Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Επίσημοποιείται ο Πόλεμος Κινας-Αμερικής


H Κίνα ξεκινά την αντεπίθεση στον "πολεμο τιμών" που εχει ξεκινήσει με την Αμερική και επίσημα πια. Σύμφωνα με Reuters ο υπουργός εμπορίου ειπε οτι εξετάζει τις εισαγωγές πυριτίου Αμερικής και Νότιας Κορέας. Ξεκινάνε λοιπόν ερευνα για επιδοτήσεις και δασμούς στις εισαγωγές από πρώτες ύλες για τα
φωτοβολταικά προιόντα.

Το υπουργείο ανήρτησε 2 ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα τους αναφέροντας αρχικές αποδείξεις από καποιες εταιρίες ( GCL Poly-Energy Holdings, LDK Solar,  Daqo New Energy). Είχαν απειλήσει στο παρελθόν οι Κινέζοι οτι θα επιβάλουν δασμούς στις εισγαγωγές εξ Αμερικής αν τελικά βάλουν δασμούς στα κινέζικα προιόντα. Και να που μετα τις ανακοινώσεις περι δασμών των κινέζικων εως και 35% αρχισαν την αντεπίθεση.

Απο την Research firm JI Asia ο αναλυτής Felix Fok είπε οτι Κινέζικες εταιρίες (wafer παραγωγή) θα είχαν πρόβλημα αν υπήρχαν δασμοι εισαγωγής στο πυρίτιο. "Η Κίνα το κάνει αυτό επειδή καποιες απο τις εταιρίες της εχουν ουσιαστικά γονατίσει"

Εδώ να σημειώσουμε οτι οι Κινέζικες εταιρίες φωτοβολταικών πανελ εχουν το 60% της παγκόσμιας παραγωγής. Και η Αμερική κάνει το 20% των πωλήσεων αυτών.



πηγη  http://in.reuters.com/article/2012/07/20/us-china-trade-solar-idINBRE86J03D20120720
(Reporting By Michael Martina and Leonora Walet; Editing by Paul Tait and Michael Perry)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ