Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

H πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα

Η αυστριακή εταιρία Inteco Beteiligungs GmbH, που ανήκει στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Yelena Baturina, συνεχίζει την επέκταση ενός έργου για τη δημιουργία, τη χρήση και την αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη.

 Τον Οκτώβριο, ολοκλήρωσε την εξαγορά ενός ηλιακού πάρκου κοντά στην πόλη των Φαρσάλων στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η ενέργεια που παράγεται από αυτό το σχετικά μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο σε Φάρσαλα μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η εκπομπή 800 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τα σχέδια, η συνολική επένδυση στο έργο από δομές Yelena Baturina θα μπορούσε να φτάσει τα € 20 εκατομμύρια το επόμενο έτος. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν αξιολογήσει την αποδοτικότητα του εξαγοραζόμενου πάρκου σε € 500.000 ετησίως.
Η επιχείρηση είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την εμπορική εκμετάλλευση των ηλιακών πάρκων στη νότια και νοτιο-ανατολικά της Ευρώπης. Πριν από την απόκτηση στην Ελλάδα, η εταιρεία αγόρασε επίσης ένα ηλιακό πάρκο στην Ιταλία. Επί του παρόντος, η εταιρεία εξετάζει μια σειρά από προτάσεις για την επέκταση των δυνατοτήτων της.  Οι επόμενες εξαγορές υπό εξέταση βρίσκονται στην Ελλάδα και η Κύπρος.Νωρίτερα αυτό το έτος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt η Yelena Baturina είπε, «Βλέπουμε το μέλλον του έργου όχι μόνο σε σχέση με την παραγωγή περισσότερης ενέργειας. Υπό ανάπτυξη τώρα έχουμε ένα έργο που αφορά την εφαρμογή της τεχνολογίας που επιτρέπει αποθήκευση της ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, η οποία αποτελεί ένα εντελώς νέο σύστημα έξυπνης κατανάλωση ενέργειας ».
Μια άλλη τάση στο πλαίσιο αυτού του έργου , η οποία δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα, είναι η "κατασκευή και συντήρηση ιδιωτικών ηλιακών πάρκων που βρίσκονται κυρίως στις στέγες των επιχειρήσεων - στους καταναλωτές της ενέργειας». Η κα Baturina ανέφερε ότι μερικά τέτοια έργα θα ξεκινήσουν σύντομα ", και λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να υπερβούμε το ποσό της επένδυσης που αναφέρθηκε πριν."
πηγή http://www.wisconsinagconnection.com/story-national.php?Id=2506&yr=2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ