Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

50% των εταιριών θα κλείσουν ή θα εξαγοραστούν!

Κρανίου τοπος;;;
"Τουλαχιστον " οι μισες εταιρίες παραγωγής φωτοβολταικών πανελ είτε θα πτωχεύσουν είτε θα εξαγοραστούν :λενε οι Ernst & Young και το τμήμα της Bloomberg New Energy Finance (BNEF) (πηγή pv-magazine.com)!
Ετσι λενε!!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Aπο τον Σεπτέμβριο του 2011 εχω εκφράσει την ανησυχία μου για το μέλλον των εταιριών
κυρίως των Αμερικάνικων και των Γερμανικών, που εχουν ιδιαίτερα υψηλά κοστη παραγωγής. Από τοτε εχει τρεξει πολύ νερό στο ποτάμι, η λίστα με τις εταιρίες που αδυνατούν να πληρώσουν εχει μεγαλώσει, οι τιμές πώλησης των φωτοβολταικών πάνελ εχουν πεσει τόσο πολύ που ειναι πολύ κοντα ή και χαμηλότερα απο το επιτρεπτό περιθώριο κέρδους των εταιριών.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ο πολεμος Κινας Αμερικής, οι δασμοί που θα επιβληθούν στην Κινα, και η γενικότερη παγκόσμια δυστοκία χρηματοδότησης,  θα φερει και τις Κινέζικες εταιρίες κοντα στην χρεωκοπία, που ήδη καποιες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ήδη πολλές Κινέζικες εταιρίες που ασχολούνται με πολυσιλικόνη  το εχουν κλείσει το μαγαζί.  

Η έκθεση, ΔΕΝ κανει παντως διακρισή σε χώρα προέλευσης. Αναφέρεται γενικά σε ΟΛΕΣ τις εταιρίες! Καποτε θα ερθει και η ανακαμψη. Το 2013, το 2014? Ποιες εταιρίες θα επιβιώσουν; Οσοι εχουν ρευστό προς το παρόν. Και οσι απο αυτές βρουν το κλειδί της μελλοντικής τεχνολογίας  θα είναι οι αυριανοί ηγέτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ