Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κλεφτες στην Ηλεια

Ολόκληρο το φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο ήταν εγκατεστημένο στη στέγη οικίας στη Παλαιοβαρβάσαινα Hλείας ξήλωσαν ληστές οι οποίοι εισέβαλαν πριν λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σπίτι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», η ιδιοκτήτρια του σπιτιού
πριν 2,5 περίπου χρόνια αποφάσισε να καλύψει ενεργειακά το σπίτι της, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, εγκαθιστώντας αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, από το οποίο κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και θέρμανσης του σπιτιού.
Πριν λίγες ημέρες, κι ενώ η γυναίκα έλειπε, άγνωστοι δράστες έφτασαν στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι, -αρκετά μακριά από τον κεντρικό δρόμο και σε σημείο που οδηγεί σε αδιέξοδο- και αφού ξήλωσαν την κεντρική καγκελόπορτα που οδηγεί στο εσωτερικού του κτήματος, ξήλωσαν όλο το σύστημα λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος, πλην των πάνελ που είναι εγκατεστημένα στη στέγη του σπιτιού.

«Έχουν πάρει τους συσσωρευτές, τον μετατροπέα των 12 βολτ σε 220 που απαιτείται για το οικιακό ρεύμα, τον φορτιστή και μια βοηθητική γεννήτρια. Μιλάμε για ένα κόστος 8.000-8.500 ευρώ, για το οποίο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την εταιρεία μου, αφού αυτή τη στιγμή το σπίτι δεν έχει καθόλου ενέργεια. Πέραν της οικονομικής ζημιάς ωστόσο, είναι άξιο απορίας πως δεν υπήρχαν θύματα και ευτυχώς δηλαδή, αφού η τάση είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει αυτόν που έκοψε τα καλώδια και αφαίρεσε τις μπαταρίες», λέει ο μηχανικός φυσικών πόρων και ο οποίος εγκατέστησε το εν λόγω φωτοβολταϊκό σύστημα.

Αποκαλυπτική και η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ":

ΠΗΓΗ energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ