Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται πρόγραμμα net-metering για φωτοβολταϊκά έως 20KWh σε αγροτικές περιοχές

Πρόγραμμα για την ενίσχυση επενδύσεων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων έως 20 κιλοβατώρες σε κάθε αγροτική παροχή ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος».

Πρόκειται για το λεγόμενο «net metering», δηλαδή τον συμψηφισμό του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγει το φωτοβολταϊκό με το ρεύμα που καταναλώνεται στην αγροτοκτηνοτροφική μονάδα του κάθε αγρότη.
Αυτό θα πάρει σάρκα και οστά μέσω προγράμματος που χρηματοδοτεί έως και το 75% του κόστους κατασκευής φωτοβολταϊκών προκειμένου να είναι δυνατή η απόσβεση της επένδυσης σε βάθος τριετίας-τετραετίας, έτσι ώστε ο αγρότης να έχει δωρεάν ρεύμα για γεωτρήσεις και γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Άλλωστε, σύμφωνα, με το νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιτρέπεται πλέον η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την κάλυψη ίδιων αναγκών με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή και αγροτικών χρήσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δράσης, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποκλειστικά για τις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, καθώς και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, ενώ δεν είναι επιλέξιμη η παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας.
Επιπλέον, ο γεωργικός τομέας καλείται να συμβάλλει στο μέγιστο δυνατό στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις απαιτείται να διαχειρίζονται κατάλληλα τα απόβλητά τους ώστε να συμβάλλουν στο μέγιστο δυνατό στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση συνθηκών υγιεινής στην εκμετάλλευση.

πηγη http://energypress.gr/news/etoimazetai-programma-net-metering-gia-fotovoltaika-eos-20kwh-se-agrotikes-periohes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ