Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ !!



Ωραία ακούγεται το να βαλεις φωτοβολταικα χωρις να ξοδεψεις χρήματα ή το να βαλεις ΔΩΡΕΑΝ φωτοβολταικα, ή ακόμα καλύτερα να χτισεις σπίτι ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ομως ετσι; Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Μπορείς να το κανεις;



Λυπαμαι που σε στεναχωρώ αλλα ΟΧΙ , δεν μπορεις να χτισεις ΔΩΡΕΑΝ. Γιατι; Το αφεντικό δεν τρελαθηκε, δεν ειχε τρελαθεί ποτε!


ΔΩΡΕΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Μην εξαπατάσαι οταν διαβαζεις "δωρεαν φωτοβολταικα". Διαβασε λιγο παρακατω και δες  οτι δωρεαν εννούν οτι υπαρχει δυνατότητα τραπεζικής χρηματόδότησης για το  100% του κοστους του φωτοβολταικού που θα βαλεις στο σπιτι σου.

(Στο χωράφι αλλαζουν τα πραγματα. Η χρηματοδοτηση για φωτοβολταικά παρκα ειναι δυσκολη και χρειάζονται αρκετα χρήματα να εχεις για να ξεκινήσεις. )

ΕΣΟΔΑ -ΕΞΟΔΑ-ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ= ΔΩΡΕΑΝ!
Στο σπιτι λοιπον συμφερει να βαλεις φωτοβολταικα γιατι ειναι μια μορφής επενδυση.


ΕΣΟΔΑ
Η αποδοση 10kW που σου δινουν με τις σημερινές ταρίφες και μια μέση αποδόση ανα περιοχή 1500κwh το ετος ειναι γύρω στα 7.300 ευρώ το χρονο ή αλλιώς 612 το μήνα.
ΜΕΙΟΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΙΟΝ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
Χοντρικα μπορούμε να πουμε οτι αφαιρείς τα παγια της δεη, την καταναλωση του ρευματος στο σπιτι και το ποσο που σου μένει ας πούμε 500 ευρώ μπορείς να το δώσεις για την αποπληρωμή του δανείου στην τραπεζα.

Ετσι φτιαχνεις δωρεαν φωτοβολταικα! Δωρεαν μέσω τραπέζης!

ΧΤΙΖΩ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ
Αλλος ενας ευφημιστός! Δωρεαν ηλιακο σπιτι, ή δωρεαν βιοκλιματικό σπιτι ή ακόμα και Χρηματοδότηση 100% για το σπιτι ΔΕΝ σημαίνει οτι ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Κανείς δεν θα σου δώσει δωρεαν σπιτι και θα σου χτίσει δωρεαν το εξοχικό σου. Και βεβαια κανεις δεν προκειται να σε χρηματοδοτήσει 100% αν δεν εχει τα εχεγγυα.

Ισχύει το ιδιο με πανω για το πως γινεται αυτο (δες εσοδα μειον εξοδα μειον πανωτοκια).

Απλώς εδω πρεπει να προσέξεις και τα εξείς και να το ψαξεις περισσότερο:
  • χρειάζεται υπαρξη οικοπεδου 
  • ποιο ειναι το κοστος κατασκευής σπιτιου (συνήθως ειναι προκατ) vs αλλων προσφορων εταιριών κατασκευαστικών προκατ vs  αν το εκτιζες μονος σου
  • ποιο ειναι το κοστος φωτοβολταικου συστήματος vs αλλων προσφορών (πανελ, αντιστροφείς κτλ),
  • υπαρχουν κρυφά κοστη  ή αλλα εξτρα που δεν αναφέρονται και πρεπει να κανεις εσύ (πχ βάσεις, χρήματα ) και ποσα ειναι αυτα;. Παρε γραπτη προσφορα. 
  • Με ποιο επιτόκιο σου υπολογίζουν την επένδυση vs το πραγματικό που θα παρεις (το 4% δεν παιζει σήμερα!!).
  • Μπορείς να παρεις δανειο? ως φυσικο προσωπο μπορείς ή εχεις καρτες φορτωμένες, αλλα δανεια; 


ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ...ΤΕΛΟΣ
Οντως τα εσοδα από τα φωτοβολταικα  υπαρχουν και οντως επαρκουν για να καλύψεις τις δοσεις ενος δανειου 20-25χιλιαδων ευρώ. Αλλα οχι και δωρεαν βρε παιδια! ΔΩΡΕΑΝ, τζάμπα, ανευ κοστους , με 1 ευρώ, με 10 ευρώ, με δωρεαν τον θερμοσίφωνα!

Λογω μαρκετινγ και διαφήμισης βρήκαν ενα πιασαρικο τιτλο που τσιμπαει! Εσύ ομως μήν τσιμπας. Ψαξτο.

Σε αντίθεση με τη γνωστή διαφήμιση της εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών, οπως δεν ισχύει στα ηλεκτρονικά το τζάμπα ετσι δεν ισχύει και στα φωτοβολταικά!

Φταίμε και εμεις βεβαια  γιατι εχουμε την νοοτροπία της ευκαιρίας. Η ευκαιρία σημερα ειναι να βαλεις φωτοβολταικα γιατι τρεχουν οι επιδοτήσεις. Ειναι μια καλή επένδυση που ομως εμπεριέχει ρισκο.


Οπως και να εχει εσύ πρεπει να κανεις την ερευνα αγοράς, να διαθεσεις χρονο πριν αποφασίσεις και με τον ενα η αλλο τρόπο να βγαλεις χρήματα και να πληρώσεις απο την τσεπη σου. Οπως λενε και οι ξένοι Νο money No Honey! 


20 σχόλια:

  1. το αποτελεσμα ομως εινια οτι ο αγοραστης απο το μηδεν αποκτα οντως σπιτι, κανενας δεν σε χρηματοδοτει με τον ηλιο ομως εγγυητη οι τραπεζες δινουν και αμα εχει επιτοκιο ? ο ηλιος το πληρωνει οχι η τσεπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΑΝΤΕ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ , ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΣ ΕΣΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΣ ΣΑΝ ΠΕΤΕΙΝΟΣ , ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
  3. Γιατί πάτε με το σκεπτικό ότι όλοι θέλουν να μας κοροϊδέψουν. Δεν είναι όλα απάτες. Όποιος πραγματικά θέλει το ψάχνει και βρίσκει την άκρη. Και ούτε θα με χάλαγε να αποκτήσω ένα σπίτι με δάνειο που η δόση του θα αποπληρώνεται από τα Φωτοβολταϊκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδεχομένως να υπάρχουν εταιρείες που είναι αξιόπιστες και άλλες που δεν είναι. Για παράδειγμα, υπάρχει στο χώρο εταιρεία που κάνει σπίτι με δάνειο που πληρώνεται με τα φωτοβολταϊκά, της οποίας αφεντικό είναι πρωην μεγαλοστέλεχος της ασφαλιστικής που έκλεισε και έφαγε τα λεφτα του κοσμάκη. Σε καμια περιπτωση δε λέω πως θα γίνει το ιδιο και με το σπιτι αλλα καλό είναι να προσέξει πολύ κανείς και να το ψαξει καλα πριν προχωρήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ανώνυμε είσαι ο μέγιστος καραγκιόζης, γιατί ανώνυμα βρίζω και εγώ. Μην σπηλώνεις ονόματα χωρίς να έχεις αποδείξεις, αλλιώς κάντο επώνυμα για να ακολουθήσει και ο "δικαιούχος" της κατηγορίας την νόμιμη οδό!
      Όσο για το σπίτι, η έννοια του δωρεάν έχει να κάνει ότι δεν πληρώνεις το δάνειο και "κερνάει ο ήλιος". Δεν λέει "τσάμπα σπίτι", αλλά ο κάθε ένας το ερμηνεύει όπως θέλει καθώς όλοι θέλουν ένα τσάμπα σπίτι."HELOOOOO" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΉ!!!!
      Μάλλον ο κύριος που έφτιαξε το άρθρο δεν έχει φτιάξει σπίτι και δεν ξέρει τι παει να πει να εχεις δόση 700-800 ευρώ για 25 χρόνια.
      Με σύμμαχο τα φωτοβολταϊκά πιστεύω ότι είναι καλή λύση. Αρκεί να πληρώνει η ΔΕΗ. . . . . .

      Διαγραφή
    2. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια, η μόνη βρισιά που βρήκα είναι η λέξη καραγκιόζης (αν και δεν είναι βρισιά αλλά έτσι έχει καθιερωθεί). Δεν είδα πουθενά να αναφέρονται ονόματα, εταιρείες κλπ. Το ζητούμενο είναι να είναι κάποιος υποψιασμένος, προσεκτικός, να ψάξει καλά το προϊόν για το οποίο θα δανειοδοτηθεί, την εταιρεία που θα το κατασκευάσει, και να καταλάβει ο ίδιος, με τα δικά του οικονομικά δεδομένα το αν είναι μικρό ή μεγαλύτερο ρίσκο. Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός οτι υπάρχουν περιπτώσεις σαν την παραπάνω με το αφεντικό να είναι στέλεχος της μεγάλης ασφαλιστικής που έκλεισε και δεν είναι τυχαίο πως στο ΦΕΚ της εταιρείας του ο ιδιος δεν υπάρχει πουθενά και έχει βγάλει μπροστά τη γυναίκα του. Αυτά δεν είναι κατηγορίες αλλά πραγματικότητα. Όσο το blog εδώ δεν επιτρέπει να γράφουμε ονόματα, δεν έχω λόγο και εγώ να γράψω το δικό μου. Τις απειλές για τη νόμιμη οδό μπορούν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους οι θιασώτες των δικαστηρίων που είναι και συνηθισμένοι στις απάτες.

      Διαγραφή
  5. ΕΓΏ ΈΦΤΙΑΞΑ ΣΠΊΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, αφού έφτιαξες ΕΣΥ σπίτι, αυτό σημαίνει πως όσες εταιρείες φτιάχνουν σπίτια είναι τίμιες, σωστές και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος ανησυχίας! Και εμένα όταν με ρωτούν αν είμαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο μου που δεν αξίζει ούτε 500 euro θα μπορούσα να απαντήσω πως είναι το καλύτερο! Είναι έτσι όμως;
      Με λίγα λόγια, αυτό που λέει το πιο πάνω άρθρο είναι πως πρέπει να προσέχει κανείς γιατί δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες. Ή δεν το κατάλαβες καλά, ή έχεις τους δικούς σου κρυφούς λόγους να επιτίθεσαι φωνάζοντας (αυτό σημαίνουν τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ αν δεν το ξέρεις), και να ισοπεδώνεις το θέμα με αυτά τα ομολογουμένως "αδιαμφισβήτητα" επιχειρήματα!

      Διαγραφή
    2. φιλε μπορεις να πεις λεπτομεριες για το σπιτι?ενδιαφερομαι και θελω να μαθω.ποσα τετραγωνικα ειναι εχω το οικοπεδο αξιζει?

      Διαγραφή
    3. φιλε trufon ειμαι απο το κιατο κ επειδη ασχολουμε εδω κ καιρο με το θεμα θα ηθελα να μου πεις σε ποια εταιρια πηγες η να μου δωσεις καποια διευ8υνση να δω..με ενδιαφερει αμμεσα κ σε ρωταω γιατι εισαι ο πρωτος που βρηκα να εχει κανει μια τετοια κινηση.

      Διαγραφή
  6. εαν παψουν οι τιμες να ειναι Εγγυημένες να δω πως θα αποπλειρωθει το δανειο.
    δεν νομιζω να πει καποιος και ειδικα η τραπεζα , ενταξει στα χαριζω.
    το δανειο ειναι στο ονομα σου.
    τωρα σιγουρα καποιος θα μου απαντησει οτι εχεις συμβαση με εγγημενη τιμη.
    μπες λιγο στον κοπο να διαβασεις τι λεει η δεη .
    σε παραπεμπει σε νομο του κρατους οπου λεει ,"αναλογα με τις οικονομικες συνθηκες τις χωρας"
    δεν νομιζω να εχουμε την ψευδέσθηση οτι ολα ειναι μια χαρα στην χωρα μας.
    οποτε δεν ειναι ολα τοσο ροδινα οσο φαινονται.
    εχει και λιγο ρισκο οπως ολες οι επενδυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξερι κανισ τιν ενεργετικα με φοτοβολταικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το βασικό μυστικό σε όλη την ιστορία είναι να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δανειοδοτηθεί από τράπεζα. Την τράπεζα την ενδιαφέρει αν ο δανειοληπτης μπορεί να πληρώνει τη δόση του δανείου ανεξαρτήτως λειτουργείας και απόδοσης του Φ/Β. Σε περίπτωση βλάβης, καταστροφης η οποιασδηποτε άλλης αιτιας, τί γίνεταϊ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δανειοδοτηθεί από τράπεζα, ποιός ο λόγος να πάει στην τεχνικη εταιρεία να του σχεδιάσει το σπίτι και να του το φτιάξει; Δεν μπορεί να το φτιάξει όπως όλοι, με την βοήθεια και την επίβλεψη ενός μηχανικού; Οι εταιρείες αυτές (αρκετές από αυτές), τώρα που έχει εκμηδενισθεί η αγορά της οικοδομής, με πρόσχημα τα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούν ένα ακόμη κόλπο του μαρκετινγκ για να βρουν πελάτες! ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 750 euro to tetragoniko xreonoun
    sou lene tsampa spiti me energeiako tsaki , thermosifona , kala koufomata , kali monosi klp klp 70-75 tetragonika me 10kw fotoboltaika gia na plironoun to daneio...
    me tis mexri protinos times ebgazes sta 25 xronia 7200euro x 25 xronia 180000euro
    750 euro x x75 tetragonika = 56750 + 25000 ta fotoboltaika = 81250 as ta kanoume 90000 mazi me ta diafora eksoda
    ara ebgale o kataskeuastis 90k kai 90k ebgale i trapeza.. ara oloi xaroumenoi... kai esy apo to miden pires spiti kai bgalane kai oi alloi...

    bebea tora pou h timi tis kwh epese sta 0.25 sta 25 xronia bgazeis 100.000 euro.. ara den ftanoun gia to daneio ara telos to panigiri kai ekei kai pleon to ksexname kai auto to oneiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα θελω να ρωτησω για το φωτοβολταικο σπιτι ανμπορουν ολοι
    να φτιαξουν με δανειο τραπεζης και αν ειναι ευκολο να παρει καποιος
    δανειο χωρις υποθηκη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. opoios 8eli na paragkili fotovoltaika apo tin kina to kosto toys einai kato ton 10 xiliadon €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο. Κατά την γνώμη μου είναι αντικειμενικό και σου βάζει κάποιες σκέψεις για ενέργειες που πρέπει να κάνεις/ψάξεις. Ο καθένας ας κρίνει μόνος ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ