Ταιλάνδη χρησιμοποιησαν μια λογική "αλυσίδα" των προμηθευτών. Στην Ευρώπη ομως κοιτάζουν το κοστος των ανταγωνιστικών προιόντων εκτός Κινας.
  • Συμφέρον της Κοινότητας και αλλων εταιριών γενικότερα
  • Μια αρχή – Σε εμάς μονο η Ευρωπαική επιτροπή αντι για Department of Commerce (DoC) και International Trade Commission (ITC) στην Αμερική
  • Διαφανεια  - Αντίθετα με Αμερική, οι δικήγόροι δεν εχουν πρόσβαση σε ολα τα στοιχεία
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 
  • Η ένωση Coalition for Affordable Solar Energy (CASE) λεει οτι η solarworld ειναι ενας τρελός προβοκάτορας που βαζει φωτιά στην φωτοβολταική βιομηχανία για το δικό της ιδιωτικό συμφέρον. Εκ μέρους δε δεκαδων χιλιάδων Αμερικάνων εργαζομένων στα φωτοβολταικά δηλώνουν απογητευμένοι απο την εταιρία και παροτρύνουν την Ευρωπαική Ενωση να απορίψει την αίτηση.
  • Η Suntech απορρίπτει τους ισχυρισμούς της solarworld και δηλώνει οτι τυχον μετρα προστατευτισμού από την Ευρώπη θα αυξήσουν το κοστος της φωτοβολταικής ενέργειας στην Ευρώπη και θα καθυστερήσουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα καταστραφούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.  





Πηγη  http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/eu-pv-dumping-complaint-lodged_100007863/#ixzz21fH0ToKb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ