Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Solarworld: "αισιοδοξη" για αναδιαρθρωση χρεους!

Θελω το δώρο μου ΤΩΡΑ!
Η ηγετης στη χώρα της  Γερμανική εταιρία Solarworld , κατασκευαστής φ/β πανελ, που εχει πρωτοστατήσει στον πολεμο κατα των κινέζικων πανελ τόσο στην Αμερική οσο και στην Ευρώπη και θελει να βαλει δασμους στα κινέζικα.....ψάχνεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της!!

Το bloomberg εχει εκτιμήσει οτι εχει η εταιρία 400 εκ ευρώ σε   ομολογα και δανει απου λήγουν το 2016 και επιπλέον αλλα 400 εκ
ευρώ που λήγουν ενα χρόνο μετα!

Η εταιρία δήλωσε οτι τελος σεπτεμβρίου ο δεικτης χρεος προς κεφαλαια (dept to equity ratio) θα εχει υπερ-διπλασιαστεί απο τον  Σεπτέμβριο του 2011 εως το 2018, με συνολικά χρεη 805 εκ ευρώ!
Η δήλωση της Solar World εκ μερους της διοίκηση ήταν οτι είναι αισιοδοξη με ενα  "ένα μεγάλο βαθμό πιθανότητας» οτι θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώσει τα χρέη της εταιρείας.

Η χθεσινή αυτή ανακοίνωση, οπως καταλαβαίνεται,  προκάλεσε μια πτώση στις μετοχές της  Solar World, η οποία έχασε το 33% της αξίας τους στις αρχές των συναλλαγών πριν από μια μικρή ανάκαμψη. Και μετα ακολούθησαν σε πτώση οι  αλλες γερμανικες κατασκευαστές φωτοβολταικών SMA Solar Technology AG και Centrosolar Group AG. 

Γι' αυτο τρεχει και δεν φτανει....Γι'αυτο ειναι αναγκαίοι οι δασμοι και γρήγορα μαλιστα. Μην την παθουν σαν τη q cells, αλλη μια εταιρια μεγαλη Γερμανική που χαθηκε !


http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/solar-world-seeks-to-refinance-debt-mountain_100009939/#axzz2Iyx0JjfR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ