Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

2013 Προβλεψη φ/β αγορας: To 70% των εταιριων θα γραψει τελος!



Μέσα σε ραγδαία πτώση των τιμών, τις αυξανόμενες ζημίες και τα τεραστια λειτουργικά κόστη, η φωτοβολταική αγορα περνάει σημαντικές αλλαγές και αναταράξεις , με το 70%  των εταιρειών να αναμένεται να καταποντιστεί αυτό το έτος!
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν άμεσα στην κατασκευή των ηλιακών συλλεκτών, από την κατασκευή πολυπυριτίου μέσω μονάδων συναρμολόγησης, θα μειωθεί σε περίπου 150 το 2013, σε σχεση με κάτω από περίπου 500 το 2012, ( HIS) και με περίπου 650 το 2011 και 750 το 2010.
"Θα είναι μια συντηρητική δήλωση να πω ότι η συγχώνευση στη φωτοβολτιακή αλυσίδα εφοδιασμού θα συμβεί φέτος," δήλωσε ο Mike Sheppard, ανώτερος αναλυτής φωτοβολταϊκών στο IHS. «Οι περισσότερες εταιρίες απλά θα πάψουν να υπάρχουν, αντί να εξαγοραστούν  από άλλες εταιρείες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους προμηθευτές στην πραγματικότητα έχουν ήδη διακόψει την παραγωγή, η οποία ποτέ δεν θα επανεκκινήσει."

ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Πολλοί παίκτες το 2013  θα αποδειχθεί οτι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμη. Πολλοί από αυτούς τους παίκτες ειναι Κινέζικες εταιρίες. Οι κατασκευαστές φωτοβολταικών πανελ (ειτε εχουν καθετοποιημένη παραγωγή , είτε κατασκευάζουν απο ενα σταδιο και μετα αλλα και οι θιν φιλμ) θα βιώσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις το 2013 λόγω των εμποδίων που απαιτούνται για να κάνουν αυτές τις εργασίες με επιτυχία.
Συνήθως οι συγχωνεύσεις και ο ελεγχος της αλυσίδας εφοδιασμού, γινονται προς όφελος των υπόλοιπων παικτών στην αγορά. Με δεδομένο, όμως τις αδύναμες συνθήκες στην αγορά φωτοβολταικής ενέργειας σήμερα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αλυσίδα εφοδιασμού θα βοηθήσει στην εξυγίανση της αγοράς τους επιζόντες προμηθευτές το 2013 - ή ακόμα περισσότερο δεν υπαρχει εγγύηση οτι θα είναι λιγότερο πιθανό ότι θα αποτύχουν.


πηγη digitimes.com

2 σχόλια:

  1. Το 70% των εταιρειών και το 100% τον εγκαταστατών στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι υπερβολικος! ας φυγουν τουλαχιστον οι ασχετοι και τυχοδιώκτες

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ