Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΑΣ Λιβαδειας: Μειώστε τους ορους συνδεσης

«Ζητούμε την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης…» αναφέρει σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ κ. Γιώργος Ανέστης, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ύψος των όρων σύνδεσης Φ/Β σταθμών για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ξεπερνά ακόμη και τις 40.000 Ευρώ, λόγω δαπάνης αναβάθμισης του δικτύου η οποία επιβαρύνει τους αγρότες.

Προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημά τους αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες επένδυσης για όλους τους αγρότες-μέλη της, η Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς ζητά την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης.
Παράλληλα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της έλλειψης δυνατότητας χρηματοδότησης από τις τράπεζες των ενδιαφερομένων επενδυτών φωτοβολταϊκών, ζητά εξάμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των όρων σύνδεσης από την πλευρά των αγροτών
Την επιστολή αυτή η ΕΑΣ Λιβαδειάς κοινοποιεί και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας και στην Διοίκηση της Τ.Υ. ΔΕΗ Λιβαδειάς.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Προς: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
Κοιν.:
1) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
2) Βουλευτές Ν. Βοιωτίας
3) Δ.Ε.Η. Τ.Υ. Λειβαδιάς

Κύριοι,
Μετά την παρέλευση ενός και πλέον έτους από την αποδοχή των αιτήσεων που απέστειλαν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μόλις τον περασμένο Ιούλιο ολοκληρώθηκε η αποστολή εκ μέρους της ΔΕΗ των όρων διασύνδεσής τους με το δίκτυό της.

Διαπιστώνεται, με έκδηλη ανησυχία, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ύψος αυτών των όρων σύνδεσης ξεπερνά ακόμη και τις 40.000 Ευρώ. Αιτία αυτής της σημαντικής χρέωσης – όπως δικαιολογήθηκε από τη ΔΕΗ - αποτελεί το γεγονός ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το υπάρχον δίκτυο του παρόχου δεν δύναται να ανταπεξέλθει σε επιπλέον σταθμούς, με αποτέλεσμα η δαπάνη αναβάθμισης του δικτύου να επιβαρύνει τον αγρότη.

Η Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των αγροτών, ενισχύοντας και παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη σε όσους θέλησαν να προχωρήσουν στην Εγκατάσταση Φ/Β σταθμών ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημά τους αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες επένδυσης για όλους τους αγρότες-μέλη της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς, ζητούμε την επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. για την επανεξέταση των όρων σύνδεσης.

Στόχος της συμφωνίας αυτής να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο των 20.000 Ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των έργων και να προχωρήσουν οι αγρότες μέλη της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς στην κατασκευή των Φ/Β σταθμών.

Παράλληλα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της έλλειψης δυνατότητας χρηματοδότησης από τις τράπεζες των ενδιαφερομένων επενδυτών φωτοβολταϊκών, ζητούμε εξάμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των όρων σύνδεσης από την πλευρά των αγροτών.

Με εκτίμηση
Γιώργος Ανέστης
Πρόεδρος ΕΑΣ Λιβαδειάς.

ΠΗΓΗ energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ