Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΛΑΓΗΕ: Πληρώνει ΣΗΜΕΡΑ το 60% Ιανουαριου - ΟΧΙ στην ΕΘΝΙΚΗ Τραπεζα


Πιστώσεις έπειτα από πολύ καιρό πρόκειται να δουν σήμερα ή αύριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αρκετοί παραγωγοί του κλάδου των φωτοβολταικών.
Τα χρήματα αυτά αφορούν ένα μέρος των οφειλών του λειτουργού της αγοράς για την παραγωγή του Ιανουαρίου, και είναι τα πρώτα που θα εισπράξουν οι επενδυτές φωτοβολταικών έπειτα από δύο και πλέον μήνες που παραμένουν απλήρωτοι από το ΛΑΓΗΕ.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του χώρου από το
ΛΑΓΗΕ, εντός της εβδομάδας θα καταθέσει εμβάσματα στους λογαριασμούς των συνεργαζομένων μαζί του τραπεζών ύψους κοντά στα 12 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή το 60% των οφειλόμενων τιμολογίων για την παραγωγή του Ιανουαρίου, που ανέρχονται συνολικά σε 20 εκ. ευρώ. Ούτως ή άλλως πρόκειται για ψίχουλα, όπως λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου, αλλά από το ολότελα...

Τυχεροί όμως και πάλι δεν θα είναι όλοι. Των πιστώσεων εξαιρούνται οι έχοντες λογαριασμό στην… Εθνική, που διαθέτει και τους περισσότερους από κάθε άλλη τράπεζα πελάτες - παραγωγούς (μερίδιο 40% στην αγορά δανείων για φωτοβολταικά). Το σκεπτικό του ΛΑΓΗΕ - έτσι όπως το μεταφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου- είναι ότι τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του είναι λιγοστά, δεν επαρκούν επομένως για να πιστωθούν και οι λογαριασμοί της Εθνικής, που σημαίνει ότι οι συνεργαζόμενοι μαζί της παραγωγοί θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο !

Στο ακουστικό τους για το υπόλοιπο 40% του Ιανουαρίου...
Όπως προαναφέραμε, οι πιστώσεις θα αφορούν μόνο στο 60% των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Για το υπόλοιπο 40%, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να περιμένουν νεότερη ανακοίνωση.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Όσο για τα τιμολόγια της παραγωγής του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, κουβέντα να γίνεται. Υπενθυμίζουμε ότι τα χρέη του ΛΑΓΗΕ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου προς το σύνολο της αγοράς ΑΠΕ ανέρχονται σε 162 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκ. ευρώ αφορούν μόνο στα φωτοβολταικά (τα 20 εκ. ευρώ εξ αυτών για τον Ιανουάριο).

Όσο για το που βρήκε ο ΛΑΓΗΕ τα 12 αυτά εκ. ευρώ που θα πιστώσει, η απάντηση προφανώς είναι από τη ΔΕΗ. Τη Δευτέρα, η τελευταία εισέπραξε 110 εκ. ευρώ από το υπ. Οικονομικών ως επιστροφή φόρου, εκ των οποίων κατέβαλε το 50% στο λειτουργό και τον διαχειριστή της αγοράς (ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ). Το δε άλλο 50% κατέληξε σε ΟΤΑ (όπου τους χρωστά 400 εκ. ευρώ για καθυστερούμενα τέλη !) ), και στους προμηθευτές της, δηλαδή στους εργολάβους.


πηγη http://www.energypress.gr/news/Entos-ebdomadas-ta-prwta-12-ekat.-eyrw-stoys-logariasmoys-twn-fwtoboltaikwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ