Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Aυξηση στην αυξηση του τελους απε!

Παμε Μαζι Δυνατα για την πρασινη αναπτυξη!
Ο ΔΕΣΜΗΕ απέστειλε επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά την ανάγκη αύξησης του Τέλους ΑΠΕ, ώστε να στηριχθεί ο προϋπολογισμός του και να είναι σε θέση να συνεχίσει ...
να πληρώνει τους επενδυτές του κλάδου. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών και την δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών από το ΥΠΕΚΑ, το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ παραμένει μεγάλο και κρίνεται πλέον απαραίτητη η υιοθέτηση μέτρων από την κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έφτασε τη Δευτέρα η σχετική επιστολή του ΔEΣMHE για το τέλος ΑΠΕ, όπου αναφέρει επικαιροποιημένα στοιχεία της μελέτης που είχε καταθέσει στον υπουργό τον Σεπτέμβριο. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι, για να μπορέσει να καλύψει στους παραγωγούς ΑΠΕ τις εγγυημένες τιμές που προβλέπουν ο νόμος και οι συμβάσεις που στο πλαίσιο αυτού έχει υπογράψει μαζί τους, το τέλος ΑΠΕ θα πρέπει να αυξηθεί από τα 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που είναι σήμερα, στα 7,6 ευρώ και όχι στα 5,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα που αναφερόταν στην προηγούμενη μελέτη.

Την ίδια στιγμή, οι φορείς του κλάδου των ΑΠΕ ζητούν από το υπουργείο να κάνει πράξη τις προτάσεις της ΡΑΕ, οι οποίες αφορούν το τέλος ΕΡΤ, τον χαρακτηρισμό του Τέλους ΑΠΕ ως «τέλος Κλιματικής Αλλαγής» και άλλα μέτρα, ώστε να μην χρειαστεί να επιβαρυνθούν πολύ οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε μια δύσκολη χρονική περίοδο από οικονομικής άποψης.

ΠΗΓΗ ENERGIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ