Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Kινεζοι εξαγοράζουν την CONERGY;;

Το οτι η conergy εχει προβλήματα οικονομικά το ξέρουμε. Ειδικα το 2011 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την εταιρία, με αρκετες περικοπές κοστους και κλεισιμο εργοστασίων. Σήμερα δημοσιεύτηκε στους Γερμανικούς Financial Τimes, οτι υπαρχει ενδιαφερον απο αρκετούς κινέζους για την εξαγορά του 30% της εταιρίας!

Η συμφωνία θα κλεισει αν ειναι μεχρι το
καλοκαίρι.

Δεν δημοσιοποιείται το ποια εταιρία ειναι , αλλα οι φήμες λενε οτι προκειται για κατασκευαστική εταιρία που δραστηριοποιείται στη φωτοβολταική αγορά. Ειναι ευκαιρία για τους κινέζους να μπουν στη Γερμανική αγορά με μια γνωστή μάρκα , ειδικα τωρα που η μετοχή της εταιρίας εχει πέσει χαμηλάκαι μπορούν να αγοράσουν φθηνα. Όπως και να εχει είναι σιγουρα ενας τροπος να επιβιώσει η εταιρία.

Το σχολιασα και σε προηγούμενη ανάρτηση οτι οι κινέζοι εχουν αρχίσει και παιζουν στις εξαγορές Ευρωπαικών εταιριών. Αφού μιμήθηκαν την τεχνολογία απο τους Ευρωπαίους,  παργήγαγαν φωτοβολταικά πανελ φθηνά, πέτυχαν economies of scale και τώρα ξεκίνησαν με το καυτό χρήμα τις εξαγορές!  Μετα την LDK (παρόλο που εχει και αυτή οικονομικά θέματα) εξαγορασε τη sunways, εχει υπάρξει αλλες 1 περιπτωση εξαγοράς απο την China Three Gorges της πορτογαλικής ΕDP. Σίγουρα θα ξανακούσουμε για τετοιου ειδους εξαγορές. Και να δω μετα τι νόημα θα εχουν οι δασμοί στα κινέζικα προιόντα!!

 πηγη http://www.ftd.de/unternehmen/industrie/:krise-der-solarbranche-chinesen-greifen-nach-conergy/70034541.html?mode=print

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ??
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ

    *ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ..ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ