Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΕ: Λεφτά για ερευνα στα φωτοβολταικα


Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει σημαντικές ελπίδες στον κλάδο των φωτοβολταϊκών και αυτό αποδεικνύεται από τη σημασία που δίνει στο κομμάτι της έρευνας, και κυρίως από το γεγονός ότι συχνά διαθέτει σημαντικά κονδύλια για επιχορήγηση ερευνητικών ομάδων με αντικείμενο τη βελτίωση της αποδοτικότητας της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ανακοινώθηκε μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη επιχορήγηση της ΕΕ προς
το Εργαστήριο Φωτοβολταϊκών στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, η οποία αφορά έρευνα για την ανάπτυξη φθηνών και ταυτόχρονα αποδοτικών φωτοβολταϊκών κυψελών.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο αποτελεί μέλος κοινοπραξίας 14 μελών, με την ονομασία “Project Scalenano” στόχος της οποίας είναι η αξιοποίηση της τελευταίας γενιάς ερευνητικών εργαλείων προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος βελτίωσης της ανάπτυξης των ηλιακών κελιών και μείωση του κόστους.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του project, Δρ Phillip Dale:
«Ο κύριος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε φθηνή και αποδοτική τεχνολογία για φ/β κυψέλες. Αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα αυτής της τεχνολογίας θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών για όλους, γεγονός που θα επιτρέψει τη μαζική εξάπλωση της ηλιακής τεχνολογίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και σίγουροι πως έχουμε στα χέρια μας τα εργαλεία και τη δυνατότητα να προσφέρουμε σημαντικά.».

 πηγη http://www.energypress.gr/news/Epihorhghseis-ekatomyriwn-apo-thn-EE-gia-ayxhsh-ths-apodoshs-twn-f-b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ