Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Νεος τεχνολογικός χαρτης απο το 2013 - αλλαζουν την προσφορα


NPD Solarbuzz:

Ενας νεος τεχνολογικός χάρτης για τη φωτοβολταική βιομηχανία αναμένεται να "ανατείλει" κατα τη διαρκεια του 2013. Σύμφωνα με το NPD Solarbuzz, oι νεες τεχνολογίες θα αποτελέσουν τους δεικτες για ενα καινούργιο κυκλο αγορών, που κυρίως θα ηγείται
απο τις παραγωγικές εταιρίες κρυσταλικών πανελ απο Κινα και
Ταιβάν.

 Μεχρι σήμερα καθε κατασκευαστής φωτοβολταικών είχε ακολουθήσει διαφορετική οδο υλοποίησης της τεχνολογίας. Δεν υπήρχε συνέργεια και γιαυτο και οι κυψέλες φωτοβολταικών ήταν δυσκολο να φτάσουν αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη απο 20%. Το 2011, μονο 15% των παραγωγών κυψελών είχαν 18% αποτελεσματικότητα. Το 2015 το ποσοστό αυτό, λόγω της εκτιμώμενης συλλογικής προσπάθειας αναμένενεται να φτάσει το 75%!

Πόσοι θα μείνουν
Η μαχη επιβίωσης που δίνεται σήμερα ειναι πιθανόν να μειώσει τον αριθμό των παραγωγών κυψελών στα λεπτού υμένα απο 400 το 2011 σε λιγότερο απο 100 το 2016, με τους μεγαλύτερους 20 κατασκευαστές να έχουν το 60% της παραγωγής. Απο την αλλη μονο 13 παραγωγοί λεπτου υμένα κυψέλης αναμένεται να συνεχίσουν να εχουν παραγωγή μεγαλύτερη απο 100MW εως το 2016.

Οι συμφωνίες
Σε αντίθεση με την αγορά φωτοβολταικών πανελ οπου οι εξαγορές εταιριών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους εχει μικρή αξία, η τωρινή αλυσίδα φωτοβολταικών υλικών εχει πιο πολλα στρατηγικά οφέλη για νεες εισόδους. Οι συμφωνίες , οπως της Oerlikon Solar και της  Tokyo Electron είναι πιθανόν να πάνε πιο γρήγορα μπροστά στην καινούργια εποχή όπως αυτή καθορίζεται απο την τεχνολογία.

Ο αντίκτυπος
Η αγορά συνεχίζει να χωνεύει ακόμη την υπερπροσφορά του 2010 και 2011. Αυτο το αδύναμο περιβάλλον αναμένεται να συνεχίσει και κατα τη διάρκεια του 2012 και στο πρωτο μισό του 2013 με περιορισμένες προστιθέμενες παραγωγές στην Ταιβάν και την Ιαπωνία. Οι ηγέτες κατασκευαστές κινητοποιούνται προς την υλοποίηση νέων τεχνολογιών, ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των κυψελών πάνω απο το μέσο όρο. Oταν γίνει αυτό θα υπάρξει ενα  σημαντικό κομμάτι της παραγωγής που θα θεωρείτε παρωχημένο και  που πλέον δεν θα εχει σχεδόν κανένα αντίκτυπο στην προσφορά ζήτηση της φωτοβολταικής αγοράς.  Επιπλέον θα υπάρχει εντονος ανταγωνισμός με τη νεα τεχνολογία και τον εξοπλισμό αυτής. 



Πηγη  http://www.digitimes.com/news/a20120717PR201.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ