Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εις το ονομα του Πατρος...

Προκλητικά και καταστροφικά χαρακτηρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ανθρώπινης Πολιτείας» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Γ. Σαφλιάνης και Β. Κωστόπουλος τα σχέδια της εκκλησίας για τη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό.

Όπως υποστηρίζει η παράταξη, η Αττική και ειδικά το λεκανοπέδιο αντενδείκνυνται
επιστημονικά για μια τέτοια εγκατάσταση που υπολογίζεται να χρειαστεί πάνω από 15.000 στρέμματα. Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια ενέργεια θα έχουμε τουλάχιστον μέση αύξηση θερμοκρασίας 2-3 C η οπτική ρύπανση θα ήταν έντονη.
«Η Πεντέλη είναι ένα βομβαρδισμένο βουνό. Το 75% του δάσους έχει καταστραφεί από πυρκαγιές τα τελευταία 8 χρόνια. Πως είναι δυνατόν το όραμα κάποιων, στο βωμό του κέρδους, να είναι η υποβάθμιση του ορεινού όγκου της Πεντέλης και όχι η αναγέννηση του δασικού χαρακτήρα του; Δεν καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι αειφόρος; δηλαδή να μην υποθηκεύει το φυσικό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Συνδυασμός είναι υπέρ των ΑΠΕ, και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών, τα οποία όμως είναι σκόπιμο να εγκαθίστανται σε απομακρυσμένες και εγκαταλελειμμένες εκτάσεις.
«Στην Αθήνα βρήκαν να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά;» αναρωτιέται, τέλος, ο συνδυασμός.

Πηγη energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ