Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Από το 2014 είναι νομοθετημένο το net metering για αγρότες, λέει ο Μανιάτης

«Μετά από 2,5 χρόνια νιρβάνας επιτέλους ξύπνησαν στην Κυβέρνηση για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες», δήλωσε ο υπεύθυνος Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή δημοσιεύματα για το net metering.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη για «μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση μείωσης κατά 60% του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που τους παραδώσαμε έτοιμη και μέχρι σήμερα αγνόησαν απολύτως».
Πιο συγκεκριμένα τονίζει ο ίδιος:
Το καλοκαίρι του 2014 νομοθετήσαμε τον «συμψηφισμό ενέργειας» (net metering) προβλέποντας ιδιαίτερα για τους ΤΟΕΒ εγκαταστάσεις έως 500 kW σε κάθε αντλιοστάσιο.
Ταυτόχρονα, απελευθερώσαμε ατομικά κάθε Έλληνα αγρότη να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες να καταναλώνει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα που ο ίδιος θα παράγει από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά).
Τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 προβλέψαμε την χρηματοδοτική ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών από κοινοτικά κονδύλια για τη δράση αυτή.
Σχετικές δράσεις είχαμε εντάξει στο Πακέτο Juncker στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.
Δρομολογήσαμε, σε συνεννόηση με τις τράπεζες της χώρας, τη χρηματοδότηση των αγροτών και των ΤΟΕΒ.
Ο στόχος για μείωση κατά 60% του ενεργειακού κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων μπορούσε να έχει γίνει πράξη εδώ και 2 χρόνια. Τώρα, στο τέλος του 2016, ξαναϋπόσχονται αυτό που βρήκαν έτοιμο από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής τους.

Για το καλό των ελλήνων αγροτών ευχόμαστε το γεγονός ότι ακολουθούν το δρόμο μας να μην είναι μόνο στις υποσχέσεις και τα δημοσιεύματα, αλλά και στις πράξεις.




πηγη http://www.agronews.gr/green-report/fotovoltaika-parka/arthro/150977/apo-to-2014-einai-nomothetimeno-to-net-metering-gia-agrotes-leei-o-maniatis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ