Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΦΗΜΕΣ για τελος στις Επιδοτήσεις φωτοβολταικά/αιολικά


Αντι να βγουμε,
μπαινουμε στο τουνελ παγώματος!!
Σχέδιο σταδιακής κατάργησης των κρατικών επιδοτήσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλείται στρατηγικό έγγραφο της Κομισιόν για την ενέργεια, το οποίο διέρευσε τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με την εφημερίδα, το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται
να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ. Το σκεπτικό πίσω από το πλάνο αυτό είναι ότι το κόστος της επέκτασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα μπορούσε να γίνει απαγορευτικά ακριβό, κάτι το οποίο για να αποφευχθεί θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να καταργηθούν οι επιδοτήσεις, τουλάχιστον για τις δύο κυρίαρχες μορφές ΑΠΕ: την ηλιακή και την αιολική.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, το κόστος των φωτοβολταϊκών συστημάτων, για παράδειγμα, μειώθηκε κατά 48 τοις εκατό τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ το κόστος για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων μειώθηκε κατά 12 τοις εκατό από το 2008.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, τα κράτη μέλη θα πρέπει να κάνουν τα προγράμματά τους πιο ευέλικτα για να τις καταργήσουν σταδιακά τις επιδοτήσεις, καθώς η πρόοδος στην τεχνολογία των ΑΠΕ πραγματοποιείται με ρυθμούς υψηλότερους των αναμενόμενων

http://www.energypress.gr/news/EE:-Shedio-katarghshs-twn-epidothsewn-APE-deihnei-eggrafo-poy-dierreyse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ