Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Μάϊος - Πληρωμή ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - Ανάρτηση 3

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.



Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 


Απο εδώ και στο εξής, οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα θα κόβονται, παρόλο που μπορεί να περιέχουν και μία τοποθέτηση επί του θέματος.  

81 σχόλια:

  1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ
    Έχω στειλει απο 05/12 (τυπωμενη απο taxis) και τιποτα. Στις 13/12 εστειλα παλι και περιμενω.
    Υπαρχουν κι αλλοι συναδελφοι που αντιμετοπιζουν το ιδιο προβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε κι εγώ έστειλα 5/12 και δεν έχει φανεί και στην προηγούμενη ανάρτηση ήταν κι άλλος με το ίδιο πρόβλημα... προφανώς κάτι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφοι, υπαρχει καποιος που εστειλε φορολογικη ενημεροτητα (με e-mail καταβασμενη απο taxis) μετα τις 05/12 και την έχουν περάσει?

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε έστειλα ενημερότητα στις 12/12 και έχει περαστεί στο Portal κανονικά

      Διαγραφή
    3. Εστειλα 5/12 και δεν έχει περαστεί μέχρι σήμερα

      Διαγραφή

  4. Μας πήραν χαμπάρι κ. Παναγιωτάκη

    Μια οικογένεια...

    Η αγορά βοά από την απόφαση της ΔΕΗ να απέχει από την δίκη της ΓΕΝΟΠ.Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει,μια οικογένεια Παναγιωτακης και ΓΕΝΟΠ,σπλάχνο από τα σπλάχνα της.

    Καλό είναι πάντως που ξεκαθαρίζει το τοπίο.

    Χαρακτηριστική η αντίδραση από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για το γεγονός αυτό.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

    «Τα δικά μας παιδιά μπορούν να ξοδεύουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν».

    'Ετσι φαίνεται πως σκέφθηκε η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ, για το όργιο σπατάλης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους γνωστούς εργατοπατέρες-συνδικαλιστές.

    Μεταξύ των κακουργημάτων είναι τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος της ΔΕΗ καθώς έχουν υπεξαιρεθεί σημαντικά ποσά, άνω του 32.000.000 ευρώ.

    Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να μην παραστεί καν στη δίκη! Η κυβέρνηση προφανώς ξεπληρώνει τα γραμμάτια στήριξής της.

    Tα οποία όμως πληρώνουν ξανά οι φορολογούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έστειλα φορολογική ενημερότητα 10 Δεκεμβρίου με email και περάστηκε κανονικά 13 Δεκεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναδελφοι, προφανως ο κλαδος αδιαφορει για το τι κανει η ΔΕΗ, με τα αδελφακια της (ΓΕΝΟΠ), και τα ξαδελφακια της (ΑΔΜΗΕ) κλπ,, αυτο που ζηταμε ΕΜΕΙΣ, ειναι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ !!!!
    Το ειπα και το ξαναλεω, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    Και οποιος, και με οποιο τροπο, προσπαθησει να προσδωσει, σ΄αυτο το περι δικαιου αισθημα του κλαδου, κομματικο χαρακτηρα, θα σπασει τα μουτρα του, στον τοιχο της πραγματικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,,και οσον αφορα στους fisherman΄s του blog,, ας μας πουν μεσ΄τα πολλα, ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ και ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ.

      Διαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα την πλήρωσε η Πειραιώς τη χθεσινή εντολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πορεία διαμαρτυρίας σήμερα κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ από επενδυτές φωτοβολταϊκών

    http://www.b2green.gr/el/post/41492/


    Όπως τονίζουν ο ν.4254/2014 επεφύλαξε στα φωτοβολταϊκά πάρκα των μη διασυνδεδεμένων νησιών (ΜΔΝ) άνιση και άδικη μεταχείριση σε σχέση με την μεταχείριση που είχαν τα αντίστοιχα πάρκα του Διασυνδεδεμένου Συστήματος (ΔΣ).
    Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν στα έργα τους μεγαλύτερες μειώσεις και χαμηλότερες τιμές που προκάλεσαν απώλεια τζίρου που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και 42%.

    Καλα ελατε μια βολτα και απο εδω να δειτε ανιση και αδικη μεταχειρηση!! Μπουρδελο κρατος αλλα οι εφιαλτες οι δικοι μας οι χειροτεροι!!! Βλεπεις με μελετες βρηκαν τα στενα της προδοσιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ
    Συναδελφοι απ οτι φαινεται δεν περαστηκαν αυτες που εσταλησαν την συγκεκριμενη ημερα 05/12. Η 2η που εστειλα στις 13/12 αλλα και άλλων συναδελφων περαστηκαν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν εχει καποιος ενημερωση για το cash flow της δεη προς ΛΑΓΗΕ , ας μας ενημερωσει για να δουμε τι μας ξημερωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πληρώθηκα από Πειραιώς 6000+ χθες. Στην πληρωμή που έγινε 5/12 πλήρωσαν από ΛΑΓΗΕ χωρίς φορολογικές ενημερότητες.... Ίσως για αυτό δεν πέρασαν τις φορολογικές που εστάλησαν τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το cash flow τι εγινε??Αν εχει καποιος πληροφοριες ας μας ενημερωσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το afo γράφει για σήμερα περίπου μέχρι 8000€ και τη Τετάρτη μέχρι περίπου 10.500€.Μηπως ξέρει κάποιος για το σημερινό cash flow;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχει καποιος πληροφοριες για το cash flow και την πορεια των πληρωμων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Έρχεται « καμπάνα »,

    Ηχηρή παρέμβαση ετοιμάζει η ΡΑΕ για τα χρέη της ΔΕΗ προς ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

    Παρέμβαση της ΡΑΕ, η οποία μάλιστα προεξοφλείται ως «ηχηρή», πρόκειται να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα, σχετικά με τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει η ΔΕΗ προς τους δύο διαχειριστές, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και τα οποία καθυστερεί να πληρώσει επικαλούμενη την έλλειψη ρευστότητας λόγω των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών προς αυτή.

    Με δεδομένο ωστόσο ότι οι οφειλές της ΔΕΗ απειλούν την ίδια τη λειτουργική δυνατότητα των Διαχειριστών και συνεπώς την ομαλή λειτουργία της αγοράς στο σύνολό της, η ΡΑΕ είναι υποχρεωμένη να ασκήσει τις εποπτικές και ρυθμιστικές υποχρεώσεις της.

    Μετά από επιστολές των Διαχειριστών (και θυγατρικών βεβαίως της ΔΕΗ) αλλά και προσφυγές που έχει καταθέσει ο ΑΔΜΗΕ, η ΡΑΕ είχε θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο μικροσκόπιό της τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ πραγματοποιεί τις πληρωμές και ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της.

    Βασικό προς εξέταση θέμα ήταν αν η ΔΕΗ παρακρατά εισπράξεις που ανήκουν στους Διαχειριστές και, αντί να τους τις αποδώσει, τις διοχετεύει για την κάλυψη άλλων υποχρεώσεών της, όπως για παράδειγμα το επενδυτικό της πρόγραμμα.

    Η Ρυθμιστική Αρχή έχει ζητήσει και έχει πάρει λεπτομερή στοιχεία από τη ΔΕΗ και με βάση τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει δυσλειτουργία εκ μέρους της επιχείρησης, οπότε αναμένεται το επόμενο βήμα της ΡΑΕ.

    Όπως προαναφέρθηκε, τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ, έχουν κινηθεί για να πιέσουν τη ΔΕΗ να πληρώσει τις οφειλές της, όπως άλλωστε υποχρεούνται να κάνουν οι διοικήσεις τους.

    Για την ακρίβεια, παρά την κατανόηση σε σχέση με το μεγάλο θέμα των χρεών που έχουν οι καταναλωτές προς της ΔΕΗ, το πνεύμα της αντιμετώπισης εκ μέρους των διοικήσεων των θυγατρικών είναι «εμάς μας χρωστάει η ΔΕΗ και αυτήν είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει και στο παρελθόν εχουν αναφερθει ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ και έχει ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της, ενώ ο ΑΔΜΗΕ φέρεται να έχει προχωρήσει περαιτέρω και να έχει καταθέσει αγωγές εναντίον της μητρικής του, κάποιες εκ των οποίων εκδικάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΔΕΗ προς τον ΔΕΔΔΗΕ είναι της τάξης των 200.000.000 ευρώ.

    Τα χρήματα αυτά λείπουν τόσο από τους παραγωγούς ΑΠΕ των νησιών που περιμένουν να πληρωθούν για το ρεύμα που εγχέουν στο σύστημα, όσο και από τους προμηθευτές του Διαχειριστή οι οποίοι ήδη απειλούν ότι θα σταματήσουν να εφοδιάζουν τον ΔΕΔΔΗΕ με το υλικό που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του Δικτύου.

    Πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ίδια η λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ καθώς δεν καταβάλλονται τα κονδύλια που αντιστοιχούν στα λειτουργικά του έξοδα.

    Αντίστοιχα, τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ φτάνουν τα 300 .000.000 ευρώ, αλλά εξαιτίας του ότι χρωστάει και ο ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΗ, το καθαρό χρέος υπολογίζεται περίπου στο μισό, δηλαδή περίπου 150.000.000 ευρώ.

    Τα χρήματα που λείπουν δεν επιτρέπουν την ομαλή αποπληρωμή του ΛΑΓΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του καθυστερεί δραματικά την πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ για το ρεύμα που εγχέουν στο σύστημα.

    Αντίστοιχες, αλλά κάπως μικρότερες είναι οι καθυστερήσεις του ΑΔΜΗΕ στην πληρωμή των θερμικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων φυσικού αερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. ΡΑΕ,

    ΑΔΜΗΕ,

    ΔΕΔΔΗΕ ,

    " θυμήθηκαν " τον θεσμικό τους ρόλο

    Έτσι ξαφνικά μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται να ξυπνάνε από τον λήθαργο τους και να ξεκινάει μια διαδικασία η οποία θα προσπαθήσει να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους.

    Τα αυτονόητα που στην Ελλάδα είναι ζητούμενα.

    Έτσι λοιπόν η ΡΑΕ μετά από "πιέσεις" ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ,ερεύνησε την υπόθεση (λένε οι φήμες) των παρανόμων συμψηφισμών που (και καλά) δεν είχε υπόψιν της και "ανακάλυψε" διάφορα επιβαρυντικά για την ΔΕΗ στοιχεία,τέτοια ώστε στο προσεχές διάστημα (Γεναρης 2017) θα ζητήσει από την επιχείρηση να αποδώσει 150.000.000 στον ΑΔΜΗΕ και άλλα περίπου 200.000.000 στον ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει εν μέρει η στάση πληρωμών που υφίσταται ο τελευταίος τροχός της αμάξης,οι παράγωγοι ΑΠΕ.

    Το όλο θέμα είναι ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποπροσανατολίσει τις προσπάθειες και τους αγώνες της κοινότητας των παράγωγων ΑΠΕ.

    Η μόνη λύση στο θέμα είναι η απεμπλοκή από την διαδικασία μεταφοράς του ΕΤΜΕΑΡ από την ΔΕΗ και γενικότερα από όλους τους προμηθευτές ρεύματος στον ΕΛΑΠΕ.

    Προσοχή δεν λέμε να φύγει το ΕΤΜΕΑΡ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των υπόλοιπων προμηθευτών,γιατί πολύ απλά αυτό δεν γίνεται αφού με απόφαση ΣΤΕ και ΡΑΕ το ΕΤΜΕΑΡ είναι κόστος ρεύματος.

    Αυτό που λέμε και πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί μηχανισμός τεχνοκρατικά που να αποδίδει άμεσα το ΕΤΜΕΑΡ στον ΕΛΑΠΕ και όχι μετά απο m+x μήνες όπου x ανάλογα τις ορέξεις της ΡΑΕ.

    Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για την κοινότητα των παραγωγών ΑΠΕ για το 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πληρωμές 7600€ σήμερα και Τετάρτη 1000€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Chaos-7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ ευχαριστώ stergio p. Που με κατεύθυνες για τη βεβαίωση οφειλής και φυσικά το έκανα και αυτό θα κάνω στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2016
    19.12.2016
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2016, οπότε και θα εξοφληθούν 1.150 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.677,01€. Με τις εντολές αυτές έχει πλέον εξοφληθεί το 75% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτο δεν αποτελει cash flow γιατι ειναι λιγοτερο απο 8 εκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφοι, να υποθέσω ότι δεν πραγματοποιήθηκε η χρηματοροή της ΔΕΗ προς τον ΛΑΓΗΕ. Γνωρίζει κάποιος - λογικά μόνο ο κ Παπακυριακού αν ξέρει - πότε θα πραγματοποιηθεί και τι ποσό;

      Διαγραφή
  25. Καλημερα σε ολους με το cash flow υπαρχει καποια πληροφορια τι εγινε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πληροφορίες γιά τις πληρωμές

    http://ephe.gr/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b5%cf%83-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%b7%ce%b5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαλιστα....τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα..........αντε μην αρχιζω να βριζω γιορτινες μςρες που ειναι......μιλαμε η κοροιδια της ΔΕΗ δεν εχει ορια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είστε εδώ: Αρχική Περισσότερες Ανακοινώσεις Ανακοίνωση
    Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2016
    21.12.2016
    Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2016, με νέες εντολές προς τις τράπεζες, οπότε και θα εξοφληθούν 1.115 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 9.979,04€. Με τις εντολές αυτές έχει πλέον εξοφληθεί το 83% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έντεχνα με διάφορα τερτίπια τρενάρουν τη ρευστότητα τη δική μας για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν κοινωνική πολιτική. Με τα λεφτά τα δικά μας δηλαδή κοινωνική πολιτική. Ρε δεν πάνε στο διάολο να ξεκουμπιστούνε να μας αδειάσουν τη γωνιά μπας και ξεβρομίσει ο τόπος από δαύτους και δει ο κόσμος άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οχι Συναδελφοι,, αυτο που κανει η ΔΕΗ , ξεπερασε τα ορια της κοροιδιας !!!!,, αν το καταλαβατε,, παρακρατουν περαιτερω τα ποσα που καταβαλουν οι Ελληνες πολιτες ( ΕΤΜΕΑΡ) ,, ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ν 4414 !!!!!!!!!!!!!!!!!,,, δηλ μιλαμε ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!! ΛΑΜΟΓΙΑ ,, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ !!!!,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όχι Αία μην τα ρίχνουμε στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ εντολές εκτελεί. Ο κάθε Παναγιωτάκης δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει και μάλιστα όταν διαχειρίζεται τέτοια ποσά, που η ίδια η Κυβέρνηση για τέτοια ποσά πρέπει να πάρει έγκριση από την τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, το καθε κουαρτετο, ελεγχει τα μακροοικονομικα στοιχεια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα αισχη της ΔΕΗ, δεν εμπιπτουν στον σκληρο πυρηνα αυτων των ελεγχων,, γι΄αυτα υπευθυνη και υπολογη ειναι η Ελληνικη Κυβερνηση με τα συναρμοδια Υπουργεια. Οσο αυτα κανουν την κοτα,, τοσο θα αποθρασυνονται τα λαμογια της ΔΕΗ !!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  32. Συνάδελφοι και με αυτή την πληρωμή για το 2016 ο λαγηε εξόφλησε 10 τιμολόγια αντί για τουλάχιστον 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΙΚΑ
    ====================


    9 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ.............ΒΑΣΗ ΟΙΚΙΣΚΟΥ + ΣΤΥΛΙΣΚΟΣ ΔΕΗ + ΒΑΣΗ

    ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ.....................941 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπαρχει ενα σεναριο ,, λεει,, για ηλιθιους. Σ΄αυτο το σεναριο, οι Φιλοκυβερνητικοι ¨σιωπουν¨ με την σχεδον εξαμηνη υπερημερια μας (προφυλασσοντας την Κυβερνηση),, και οι Αντικυβερνητικοι, ¨σιωπουν¨ στην λογικη του ¨ωριμου φρουτου¨ ( δηλ που θα παει, θα πεσει η Κυβερνηση). ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!!!!,, ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ. Ηλιθιο σεναριο, δε λεω, αλλα το γραφω για να ΥΠΑΡΧΕΙ, ετσι, που ξερεις, μπορει και να το επικαλεστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  35. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΙΚΑ
    ====================

    9 ( ΕΝΝΙΑ ) ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ..............ΒΑΣΗ ΟΙΚΙΣΚΟΥ + ΣΤΥΛΙΣΚΟΣ ΔΕΗ + ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ...............................941,14 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ .................. 431,14 ΕΥΡΩ ( = 9 Χ 47,90 )
    ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ...194,02 ΕΥΡΩ ( = 45 % Χ 431,14 )
    ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ.................298,92 ΕΥΡΩ
    ΤΟΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ................ 17,06 ΕΥΡΩ
    =====================================
    ΣΥΝΟΛΟ ................................941,14 ΕΥΡΩ

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ :

    Ν. 3232 / 2004,

    Ν. 3863 / 2010,

    Ν. 1075 / 2012,

    ΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.

    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ( ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ).............ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΩ ΜΟΝΟ ΤΑ.....................431,14 ΕΥΡΩ...................ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ.....................941,14 ΕΥΡΩ.

    ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...............................ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ....................................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΣΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ " ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ "...........................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ............................... " ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ !!!!!!!!! , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ " ( Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟ )..................................................... ΑΛΛΟΙ " ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ !!!!!!!! .....................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ......................... " ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 'Η ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, 'Η ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.....ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ".......................ΑΛΛΟΙ " ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ "...............................

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ................ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..........................

    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ...................... Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΧΜΟΣ, Ο ΙΔΙΟΣ,,,,,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ.....................ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ..............ΣΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ...............ΣΑΝ ΛΑΜΟΓΙΟ.....................ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑ.....ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑ.........................ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ......ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.......ΜΕ ΤΣΑΚΩΣΑΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.....ΤΗΣ.......ΤΣΟΓΛΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ...........

    ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς τα πιστοποιήσανε? Κάνανε αυτοψία? Εσύ τι ένακες για να διεγείρεις το πρόστιμο? Ρωτάω, γιατί κι εγώ έχω κάνει τις ίδιες εργασίες χωρίς να πληρώσω ένσημα τότε, και σκέφτομαι μήπως την κάνω τώρα τη διαδικασία.

      Διαγραφή
    2. Δεν τα γλυτωνεις και μενα απο το 2011 που μου ειπαν δεν χρειαζοταν μετα μου στειλανε χαρτι το 2014 να παω να τα πληρωσω ευτυχως ηταν μια φιλη στο ικα και μου εβαλε τα ενσημα ανειδικευτου...πηγε μαζι με κατι χαρτια και μελετη εργου γυρω στα 480 ευρ

      Διαγραφή
    3. ΜΙCHALIS.....

      ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ....ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ....ΜΙΑ 'Η ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.....ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΕΜΡΟΤΗΤΑ.....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΣΗΜΩΝ......ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 2009.

      9 ( ΕΝΝΙΑ ) ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ..............ΒΑΣΗ ΟΙΚΙΣΚΟΥ + ΣΤΥΛΙΣΚΟΣ ΔΕΗ + ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ + BAΣΕΙΣ ΣΤΗΛΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ...............................941,14 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ .................. 431,14 ΕΥΡΩ ( = 9 Χ 47,90 )
      ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ...194,02 ΕΥΡΩ ( = 45 % Χ 431,14 )
      ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ.................298,92 ΕΥΡΩ
      ΤΟΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ............... 17,06 ΕΥΡΩ
      =====================================
      ΣΥΝΟΛΟ ................................941,14 ΕΥΡΩ

      ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ :

      Ν. 3232 / 2004,

      Ν. 3863 / 2010,

      Ν. 1075 / 2012,

      ΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.

      ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ( ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ).............ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΩ ΜΟΝΟ ΤΑ.....................431,14 ΕΥΡΩ...................ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ.....................941,14 ΕΥΡΩ.

      ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...............................ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ....................................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΣΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ " ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ "...........................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ............................... " ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ !!!!!!!!! , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ " ( Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟ )..................................................... ΑΛΛΟΙ " ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ !!!!!!!! .....................................ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ......................... " ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 'Η ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, 'Η ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.....ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ "................................................ΑΛΛΟΙ " ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ "...............................

      ΕΚΑΝΑ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ........ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ ΤΙΠΟΤΑ.........ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ................ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ..............

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ................ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..........................

      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ......ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.....ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.............ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΙΚΑ 3..................................ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ......................ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;, ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.....ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ........ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ.........................

      ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.................

      ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ...................... Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΧΜΟΣ, Ο ΙΔΙΟΣ,,,,,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ.....................ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ..............ΣΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ...............ΣΑΝ ΛΑΜΟΓΙΟ.....................ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑ.....ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑ.........................ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΚΑΙ OI ΚΑΤΗΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ...................ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ................ΜΕ ΤΣΑΚΩΣΑΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.....ΤΗΣ.......ΤΣΟΓΛΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ...........

      ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;

      ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ................

      Διαγραφή
  36. ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗ 19/12/2016 ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ? ΦΑΝΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ? ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 7.300€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nik gr ¨..κουφαλιτσα η πειραιως η εθνικη πληρωσε 7450 8.30 χθες πρωι πρωι....θελουν ζορισμα..!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΑΚΟΜΗ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ....
      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

      Διαγραφή
  37. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 12.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα συνάδελφοι, πληρώθηκε κανείς σας αναπτυξιακό (ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 3299/2004)για μικρά φωτοβολταικά έως 100kw με την τελευταία ανακοίνωση 26/10/16,τις γενικής γραμματείας ιδιωτικών επενδύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. JOHN BLACK.......ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ( ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ) ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ - ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ................

      Διαγραφή
  39. πληρωθηκε κανεις απο τη χθεσινη εντολη στη πειραιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. τι γινεται με τη πειραιως? με τη χθεσινη εντολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΤΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ Φ/Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. MX ΗΛΙΟΝ.....

    ................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ..........

    .......ΜΟΛΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ( ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΩ) ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ( - 24,6295 % )........

    .......ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017, ΔΗΛΑΔΗ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...........

    ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ : 1.424.000 ΕΥΡΩ..........

    ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ, Η EIΣΠΡΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : 1.211.000 ΕΥΡΩ.

    ΟΠΟΤΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 213.000 ΕΥΡΩ ( = 1.424.000 - 1.211.000 )...............ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ.....................

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.......ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κ.ΝΙΚΟΛΑΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. JOHN BLACK.......

    Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ......

    ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ( ΚΡΗΤΗ )....80 KW.....ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2009....ΣΥΝΔΕΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2010.........ΜΟΛΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ -ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.....ΑΠΟ 0,510810 ΕΥΡΩ /KWH......ΘΑ ΠΑΩ 0,385 ΕΥΡΩ / KWH.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημερα και χρονια πολλα. Καμια αλλη πληρωμη θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η αυξημένη απόδοση της «χρέωσης προμηθευτή» μηδενίζει το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ

    Μηδενισμό του ελλείμματος – και μάλλον μικρό πλεόνασμα – για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ στο τέλος του 2017 φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η αυξημένη απόδοση της χρέωσης που πληρώνουν οι προμηθευτές μετά το νόμο του καλοκαιριού για τις ΑΠΕ.

    Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο τα στοιχεία δίνουν νέο πλεόνασμα περί τα 16 εκατ.ευρώ ενώ και οι πληρωμές του Δεκεμβρίου έχουν την ίδια τάση, πράγμα που σημαίνει ότι θα καλυφθεί ακόμα και το «κρυφό έλλειμμα» των 90 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψει στη ΔΕΗ, έστω και λογιστικά, ο Ειδικός Λογαριασμός, για τα έτη 2014 και 2015.

    Τα νέα δεδομένα αναμένεται να αποτυπωθούν και στο Δελτίο που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες ο ΛΑΓΗΕ, ο οποίος στις προβλέψεις που είναι υποχρεωμένος να κάνει για το ποια θα είναι η ταμειακή κατάσταση του Ειδικού Λογαριασμού στο τέλος του 2017, θα πρέπει να εμφανίζει προβλεπόμενο πλεόνασμα πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ που είναι το «κρυφό έλλειμμα» που προαναφέρθηκε.

    Συνεπώς, ακόμα και αν συνυπολογιστούν τα 90 εκατ. ευρώ, θα υπάρχει μηδενισμός ή και μικρό πλεόνασμα (Το τελευταίο Δελτίο του ΛΑΓΗΕ, με στοιχεία Οκτωβρίου, έδειχνε ότι ο Λογαριασμός το 2017 θα κλείσει με πλεόνασμα 71,8 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζει τα 90 εκατ.ευρώ).

    Μια τέτοια εξέλιξη, μια πρόβλεψη δηλαδή του ΛΑΓΗΕ για πλεόνασμα πάνω από 90 εκατ. ευρώ, θα δικαιώσει τη ΡΑΕ η οποία έλαβε ήδη απόφαση για το ΕΤΜΕΑΡ (η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) κρατώντας μεσοσταθμικά στα ίδια επίπεδα το Τέλος, κάνοντας όμως μια μικρή αύξηση για τη βιομηχανία και μια μικρή μείωση, επιπέδου 1%, για τους οικιακούς καταναλωτές.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να αναθεωρεί το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οικιακοί, επαγγελματικοί και λοιποί καταναλωτές ρεύματος, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Κριτήριο για τις αποφάσεις που παίρνει είναι η μνημονιακή υποχρέωση να μηδενιστεί το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ μέχρι το τέλος του 2017.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, οι ευνοϊκές εξελίξεις σχετικά με το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού οφείλονται κυρίως στην υπεραπόδοση, σε σχέση με τις προβλέψεις, της «χρέωσης προμηθευτή» η οποία θεσμοθετήθηκε με το νόμο του καλοκαιριού και καλύπτει το όφελος που έχουν οι ίδιοι οι προμηθευτές από την είσοδο των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα (διαφορά ανάμεσα στο ύψος που θα είχε η Οριακή Τιμή Συστήματος αν δεν έμπαιναν οι ΑΠΕ και σε εκείνο που διαμορφώνεται με τη συμμετοχή και των ΑΠΕ).

    Οι πληροφορίες, συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η χρέωση προμηθευτή ήταν το Νοέμβριο πάνω από 20 εκατ.ευρώ, ενώ είχαν υπολογιστεί 10 εκατ. ευρώ.

    Το ίδιο συμβαίνει και με το Δεκέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «χρέωση προμηθευτή» απέφερε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου περί τα 13 εκατ.ευρώ, όταν έχει προϋπολογιστεί ποσό περί τα 10 εκατ. ευρώ για όλον το Δεκέμβριο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το Νοέμβριο η χρέωση (η οποία σημειωτέον υπολογίζεται ανα εβδομάδα) ήταν μεσοσταθμικά 10,6 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν τον Οκτώβριο είχε κλείσει στα 4,4 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και η μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία έγιναν οι υπολογισμοί της ΡΑΕ και ελήφθησαν οι αποφάσεις του ΥΠΕΝ, «δίνει» μέση επιβάρυνση για τους προμηθευτές σε ετήσια βάση περί τα 6,5 ευρώ ανα Μεγαβατώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
    =================

    ΑΠΡΙΛΙΟΣ
    ========
    ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΟΛΟΙ......ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ / 'Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.

    ΜΑΙΟΣ
    ======

    ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ........ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ,................ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Μαΐου 2016
    28.12.2016
    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες χθες και σήμερα, συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Μαΐου 2016, οπότε και θα εξοφληθούν 1.300 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 57.000,70€. Με τις εντολές αυτές έχει πλέον εξοφληθεί το 93% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ENERGYPRESS......ΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ....ΤΣΙΟΥ ΠΙΟΥ ΚΑΙ Κ.Λ.Π

    Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει νωρίτερα αυτό το μήνα το energypress, το δρόμο για την ικανοποίηση του αιτήματος της ελληνικής βιομηχανίας για παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας μετά το Νοέμβριο του 2017, άνοιξε έκθεση της Κομισιόν, η οποία πραγματοποίησε έρευνα για τους μηχανισμούς ισχύος. Η Κομισιόν έκρινε ότι με βάση την αρχική της εκτίμηση τα 8 σχέδια διακοψιμότητας που εφαρμόζονται σε 11 κράτη μέλη, μπορούν να είναι δικαιολογημένα με δεδομένη τη συνεισφορά τους τόσο στη βραχυπρόθεσμη όσο και στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια προμήθειας.

    Με βάση τα συμπεράσματα της Επιτροπής, οι μηχανισμοί διακοψιμότητας αποτελούν μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για όσο χρόνο προκύπτει ότι η απόκριση στη ζήτηση (demand response) δεν μπορεί να συμμετέχει απευθείας στην αγορά ή σε ισότιμη βάση σε μηχανισμό δυναμικότητας που είναι ανοιχτός σε όλους τους παρόχους (market-wide capacity mechanism).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΟΡΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ...ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑ...!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Βλέπεις φίλε μου κάποιοι δεν ήθελαν παραμετροποίηση ώστε να γλυτωνανε τα φβ την μισή, την ήθελαν ολόκληρη ή τίποτα οι λεβέντες, δηλαδή ως συνήθως ΟΛΟΚΛΗΡΗ!!

      Διαγραφή
  52. Τελικά συνάδελφοι, έγινε το cach flow;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα, νεα ανάρτηση για Ιούνιο http://fotoboltaika.blogspot.com/2016/12/i-2017.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ