Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πληρωμές για ολους του παραγωγους φβ για Ιούνιο

Θετικές εξελίξεις υπήρξαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στη συνάντηση που είχαν στο ΛΑΓΗΕ τα Μέλη της Διοίκησης: Κώστας Σπανούλης και Γιώργος Ρούνης.

Στο ταμείο του ΛΑΓΗΕ από ώρα σε ώρα γίνεται εισροή ενός μεγάλου ποσού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο Λειτουργός σε λίγο.

Αποτέλεσμα αυτού: Είναι πλέον δυνατή η πληρωμή ΟΛΩΝ των παραγωγών για τον μήνα Ιούνιο. Κι όταν λέμε όλων ...εννοούμε όλων!

ΟΛΩΝ ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ:


Διαδικαστικό θέμα, υπάρχει με τους παραγωγούς που έχουν φορολογική ενημερότητα με παρακράτηση. Η τακτοποίηση αυτών των πληρωμών, αναμένεται να γίνει σε 4-5 ημέρες και είναι θέμα καθαρά διαδικαστικό

ΣΗΜΑΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Τα χρήματα αυτά, προέρχονται από υποχρεώσεις κρατικών ή ημικρατικών φορέων προς το ΛΑΓΗΕ και είναι ένα από τα αιτήματα-προτάσεις που υπέβαλε ο Σύνδεσμος στην κινητοποίηση της 27/2 (δεξιά το έγγραφο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φ/Β που παρέλαβε ο κ. Παπαγεωργίου).

Αυτό που γνωρίζαμε (έγκυρα) στις 25/2 ήταν ότι ΔΕΝ υπήρχε προοπτική πληρωμής για ποσά μεγαλύτερα των 8.000 ευρώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου!!!

Η σημασία λοιπόν της παρουσίας μας στο ΥΠΕΚΑ στις 27/2 (video εδώ) αφήνει ήδη τους πρώτους καρπούς, ενώ κάποιες επιπλέον πληροφορίες -μη δημοσιοποιήσιμες προς το παρών- αφήνουν πολλές χαραμάδες αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον.
ΠΗΓΗ  http://www.afo.gr/psaf/index.php/syn/3232-plironontai-oloi-05032014

98 σχόλια:

  1. Είπα κι εγώ…!!!. πως κι έγινε και προχώρησαν οι πληρωμές έτσι από μόνες τους…!!. Τώρα εξηγείται τι συνέβη στον ΛΑΓΗΕ και από αύριο θα δούμε λεφτά όλοι μας. Καλό θα είναι όμως να μην αφήσουν χαραμάδες αισιοδοξίας με μισόλογα για το μέλλον αλλά να μας πει ο κος Σπανούλης τι μπορούμε να περιμένουμε στο επόμενο 10ήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε ρε Κωστα να πληρωθουμε τωρα επιτελους, και μετα βλεπουμε !!! μη το γρουσουζευεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αίαντα σε καλή μεριά αυτά που θα πάρεις. Διασκέδασε τα όσο μπορείς πιο πολύ…!!!!! Εγώ δεν θα πάρω γιατί θα τα πάρει ο Στουρνάρας λόγω βεβαίωσης οφειλής. Την επόμενη φορά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ευχαριστω για τις καλοπροαιρετες ευχες σου, αλλα, δυστυχως φιλε μου, στα ιδια χαλια ειμαι, 70% !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ηλιθιότητα μας έχει κυριεύσει..........και μας έχει κάνει να εχουμε εθιστεί στις πληρωμές του ΛΑΓΗΕ-ΥΠΕΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κτλ. με "βαποράκια " την μία τον ΛΟΥΜΑΚΗ και την άλλη τον ΣΠΑΝΟΥΛΗ μιλάω με γρίφο αλλά ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουνε τι εννοώ.........ο Ιούνιος και αν πληρωθεί τι μας νοιάζει αφού κανένα ευρώ δεν θα έρθει στα χέρια μας......και η καθυστέρηση με βάση την τιμολόγηση του μαρτιου θα είναι 9 μήνες ....παρόλα αυτά εμείς οι ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ πανηγυρίζουμε την καταστροφή μας και περιμένουμε κάθε τρίμηνο τους ΚΟΛΙΤΟΥΣ του παπαγεωργιου που προανέφερα να μας δώσουν την ΄δοση μας για να ηρεμίσουμε ......μέχρι πότε αυτό ???????????κ. κύρου μη το πάρετε πατριωτικά ¨"καταλαβαίνεται" απόλυτα ότι έχω δίκιο........................έφτασε όμως το τέλος ξεκινώντας από τον μάιο....και πάλι καταλαβαίνετε τι εννοώ.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποια στιγμή είχα προτείνει (την ημέρα που ο mentalist Σπανούλης κατέβασε τις ορδές των μυρίων Αγροτικών) να πάμε για κανα ουζάκι ή ρακούλα και να πληρώσει όποιος από εμάς είχε εισπράξει….. και δεν του τα είχε τα αρπάξει η τράπεζα. Παραμένει η πρόταση και μόλις εισπράξω τον Ιούνιο (γιατί ακόμη δεν… λόγω βεβαίωσης του Στουρνάρα) θα κάνω ανοιχτή πρόσκληση. Τα ουζάκια τα βρίσκω και πιο υγιεινά από την μαστούρα ΛΑΓΗΕ-ΥΠΕΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ αγαπητό fandasma…. Δεν πανε να συνουσιαστούν όλοι τους...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. τι ειναι το ΧΕ και το ΜΕ φιλαρακι στις στηλες;;;

      Διαγραφή
    2. ΧΕ= ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΜΕ=ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ….ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω συναδελφε... παντως δε μπορω να μπω στο opengov... ελπιζω να μην υπαρχει αυτο το προβλημα μεχρι την πεμπτη...!!

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟ energy press αριστερα εχει το νομοσχεδιο!!!!! νασαι καλα….

      Διαγραφή
  8. Αυτο το χαριστε μας 35% της παραγωγης του 2013 με πιστωτικο τιμολογιο εκπτωσης σε 2 μηνες απο σημερα αλλιως θασε πληρωνουμε απο 1 Μαιου 2014 με 0 ευρω την Kwh και για παντα ειναι πολυ ''εθελοντικο''...... ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οσον αφορα εμενα τετελεσθαι,,συνδεθηκα 10 ιουλιου του 2011,αρα με πιανει τριτο τριμηνου του 2011..επιδοτηση καλυτερα να μην ειχα παρει γιατι επι των πραγματικων εξοδων πηρα ενα 20%..ΑΡΑ εχω 0,3 τιμη..αντι για 0,385 που ειναι χωρις επιχορηγηση..αρα 40% κατω απο την αρχικη τιμη που ειχα και ηταν 0,51...τσαμπα και τα 15000 ευρω που εδωσα για τον φακελο του αναπτυξιακου και ολη η ταλαιπωρια του αναπτυξιακου..να ειστε ολοι καλα και καλο αγωνα..εγω ειμαι τελειωμενος..με τελειωσαν μαλλον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. περιλαμβανει και την εκτ. εισφορα??? την κατσαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποια η διαφορά μεταξύ στατιωτικης δικτατορίας και κοινοβουλευτικης δημοκρατίας;...ΚΑΜΙΑ .χούντα και τα 2.δε ξέρω τι θα ψηφίσω ΑΛΛΆ σίγουρα τι ΔΕΝ θα ψηφίσω. νδούλα.μπατσοκ .δημοκουνελη και μπακα λαος .αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο σταθμός παραγωγής έχει τύχει άμεσης ενίσχυσης (επιχορήγηση) ή
    ισοδύναμης ενίσχυσης με άλλα μέσα (αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από
    φόρο εισοδήματος, επιδότηση επιτοκίου) σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20% επί
    του κόστους της επένδυσης όπως έχει διαμορφωθεί έως την 31.12.2013 και 7

    αποτυπώνεται στο λογιστικό σύστημα και τις λογιστικές καταστάσεις του
    παραγωγού. Γνωριζει κανεις αν εκτος απο την τυχον επιδοτηση,περιλαμβανει και επιστροφη φπα κατασκευησ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι προκειμένου να πετύχει παραγωγός ΑΠΕ το επίπεδο τιμή που αντιστοιχεί στην κατηγορία Χωρίς Ενίσχυση (ΧΕ στους πίνακες) η οποία είναι υψηλότερη έναντι της τιμής Με Ενίσχυση (ΜΕ στους πίνακες) θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία που θα επιδεικνύουν ότι δεν έλαβε κάποιου είδους ενίσχυση. Μέχρι τότε θα αμείβεται με την τιμή ΜΕ. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι παραγωγοί μικρών φωτοβολταϊκών στα κτίρια.;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτο το χαριστε μας 35% της παραγωγης του 2013 με πιστωτικο τιμολογιο εκπτωσης σε 2 μηνες απο σημερα αλλιως θασε πληρωνουμε απο 1 Μαιου 2014 με 0 ευρω την Kwh και για παντα ειναι πολυ ''εθελοντικο''...... ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ‘τα παιδιά μας’ οι τράπεζες πως θα εισπράξουν τις δόσεις των Δανείων. Πάρα πολύ ωραίο μου φαίνεται…!!!!! Τι μυαλό είναι αυτό που σκέπτεται τόσο καλά.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά δυστυχώς ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει κάτι σε αυτό το πατσαβούρι είναι η πίεση σε τοπικούς βουλευτές, ειδικά σε μας που είμαστε στην επαρχία και πίεση σε τράπεζες. Αλλιώς καλύτερα να τα παρατήσουμε τα πάρκα, έτσι κι αλλιώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα πάρουν κι ας μείνουν οι παλιοί και οι κολλητοί τους να κάνουν "πράσινη ανάπτυξη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξυ ajax καταλάβαμε, αντωνάκη δαγκωτό. Άσε μας τώρα κι εμάς να πούμε αυτά που θέλουμε. Ψήφισε εσύ τα καλόπαιδα που μας κυβερνάνε κι όταν έρθουν να σου ξαναζητήσουν κούρεμα δείξτους το irr σου.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε φιλε, μη με προσβαλεις ετσι, δεν λειτουργουν ολοι οι ανθρωποι κερδο-κεντρικα !!!!!

      Διαγραφή
    3. έλαααααα κι εσύ πως λειτουργείς δηλαδή? Με το που είδες 2 νούμερα που σου αρέσαν μόνο πανώ για τον αντωνάκη της πολαν δε σήκωσες

      Διαγραφή
    4. Συγνωμη ρε παιδια αλλα αυτη την μεροληπτικη ¨καταστροφη¨, δεν την καταλαβαινω !!!!!!! υποχωρησαν τα Fit σε IRR 17 με 14 , εγω ετρεχα ενναμιση χρονο με 5, παω τωρα στο 10,2, κατω απο το μεσο ορο !!!! γιατι δεν βγηκε να πει κανεις πως καταστρεφομαι !!!!! τι σοι αισθηση της δικαιοσυνη ειναι αυτη !!!! που εισασταν ολοι εσεις !!! συναδελφοι ειμαστε, μπορει να ειμαστε 500, αλλα συναδελφοι, αμεσως ¨καταστρεφομαι¨!!! φταιει η κυβερνηση !!! ναι φιλε φταιει, γιατι αυτη επετρεψε να μπουν στο συστημα με τετοιες ταριφες το 12 -13 !!! δηλ μπραβο στην κυβερνηση οταν χαριζε ταριφες, τωρα που διορθωνει το λαθος της, κακη η κυβερνηση !!! εγω πρεπει να βριζω το πολιτικο συστημα , οχι εσεις , εμενα κοροιδεψε !!!!

      Διαγραφή
    5. Ρε γιωργο, τα ιδια δεν λεω εδω και μηνες !!!! γιατι με ακυρωνεις !!! αν ο καθε αντωνακης, υπερασπιζει το καθε δικαιο. ναι, θα ειμαι μαζι του !!!!

      Διαγραφή
    6. Για να καταλαβεις ποσο πιστευω στην βασικη εννοια της δικαιοσυνης και της αληθειας, διεπιστωσα πως οι επενδυτες 08 - 09 - 10 αντι για 1000 ειναι 500, μπηκα, εσβυσα την αναρτηση που ανεβασα, διορθωσα το νουμερο, μη τυχον καποιος πιστεψει, πως ψαρευω εντυπωσεις !!!!! για την ακριβεια 521.

      Διαγραφή
    7. φίλε μου πρέφα δεν έχεις πάρει τι παίζει. Όταν σου πάρει την παραγωγή του 13 με 35% έκπτωση και πάνω σε αυτό σου βάλει και 30% εισφορά θα δεις που θα πάει το irr σου.
      Κι όταν βάλει και τα νέα φβ στο σύστημα των δικών τους παιδιών, θα σου πει καλός ήσουν αλλά αν θες να μείνεις η τιμή θα φτάσει εκεί που θέλω εγώ. Κρίμα γιατί και μεγαλύτεροι και πιο παλιοί στο παιχνίδι είστε,,,,,

      Διαγραφή
    8. Δεν καταλαβαίνεις ότι ανοιγει ο ασκος του Αιόλου ; Ο κάθε υφυπουργος θα μπορει να αλλαζει τις συμβασεις ;

      Διαγραφή
    9. Γιωργο, αν γινουν αυτα που λες, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ !!!!!, ηξερα , οταν εφαρμοστηκε η εκτακτη εισφορα πως θα αποτυχει, δεν εξεπλαγην με το αποτελεσμα, λαθος σχεδιασμος, λαθος υλοποιηση, με λιγα λογια ενα ειδος πολιτικης δειλιας, ωφειλω να δωσω δευτερη και τελευταια ευκαιρια, μετα μαζι σου.

      Διαγραφή
    10. ajax ΟΤΑΝ, όχι αν, γίνουν αυτά που σου λέω άντε στα κάγκελα μόνος σου με τους άλλους 520 "παλιούς". Τότε πια σοβαρά μόνο εσείς θα έχτε να χασετε.

      Διαγραφή
    11. Οχι Κωστα, δεν προκυπτει απο πουθενα !!!! θα εχει τις δυνατοτητες και τωρα εχει !!! τι θα αλλαξει !! απεναντιας, αν ειχε μια ευκαιρια να παρεμβει, την εξαντλει τωρα !!! με τι μουτρα θα εμφανιστει αυριο να ξαναπαρεμβει και να πει τι !!!!!! τωρα εχει δικαιολογια, για μενα , πολιτικη δειλια στην ριζικη επιλυση του προβληματος, των 7/12.

      Διαγραφή
    12. Ξανα, ρε γιωργο, ειμαι ενναμιση χρονο με irr 5 !!!!! τι αλλο να χασω δηλαδη !!! πας σε 17 !!! ρε παιδια ενα μετρο που να παρει !!! ας γινω λοιπον και γω χαμενος, δωστε μου το 17 που θεωρειτε ολοι εσεις καταστροφη να τελειωνουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    13. κι εσύ είσαι που θα του καθορίσεις πόσες ευκαιρίες έχει? Γιατί δεν ντράπηκε τώρα που μετά την έκτακτη εισφορά έφερε αυτό το πατσαβούρι? Απλά ajax ελπίζεις ότι τα νουμεράκια θα μείνουν όπως είναι, θα ψιλοβολευτείτε εσείς οι παλιοί και νομίζεις ότι ο κάθε ασημάκης θα το θεωρίσει θέμα τιμής και θα τον χαλάσει που δεν θα έχει μούτρα να βγει στη ρούγα. Έλεος ρε φίλε !!!! σε ποιά χώρα ζεις. Εδώ τους φτύνουν και αυτοί ρωτάνε αν ψιχαλίζει .......

      Διαγραφή
    14. τι 5 και 17 λες ρε φίλε? πας καλά? εδώ δεν πληρώνεται κανένας, πληρώνουμε φόρους για λεφτά που δεν θα πάρουμε ποτέ και φπα που θα πάρουμε της αγιακαπότας ανήμερα κι εσύ μιλάς για ένα νούμερο που είναι απλά συμβουλευτικό για επενδυτές σε χώρες που υπάρχει οικονομοικό σύστημα? ΗΜΑΡΤΟΝ και πάλι. Το irr στην κουβέντα μας έχει όση αξία είχαν οι συζητήσεις περί του γένους των αγγέλων στην Πόλη όταν εκείνη την ώρα άνοιγε η κερκόπορτα.

      Διαγραφή
    15. Φιλε μου, αν θεωρεις ¨βολεμα των παλιων¨ που πηγα μετα απο εναμιση χρονο σε iir 10,2, τι να πω !!!!!!!!!!!!!! ψαξε λιγο μεσα σου, αλλαξε λιγο τις θεσεις μας, και ισως καταλαβεις, το μεγεθος της αδικιας που υπερασπιζεις !!!! στους παλιους και μονο αναφερομαι, ετσι !!! γιατι τις ολιγωριες και τα λαθη της Κρατικης εξουσιας, μαζι τα βριζαμε !!!! φταινε, μονο που εδω και εναμιση χρονο που εξεφτελιζομαι και αδικουμαι, μια φωνη για μας, δεν ακουσα εδω μεσα !!!!!

      Διαγραφή
    16. Λοιπόν για να μη το κουράζουμε, εσύ είσαι χαρούμενος προς το παρών με τα νούμερα που βλέπεις, έφτιαξε και το irr σου, θα ψηφίσεις και τα καλόπαιδα, όλα καλά. Προσωπικά κι επειδή μιλάς προσωπικά, δεν έχω πληρώσει καν εφορία από τα έσοδα του πάρκου μου ή φπα. Το πάρκο είναι σε εταιρία που κάνει εξαγωγές και δεν έχει καν αποσβέσει μια μεγάλη παραγωγική επένδυση που έχουμε κάνει. Μόλις φτάσω στο σημείο να χρειαστεί να πληρώσω το μπουρδελ@κι τους θα μεταφέρω την έδρα στην κύπρο ή στη βουλγαρία και θα πληρώνω 10% φόρο επί των καθαρών κερδών χωρίς έκτακτες εισφορές κλπ πίπες.
      Πέρα όμως από την τσέπη μας υπάρχουν και οι αρχές. Κι όπως μέχρι τώρα τους κυνήγησα όσο μπορούσα νομικά, το ίδιο θα συνεχίσω με όποιον τρόπο μπορώ και θα βοηθήσω σε ότι μπορώ, άσχετα με το irr. Οι τύποι είναι πουλημένα τομάρια και θα πουλήσουν τα πάντα.

      Διαγραφή
    17. οκ Φιλε, διαφωνω με οτι λες, αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου, το δικαιωμα να το λες, συνεννοηθηκαμε.

      Διαγραφή
  18. Θα μετρησει και η επιστροφη φπα που ειχαμε απο την κατασκευη του εργου και να μας βαλουν ΅΅επιδοτουμενους΅΅ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλα k papadopoulos.. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ.δε φταιμε για το ελλειμμα και ζητανε να πληρωσουμε εμεις τη νυφη.. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ!!! ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ!!!!

      Διαγραφή
  19. Ξερει κανεις αν αυτες οι ταριφες αυτες αντιστοιχουν στην συμβαση η στην συνδεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Άρση της αναστολής για την είσοδο νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα. Η αναστολή αίρεται από την ψήφιση του νόμου, αλλά τίθεται πλαφόν για κάθε τεχνολογία στο πόσα Μεγαβάτ μπορούν να πάρουν εγγυημένη τιμή. Για παράδειγμα για τα φωτοβολταϊκά μπορούν να μπαίνουν με fit 200 MW το χρόνο. Δίνεται η δυνατότητα και για διαγωνισμούς μέσω των οποίων θα επιλέγονται αυτά τα 200 MW." ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΝΕΟ ΕΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ......Ο Κ. ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ MW ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αναγκαζεις να υπερασπισω τον ΣΠΕΦ, χωρις να το εχει αναγκη, για ανεβασε, ποσα Mw εγκατασταθηκαν απο φωτοβολταικα μεχρι τον 12/10 !!! και επισης, ανεβασε την δευτερη ολοκληρωμενη και βιωσιμη προταση, που δεν περιλαμβανει, 400% αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ, ποσο μαλλον , εσωτερικο δενεισμο.

      Διαγραφή
  21. Ρε τι κοροιδία,τι ψέματα για πληρωμές δυο μηνών μέσα στον Μάρτιο.Όπως αποδεικνύεται για το 13 τους χρωστάμε.
    Που είναι οι προεδράρες που κατεβαίναν από τις συναντήσεις με τον Μάκη για να μας πουν για τις δεσμεύσεις του.
    Αλήθεια τι έχουν τώρα να πουν.Τι βρόμικο παιχνίδι παιζόταν όταν ξέραν στο υπουργείο για το έκτρωμα που κυοφορούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανοιξα το opengov για να δω σχόλια, αλλά έως τώρα 10:15 μμ δεν έγραψε κανένας!!!! Πολύς σκεπτικισμός έπεσε.
    Όλοι με τα κομπιουτεράκια ανά χείρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε gioris μη μασάς. Έχω γράψει εδώ και ώρες ( κι όχι υβριστικό) και το έχουν εξαφανίσει

      Διαγραφή
  23. μόνο τα συγκαταβατικά με το νομοσχέδιο σχόλια αφήνουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν κατάλαβα καλά τα πάρκα μέχρι 20 KW έχουν 10% αυξημένη ταρίφα σε σχέση με τα υπόλοιπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξερω πολλους που εχουν 100 KW σπασμενα σε 20 KW με ταριφες στο θεο...! Αυτοι τη γλιτωνουν. Επισης για ποιο λογο δεν υσχυουν οι νεες ταριφες με την αιτηση ετοιμοτητας στη ΔΕΗ αφου εκει φαινεται η πραγματικη αξια του εργου και βαζουν στη συνδεση..? Εγω ας πουμε περιμενα απο το Μαιο συνδεση λογω ελλειψης καλωδιων και μετρητη με συνδεσαν 1 Ιουλιου οποτε πεφτω 1 τριμηνο με καποιον που εκανε εργο 4 μηνες μετα και κοστος παρκου ενα 20% κατω οποτε εγω τι φταιω..? Επισης καποιοι με εργο στο ιδιο τριμηνο η ΔΕΗ το εναν στην περιοχη του τον συνεδεε αμεσως λογω επαρκειας υλικου και εναν αλλο σε αλλη περιοχη τον συνεδεαν στο αλλο τριμηνο λογω ελλειψης υλικου στη ΔΕΗ της περιοχης που το εκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα και παλι συναδελφοι!! τοσο καιρό φαγωθηκάμε μεταξύ μας και ιδού η ΅΅σωτήρια΅΅ παρεμβαση του ΥΠΕΚΑ..
    1. πιστεύετε κύριοι του ΥΠΕΚΑ οτι αυτό το σχεδιο νόμου θα περάσει απο τη βουλή?? Μας εκβιάζετε?? Ελάτε παρετε τα κλειδιά των παρκών μας και βρειτε τα με τις τραπέζες.
    2. Απο τον Ιουνιου το φημισμένο new deal ειναι αυτο το εκτρωμα?? τοσους μηνες φαγατε γι¨αυτα τα νουμερα??? μας δουλεύετε???
    3. καλυπτετε ελλείμματα αλλων οργανισμών ενω του ΛΑΓΗΕ ζητατε να το καλυψουν ποιοι???Οι παραγωγοι που δεν ευθύνονται???
    4. με την εκτακτη εισφορα,θα λυνοταν το προβλημα του ελλειμματος..Ποιο το αποτελεσμά??? Και διατηρηση του προβληματος και εκτοξευση των υπερημεριων.Τωρα ζητατε new deal?? Περιμενετε να σας πιστεψουμε για το αποτελεσμα του???
    5.εφοσον εχει υπερκαλυφθεί ο στόχος για το 2020 σε MW γτ προχωρατε σε αρση της απαγόρευσης?? ποιοι μεγαλοεπιχειρηματιές σασ ωθούν για αυτο το σκοπό??
    6. Η Ε.Ε. και η κομισιον εγκρίνει το σχεδιο??? αυτοί που έχουν ταχθεί κατά της αναδρομικότητας???
    7.Η παραταση των 5 ετων ειναι σταχτη στα ματια,ετσι να φανει πως μας δεινετε κίνητρα???
    8.Που ειναι η συμβολή των τραπεζών???Ηρθατε σε διαλογο με τους παραγωγούς??
    9.Toσους μηνες κοφευατε για το ελλειμμα που διογκωνοταν και μας ζητατε να πληρωσουμε την ανικανοτητα σας?? ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!! ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΛΕ ΠΟΔΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    10. H συμβαση μας δε σπαει μονομερως!!!!! αυτο το ξερετε και μας εκβιαζετε?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ???
    11.Η Κομισιον επικαλειται ειδικες συνθηκες στην Ελλαδα.Ποιες εννοειται?? Επιστρεγει η Ελλαδα με τα λεγομενα σας στην αναπτυξη..Αρα που ειναι οι ειδικες συνθηκες??
    ΤΕΛΟΣ,βαζοντας μια τελεια,ο καθενας μας με το μεσον που διαθετει,με τις γνωσεις,με στοιχεια τοσο στο opengov οσο και στη δικαιοσυνη να δωσουμε μαχη για το συλλογικο χαρακτηρα για την αποσυρση αυτο του σχεδιο νομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
    ΄κοροϊδεύουν τον κόσμο αλλά το κανουν γιατί πριν ΦΥΓΟΥΝ ο Μανιάτης και ο Παπαγεωργίου για τις παλιές τους δουλειές να τατκοποιήσουν τις εκρεμότητες στα φιλαράκια τους και εργοδότες τους ίσως στο μέλον.....ο δε ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη ισυχία τον βολεύει να επομισθεί άλλος το πολιτικό κόστος και να σβήσει το ελειμα σε μια ανερχόμενη κυβέρνηση. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ προς ολους εμάς από όλους αυτούς που ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ τους Έλληνες που αντί να βγάλουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό τα επενδύσαμε στη χώρα μας την ώρα που χρέιαζοταν........ΑΙΣΧΟΣ που δεν θα μείνει ατιμώρητο...........μην αναρωτιέστε μετά ψευτοκουλτουριάριδες γιατί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχει άνοδο......δεν φταίει η κρίση αλλά η βρώμικη πολιτική ΟΛΩΝ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όλοι οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ των συλλόγων είναι υπόλογοι για αυτό το εκτρωμα NEW deal εκτός του λουμάκη που φύλαξε τα "μέλη" του λίγα μέν αλλά η ελλαδάρα μας είναι πάντα για τους λίγους και επίσης φύλαξε και τις εταιρείες κατασκευής όπως και τις τράπεζες με τα μαφιόζικα επιτόκια 9-10-11-12% ....ολοι οι άλλοι πρόεδροι των συλλόγων σήμερα ή πρέπει να παραιτηθούν ή να καθαιρεθούν......από τα μέλη τους. δεδομένου ότι το ΥΠΕΚΑ με σχέδιο νόμου παρεμβαίνει στις συμβάσεις μας θεωρείτε πλήρη αποτυχία η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ μαζί του εδώ και 1 χρόνο τώρα...........μόνο και μόνο με αυτή την αντισυνταγματική κίνηση τα φλέρτ με τον υφυπουργό κτλ. δεν πρέπει να μας αφήνει απαθείς στο όλο στήσιμο του παιχνιδιού με την συμετοχή των προέδρων όλων των συλλόγων εκτός βεβάια του λουμάκη που έκανε τη δουλίτσα του.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο ΣΠΕΦ κάνει πάρτυ βέβαια σήμερα όχι φυσικά όλα τα μέλη του αλλά αυτά που είχαν πρόσβαση........
    ως πότε όμως κύριοι του ΣΠΕΦ ??????????
    φοβού τους ελληνες ερχονται εκλογές κάντε πάρτυ μεχρι το σάβατο των εκλογών και μετά το ξανασυζητάμε..........δώστε και ένα φιλάκι αποχαιρετιστήριο στις υπουργάρες σας Μανιάτη (παπαθανασιου) και Παπαγεωργίου γιατί από ότι φαίνεται δεν θα τους ξαναδείτε ....όχι ότι θα είναι καπου αλλού αλλά θα έχουν τους φυσικούς τους εργοδότες στο μέλον .........ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. To link για το χουντο σχεδιο νομου Opengov. Γραψτε τους την γνωμη σας......

    http://www.opengov.gr/minenv/?p=5730

    Οπου ναναι θα εμφανιστουν και τα παπαγαλακια να μας λενε οτι το νομοσχεδιο ειναι προς το συμφερον μας. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ τσακιστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η τεραστια ευθυνη του Υπουργειου και ολων εμπλεκομενων φορεων ειναι η τραγικη καθυστερηση της παραμετροποιησης και η αρση των στρεβλωσεων του συστηματος, βλεπαν απο τις αρχες του 2012 πως ο ειδικος λογαριασμος εκτροχιαζεται επικινδυνα, και τι καναν !!!!!! οριζοντιο χαρατσι, για μια ακομη φορα οριζοντια μετρα !!!! ημιμετρα και προχειροτητες, γι΄αυτο μιλω για πολιτικη δειλια !! αν το παρον νομοσχεδιο, μαζι με ολα οσα γιναν προσφατα,ΔΕΗ, Φ/Α, ΔΕΔΔΗΕ κλπ ερχοταν τον 7/2012, δεν θα πληρωνα ακομα 52.000 ευρω, πανω 700.000 του παρκου !!!!! για να φτασω λεει, μετα απο ολα αυτα, στο απιστευτο irr 10,2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, εγω πρεπει να βριζω κυριοι το πολιτικο συστημα, οχι εσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας μαλώσεις που βρίζουμε και το πολιτικό σύστημα ; Έχεις ξεφύγει εντελώς, Πάρε γλυκά και τρέχα σε καμιά τοπική του αντώνη της πολάν να χαρείτε κι άσε μας εδώ να βρίζουμε όποιον θέλουμε. Εκτός αν μπορούν μόνο κάποιοι να βρίζουν κι όχι όλοι.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ρε γιωργο, ενταξει, αντε βριζε και συ, τουλαχιστον, μου αναγνωριζεις το δικαιωμα , να φωναζω δυνατοτερα !!!

      Διαγραφή
    3. να φωνάζεις όσο θες εγώ δεν θα πω όχι σε κανένα , ούτε ποιός πρέπει να φωνάζει πιο δυνατά ή όχι. Το μόνο που λέω είναι να φωνάζουμε, όνειρο είναι, όλοι μαζί και οι φωνές να είναι να τηρηθούν οι συμβάσεις κι όχι το πόσο θα κόψει από ποιούς.

      Διαγραφή
    4. Αιντε ξανα παλι !!! ρε συ γιωργο, αφου σου το ξαναειπα, κανενα κουρεμα σε κανενα, πως θα πληρωθουμε ρε γιωργο !!! εδω με 30% ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ χαρατσι, μονο στα επαγγελματικα φωτοβολταικα, και συνεχιζει να δημιουργειται πρωτογεννες ελλειμα !!!!!!! δηλαδη τι θελουμε !! 200% ΕΤΜΕΑΡ, αν ειναι η προταση σας, βγειτε και πειτε στον Ελληνικο λαο, εμεις για να πληρωθουμε , πρεπει να πληρωσετε ολοι σας !!!! και επισης να πληρωσετε και το ηδη 1 δις ελλειμα του ειδικου λογαριασμου !!!!! αν συμφωνησουν, ολα καλα και τα σκυλια δεμενα.

      Διαγραφή
    5. και σε 2 χρόνια που θα σου έχει βάλει κι εγώ δεν ξέρω πόσα GW μάζεψε τους 520 ακόμα και ψάχτε να βρείτε συμπαραστάτες. Πρέπει να διαβάσεις κι εσύ το γνωστό κομμάτι του Μπρεχτ για την αδιαφορία των "άλλων" όταν οι ναζί άρχισαν τα ξηλώματα. Τα ελλείματα του ειδικού λογαρισαμού άρχισαν να υπάρχουν από το 2009 έστω και μικρά και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο τα λαμόγια θα συνεχίσουν να τρώνε. Δες μόνο την καινούργια σύμβαση για τους δρόμους. Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τυχόν διαφυγόντα ΚΕΡΔΗ των κατασκευαστών αν μειωθεί ας πούμε η κίνηση στα διόδια. Και μετά πες μου εσύ για ΕΤΜΕΑΡ και κοινωνική ευαισθησία του αντωνάκη της πολάν.

      Διαγραφή
    6. Δεν θα μπω γιωργο σ΄αυτη την λογικη, αν και παλι μπουν Gw, αλογιστα με ταριφες εξωπραγματικες, θα φανει αμεσα, εδω θα κριθουμε ολοι, Υπουργεια, Συλλογοι, Φορεις κλπ .
      Τωρα ομως, διαβασε σε παρακαλω, τι ηδη κυκλοφορει :

      Πηγή: Αύξηση - σοκ κατά 125% του τέλους υπέρ ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) στα τιμολόγια του ρεύματος από 1ης Απριλίου αποφάσισε η ΡΑΕ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/42051/ayxisi-sok-kata-125-toy-teloys-yper-ape-etmear-sta-timologia-toy-reymatos-apo-1is#ixzz2vM1OUPME

      Διαγραφή
  33. Στο τέλος του άρθρου 27 Α του ν.3734/2009 (Α΄ 8) προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής:
    «10. α) Το επίπεδο συνολικής ισχύος σταθμών που τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιείται η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2014 και η παραγόμενη ενέργεια των οποίων ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΡΑΦΟΥ 3 ανέρχεται σε 200 MW ανά έτος μέχρι και το έτος 2020."

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Τα 200 mw που θα συνδεθούν το 2014 θα πουλάνε με τιμή 302,56€/mwh ανεξαρτήτου μεγέθους. Εκτός εάν η τιμή στις παραπάνω περιπτώσεις δεν κλειδώνει με την σύνδεση αλλά με την υπογραφή οπότε μιλάμε ακόμα χειρότερα για τιμές 400€ / mwh. Δεν προκύπτει από πουθενά στην παραπάνω διάταξη ότι η τιμή θα κλειδώνει με την σύνδεση. Το αφήνει στο φλου. Οπότε με μία διευκρινιστική θα προβλέπει ότι για τις περιπτώσεις αυτές η τιμές αφορούν ημερομηνίες υπογραφής. Αλλά έτσι και αλλιώς η προσθήκη 200 και πλεόν mw το 2014 με τιμές 302,56€/mwh συνιστά μέγα σκάνδαλο. Εδώ τι irr υπάρχει σαίνια του σπεφ; Συμφωνείτε με τη διάταξη αυτή του κολλητού σας του ασημάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι εξοχως σωστο να πληροφορουμε, αλλα κακιστο να παραπληροφορουμε !!!!! Φιλε μου, αυτα τα 200 Mw θα μπαινουν στο συστημα , βαση του πινακα τιμων του 3734/2009 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!! αυτο φιλε μου που θα ισχυει σημερα ειναι 90€ / mwh !!!!!!! , αν λοιπον μπουν στο συστμα, βαση αυτου του πινακα θα μπουν, καλο ειναι να μελεταμε τα στοιχεια σωστα πριν τα ανεβασουμε !!!!!
      εδω φιλε γιωργο σε θελω !!!! γιατι αν συνεβαινε κατι τετοιο, θα μιλουσαμε για αλλες καταστασεις.

      Διαγραφή
    2. Στην περιπτωση που κατι τετοιο, θα ισχυε ρε γιωργο !!!! δηλαδη στην τρελη περιπτωση , να μπουν 200 Mw το χρονο με 302,56€/mwh !!!!!!!!!!!!!!, αληθεια, εσυ τωρα, με 90€ / mwh, και με κανονικη ροη των πληρωμων, θα εμπαινες ;

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. κ. Αία εγώ αυτό που βλέπω στην επίσημη σελίδα του ΛΑΓΗΕ είναι ο παρακάτω πίνακας :

      http://www.lagie.gr/systima-eggyimenon-timon/ape-sithya/adeiodotiki-diadikasia-kodikopoiisi-nomothesias-ape/periechomena/times-energeias-apo-ape-sithya-plin-fb/times-energeias-apo-fb-ektos-eidikon-programmaton/

      Διαγραφή
  34. Άκυρη ερώτηση σε άκυρη στιγμή. Εγώ είμαι επιχειρηματίας όχι υπουργός. Πρέπει να το ψάξω πολύ καλύτερα. Και ποιός είπε για κανονική ροή πληρωμών ;
    Αν πάντως ήμουν μάκης κι αφού θα είχα φβ με 9 cents σε 1 χρόνο που ο λογαριασμός πάλι θα μπαίνει μέσα θα μας ξαναφώναζα και θα έλεγα παραμετροποίηση από 15 έως 9 cents κι όποιος θέλει. Αν γίνει μια φορά θα γίνεται συνέχεια κάθε φορά που θα γουστάρει ο κάθε υπαλληλάκος.
    Δεν πήρες όμως θέση στο αντίστοιχο παράδειγμα με τα διόδια και την υποχρέωση του κράτους να καλύψει ΟΧΙ ΖΗΜΙΑ αλλά τυχόν διαφυγόντα ΚΕΡΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, σου ειπα πως δεν μπορει να ξαναγινει αυτο, γιατι τωρα θα εχουσι γνωσιν οι φυλακες !!! Για να παρω θεση φιλε μου για τα διοδια, οπως και για οτιδηποτε αλλο, πρεπει να το γνωριζω καλα γιωργο, αλλιως, δεν λεω τιποτε !!! πχ, ειδες την αυξηση στα διοδια, την αυξηση του ογκου ή της ποιοτητας ή της δυσκολιας των παραδοτεων του αναδοχου την ειδες !!! αφου δεν γνωριζω, το συνολο, πως θα παρω θεση !!!!

      Διαγραφή
    2. ΟΚ φύλακα, προσοχή στα καλτσόν που έλεγε και κάποιος άλλος εδώ. Αλλά καταντάς αστείος προσπαθώντας να δικαιολογήσεις την κυβέρνησή σου. Θυμήσου απλά "Μεταξύ χειλέων και κύλικος πολλά πέλει"

      Διαγραφή
    3. Που κολαει ρε γιωργο ¨προσοχη στα καλτσον¨ !!!! σου εδωσα τετοιο δικαιωμα, ειδικα εσενα !! διαβασες πουθενα στα γραπτα μου, κατι που να παρεμπει σε τετοια συμπεριφορα !!! ποια κυβερνηση μου ρε γιωργο, αυτη που μου πηρε αδικα 52.000 ευρω !!! που με εχει απληρωτο οκτω μηνες !!! και φυσικα "Μεταξύ χειλέων και κύλικος πολλά πέλει", το θεμα ειναι ποιος κρατα τον κυλικα και ποιος πινει τον οινο !!!! δεν σε τιμα τετοια συμπεριφορα !!! αν εχεις επιχειρηματα, πεστα !!!

      Διαγραφή
  35. Η λύση είναι μια εκβιασμός στον εκβιασμό. Δεν κόβουμε πιστωτικά σταματάμε οι πληρωμές δεν περνούν φράγκο οι τράπεζες και σε 6 μήνες ψάχνουν άλλα 3 δις για να τις ανακεφαλαιοποιησουν. Αυτή είναι η λύση αλλά πρέπει να γίνει από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε καν από όλους. ας μαζευτούμε μερικές δεκάδες απλά και θα δεις πως τρέχουν οι τράπεζες να βάλουν μυαλό στον υπάληλό τους το μάκη

      Διαγραφή
  36. Συνολο kwh 148480
    Τιμη kwh 0,4516 €
    Συνολο 67.053,57 €
    ΦΠΑ 8.716,96 €
    Συνολο με ΦΠΑ 75.770,53 €

    Εκτ. Εισφορα 30% 20.116,07 €

    Πιστωτικό Τιμ. Επι του Τζιρου 23.468,75 €
    ΦΠΑ 3.050,94 €
    Συνολο πιστωτικού με ΦΠΑ 26.519,69 €

    Νεος Τζιρος 2013 43.584,82 €
    Εκτ. Εισφορα 30% 13.075,45 €
    Διαφορα εισφορας 7.040,62 €

    Υπόλιοπο οφειλής Λαγηε 2013 31.586,01 €
    Πιστωτικό Τιμ. Με ΦΠΑ 26.519,69 €
    Διαφορα εισφορας 7.040,62 €

    Τελικο Συνολο Οφειλής Λαγηε 2013 12.106,94 €

    Οπως Προκύπτει από τις πράξεις ενώ ο Λαγηε χρωστούσε για το 2013 31.586,01€ θα με χρωστάει πλέον 12.106,94 €

    Δηλαδή σε τζίρο 67.053,57 € το κράτος μας κλέβει 23.468,75 € από το πιστωτικό τιμολόγιο, και 13.075,45€ απο την αναπροσαρμοζμένη έκτακτη εισφορά. Σύνολο 36544,20€

    Σύνολο 67.053,57€ - 36544,20€ = 30509,37€ κέρδος προ φόρων, προ δανείων, προ λειτουργικών εξόδων.Δηλαδή μας κρατάει στην πηγή το 55% του Τζίρου.

    Βάλτε και 26% ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ

    Σε ποιο πανεπιστήμιο σπόυδασαν οι υπουργοί μας??
    ΑΥτό το έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. στο opengοv εχω γραψει 10 σχολια,οχι υβριστικα δεν εχουν αναρτησει τιποτα..γενικα δεν εχουν αναρτησει κανενα σχολιο..η Χρυση Αυγη ειναι Αγιοι μπροστα σε αυτο το πραγματικο ΧΟΥΝΤΙΚΟ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ καθεστως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι ρε Kostas !!! οχι και τετοια απροκαλυπτη προπαγανδα !!!! δηλ ολοι εμεις οι παλιοι, τι επρεπε να πουμε που εδω και δυο χρονια καταστρεφομασταν με irr 5 !!!!!!!!!!!!!!! πηγατε στον 17 και θα μας φερετε και χουντα !!! νυσαφι ρε παιδια !!

      Διαγραφή
    2. εχεις γινει κουραστικος συναδελφε αια... ο κωστας παραπονεθηκε που δεν δημοσιευονται τα σχολια του και συ παλι του απαντας για το irr σου; δυστυχως σε αυτο το forum δεν υπαρχει η δυνατοτητα να μην εμφανιζονται τα σχολια οποιου δε θελεις να διαβασεις οπως συμβαινει σε αλλα...

      Διαγραφή
    3. Ναι κυρια Αγαθαγγελου, τοσο κουρασμενος ειμαι αυτα τα δυο χρονια !! τοσο αγανακτισμενος ειμαι με την αδιαφορια καποιον συναδελφων, για ολους εμας !!! αν νομιζεται πως πρεπει να μας φυμωσετε και απο πανω, να χαιρεστε την Δημοκρατια σας.

      Διαγραφή
    4. δε μιλησα για φιμωση... μιλησα για το δικαιωμα μου να επιλεγω τι θελω να διαβαζω... η επαναληψη εκτος απο μητηρ πασης μαθησεως σε ενα forum εκλαμβανεται και ως spamming η trolling... και σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει η επιλογη ignore που σημαινει επιτρεπω στον αλλον να γραφει οτι θελει και οσες φορες θελει αλλα και εγω εχω το δικαιωμα να αποφευγω οσα γραφομενα τα θεωρω ανουσια... και αυτα που λετε τα θεωρω ανουσια οχι γιατι ειναι παραλογα, αν και διαφωνω σε πολλα απ αυτα, αλλα γιατι τα εχετε γραψει 100 φορες!

      Διαγραφή
    5. Αναστασια, φαινεσαι εξυπνος ανθρωπος, τι πιστευεις !! θα συνεχιζα να γραφω για κατι που ενιωσα πως εγινε αντιληπτο !!!!!!!!!, θα συνεχιζα να γραφω, αν εσυ πχ μου ελεγες, Αια εχετε δικαιο !!!!!!! και τελος, αν δεν ημασταν στην ιδια βαρκα (ειδικος λογαριασμος), θα με συναντουσες εδω μεσα Αναστασια !!!!!! μολις εξορθολογιστει ο ειδικος λογαριασμος και επανελθουν οι χρηματοροες σε μια κανονικοτητα, ο καθενας τον δρομο του.

      Διαγραφή
    6. επίσης η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως και αδελφή της ανίας....
      Επίσης όπως καταλάβατε μέχρι όλοι να παραδεχτούμε ότι ο ajax έχει δίκιο θα συνεχίσει να μας μιλάει για το irr του ακόμα και τώρα που αυτός το γλεντάει και οι άλλοι καταστρέφονται

      Διαγραφή
  38. Επειδη φιλοι μου ακουω και διαβαζω τρελα πραγματα, δεν υπαρχει καμμια συλλογικοτητα, ο καθενας βλεπει την παρτη του, θα κανουμε λοιπον το ιδιο και μεις. Κατατεθηκε το σχεδιο της παραμετροποιησης, διακαιωθηκαμε και μαλιστα όχι με μεσο irr του κλαδου, που θα επεπε να προβλεπεται αλλα 10,2 , πληρωσαμε οριζοντια εκτακτη εισφορα του 2012, 2013 !!, επρεπε, όχι!! Και τωρα θα πληρωσουμε και οριζοντιο 35% !!! , όχι φιλοι μου, αφου βλεπετε μονο την παρτη σας, θα δουμε και μεις την δικη μας, δεν θα δωσουμε και αλλα ευρω για να μηδενιστει Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, όλα λοιπον στην αναλογικοτητα, θα δωσουμε και μεις, αυτά που δικαια μας αναλογουν !!! Ναι, με αυτα τα δεδομενα, πρεπει να αλλαξουν καποια σημεια του Νεου Νομοσχεδιου !!!! συμφωνω με τον Αναγνωστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ιδού τι απόδοση έχει ένας επενδυτής με ΦΒ πάρκο (ταρίφα 0.38) για το 2013.

    Με αναγωγή όλων των ποσών σε ποσοστό τζίρου:

    +
    Πάρκο ΦΒ με ετήσια έσοδα 100 ευρώ:  100%

    -
    Εισφορά συν "έκπτωση": 57%
    Κόστος λειτουργίας (χωράφια, φύλαξη, λογιστήρια, συντήρηση κλπ): 8%
    Τοκοχρεολύσια: 40%
    Φόρος συν προκαταβολή επόμενου έτους: 35%
    ΣΥΝΟΛΟ: 140%

    Κοινώς, με έσοδα 100 ευρώ θα πρέπει να βάλει και 40 ευρώ από την τσέπη του για να μην κλείσει το μαγαζί. Άρα έχει ένα "εύλογο" (sic) κέρδος για το έτος -40Ε. Μπεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτα που συμβαινουν ειναι μολις η αρχη.Ειχα γραψει καποια σχολια και κανεις δεν εδωσε σημασια.Σε λιγα χρονια απο τωρα θα επαναληφθει επι το χειρον αυτο που εγινε τωρα.Τα πρωτα μετρα ειναι ελαφρια ,ετσι για να δουν τις αντιδρασεις.Τα επομενα θα ειναι (σε μια πενταετια απο τωρα)νεο new deal με τιμη MWh 50E kαι για αντισταθμισμα παραταση συμβασεων για δεκα χρονια με τιμη 5Ε/MWh.Οι συνταξεις και οι μισθοι στα 300Ε δηλαδη εσωτερικη υποτιμηση με σκλαβια μονο και μονο για να στηριξουν τα συμφεροντα των μεγαλων της ευρωπης.Μονη λυση ειναι να παμε εκει και να μην αφησουμε τιποτα ορθιο.Τιποτε αλλο.περαστικα μας και να θυμαστε αυτα τα λιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΩ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

    Στο τέλος του άρθρου 27 Α του ν.3734/2009 (Α΄ 8) προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής:
    «10. α) Το επίπεδο συνολικής ισχύος σταθμών που τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιείται η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2014 και η παραγόμενη ενέργεια των οποίων ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΡΑΦΟΥ 3 ανέρχεται σε 200 MW ανά έτος μέχρι και το έτος 2020."

    Ο παράγραφος 3 του 27 Α του ν.3734/2009 ουδέποτε τροποποιήθηκε ή τουλάχιστον δεν βρήκα εγώ κάποια τροποποίηση. Υπηρξαν υπουργικές αποφάσεις όπως η 2262/2012 ή η περιβόητη Υ.Α. 2301/10-8-12 με το οποία τροποποιούνταν οι τιμές πώλησης για όσους δεν έχουν συνδεθεί εντός 18 ή 36 μηνών ή για όσους δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις. Όμως καμία Υ.Α. δεν μπορεί να αλλάξει νόμο. Το άρθρο 27Α δεν το τροποποιεί ούτε ο Ν. 3851/2010 ούτε ο 3093/12 ούτε ο 4152/13. Τροποποποιείται με το παρόν νομοθέτημα όπου προστίθεται η παράγραφος 10. Συνεπώς, όταν ο παρών νόμος λέει ότι η αποζημίωση των 200mw θα είναι με τα ποσά του πίνακα της παραγράφου 3, η αποζημίωση θα είναι αυτή που ορίζεται στην παράγραφο 3 του 27 Α του ν.3734/2009 που δεν τροποποίηθηκε ποτέ, ασχέτως μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες, ακόμα και αν έρχονταν σε αντίφαση με το παρόν νομοθέτημα,που εγώ τουλάχιστο δεν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο, παρακάμπτονται από τον παρόντα Νόμο. Και επαναλαμβάνω ότι πολύ φοβάμαι ότι, δεδομένου ότι δεν ξεκαθαρίζεται εάν η τιμές του πίνακα 3 ισχύουν για τις ημερομηνίες της σύνδεσης ή τις ημερομηνίες υπογραφής, μιλάμε για τιμές 400€ / mwh και για τα έργα που θα συνδεθούν και μετά το 2014, τα οποία έχουν υπογράψει συμβάσεις με λαγηε και με βάση το δελτίο του λαγηε είναι μαζί με ΣΥΘΥΑ 1954 MW. Πάντως δεν προκύπτει από πουθενά ότι η τιμή στα συγκεκριμένα έργα θα κλειδώνει με την σύνδεση και όχι με την ημερομηνία της σύμβασης. Αλλά και μόνο για 200mw να μιλάμε, μιλάμε για ετήσια έσοδα 90 εκατομ. ευρώ το χρόνο δηλαδή σε 20 χρόνια 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ χαριστική ρύθμιση. Και υποτίθεται ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχει μέχρι το 2020. Τουλάχιστον να ξέρουμε για ποιον λόγο μας κουρεύουνε. Και να μην νομίζουν μερικοί αφελής πολίτες ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να μην υπάρξει νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ. Ο λογαριασμός του ΛΑΓΗΕ θα είναι πάλι κόκκνος σε 2 χρόνια και πάλι τότε θα αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ για να εισπράξει τα λεφτουδάκια του ο Προβόπουλος ως μέτοχος της γνωστής εταιρίας που πρώτη από όλες θα οφεληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oresti στο ερωτημά σου γιατί μας κουρευουν η απαντηση είναι : μας κουρευουν γιατί μπορουν.

      Διαγραφή
  42. Φωτοβολταϊκά ΦΟΥΣΚΑ!!!

    …και μου είπε το ευνομούμενο Δημοκρατικό κράτος, «έλα να κάνεις μια επένδυση στην πράσινη ενέργεια», δίνοντας μου και τους όρους.
    Το πίστεψα, διότι λέω η μείωση των συντάξεων, το κούρεμα των ομολόγων, το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία και η φορολογική λαίλαπα αφορούν την κακή διαχείριση των προηγούμενων ετών (προ μνημονίου).
    Στην περίπτωση λέω, εν μέσω κρίσεως δεν μπορεί παρά το κράτος να έχει λάβει υπ’ όψη του όλα τα δεδομένα και ότι η Σύμβαση που υπογράψαμε θα είναι αξιόπιστη.
    Παρ’ όλα αυτά μετά την υλοποίηση της επένδυσης πήρα τα παρακάτω μαθήματα:

    Μάθημα 1ο. Πληρωμή της πωληθείσας ενέργειας όχι σύμφωνα με τη Σύμβαση εντός 21 ημερών από την παραλαβή του τιμολογίου, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων μετά από 6 ΜΗΝΕΣ.

    Μάθημα 2ο. Επιβολή «έκτακτης εισφοράς» ΧΑΡΑΤΣΙ 34% στην αξία της πωληθείσας ενέργειας.

    Μάθημα 3ο. Το «Σουλτανάτο», λόγω λέει της «ΤΡΥΠΑΣ» που έχει δημιουργηθεί στον ΛΑΓΗΕ θα βγάλει προσεχώς «ΦΙΡΜΑΝΙ» με το οποίο θα καταργήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ την αρχική Σύμβαση καθορίζοντας νέες κατώτερες τιμές πώλησης της KWh και αποφασίζοντας να του ΧΑΡΙΣΩ το 35% της αξίας της πωληθείσας ενέργειας για το 2013.

    Εγώ ξέρω ότι αν ανοίξω μία «τρύπα» στα οικονομικά μου θα πρέπει να την κλείσω εγώ χωρίς την βοήθεια κανενός.
    Ποιος άνοιξε την «ΤΡΥΠΑ» στον ΛΑΓΗΕ ??? Όχι βέβαια εγώ!!!

    Και δίνω όσα μου ζητάει το κράτος για να κλείσει η «ΤΡΥΠΑ», άραγε θα κλείσει ή αύριο θα μου πει ότι η «ΤΡΥΠΑ» παραμένει ανοικτή και πρέπει να δώσω και άλλα χαράτσια ???

    Επειδή βέβαια κανείς δεν μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι η «ΤΡΥΠΑ» θα κλείσει και το Σουλτανάτο όποτε θέλει με νέα Φιρμάνια (νόμοι) καταργεί παλαιότερα, γι’ αυτό βλέπω να με παίρνει «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. agapiti sinaderfi gia sas thelo na rotiso an kseri kanis me ti tropo mporo na epikinoniso me to lagie o logos einai oti den plirothika gia ton mina iounio parolo pou exo stili f.e kai me fax kai me email tis 25 febrouariou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είναι μέσω taxis η ενημερότητα πρέπει να πάει οπωσδήποτε με κούριερ και πάνω στο φάκελο να γράφει με μεγάλα γράμματα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ