Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΗΕΦ ΣΕΡΡΩΝ: ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Θα κατανοήσουν αραγε;;;

COMPRENDE???

Να ισχύσουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά το νομοσχέδιο για τα αποθέματα πετρελαίου, με τις οποίες δίνεται παράταση στην ισχύ των συμβάσεων σύνδεσης, και για τις υπόλοιπες κατηγορίες φωτοβολταϊκών, ζητά ο ΣΠΗΕΦ Σερρών με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ενέργειας.
Όπως επισημαίνει ο σύνδεσμος, προβλήματα παρόμοια με αυτά των αγροτών αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες
μικοεπενδυτών και ως εκ τούτου η ευνοϊκή αυτά ρύθμιση θα πρέπει να επεκταθεί και σε αυτούς.
«Η κατ’ εξαίρεση ικανοποίηση μιας μερίδας πολιτών αποτελεί διακριτική μεταχείριση και συνιστά νόθευση του ανταγωνισμού και οδηγεί μερίδα πολιτών σε δυσχερέστερη οικονομική θέση έναντι των ανταγωνιστών της», τονίζει ο ΣΠΗΕΦ.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί ,
λάβαμε γνώση του σχεδίου Νόμου «Διατήρηση ενός Ελάχιστου Επιπέδου Αποθεμάτων Αργού Πετρελαίου ή και Προϊόντων Πετρελαίου και άλλες Διατάξεις» που καταθέσατε προς ψήφιση στη Βουλή. Με τις παραγρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 24 του σχεδίου Νόμου που αναφέρεται στα φωτοβολταϊκά, επιχειρείται η άρση μέρους των άδικων μέτρων που επιβλήθηκαν στα Φ/Β με το Ν.4093/2012 και έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπενδυτές που εμπιστεύθηκαν τη Πολιτεία και τους Νόμους της και επένδυσαν στα Φ/Β και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξ’ αιτίας της εκ των υστέρων αλλαγής του ισχύοντος νομικού πλαισίου που επέφερε ο παραπάνω Νόμος. Με τις ανωτέρω ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου ικανοποιείται μέρος των αιτημάτων του Συλλόγου μας προς τον κ. Ευ. Λιβιεράτο ,Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. και κ. Ασ. Παπαγεωργίου, Υφυπουργό ΠΕ.Κ.Α. (συνημμένο το από 9/12/12 έγγραφό μας ).
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί ,
οι εν λόγω ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου παρ’ όλο που βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση , για άλλη μια φορά διαχωρίζουν πολίτες που βρίσκονται στην ίδια θέση και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα σε δύο κατηγορίες, σε ευγενείς και πληβείους. Έτσι οι ρυθμίσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα για τους επενδυτές Φ/Β που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ αγνοούν τους λοιπούς ιδιώτες μικροεπενδυτές Φ/Β που βρίσκονται στην ίδια θέση και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί ,
•επειδή αντίστοιχα προβλήματα χρηματοδότησης με τους αγρότες αντιμετώπισαν και οι λοιποί μικροεπενδυτές , λόγω της έλλειψης ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και της απώλειας ελκυστικότητας των επενδύσεων των Φ/Β για τις τράπεζες εξ’ αιτίας των καθυστερήσεων πληρωμών των παραγωγών ΗΕ από Φ/Β (περίπου 6 μήνες) ,
•επειδή η κατ’ εξαίρεση ικανοποίηση μιας μερίδας πολιτών αποτελεί διακριτική μεταχείριση και συνιστά νόθευση του ανταγωνισμού και οδηγεί μερίδα πολιτών σε δυσχερέστερη οικονομική θέση έναντι των ανταγωνιστών της ,
ζητούμε δια της παρούσης την τροποποίηση των παραγρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 24 του σχεδίου Νόμου για τα αποθέματα και την επέκταση των ρυθμίσεων σε όλους τους επενδυτές φωτοβολταϊκών.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος και θα επανορθώσετε άμεσα.

Μετά τιμής

Γ. Μπάτζιος
Πρόεδρος προσωρινού Δ.Σ.
Σ.Π.Η.Ε.Φ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Συνημμένα: 1. Επιστολή προς Υ.ΠΕ.Κ.Α

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. κ. Αντ. Σαμαρά , Πρωθυπουργό
2. κ. Ευαγ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
3. κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο ΔΗΜ.ΑΡ.

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Paratash-gia-ola-ta-fwtoboltaika-zhta-o-SPHEF-Serrwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ