Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

AFO: Στη βουλή - Τραγελαφικό το σέδιο νόμος-Τρομοκρατης. Θα το παρουν πισω;;;

Σημαντικές είναι οι πιθανότητες να παρθεί "ολοσχερώς" πίσω, το σχέδιο νόμου-τρομοκράτη που είδαμε την Παρασκευή και έχει αναστατώσει τον αγροτικό κόσμο αλλά και όλους τους φωτοβολταϊκούς (πλην μίας συγκεκριμένης κατηγορίας-υποβολέα!).

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, Σπανούλης και Γιωτάκος έχουν απανωτές σημαντήσεις με Βουλευτές ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, όπου τους ενημερώνουν για τις τεράστιες αδικίες που περιέχει το σχέδιο Νόμου καθώς και την σκανδαλώδη ευνόηση μίας (και μόνο μίας) συγκεκριμένης κατηγορίας.

Χαρακτηριστικός είναι ο μονολεκτικός σχολιασμός Βουλευτή που στηρίζει την κυβέρνηση:  - "Πρόκειται περί τραγέλαφου..."

ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ;


Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι αυτό το "Σχέδιο Νόμου" δεν επιδέχεται απλώς αλλαγές, αλλά ...σύνταξη από την αρχή!

Yπάρχει μάλιστα μια ...περιρρέουσα εκτίμηση, ότι ττις επόμενες ώρες θα το ...πάρει πίσω!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Χθες (11/3) ομάδα βουλευτών διακύρηξαν τις ενστάσεις τους, γενικά για το σχέδιο Νόμου, ενώ θα υπάρξει εξειδίκευση σε νέο κείμενο που θα αφορά τα αγροτικά.
 
Κάτω το κείμενο των βουλευτών




«Στα πλαίσια του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 προτείνονται μεταξύ άλλων ετεροχρονισμένες παρεμβάσεις στις υπογεγραμμένες συμβάσεις των παραγωγών από ΑΠΕ (κυρίως στα φωτοβολταϊκά) με τον ΛΑΓΗΕ και εσχάτως στο Μη Διασυνδεδεμένο Δίκτυο με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το πρόβλημα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ, του ταμείου δηλαδή των ΑΠΕ, δεν είναι κανένα άλλο από τη στρεβλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας, που λειτουργεί με τρόπο ώστε να δημιουργεί υπερκέρδη στους χονδρεμπόρους και μεγάλα κόστη και ελλείμματα στους καταναλωτές.
 
Και ενώ στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν αντιλαμβανόμαστε να γίνεται καμία ρύθμιση που να βελτιώνει την στρέβλωση της αγοράς, δίνεται η δυνατότητα να μπουν στο σύστημα μονάδες παραγωγής ενέργειας με τιμή πάνω από 80 €/ΜWh, με αποτέλεσμα να δημιουργείται νέο έλλειμμα στο μέλλον.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου εισάγει μία νέα μείωση τιμών ύψους 30% κατά μέσο όρο που λαμβάνουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί από τους ίδιους να προβούν σε διαγραφή του 35% από τις πωλήσεις του 2013! Το ποσό της διαγραφής προστίθεται στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που έχει επιβληθεί στα φωτοβολταϊκά με αποτέλεσμα από την συνολική παραγωγή του 2013 οι παραγωγοί να χάνουν από 55% ως και 60%! Η ανωτέρω μείωση έχει σαφώς αναδρομικό χαρακτήρα, γεγονός επί του οποίου η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη και ξεκάθαρα τοποθετηθεί αρνητικά.

Η μεσοσταθμική μείωση κατά 25%-42% στα Φωτοβολταϊκά που υπήρξε στην έκτακτη εισφορά, δυστυχώς μας επιβεβαίωσε, δεν εξαφάνισε το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού, ούτε βελτίωσε, αλλά χειροτέρεψε τις πληρωμές των παραγωγών που εισπράττουν χρήματα μετά από 9 μήνες από την πώληση και αυτό χειροτερεύει διαρκώς. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αυξάνονται οι τιμές άλλων ΑΠΕ, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται η εισαγωγή νέων ΦΒ σε τιμές που επιβαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό, τότε είναι ξεκάθαρο ότι επιβαρύνεται επιπλέον και χειροτερεύει το έλλειμμα. Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι για να επιτραπεί η εισαγωγή νέων ΑΠΕ θα πρέπει να προβλεφθεί και η αντίστοιχη χρηματοδότηση τους.

Η Πληρωμή της Παραγόμενης Ενέργειας είναι αποτέλεσμα της σύμβασης του παραγωγού με το Λειτουργό της Αγοράς. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου καλείται ο Λειτουργός να εκβιάσει τον παραγωγό με μήπληρωμή, και όποιος δεν εκδώσει το πιστωτικό σημείωμα εντός δύο μηνών θα σταματήσει να πληρώνεται από τον ΛΑΓΗΕ ή τον αντίστοιχο αντισυμβαλλόμενο του.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου οι Φ/Β Σταθμοί οι οποίοι υλοποιήθηκαν με επιδότηση θα πρέπει να «τιμωρηθούν» γι΄ αυτό. Παράδειγμα, ένας ξενοδόχος ο οποίος επεκτείνει τη μονάδα του με επιδότηση φορολογείται διαφορετικά από αυτόν που το πραγματοποίησε χωρίς επιδότηση;. Αν αυτό ήταν εκ των προτέρων γνωστό οι περισσότεροι Φ/Β Σταθμοί θα είχαν γίνει, χωρίς επιδότηση και με πιο προσεκτική κοστολόγηση. (Πίνακας 1)

Σύμφωνα με τους πίνακες του σχεδίου νόμου αποσβένει γρηγορότερα κάποιος που υλοποίησε την επένδυση στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα στα τέλη του 2012 (έναρξη επένδυσης 10/2010) σε σχέση με κάποιον άλλο που την υλοποίησε στο Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα στα τέλη του 2011 (έναρξη επένδυσης 05/2007) συνυπολογίζοντας ακόμα και την επιδότηση που πρόκειται να πάρει (η οποία αναμένεται να εκταμιευτεί 2,5 έτη μετά την υλοποίηση της επένδυσης). Γιατί αυτό να συμβαίνει, παρότι ο δεύτερος χρησιμοποίησε σχεδόν διπλάσια ίδια κεφάλαια σε σχέση με τον πρώτο επενδυτή;

 Η ΔΕΗ στο Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα αποζημιώνεται από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και παράγει ήδη πολύ ακριβά την ενέργεια στις μονάδες της. Επίσης οι Φ/Β Σταθμοί στο Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα είναι εκείνοι οι οποίοι κράτησαν το δίκτυο σταθερό κατά την τουριστική περίοδο, αποτρέποντας τη βύθιση του συστήματος κατά τις ώρες αιχμής και την πραγματοποίηση ενός black-out (τύπου Σαντορίνης) το οποίο θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι, η μείωση της τιμής πώλησης της ενέργειας από Φ/Β Σταθμούς στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά ευνοεί μόνο την κερδοφορία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τα προβλήματα του ΛΑΓΗΕ. Επιπλέον, στους Φ/Β Σταθμούς του Μη Διασυνδεδεμένου Συστήματος έχουν ήδη προκληθεί εκτεταμένες βλάβες λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων. Επίσης παρά την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια έχει παρατηρηθεί πολύ ταχύτερη γήρανση του εξοπλισμού. Στους πίνακες δεν έχουν συνυπολογιστεί αυτοί οι παράγοντες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μειωθεί κι άλλο η τιμή πώλησης της kWh στους Φ/Β Σταθμούς στο Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα, καθιστώντας τες πλέον ζημιογόνες για τους παραγωγούς.

Επιπλέον, παρατηρείται μία ακόμη στρέβλωση, καθώς σύμφωνα με τον πίνακα του προτεινόμενου σχεδίου νόμου που αφορά το Δ΄ τρίμηνο του 2012 αποζημιώνεται με μεγαλύτερη τιμή πώλησης της kWh ένας Φ/Β σταθμός 100kWp (0,305€/kWh) σε σχέση με ένα 10άρι σε στέγη (0,255€/kWh) όταν το κόστος υλοποίησης ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερο στο δεύτερο.

Ακόμη, προβλέπεται αυτοδίκαιη παράταση της σύμβασης κατά 5έτη με τιμή πώλησης τα 0,08€/kWh. Ένας σταθμός 80kWp θα έχει έσοδα 10.880€ (στην καλύτερη περίπτωση με την ποσόστωση των 1700h λειτουργίας που προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα) και τα έξοδά του θα είναι 11.500€ (8.000€ για την ασφάλιση των εταίρων, 500€ για την ασφάλιση Φ/Β σταθμού, 1.000€ για γενικές δαπάνες (κατανάλωση ρεύματος, ίντερνετ), 2.000€ για τη συντήρηση (επειδή οι ζημιές θα πολλαπλασιαστούν λόγω γήρανσης και ίσως να πρέπει να αντικατασταθεί και μέρος του εξοπλισμού για να είναι δυνατή η λειτουργία του). Γιατί να επιθυμεί κάποιος αυτή την δυσμενή παράταση;
Στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογράψει οι παραγωγοί ενέργειας από Φ/Β προβλέπεται ετήσια αύξηση τις τιμής πώλησης της ενέργειας κατά ποσοστό ίσο με το 25% τοις εκατό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κάτι το οποίο ήταν εύλογο βάσει των υψηλότερων αποζημιώσεων για την πωλούμενη ενέργεια.
 
Όμως με τις νέες πολύ μειωμένες τιμές θα πρέπει να είναι ίση τουλάχιστον με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Ωστόσο, στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν προβλέπεται ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Σε αυτή την περίπτωση οι παραγωγοί είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν σε μελλοντικές πληθωριστικές τάσεις.
Επιπλέον, ενώ τα αιολικά σε πολλές περιπτώσεις αποσβένουν σε λιγότερο από 4 έτη δεν υφίστανται αντίστοιχες μειώσεις. Θα ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό να συμμετέχουν με κάποιες μειώσεις στις τιμές πώλησης της ενέργειας και των άλλων ΑΠΕ και ΣΥΘΥΑ που δουλεύουν τουλάχιστον 5 έτη και ως εκ τούτου έχουν αποσβέσει τον εξοπλισμό τους. Και ακόμη, οι μονάδες Συμπαραγωγής από Φυσικό Αέριο θα εξακολουθήσουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα ενώ υπάρχει ήδη η επιτυχημένη συμφωνία του Πρωθυπουργού για μείωση κατά 15% της τιμής προμήθειας από τον κεντρικό προμηθευτή της χώρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ της συμφωνίας αυτής από 01-07-2013, ενώ μέρος από αυτό το πλεόνασμα θα μπορούσε να καλύψει αναίμακτα το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ χωρίς να χρειαστεί οι παραγωγοί από Φ/Β Σταθμούς να φτάσουν στα όρια της φτωχοποίησης.
Ακόμη, δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου πως θα αμείβεται η παραγόμενη ενέργεια από μικρούς αιολικούς σταθμούς (<50kWp) και πότε πρόκειται να ανοίξει αυτό το πρόγραμμα.

Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Για ποιον λόγο οι Φ/Β Σταθμοί οι οποίοι υλοποιήθηκαν με επιδότηση θα πρέπει να «τιμωρηθούν» γι΄ αυτό και γιατί αυτοί οι οποίοι πραγματοποίησαν επένδυση στο διασυνδεδεμένο σύστημα να αποσβένουν γρηγορότερα από αυτούς που πραγματοποίησαν επένδυση στο μή διασυνδεδεμένο σύστημα και αντίστοιχα θα πρέπει να μειωθεί η τιμή πώλησης της kWh (για τα ΜΔΝ);

2. Γιατί σύμφωνα με τον πίνακα του σχεδίου νόμου που αφορά το Δ΄ τρίμηνο του 2012 αποζημιώνεται με μεγαλύτερη τιμή πώλησης της kWh ένας Φ/Β σταθμός 100kWp (0,305€/kWh) σε σχέση με ένα 10άρι σε στέγη (0,255€/kWh) όταν το κόστος υλοποίησης ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερο στο δεύτερο;
 
3. Γιατί προβλέπεται αυτοδίκαιη παράταση της σύμβασης κατά 5έτη με τιμή πώλησης τα 0,08€/kWh και για ποιο λόγο ένας παραγωγός να συμφωνήσει σε αυτή την σύμβαση; Δεν θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε περισσότερα στοιχεία;
 
4. Για ποιον λόγο δεν προβλέπεται ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ σε συμβάσεις που έχουν ήδη υπογράψει οι παραγωγοί ενέργειας από Φ/Β προβλέπεται ετήσια αύξηση τις τιμής πώλησης της ενέργειας κατά ποσοστό ίσο με το 25% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή;
 
5. Γιατί ενώ τα αιολικά σε πολλές περιπτώσεις αποσβένουν σε λιγότερο από 4 έτη δεν υφίστανται αντίστοιχες μειώσεις;
6. Πως θα αμείβεται η παραγόμενη ενέργεια από μικρούς αιολικούς σταθμούς (<50kWp) και πότε πρόκειται να ανοίξει αυτό το πρόγραμμα;

 
7. Γιατί θα πρέπει να επωμιστούν επί τις ουσίας μόνο οι Φ/Β Σταθμοί την υπέρογκη αυτή περικοπή κατά 35% του εναπομείναντος τζίρου του 2013 (έχει ήδη αφαιρεθεί το αρχικό χαράτσι) και με ένα μόνο πιστωτικό τιμολόγιο;
 
8. Έχει αναλογιστεί κανείς το πλήγμα αξιοπιστίας που θα υποστεί η χώρα, αθετώντας συμφωνίες χωρίς την σύμφωνη γνώμη των παραγωγών; Γιατί δεν δόθηκε αντισταθμιστικά ούτε ένα σοβαρό κίνητρο ούτως ώστε να ήταν ηπιότερες οι αντιδράσεις;
 
9. Γιατί δεν συμμετέχει στο κόστος αυτό και η ΔΕΗ; Γιατί οι άλλες ΑΠΕ και ΣΥΘΥΑ οι οποίες έχουν εγκατεστημένη ισχύ πολύ μεγαλύτερη δεν συμμετέχουν με ένα μεγαλύτερο ποσοστό από το 10%, ούτως ώστε να περιοριστεί το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ αναλογικότερα- δικαιότερα;
 
10. Ποιο είναι το κόστος το οποίο θα πρέπει να σηκώσουν οι τράπεζες ούτως ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος αυτού; Μήπως ένας μερικά επιδοτούμενος δανεισμός με ή χωρίς την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα έλυνε εν μέρει το τεράστιο αυτό πρόβλημα; Κάνατε συζήτηση με της ηγεσίες των συνεταιριστικών τραπεζών της χώρας μας ή μόνο με τις εμπορικές τράπεζες;
 
Και όλα αυτά αποτελούν μερικά μόνο ερωτήματα που καλείται πολύ έγκαιρα να απαντήσει η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και να προβεί σε διευκρινήσεις και βελτιώσεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου του Υπ. ΠΕΚΑ πριν αυτό κατατεθεί και έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

πηγη www.afo.gr

52 σχόλια:

  1. Αν είναι έξυπνοι, διαβάζοντας τις αντιδράσεις στα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης, βλέποντας τον όγκο των δυσαρεστημένων εως και εξοργισμένων επενδυτών και μετατρέποντας τα σε ψήφους (γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν), τότε είναι βέβαιο ότι, θα αποσυρθεί τούτο το νομοθετικό έκτρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρίν την ΗΡΩΙΚΗ σας έξοδο κύριοι του ΠΣΑΦ η αλλιώς συντάκτες του afo.gr ας αποκαλύψετε στον κόσμο τι μοιράζατε προχες στα γραφεία των βουλευτών ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ. κατα αρθρο αλλαγές στο νομοσχέδιο "κόλαση" με πρώτη αλλαγή στον πίνακα τιμών 38-36 λεπτά αντίστοιχα ......ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ......έχω λάθος?το ξέρουν τα μέλη σας ότι άλλα τους λέτε στις συνελεύσεις και άλλα κάνετε στην αθήνα? ο ποιό χαζός γνωρίζει ότι έστω και μία αλλάγή στο πίνακα να προταθεί θα υοθετηθεί από το ΥΠΕΚΑ αφού στην ουσία ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ.........αλλαγή συμβολαίων..............να μπορεί δηλαδη σε ευλογο διάστημα να ξανακάνει παρέμβαση με βάση τα συμβόλαια......ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και ζητήστε συγνώμη από τα μέλη σας για ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και καλύτερα να μενετε στην επαρχία γιατί τα πολλά ταξίδια στην αθήνα σας χαλάνε φίλοι αγρότες..... ευτύχώς που είναι ο καλογεράκης και ανά τακτά διαστήματα σας ταρακουνάει γιατί αλλιώς θα τα είχατε βρεί με τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ....."εν σκιά" φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτησω κατι.. Ο Σπεφ προτεινε στο ΥΠΕΚΑ καποια μετρα εναντιων των παρκων μετα το 2011 και το ΥΠΕΚΑ οχι μονο τα υιοθετησε αλλα και τα κατεβαζει με σχεδιο νομου!! Οποτε αν ψηφηστουν μπορουμε να κινηθουμε δικαστικα και να ζητησουμε αποζημιωσεις απο το ΔΣ του ΣΠΕΦ που μας κατεστρεψε με τις εισηγησεις του...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ, ο ΣΠΕΦ ειναι σοβαρη περιπτωση, ασχολησου με τους αλλους, ενα σωρο ειναι !! βρες τα με οικιακα, τα αγροτικα, τα αιολολικα, τα υδρουληεκτρικα , τα ΣΗΘΥΑ !!!!! αφου ξερεις πως , οτι κατεβαζει ο ΣΠΕΦ, το εχει ψαξει απο χιλιες μεριες, μετα θα λενε πως ο Αιας τρολαρει, ΟΧΙ , ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΑΙΑΣ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ Αία, έχω κουραστεί να σε διαβάζω ρε φίλε. Σε όλα τα άρθρα πετάγεσαι σαν την τσαπού. Τις καταλάβαμε τις απόψεις σου, δεν χρειάζεται να γραφείς παντού και για τα πάντα. Κουράζεις. Εκεί που ο καθένας γράφει 2-3 απόψεις ο πληθωρικός Αίας αφήνει 15-20 σχόλια. Έλεος, την βρίσκεις με το να προκαλείς και να σε βρίζουν; Τι ανωμαλία είναι αυτή. Άντε αγορίνα μου σιγά σιγά κάνε στην άκρη να δούμε και καμία άλλη γνώμη. Χαλάς όλα τα άρθρα γιατί με το που γράφεις μετά υπάρχουν 4-5 μηνύματα που σε μπινελικώνουν. Βοήθησε λίγο στην ροή, σώπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα, με ποσες IP γραφεις !!!!!!!! ποσα ονοματα εχεις !!!!! δεν θα με ξανακουσεις φιλε ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!!, ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΑΚΑΚΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ !!!!!! εμενα, δεν με ¨μπινελικωνει¨ κανενας !!!!! ενας, δηλαδη εσυ με πεντε ταυτοτητες, προσπαθει, αλλα με μικρο. . . . .ους , δεν βγαζεις ακρη !!!!!!! Περιμενω, ακουω και απανταω μονο οταν προκαλουμαι ή οταν διαφωνω, και παντα με επιχειρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σπεφ κοιτά τους παλιούς και το υπουργείο βολεύεται με αυτή τη θέση. Είναι σοβαρός σύλλογος αλλα εξυπηρετεί τους συγκεκριμενους. Διχάζει. Δεν είναι σωστό να προτείνει τι απόδοση θα έχει κάθε επένδυση. Άλλωστε οι επενδύσεις έχουν διαφορετικό ρισκο και κέρδος ανάλογα με την κρίση του επενδυτή τη στιγμή που κρίνει αυτός να επενδύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το υπουργείο δεν βολεύεται με τις θέσεις του ΣΠΕΦ απλά τους βολεύει το παιχνίδι με την "αποδοχή αλλαγής συμβάσεων " και καραδοκεί γιατί έχει 2 εμπιστους δικους τους στους συλόγους ο ένας εκ των ΑΓΡΟΤΏΝ και φυσικά ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ......και οι 2 υπονομεύουν τις συμβάσεις μας.............με τερτίπια τύπου αλλοι πίνακες τιμών κτλ...σε λίγο καιρό θα τρώνε σφαλιάρες και οι 2 μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προηδοποιηση προς όλους τους παραγωγούς ηλ.ενέργειας .....αυτό που θέλουν απο το ΥΠΕΚΑ είναι η διαβούλευση για αλλαγή των συμβάσεων δεν τους ενδιαφέρει το ελλειμα άλλωστε όπως έχει αναλυθεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ με 30-37% εκτακτη εισφορα και χωρίς νεα εργα μέσα στο συστημα ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ και με 24-29,5 % αλλαγή τιμής και με 200Mw κάθε χρόνο ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ................ειναι μία τρέλα.....οι προδότες του ΣΠΕΦ και των ΑΓΡΟΤΩΝ της λάρισας θα πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.loumakisgroup.gr/?page_id=6
    http://www.loumakisgroup.gr/?page_id=18

    τι δουλειά εχουμε με αυτούς εμείς?????????????????????????

    όσο για τους αγροτοπατέρες της λάρισας .ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΟ γιατί θα βγάλω στη φόρα την ΄πρόταση τους που αφορά την αλλαγή συμβολαίων με τον πίνακα τιμών στα 38-36 λεπτά.......ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη... μη... μηηη το κάνεις αυτό.
      Μην αποκαλύψεις τη σκευωρία.
      Παράκλη - Ικεσία.
      Θα καταστρέψεις κόσμο.

      Άει ρε κουβά κοίτα τα χάλια σου, που έχεις και κότσια να βγάλεις και πράγματα στη φόρα. Ανίκανε!

      Διαγραφή
    2. βλέπω το παρακολουθεις καλά το μπλογκ.........άρα ξέρεις και τί μοιραζες πρίν πάτε στην τρίπολη με τον κολητό εργοδότη σου στα γραφεία των βουλευτών.........ικανοί και οι 2 να ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 50ΕΥΡΑ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ..............αφού έχετε κορόιδα και σας πριμοδοτούν.........ετσι και αλλιώς ΄εχουν λίπος απο τις επιδοτήσεις ακόμα οι αγρότες σας............ΛΑΜΟΓΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Τις αποκαλύψεις σου περιμένει ο λαός.
      Θα τις κάνεις; Τι περιμένεις;
      Είμαστε όλοι γεμάτοι αγωνία. Πόσο θα περιμένουμε τις αποκαλύψεις σου;
      Είναι πολύ γκαστρωμένες;

      Διαγραφή
    4. Τι εγινε fantasma !!!! ξανα μανα ο Λουμακης, ενα Προεδρο εχουμε, πενηντα τουλαχιστον μνηστηρες, και συ εκει !!! με τον Λουμακη !!!! Αφου ρε γατακι, τοσο πολυ σε χαλαει ο ΣΠΕΦ, γιατι παιρνεις οτι διεκδικει και πετυχαινει !!! γιατι δεν λες, οχι! εγω δεν θα παρω τα χρηματα του Μαρτιου - Απριλιου οπως λεει ο ΣΠΕΦ !!! ή να το παρουμε αντιστροφα !! συμφωνω με τα πεντε πραγματα που λεει ο ΣΠΕΦ (διαφανεια σε χρεωπιστωσεις ΔΕΗ , ΔΕΔΔΗΕ, διαφανεια στις φορολογικες υποχρεωσεις μας, εξι μηνες απαλλαγη απο φορολογικες ενημεροτητες, συμψηφισμος υποχρεωσεων με τα χρεωστουμενα, τραπεζες και μειωση επιτοκιων κλπ ) !!!!! απορω !!! πες τα ρε φιλε !!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. 570 panells ΜΈΤΡΗΣΑ ΕΔΩ ΛΟΥΜΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε γατούλα ΑΙΑ ή όπως αλλιώς ........τί παίρνω απο το ν ΣΠΕΦ και τον λουμάκη? τα παπαρια μου? εχει κάνει τα κουμαντα του για εσάς του παλιούς και έχει δημιουργήσει ενα "αβατο" φ/β του πρίν του 2009 με λιγα λόγια αυτούς τους" ολιγους που "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΓΕ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΝΕ" της περιβόητης ΕΠΟΧΗΣ του PLAY STATION ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ..........δεν είδες τα λινκ που σου έβαλα παραπάνω ? 700kw εάν βέβαια είναι 700.......ΑΛΛΙΏΣ κάπως έτσι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΕΙΜΑΤΑ ΑΙΑΝΤΑ με 570 κομάτια και 100kw ξέρεις εσύ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σχεδιο νομου ακομα δεν εχει "κλεισει" εχουν δεχθει μεγαλες πιεσεις απο παραγωγους και οπως πληροφορουμε μεχρι και την Τριτη δεν θα εχει βγει το τελικο. Πιεζουμε ολοι απο παντου ακομα το θεμα "παιζεται" μην σταματατε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν τελικα το θεμα ακομα ¨παιζεται¨ , ετοιμαστειτε να τους πεισετε και για 125% ΕΤΜΕΑΡ, εκει θελω να δω τα επιχειρηματα σας !!!!!!!! πως θα τεκμηριωσετε το ΟΧΙ σε 17.000 επαγγελματιες επενδυτες, ΝΑΙ σε εντεκα εκατομμυρια Ελληνες !!!! κοντος ψαλμος, αλληλουια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αία, από ότι κατάλαβα, έχουμε 2 επιλογές. 1η : Να δεχθούμε την αλλαγή των συμβάσεων και ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα στο παρόν και στο μέλλον και 2η : Να μην την δεχθούμε και να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ και οι παραγωγοί να γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι αιματορουφήχτρες των ελληνικών νοικοκυριών. Κρίνοντας από τα σχόλια σου, καταλαβαίνω πως είσαι γνώστης των θεμάτων που σχετίζονται με την ενέργεια και ειδικότερα με τις ΑΠΕ. Μου προκαλεί όμως ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, το ότι δεν έχεις υπ'όψιν σου πως διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού και που διοχετεύονται τα έσοδα από το ΕΤΜΕΑΡ. Εάν όντως δεν ξέρεις μπορείς να διαβάσεις την ανακοίνωση του Μίχαλου τον Σεπτέμβριο του 2013 : http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/92511/k-mihalos-stohopoioyntai-adikos-oi-ape-gia-to.html. Ελπίζω να βοήθησα την συζήτηση και την ενημέρωσή σας

      Διαγραφή
    2. Επειδη ξερω καλυτερα απο τον κ.Μιχαλο τα θεματα που μας απασχολουν, γραφω αυτα που γραφω !!! θα μας κρινει η πραγματικοτητα !!!!!

      Διαγραφή
    3. Αφού, κατά δήλωσή σου, ξέρεις καλύτερα από τον συγκεκριμένο, φαντάζομαι ότι ξέρεις και αυτό : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=419570. Εκατόν τριάντα μεγαβάτ (130MW) με φυσικό αέριο(δλδ ορυκτό καύσιμο), πληρώνεται ως ΑΠΕ και απορροφάται η παραγωγή κατά προτεραιότητα(λες και είναι φωτοβολταϊκό), επιβαρύνοντας τον ειδικό λογαριασμό και κατ'επέκταση τον τελικό καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη(μιας και δεν γνωρίζω τόσο καλά το θέμα), θα έπρεπε να ασχολούνται όλοι οι παραγωγοί ΑΠΕ(πραγματικών και όχι τραβεστί), με τέτοιου είδους θεματάκια καθώς και με τις στρεβλώσεις στον υπολογισμό της ΟΤΣ, αντί να ζητάει ο ένας το κούρεμα του άλλου
      Σα να τσακώνονται τα πρόβατα ποιο θα φάει πρώτο ο λύκος, λες και θα αφήσει κανένα αμάσητο.

      Διαγραφή
  15. Από ΣΠΗΕΦ ΠΙΕΡΙΑΣ
    Καλούνται όλοι οι παραγωγοί Φωτοβολταικών (Επαγγελματικών, Οικιακών Αγροτικών) στην πιο κρίσιμη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο επιμελητηριο Πιερίας σήμερα Κυριακή 16/03/2014 στις 7:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν χρειαζετε να πεισω 11εκατ. να πληρωσουν Ετμεαρ αρκετα πληρωσαν παροτι η Δεη τα χρωσταει και ειμαι απληρωτος (στο σχεδιο νομου ουτε κουβεντα για τα χρωστουμενα) απλα θα αναφερω ποσο ελλειμα ειχε ο λογαριασμος των Απε καθε χρονο απο 2007 μεχρι σημερα συναρτηση των εγκετεστημενων και μετα ο Σπεφ θα χρειαστει να πεισει 11εκατ πολιτες γιατι πληρωνουν τοσα χρονια λεφτα και πως γινετε να φταιει για την "πτωχευση" του ειδικου λογαριασμου αυτος που πηρε 40000 και οχι αυτος που πηρε 300000. Λυση θα βρεθει νομιμη δικαιη και μονιμη απλα θα ξεβολευτειται, δεν νομιζω να εχετε αντιρρηση προς το συμφερον 11εκατ πολιτων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαλτε μωρε δειλοι πολυλογαδες , βερμπαλιστες του μη πω τι !!!! βγαλτε μωρε τα στοιχεια του ελλειματος που δημιουργησαμε το 2007 !!!! αιντε σας βαρεθηκα !!! 1 Mw/p εγκατεστημενα !!!! που να παρει την ανοησιας σας !!! Και η λασπη εχει τα ορια της !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. 1 Mw/p επι 7 χρονια λειτουργιας για να λεμε ποιο ακριβεστατα τα πραγματα. Δηλαδη ενας με παρκο το 13 ποσο μπορει να εβαλε μεσα το λαγηε που ακομα δεν θα εχει παρει χρηματα πολυ πιθανο.... Δε παει να και 100.000 επενδυτες αμα δεν εχουν παρει τιποτα, στο τιποτα θα ειναι υπευθηνοι στο ελλειμα ενω εστω και 10 παρκα απο το 2007 εχουν παρει καποια χρηματα πως να το κανουμε δηλαδη... Υποψη δεν εχω παρκο το 13 απλα πιστευω οτι ολοι θιγωμαστε και δε πρεπει να χωριζομαστε σε ομαδες.

      Διαγραφή
    3. Χαρειτε τους !!!!!!!!!!!!!! ¨1 Mw/p επι 7 χρονια λειτουργιας κλπ . . . .¨, λοιπον !!!! μην απορειτε γιατι ΑΛΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Elias, ξέρεις πόσο ήταν το έλλειμμα του λογαριασμού το 2010????

      Διαγραφή
    5. Elias, ξέρεις πόσες ήταν οι ημέρες υπερημερίας το 2010????

      Διαγραφή
    6. Εγω που να ξερω !!!!!!!!!!!!!!! πες μου εσυ.

      Διαγραφή
    7. 0 και 0... Τόσο επιβάρυναν λοιπόν τα παλιά... Το πανηγύρι έγινε με την αθρόα εισαγωγή των νέων...

      Διαγραφή
  17. " ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ με 30-37% εκτακτη εισφορα και χωρίς νεα εργα μέσα στο συστημα ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ και με 24-29,5 % αλλαγή τιμής και με 200Mw κάθε χρόνο ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ................"
    γραφτηκε παραπάνω

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ αιαντα ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αλλά φαίνεται ότι μερικοί εκεί στο ΥΠΕΚΑ πριν να φύγουν θέλουν να διευθετήσουν ΔΟΥΛΕΙΕΣ απο το παρελθόν.......ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΙΑΝΤΑ

    η μονη λύση ειναι η ΜΗ αλλαγή συμβάσεων - η πρόσχερη φορολόγηση μας αλλά με την προυπόθεση ότι τα λεφτά θα πηγαίνουν στο ΛΑΓΗΕ και οι πληρωμές απο τον ΛΑΓΗΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ θα γίνονται στην ΩΡΑ ΤΟΥΣ και με ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.........αλλά τι θέλω και τα γράφω σε λίγο καιρό έρχονται τα πάνω κάτω και αυτό που βλεπουμε σήμερα σαν ΥΠΕΚΑ θα είναι εντελώς διαφορετικό.........αλλα πρόσωπα άλλα συμφέροντα άλλη πολιτική....οι ΜΑΝΙΑΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΗΔΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ (αία πές το και στον λουμάκη και σπανούλη με τρόπο όμως ΄μή τους στενοχωρήσεις) ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΆΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Φιλε, μια προταση αξια προσοχης υπηρξε και αυτη ηταν του ΣΠΕΦ, ο Προεδρος Στελιος Λουμακης, ως οφειλε απο το καταστατικο του Συλλογου, την ανακοινωσε !!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!! αντι να βριζεστε μεταξυ σας , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!, βριζετε τον ΣΠΕΦ !!!! Αντι να κανετε την στοιχειωδη αυτοκριτικη, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΣΤΩ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ, κατηγορειτε με απυθμενο θρασος ενα ολοκληρο συλλογο !!!!!!!!!!! βριζετε τον Προεδρο του, εμας ολους, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ !!!!!!!! ε!! ε! κι΄ο Θεος βλεπει λεμε !!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ουρλιαξτε, αντιδραστε, χτυπηθητε, φωναξτε, παρακαλεστε κλπ δυο λυσεις υπαρχουν, ή ψηφιζεται το παρον Νομοσχεδιο με τις απαιτουμενες αναπροσαρμογες πχ μεγαλυτερη συμμετοχη των τραπεζων στην εξυγιανση του συστηματος, αλλαγες, επι τω βελτιστω, της αναλογικοτητας, διαφανεια της διαχειρισης του ειδικου λογαριασμου, περιοδο χαριτος σε δανεια και φορολογικες ενημεροτητες, συμψηφισμος των οφειλων του δημοσιου κλπ ή 125% ΕΤΜΕΑΡ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΔΩ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ !!!!! πλωρωνουμε ή πληρωνουν

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τελικά ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ και ο σπανούλης........
    οι συμβάσεις μας παραμένουν ΑΘΙΚΤΕΣ και οι υπουργάρες τους ετοιμάζονται να πάνε από εκει πού ήρθαν......
    στο καλό και να μας γράφεται .......που και που να μή σας ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις καποια στοιχεια και το λες αυτο η απλα λογια...?

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποια στοιχεια μωρε !!! τριχες εχει !!! εδω εκανα δυο μερες να τον πεισω τι ειναι Δημοσια Διαβουλευση !!!!! την τυφλα του δεν ξερει !!!! και ουτε μια συγνωμη, ο πα . . . . ρας !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αχ βρε αία ....
    αχ βρε αία .... που έλεγε κι ο μακαρίτης στο σήριαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΧ ΒΡΕ ΑΙΑΝΤΑ ΑΧ ΑΧ......το παιχνιδάκι τελείωσε θα δείς οτι ούτε καν θα τολμήσει να το περάσει απο επιτροπή ο υφυπουργάρας ............θα φάει το κραξιμο της αρκούδας ....και από την άλλη ΜΕΤΡΗΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ μεχρι τις εκλογές....που θα τα δούμε ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ. αν εννοείς εμένα για τη δημόσια διαβούλευση από τα ποστ που έγιναν τα μισά φιλτραρίστηκαν φίλε.......και για του λόγου το αλληθές ας αναρτηθεί εδώ με΄σα τοπικ για όσους δεν ΕΙΔΑΝ το πόστ τους δημοσιευμένο........και θα καταλάβεις .......ΠΑ......ΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. fandasma δεν ξέρω από που αντλείς τις πληροφορίες σου...κι εγώ έχω ακούσει πολλά θετικά αλλά κρατάω μικρό καλάθι.Γεγονός είναι όμως οτι την προηγούμενη πέμπτη ο "αγαπητός" μας υφυπουργός έφαγε πολύ βρίσιμο...μακάρι να ήμουν από μια πλευρά να το έβλεπα!
    Από όσο γνωρίζω θα κάνει τροποποιήσεις και θα το φέρει με τη μορφή του κατεπείγοντως.Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις σχετικά με την επιτροπή εμπορίου και την νομοπαρασκευαστική της βουλής.
    Πάντως ο καιρός αυτός απαιτεί εγρήγορση και αστραπιαία αντανακλαστικά.

    Η ΠΟΣΠΗΕΦ κάνει συγκέντρωση στην αθήνα.Γνωρίζω πολλούς παραγωγούς εκτός συλλόγων που θα βρίσκονται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλλα συμβαινει κατι φοβερο !!!!!! τα αγροτικα, δεν καλυψαν το ποσοστο τους, δεν επιβαρυνουν το συστημα !!! τα οικιακα, λογο μεγεθους επενδυσης κλπ δεν επιβαρυνουν, τα ΜΔΝ, επισης λογο κοστους κατασκευης, χωροθετησης, ΔΕΔΔΗΕ κλπ δεν επιβαρυνουν, τα αιολικα, επειδη ΓΕΝΙΚΑ αδικουνται, δεν επιβαρυνουν, ΣΗΘΥΑ, Φ/Α με ΑΔΙ ή χωρις, εξορθολογιστικαν, δεν επιβαρυνουν, οι μισοι του 2012 και ολοι του 2013, δεν προλαβαν να επιβαρυνουν το συστημα. ΑΡΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΗΘΕΛΑΝ ΛΕΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!
    Η κοροιδια, εχει κοντα ποδαρια φιλοι μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δεν Μπορούμε ακόμη και τώρα συν-άρρωστοι να συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα ! Εάν όχι σε πέντε σε ΔΥΟ . Να συμφωνήσουμε και πάνω σε αυτά να δουλέψουμε και να διεκδικήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κοίτα ΑΙΑντα τα βλέπεις αλλιώς με λυσεις που θέλει το ΥΠΕΚΑ και οι παρατρεχάμενοι του. τους μνημονευω παραπάνω αν δείς....ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΠΕΦ Η ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ? ------ΟΧΙ----- μή το κάνεις εσύ λοιπόν για τους αλλους ..ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά δεν θα τις βρώ εγώ ------ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ-----ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ φωτογραφιζω την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ οφειλουν να βρουν και τις λύσεις ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.......αλλιως να πάνε στο ΔΙΑΟΛΟ και να μή διωγκονουν το ΕΛΛΕΙΜΑ......οι ανανεώσημες πηγές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΦΟΥΣΚΑ ειναι η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ.....και οσοι ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ας ρωτησουν ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.............και των γύρω περιοχών φυσικά.αν το δούν έτσι οι πολιτικοι των κομάτων της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τοτε θα υπάρξει και αλλη αντιματώπηση για το ΕΛΛΕΙΜΑ......αν νομίζουν ότι κάνοντας γεωτρήσεις στο ιόνιο θα γίνουμε χωρα κράτος τύπου ντουμπαι ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΡΑΒΟΥΜΕ ΣΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ............ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και επειδή ΣΤΡΑΤΗ γιέ της κυρά λένης ήρθε η ώρα να πεσουν οι ΜΑΣΚΕΣ τρίψε στη μουρη σου την πρόταση του ΠΣΑΦ και των ημέτερων που αλλα λένε στα μέλη τους και αλλα συζητάνε με τους φίλους τους στο ΥΠΕΚΑ......ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ........

    http://www.easybytez.com/0j3yasm7dvcv

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ...... μέσα σε αυτό τον οχετό δηλώσεων και προτάσεων απο ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ εχουμε μπερδευτει ποιος ειναι μαζί μας και ποιος απέναντι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κατάλαβες την αλλαγή συμβολαίων τη θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΗ και μιλάνε για πίνακα τιμών που θα περάσει με πρόσθετη πράξη .........δεν χρειάζεται να ξέρεις νομικά για να καταλαβεις τί σημαίνει αυτο ..........ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
      κάθε φορά που θα παρουσιάζεται ελλειμα στο λαγηέ η λύση θα είναι η αλλαγή του εκάστοτε ΠΙΝΑΚΑ δηλαδή τροποποιηση ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ..........

      Διαγραφή
  30. Συνάδελφοι μην "ταράζετε" τους υποστηρικτές του new deal προφανώς ακόμη διαβάζουν την παραμέτροποίηση, δεν έχουν φτάσει στην άλλη σελίδα που λέει για μονομερή αλλαγή των συμβάσεων! Όσο για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα αλλάζει τον πίνακα τιμών και θα προσθέτει νέα μεταγενέστερη διάταξη στην υπάρχουσα σύμβαση αυτό πιστεύω ότι θα θεωρηθεί μονομερής τροποποίηση καθώς αναφέρετε στην σύμβαση "Η παρούσα σύμβαση τροποποιείται μόνο με έγγραφη και ρητή συμφωνία των μερών ιδίως για την εναρμόνιση της με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό καθεστώς " οπότε χρειάζεται πάλι η συγκατάθεση μας!!
    Πάντως και 56 βουλευτές ρουσφέτι εκτελούν με αυτά που λένε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συνάδελφοι μου κάνει εντύπωση πως δέχεστε κάποιες από τις απόψεις των βουλευτών.
    1) Τα πάρκα του 2012 γνώριζαν την έκτακτη εισφορά δηλαδή είμασταν μέντιουμ όταν συνδεθήκαμε στο 2012 και ο νόμος ψηφίστηκε 12/11/2012 με αναδρομική ισχύ.
    2) Γνωρίζετε ότι τα πάρκα από το 3τρίμηνο και μετά δεν παράγουν έλλειμα βάση του 4093 από την στιγμή που όλες οι πληρωμές τους είναι με έκτακτη εισφορά!
    3) Έπρεπε να γνωρίζουμε το έλλειμα του Λαγηε στις αρχές του 2012, δηλαδή τα 202εκ ευρώ που φορτώθηκε ο Λαγηε κατά την διάσπαση του Δεσμηε άρα δέχεστε ότι αυτό το έλλειμα οφείλεται στις ΑΠΕ (δεν αναγνωρίζεται στρεβλώσεις στο σύστημα). Οπότε ας κάνουμε ένα πρόχειρο υπολογισμό, Γενάρης 2012 2647MW εγκατεστημένης ισχύς ΑΠΕ στην επικράτεια διαιρούμενο με το έλλειμα τον 202εκ ευρώ βγαίνει αναλογία ελλείματος ανά MW 76300€/MW!! Δεν θα υπολογίσω αναλογία κάθε τεχνολογίας για να μην γίνω διασπαστικός!!
    4) Ξεχνάτε ότι το 2012 μπήκαν στο σύστημα 672MW τα οποία πάρα πολλά ήταν με αδειοδοτική διαδικασία από ΡΑΕ με κατάθεση φακέλων από το 2007. Για να θυμόμαστε στοιχεία στις 19/11/2012 ψηφίστηκε η εξάλειψη του ελλείματος μέσο ετμεαρ εως το τέλος του 2014 και στις αρχές του 2013 από Γενάρη μέχρι και Απρίλιο μπήκαν 684MW!!
    5) Συμφωνείτε με την εύλογη απόδοση 7,5% όπως αναφέρουν??
    6) Συμφωνείτε με την ιδέα τους μετά την απόσβεση να «προσγειωθούμε» στην τιμή κόστους ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη!
    7) Προφανώς ξεχνάτε όλοι ότι ο ειδικός λογαριασμός «πτώχευσε» και πλέον πρέπει να υπολογίζουμε IRR με πραγματικές πληρωμές και όχι με υποθετικές εκτός εάν δεν το έχετε καταλάβει και ξεκινάτε IRR από το 2008 π.χ και βάζετε μέχρι το 2028 σταθερές πληρωμές!! Οπότε βεβαίως βρίσκεστε σε άλλη χώρα!!
    8) Τα 500εκ ευρώ που χρωστάει η ΔΕΗ στον ειδικό λογαριασμό θα τα πληρώσουμε εμείς, το έλλειμα του ειδικού λογαριασμού λόγω αποδεδειγμένης χειραγώγησης της ΔΕΗ στην ΟΤΣ θα το πληρώσουμε εμείς!!
    9) Η μονομερής τροποποίηση της σύμβασης προφανώς στους βουλευτές μας είναι κάτι που αξίζει μόνο μια τυπική αναφορά!!

    Συγχαρητήρια συνάδελφοι που δέχεστε την ληστεία που γινόταν τόσα χρόνια στον ειδικό λογαριασμό και στην τσέπη του καταναλωτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...το παρακάτω είναι γνωστό σε όλους μας (αυτούς φυσικά που έχουν πάρκα)

    Άρθρο εικοστό δεύτερο

    Η παρούσα σύμβαση τροποποιείται μόνο με έγγραφη και ρητή συμφωνία των δύο μερών ιδίως για την εναρμόνησή της με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό καθεστώς.

    ...θα ήθελα την άποψη κάποιων εδώ μέσα (όπως π.χ. Αίας, κλπ) σχετικά με αυτό.
    Και για να προλάβω σχόλια όπως "θέλουμε προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, κλπ), απλά θα ήθελα το κράτος και όποιοι νομοθετούν να σεβαστούν την γνώμη μου (...και την υπογραφή τους).
    Θα περίμενα προτάσεις απο τους νομοθέτες "ειδικούς" που να μου δίνουν την δυνατότητα να ασκήσω το νόμιμο δικαίωμα μου να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ