Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Βουλευτές, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης




Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (https://www.facebook.com/archoncnc) απέστειλε Ανοιχτή Επιστολή σε όλους τους βουλευτές για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ: “Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999”. Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής ήταν:

  •   Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης αντιπροσωπεύει μόνο ιδιοκτήτες μικρών Φ/Β στέγης (40.000 νοικοκυριών) – δεν αποτελείται από επαγγελματίες.  
  • Τα Φ/Β στέγης δεν είναι επιχειρήσεις, έχουν κοινωνικό ρόλο και κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν τον πολίτη και τη διάδοση της ιδέας της προστασίας του περιβάλλοντος. 
  • Οι τελευταίες ηγεσίες του ΥΠΕΚΑ δεν διαχειρίστηκαν ορθά την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και ειδικά το πρόγραμμα των Φ/Β στέγης. 
  •  Πριν από ένα έτος αποκλείστηκαν οι μικρομεσαίοι πολίτες από το να μπορούν να γίνουν παραγωγοί ενέργειας με Φ/Β στέγης. Αντίθετα, άδειες για μεγάλες μονάδες ΑΠΕ συνεχίζεται να δίνονται μέχρι και σήμερα παρά το επικαλούμενο έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.). 
  •  Η εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος του Φ/Β στέγης με παράνομο τρόπο παύει να είναι εγγυημένη, και μειώνεται δραματικά έως 50%. 
  •  Οι ΑΠΕ, και ιδίως τα Φ/Β στέγης, χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία απέναντι στην κοινή γνώμη για μια επερχόμενη αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ στο απυρόβλητο μένουν συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου κ.λπ.. 
  •   Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τους επιβαρύνει πρωτίστως το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) και όχι το ΕΤΜΕΑΡ. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πρέπει να απαλλαγούν από το ΕΕΤΗΔΕ. 
  •  Δεν δεχόμαστε καμία εξαπάτηση με τη μονομερή τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. 
  • Καλούμε τους βουλευτές να προβούν σε ενέργειές ώστε να μην κατατεθεί αυτό ή παρόμοιο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ για ψήφιση στη Βουλή ή εάν κατατεθεί να καταψηφισθεί.
Για τους ιδιοκτήτες των Φ/Β στέγης

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθεί η επιστολή



Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης

Φιλοποίμενος 43 Πάτρα, τηλ.2610.273.442, κιν.6974.436.031
Προσωρινός ιστότοπος: https://www.facebook.com/archoncnc
Σύντομα: https://www.oikopv.gr
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

19/3/2014

ΘΕΜΑ: Σχέδιο Νόμου “Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999” και παραβίαση συμβάσεων από το κράτος - οι απόψεις των ιδιοκτητών Φ/Β στέγης

Σημαντικότερα σημεία της επιστολής: 1) είμαστε Σύλλογος που αντιπροσωπεύει μόνο ιδιοκτήτες μικρών Φ/Β στέγης (οικιακών) – δεν είμαστε επαγγελματίες, 2) η κυβέρνηση πριν από ένα έτος απέκλεισε τους μικρομεσαίους πολίτες από το να γίνουν παραγωγοί ενέργειας με Φ/Β στέγης, αντίθετα, άδειες για μεγάλα πάρκα αιολικών ανεμογεννητριών και μονάδων βιομάζας συνεχίζεται να δίνονται μέχρι και σήμερα παρά το επικαλούμενο έλλειμμα, 3) η εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος του Φ/Β στέγης παρανόμως παύει να είναι εγγυημένη, και μειώνεται δραματικά έως 50%, 4) τα Φ/Β στέγης δεν αποτελούν επιχειρήσεις, έχουν κοινωνικό ρόλο και κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν τον απλό πολίτη, 5) μήπως τα Φ/Β και ιδίως τα Φ/Β στέγης χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία απέναντι στην κοινή γνώμη για μια επερχόμενη αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ με σκοπό να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα; 6) Δεν δεχόμαστε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΗ τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Αξιότιμε κύριε/α Βουλευτή,

Είμαστε γυναίκες και άντρες, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι, μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένοι, με σύνταξη ή χωρίς, υγιείς αλλά και με προβλήματα υγείας, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί, περιβαλλοντολόγοι, δικαστές, μηχανικοί, αριστεροί και δεξιοί ... είμαστε τουλάχιστον 40.000 Έλληνες Πολίτες.

Κοινό χαρακτηριστικό μας ότι εμπιστευτήκαμε το Ελληνικό Κράτος κι επενδύσαμε τις οικονομίες μας ή πήραμε δάνειο από τράπεζα ή δανειστήκαμε από φίλους και συγγενείς, για δύο λόγους: για να ενισχύσουμε το εισόδημά μας το οποίο έχει μειωθεί λόγω της κρίσης και για να συνεισφέρουμε στην παραγωγή καθαρής ενέργειας της χώρας μας, βοηθώντας έτσι και το περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Ο καθένας μας εγκατέστησε από ένα μικρό οικιακό φωτοβολταϊκό (Φ/Β στέγης). Συνολικά εγκαταστάθηκαν τουλάχιστον 40.000 Φ/Β στέγης σε όλη την ελληνική επικράτεια και απασχολήθηκαν εκατοντάδες νέοι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί μειώνοντας έτσι την ανεργία σε περίοδο κρίσης.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης ιδρύθηκε πρόσφατα μόνο από ιδιοκτήτες Φ/Β στέγης. Τον έχουν πλαισιώσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες που κάθε μέρα αυξάνονται σε αριθμό και έχει ως βασικούς σκοπούς:
· Την προάσπιση των δικαιωμάτων μας στις υφιστάμενες συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο.
· Τη διαφύλαξη του δικαιώματος των μικρομεσαίων πολιτών να συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με δίκαιους όρους, αλλά και κατά προτεραιότητα, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα και άλλων πλεονεκτημάτων των Φ/Β στέγης.
· Τη συνεχή ενημέρωση μας γύρω από τα θέματα των ΑΠΕ, των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.
· Την εκπόνηση μελετών και προτάσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την ενίσχυση των ΑΠΕ στην Ελλάδα και τελικά τη μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας μας, όπου χαρακτηρίζεται από υψηλή ηλιοφάνεια.
· Την υγιή συνεργασία με άλλους φορείς για την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών.

Ποιο είναι το Πρόβλημα;
Το ενδιαφέρον των πολιτών για τα Φ/Β στέγης, μικρομεσαίων στην πλειοψηφία τους, άρχισε να αυξάνει κυρίως από το 2010. Το κράτος ορθά μείωσε τις εγγυημένες τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας όταν μειώθηκε το κόστος εγκατάστασης. Ωστόσο, η μείωση ήταν χωρίς κατάλληλο προγραμματισμό με ευθύνη του κράτους. Επιπλέον, δεν ελήφθει, και δεν έχει ληφθεί μέχρι και σήμερα, καμία μέριμνα ώστε οι ανάγκες της χώρας σε πράσινη ενέργεια να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από Φ/Β στέγης, από πολίτες μικρότερου εισοδήματος, και όχι σχεδόν αποκλειστικά, από μεγάλες μονάδες ΑΠΕ επιχειρηματιών.
Από τα μέσα του 2013 κατέστη ασύμφορη οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση Φ/Β στέγης. Δηλαδή η κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα από τους μικρομεσαίους να γίνουν παραγωγοί ενέργειας. Αντίθετα, άδειες για μεγάλα πάρκα αιολικών ανεμογεννητριών και μονάδων βιομάζας συνεχίζεται να δίνονται μέχρι και σήμερα με εγγυημένες τιμές μεγαλύτερες των Φ/Β στέγης του 2013, κάτι το οποίο προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Η επίθεση στα Φ/Β κορυφώθηκε πριν λίγες ημέρες με την κατάθεση νομοσχεδίου εξυγίανσης του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999, σύμφωνα με το οποίο η εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος του Φ/Β στέγης παρανόμως παύει να είναι εγγυημένη, και μειώνεται δραματικά έως 50%!!! Ως δικαιολογία αναφέρεται το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.), χωρίς όμως να εξηγείται ότι προκλήθηκε από κακοδιαχείριση και από τα κέρδη μεγάλων εταιρειών προμήθειας και παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο (http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/92511/k-mihalos-stohopoioyntai-adikos-oi-ape-gia-to.html).

Ποια είναι η πραγματική Αιτία του Προβλήματος;
Ο κύριος Κ. Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ και ΚΕΕΕ και Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων) τονίζει (http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/92511/k-mihalos-stohopoioyntai-adikos-oi-ape-gia-to.html):
"Στις Ευρωπαϊκές χώρες που αναφέρετε, όπου έγινε “υπερθέρμανση” της αγοράς Φ/Β… ανακοινώθηκαν μειώσεις στις ταρίφες, διακοπή του FIT κ.λπ. (στα νέα έργα). Δεν έγιναν όμως αναδρομικές παρεμβάσεις στις υπογεγραμμένες συμβάσεις…. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν στηρίζει τέτοιες αποφάσεις αλλά αντίθετα δηλώνει ότι οι υπογεγραμμένες συμβάσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθούν υπό αμφισβήτηση διότι αυτό θα κλόνιζε την ήδη πληγείσα  αξιοπιστία της χώρας και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης."...Όμως, το έλλειμμα αυτό (του ΛΑΓΗΕ) δεν ήταν πραγματικό αλλά λογιστικό, γιατί ο Ειδικός Λογαριασμός έρχεται να καλύψει τη διαφορά μεταξύ της ΟΤΣ (Οριακής Τιμής Συστήματος) και της τιμής που πληρώνονται οι ΑΠΕ. Η ΟΤΣ όμως διατηρείται τεχνητά χαμηλά εξαιτίας του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΛΑΓΗΕ, αν δεν υπήρχε ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους και η ΟΤΣ διαμορφωνόταν σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, τότε το 2012 θα διαμορφωνόταν στα 73,17 €/MWh αντί στα 56,6 €/MWh (l MWh=1.000 κιλοβατώρες). Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ όχι μόνο δεν θα ήταν ελλειμματικός για το 2012 αλλά αντίθετα πλεονασματικός κατά περίπου 20 εκατ. €. Τα ίδια συνεχίζουν να συμβαίνουν και το 2013. Το πρώτο 6µηνο του έτους, το ποσό που εισέπραξαν επιπλέον οι παραπάνω ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής μέσω του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους ανήλθε σε 215,2 εκατ. € (πηγή: Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων ΔΕΗ Α' 6μηνου 2013), τη στιγμή που αντιστοίχως το τρέχον έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ήταν 167,3 εκατ. €. Με άλλα λόγια οι ΑΠΕ συνέχισαν να επιδοτούν τη λειτουργία μονάδων με ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο). Ποιο είναι λοιπόν το «εύκολο θύμα» για το YΠEΚA; Για άλλη μια φορά οι ΑΠΕ και δη τα Φωτοβολταϊκά"

Το ΥΠΕΚΑ θέτει επίσης το δίλημμα ότι εάν δεν μειωθούν οι εγγυημένες τιμές στις ΑΠΕ θα πρέπει να γίνει επιπλέον επιβάρυνση του καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δηλαδή το έλλειμμα λόγω κακοδιαχείρισης και των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής Φυσικού Αερίου μεταφέρεται πάλι στον απλό πολίτη με τη δικαιολογία των μικρών Φ/Β στέγης. Τα φωτοβολταϊκά καθώς είναι διάσπαρτα, ακόμα και πάνω στις στέγες, είναι οι πιο γνωστές ΑΠΕ για το μέσο πολίτη, επομένως είναι ιδανικά για να αποτελέσουν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» και να ενοχοποιηθούν στην κοινή γνώμη για όποιες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποδεικνύεται λοιπόν πως δεν υπάρχει προγραμματισμός, αλλά τα γεγονότα υποδηλώνουν ακόμα και δόλο, και όλα αυτά περί Πράσινης Ανάπτυξης και Πράσινου Ταμείου είναι τελικά σε βάρος του Έλληνα μικρομεσαίου.
Το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Απόδειξη της προχειρότητας και της αντισυνταγματικότητάς του, τα περίπου 1350 αναρτημένα μηνύματα στη δημόσια διαβούλευση με αρνητικά σχόλια στο σύνολό τους. Κραυγαλέο είναι πως για τα διόδια, ο αντίστοιχος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις με τις εταιρείες. Συμβάσεις που οφείλει να σεβαστεί το κράτος. Άραγε, το κράτος οφείλει σεβασμό μόνο στις εταιρείες των διοδίων και όχι στους απλούς Έλληνες πολίτες; Οι συμβάσεις μας όμως είναι ισχυρές, είναι περιουσιακό μας στοιχείο το οποίο το κράτος απειλεί με δήμευση.

Ιδιαιτερότητες των Φ/Β στέγης σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ΑΠΕ
Στα Φ/Β πάνελ και στον λοιπό εξοπλισμό μειώνεται η απόδοση τουλάχιστον κατά 10% τα πρώτα δέκα έτη λειτουργίας, ενώ τα επόμενα έτη η απόδοση μειώνεται σοβαρά. Επίσης ο εξοπλισμός χρειάζεται συντήρηση και μπορεί να υποστεί σοβαρές φθορές με μεγάλο κόστος επισκευής ή αντικατάστασης. Επιπλέον τα Φ/Β στέγης έχουν ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ΑΠΕ οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη:
1)      Τα Φ/Β στέγης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία δεν συνιστούν δραστηριότητα επιχειρηματική με ανάληψη ρίσκου.
2)      Τα Φ/Β στέγης παράγουν μόλις το 5% της συνολικής ενέργειας των ΑΠΕ και δεν θα πρέπει να «ενοχοποιούνται» το ίδιο σε σχέση με το 95% (http://www.rae.gr/site/file/system/docs/electricity/lagie/0214). Επιπλέον αυτό το 5% μοιράζεται σε πάνω από 40.000 νοικοκυριά, δηλαδή σε περισσότερους από 120.000 Έλληνες, επιτελώντας έτσι και έναν κοινωνικό ρόλο.
3)      Τα Φ/Β στέγης έχουν διάσπαρτη κατανομή σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να εξισορροπείται το σύστημα μεταφοράς ενέργειας, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις μεγάλες μονάδες.
4)      Οι 120.000 Έλληνες είναι συνάμα και καταναλωτές, έτσι για παράδειγμα, αντί να προβούν στην καύση ξύλων, έχουν το επιπλέον κίνητρο να καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους, συμβάλλοντας στον περιορισμό της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα.
5)      Τα Φ/Β στέγης δεν είχαν καμία επιδότηση στην αγορά του εξοπλισμού από το κράτος και επιπλέον είχαν τουλάχιστον 30% μεγαλύτερο αρχικό κόστος εγκατάστασης ανά κιλοβατώρα σε σχέση με τις μεγάλες μονάδες.
6)      Τα Φ/Β στέγης έχουν τοποθετηθεί πάνω στα σπίτια δεσμεύοντας τα έτσι και δυσχεραίνοντας τη συντήρηση. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως για 25 έτη απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση των σκεπών σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε. Δηλαδή, αν π.χ. μετά από 15 έτη, ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει ακόμα έναν όροφο ή οτιδήποτε το οποίο επηρεάζει το Φ/Β σύστημα έστω και λίγο, δεν μπορεί.
7)      Τα Φ/Β στέγης βρίσκονται πάνω σε σπίτια και συνεπώς οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται και από το ΕΕΤΗΔΕ (κοινώς χαράτσι). Μερικοί ιδιοκτήτες μάλιστα πληρώνουν μέρος του δανείου του σπιτιού τους από τα έσοδα του Φ/Β στέγης. Άλλοι μάλιστα σύναψαν συμβάσεις με κατασκευαστικές εταιρίες όπου μέρος της αγοράς του σπιτιού αποπληρώνεται από το Φ/Β στέγης που παράλληλα τοποθετήθηκε.  

Ποιες είναι οι Θέσεις και οι Προτάσεις μας
1)      Πιστεύουμε ότι τα Φ/Β στέγης αλλά και οι ΑΠΕ γενικότερα μπορούν να αποτελέσουν το εθνικό καύσιμο της ηλιόλουστης χώρας μας και να δημιουργήσουν μια πολύ ισχυρή εθνική βιομηχανία, άκρως φιλο-περιβαλλοντική. Αυτό θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα μειώσει τους ρύπους και θα δώσει στη χώρα μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
2)      Δεν δεχόμαστε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΗ τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε μαζικές αγωγές, σε ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας απέναντι σε ένα ασυνεπές κράτος αλλά και προσωπικά απέναντι στους υπεύθυνους πολιτικούς.
3)      Απαιτούμε την ορθή και υπεύθυνη αντιμετώπιση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ κ.λπ.) και την απόδοση ευθυνών για την πρόκλησή του.

Ταυτόχρονα εμείς, οι 40000 ιδιοκτήτες οικιακών Φ/Β μαζί με τις οικογένειες μας, τουλάχιστον 120000 ψηφοφόροι, εκφράζουμε την ισχυρή πεποίθησή μας ότι, κανένας Βουλευτής που θα ψηφίσει αυτό ή άλλο παρεμφερές νομοσχέδιο, δεν έχει θέση στη Βουλή των Ελλήνων.

Αξιότιμε κύριε/α Βουλευτή,
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να μην κατατεθεί αυτό ή παρόμοιο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ για ψήφιση στη Βουλή ή εάν κατατεθεί να καταψηφισθεί.

Παρακαλούμε να δείτε με προσοχή και υπευθυνότητα το συγκεκριμένο ζήτημα διότι πολύ απλά πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία του μέσου Έλληνα πολίτη και όχι των μεγάλων συμφερόντων.


Για τους ιδιοκτήτες των οικιακών Φ/Β
Το Διοικητικό Συμβούλιο

1.      Κάτσιος Ιωάννης
2.      Κουρέτας Γεώργιος
3.      Νάκος Φώτιος
4.      Σερέτης Κων/νος
5.      Σώκος Χρήστος

163 σχόλια:

  1. ¨Κοινό χαρακτηριστικό μας ότι εμπιστευτήκαμε το Ελληνικό Κράτος κι επενδύσαμε τις οικονομίες μας ή πήραμε δάνειο από τράπεζα ή δανειστήκαμε από φίλους και συγγενείς, για δύο λόγους: για να ενισχύσουμε το εισόδημά μας το οποίο έχει μειωθεί λόγω της κρίσης και για να συνεισφέρουμε στην παραγωγή καθαρής ενέργειας της χώρας μας, βοηθώντας έτσι και το περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.¨
    ακριβως φιλοι μου, επειδη ολοι εμεις οι μικρομεσαιοι , επενδυσαμε με τους ιδιους ορους, ολοι λοιπον IRR 14%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RE SIS ,
    PREPEI NA EINAI ENTELOS A.N.E.R.A.S.T.O TO ATOMO !!!

    DEN EXIGITE ALLIOS ....

    TON EXEI FAEI TO XEIRIGLIKANO TON KAKOMOIRO ...

    FTOU SOU MALAKISTIRI NA MIN SE MATIASO ME !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που διαφωνεις σ΄αυτο που εγραψα !!!!!!!!!!!!!!!!! και μιλα σε μενα καγκουρα ποιο ομορφα λεμε !!!!!!

      Διαγραφή
  3. χα χα χα ,
    τι σε περιμενει να ηξερες !
    Άμοιρε γείτονα !
    Άμοιρε, τι ξεστομίζει το στόμα σου ;
    ---------------------------------------------------
    Οσο για το θεμα σου ΙRR
    Λιγο φρενο (λεμε) , στις πολλες .... εισαι και πολυ ΨΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο σημερα , μετα απο αυτο που εγραψες, να ευχεσαι να μην ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΕ, δεν ξερεις , ουτε φανταζεσαι με ποιον εμπλεξες !!!!!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ γειτονα !!!!! και συχαινομαι τους ψευτες και τα ψεματα.

      Διαγραφή
  4. Eisai poli fantasiopliktos agori mou ! ante trava se kana giatro na se kitaxi giati xaneis mou fenete ..... psixakia http://www.youtube.com/watch?v=dfotMk9OHLM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟ ...ΑΕΙ ΑΡ ΑΡ
    http://www.afo.gr/psaf/index.php/eidiseis/fotovoltaika-nea/4215-21032014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...το παρακάτω είναι γνωστό σε όλους μας (αυτούς φυσικά που έχουν πάρκα)

    Άρθρο εικοστό δεύτερο

    Η παρούσα σύμβαση τροποποιείται μόνο με έγγραφη και ρητή συμφωνία των δύο μερών ιδίως για την εναρμόνησή της με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό καθεστώς.

    ...θα ήθελα την άποψη κάποιων εδώ μέσα (όπως π.χ. Αίας, κλπ) σχετικά με αυτό.
    Και για να προλάβω σχόλια όπως "θέλουμε προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, κλπ), απλά θα ήθελα το κράτος και όποιοι νομοθετούν να σεβαστούν την γνώμη μου (...και την υπογραφή τους).
    Θα περίμενα προτάσεις απο τους νομοθέτες "ειδικούς" που να μου δίνουν την δυνατότητα να ασκήσω το νόμιμο δικαίωμα μου να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Αια,
    Θα ήθελα αν μπορείτε να στείλετε αίτημα φιλίας στο Σύλλογο μας, και να κουβεντιάσουμε σχετικά.
    Θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις. Μόνο να σας ενημερώσω επειδή μάλλον δεν έχετε δει σύμβαση οικιακού από κοντά, ότι η σύμβαση των οικιακών από μόνη της ξεχωρίζει τα οικιακά από τα πάρκα. Το ότι πληρωνόμαστε από το ίδιο ταμείο, δείχνει σκοπιμότητες, που σύντομα θα αποδειχθούν, όπως και από την μεριά σας θα έπρεπε να αποδείξετε για πιο λόγο να πληρώνονται τα ορυκτά καύσιμα από εκεί που πληρώνεστε εσείς.
    Φιλικά Πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, δυστυχως, η ανελαστικοτητα των αριθμων, δεν μας επιτρεπει πολλες μεταφρασεις, 240.000.000 ευρω τον χρονο με μεσο IRR 34% , οτι αλλο και να μου πεις ή να σου πω, θεωρειται πλεονασμος !!!! οσο για τα ορυκτα καυσιμα, οι στρεβλωσεις στην ΟΤΣ, σε ενα μεγαλο βαθμο εχουν διορθωθει, οντως , η παρουσια τους στις ΑΠΕ, ειναι τραγελαφος, αλλα τι δεν ειναι, στην Χωρα που ζουμε !!!!!!. Ειναι τουλαχιστον ειρωνια Φιλε μου, σε μια τετοια Χωρα, που κοβει μισθους και συνταξεις, που υποχωρησε το Εγχωριο Προιον 25%, να βαζεις 17000 ευρω, να τα παιρνεις πισω σε 2,5 χρονια και να διεκδικεις ακομα 170000 ευρω σε 22,5 χρονια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και μαλιστα, να ζητας εμμεσα, να αυξηθει το ΕΤΜΕΑΡ, 125 % !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕ , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΛΑΓΗΕ.

      Διαγραφή
    3. ΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΑΣ Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕ? ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?

      Διαγραφή
    4. Ολοι ξερουμε, πως οι μοναδες Φ/Α ειναι το ¨αναγκαιο κακο¨ για να εξισοροπειται το συστημα. Ο πρωτος συλλογος, μη το ξεχνατε φιλοι μου, που εθεσε το θεμα επι ταπητος, ως σημειο μοχλευσης της ΟΤΣ, ηταν ο ΣΠΕΦ, κατοπιν τουτο, αλλαξαν πολλα, επισης, οι προσφυγες κατα ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΡΑΕ κλπ .
      Ο ΣΠΕΦ, με απολυτως καθαρη και τεκμηριωμενη θεση, διεκδικει και κερδιζει επι σειρα θεματων που ταλανιζουν τον κλαδο, επισης, η θεση του για τη βιωσιμοτητα του Ειδικου Λογαριασμου, δυστυχως ή ευτυχως, δεν βρηκε αντικαταστατη !!!!! Γραφω και ζητω εδω και μηνες, ΦΕΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ FIT, ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ !!!! Ακομα περιμενω !!!!!!
      Τωρα, επειδη γραφονται μακακιες, η σχεση μου με τον προεδρο του συλλογου μας, ειναι οτι με αυτη, του εκαστοτε ψηφοφορου με τον Τσιπρα !!!!!! αν πιστευετε πως ειναι κολλητοι, ε τοτε ειμαι και γω !!!!!

      Διαγραφή
    5. Να υποθεσω πως μου αναγνωριζετε το δικαιωμα, να υπερασπιζω την γνωμη μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. οτι σε συμφερει ετσι. που τα ειδες οτι με 17000 ενα οικιακο παιρνει 187000. το δικο σου παρκο και της προεδραρας σου τι αποσβεση εχουν κανει μεχρι τωρα και τι επιδοτησεις εχουν παρει? ετσι σου ειπε η προεδραρα που το μονο που ξερει ειναι να λεει για το αφορολογητο των οικιακων και οτι ειναι το ιδιο ταμειο? αλλου αυτα μπαμπη-αια βενεζουελα μερια

      Διαγραφή
  9. Μπραβο παιδια , πολύ καλη η επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή είναι η νομοθεσία για τα ΣΥΘΗΑ που άνοιξε την πόρτα να γίνει ότι έγινε!!!
    ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3734
    Προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσότερων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
    ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΥΟ
    Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Άρθρο 1
    Σκοπός
    Με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου εναρμονί− ζεται η ελληνική νομοθεσία με την Οδηγία 2004/8/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της
    11ης Φεβρουαρίου 2004 για την προώθηση της συμπα− ραγωγής ενέργειας βάσει της ζήτησης για χρήσιμη θερμότητα στην εσωτερική αγορά ενέργειας και για την τροποποίηση της Οδηγίας 92/42/ΕΟΚ (ΕΕ L 52/50) και συμπληρώνεται το νομικό πλαίσιο για την προώθη− ση της συμπαραγωγής δύο ή περισσότερων χρήσιμων μορφών ενέργειας.

    Άρθρο 14
    Τροποποιούμενες διατάξεις
    1. Η παράγραφος 10 του άρθρου 2 του ν. 3468/2006 αντικαθίσταται ως εξής:
    «10. Εγγύηση Προέλευσης ή Εγγύηση:
    Tο έγγραφο που εκδίδεται από τον Φορέα Έκδοσης και πιστοποιεί την παραγωγή συγκεκριμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ή από συμπαραγωγή υψηλής αποδοτικότητας.»

    Καλό είναι να μάθετε ότι πληρώνεστε από τον ειδικό λογαριασμό του οποίου μοναδικός διαχειριστής είναι ο ΛΑΓΗΕ (ν 4001) χωρίς να προσμετρούνται τα εγκατεστημένα MW σας στους στόχους (Μπιρμπίλη 1/10/2010 Υπ. Απόφαση), το ίδιο ισχύει και για τα fast track.
    Το θέμα είναι ότι από "εγκληματικά" λάθη στον σχεδιασμό όχι μόνο δεν προστέθηκαν πόροι για να πληρώνονται οι εγκαταστάσεις αλλά μέσο χειραγώγησης της ΟΤΣ από την ΔΕΗ και από τον στρεβλό τρόπο αποζημίωσης των ΑΠΕ από το σύστημα βρεθήκαμε εδώ που είμαστε.
    Το πρόβλημα μας είναι ότι κάποιοι που τα έλεγαν και φώναζαν παλιότερα τώρα σωπαίνουν και κοιτάνε να φορτώσουν το έλλειμα αλλού!!!
    Μπορείτε να βρείτε πόσα λεφτά κέρδισε η ΔΕΗ από την χαμηλή ΟΤΣ (180 εκ ευρω το χρόνο),
    1) να γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ χρωστάει στον ΛΑΓΗΕ περίπου 500εκ ευρώ,
    2) η ENERGA-HELLAS POWER 140εκ ευρώ,
    3) το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου αρα και μεγαλύτερο Μέσο Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους συν 10% πάνω σε αυτό περιθώριο αποζημείωσης
    4) αύξηση μεταξύ 2011-2012-2013 των ΑΔΙ από 35000ευρώ σε 90000ευρώ το χρόνο ανα εγκατεστημένο MW τα οποία ήταν μεταβατικός μηχανισμός και έπρεπε να έχουν καταργηθεί από το 2010
    5) κανόνας 30% επιτρέπεται η υποβολή τιμής ενέργειας χαμηλότερης της Διοικητικά Οριζόμενης Ελάχιστης Τιμής Προσφοράς Ενέργειας, για ποσότητα ενέργειας όχι μεγαλύτερη από το 30% της συνολικής διαθέσιμης ποσότητας ενέργειας σε μία περίοδο κατανομής (κανόνας 30%).
    Αυτά είναι λίγα από τα γεγονότα που τίναξαν το λογαριασμό στον αέρα, σκεφτείται ότι ο κανόνας 30% έφυγε από το σύστημα από 1/1/2014, μαζί με την μέιωση του περιθωρίου 10% είχαμε αύξηση της ΟΤΣ περίπου 45% (1/2013 45,78ευρώ/MWH και 1/2014 65,11ευρώ/MWH).
    Ενημερωθείτε από το site του Λαγηε απο τα Δελτία που βγάζει κάθε μήνα για την εγκατεστημένη ισχύ, μεταφορά ελλείματος από τον Δεσμηε στον Λαγηε τον 1/2012 202εκ ευρώ, προγραμματισμός και εκκαθάριση ΗΕΠ εκεί βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε όχι μόνο τα φωτοβολταϊκά αλλά να ζητήσετε ως καταναλωτές ενέργειας που πήγαίνουν τα λεφτά που πληρώνετε για ΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. . . . και ειναι και αλλα που ξεχνας φιλε μου, αλλα, για πες μου !!! τωρα, σημερα, που μια σειρα αυτων, δεν υφιστανται, πως διακαιολογεις τα 450.000.000 ευρω του πρωτογενους ελλειματος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δελτίο Λαγηε 1/2014
    χρήση 2011 Μεταφορά στον νέο φορέα ( Λαγηε) Τρέχον 0 Σωρευτικό 202εκ ευρ
    χρηση 2012 ΗΕΠ εσοδα 191,79εκ ευρω Τρέχον -132,27εκ ευρω Σωρευτικό -340,69εκ ευρω
    χρήση 2013 ΗΕΠ εσοδα 282,08εκ ευρω Τρέχον -209,14εκ ευρω Σωρευτικό -549,83εκ ευρω
    Πρόβληψη
    χρήση 2014 ΗΕΠ 543,79εκ ευρω (προφανώς κάποιοι τα έτρωγαν πιο πριν τα 270εκ ευρω από τον ΗΕΠ) τρέχον -190,45εκ ευρω Σωρευτικό -740,27
    χρήση 2015 ΗΕΠ 601,61εκ ευρω τρέχον -467,76εκ ευρω Σωρευτικό -1208,04εκ ευρω

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου εξηγήσω κάτι παραπάνω τα νούμερα μιλάνε μόνα τους κάτι δεν μετράγανε καλά στον ΗΕΠ!!! Η εισροή των φωτοβολταϊκών πέρα των νομοθετημένων στόχων είναι πρόβλημα στο οποίο όμως 100% ευθύνη έχουν οι Διοικούντες που δεν τήρησαν την υφιστάμενη νομοθεσία οπότε αν μη τι άλλο είναι κοροϊδία να ζητάμε τα λεφτά από τους νόμιμους και όχι από τους παράνομους!!
    Μέχρι και ο Συνήγορος του Πολίτη το αναφέρει ξεκάθαρα στις επιστολές του



    Τώρα γιατί εσύ επιλέγεις να στραφείς εναντίον των συναδέλφων σου και όχι εναντίον των Διοικούντων που αποδεδειγμένα ευθύνονται είναι κάτι που εσύ πρέπει να μας εξηγήσεις πλέον!!!
    Δεν διάβασα στην λύση του ΥΠΕΚΑ να διορθώνεται το στρεβλό σύστημα οπότε θα κάνω την πρόβλεψη ότι στις αρχές του 2015 πάλι εδώ θα είμαστε με κουρέματα!
    Έχουμε επενδύσεις 20ετίας και αντί να ενωθούμε όλοι και να παρέμβουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του τομέα των ΑΠΕ ώστε να μην έχουμε και στο μέλλον τα ίδια, κάποιοι πήραν φόρα και κούρευαν λεφτά σε ξένες τσέπες, επίσης κάποιοι συμφωνούν να πληρώσουμε τα σπασμένα για λεφτά που κάποιοι "μάσαγαν", δεν γίνεται να απαλλάσσουμε τους κλέφτες τώρα που ήρθε η ώρα για τον λογαριασμό!!
    Ο καθένας για ότι έφαγε θα πληρώσει !!! Ευτυχώς που υπάρχουν στοιχεία για να δούμε πόσα έφαγε ο καθένας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. . . . . .- Το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ στα τέλη του 2011 βρισκόταν στα 195 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την μελέτη της PWC για λογαριασμό της ΡΑΕ όπως διεξήχθη στις 31-3-2012. Η εκτίμηση μάλιστα της PWC στα πλαίσια της εν λόγω μελέτης που δημοσιεύθηκε στα μέσα Απριλίου, ήταν πως το έλλειμμα παραμένει σταθερό και θα κλείσει στο ίδιο ύψος και στα τέλη του 2012.

      Συνεπώς αναφορές σε έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ που δήθεν οφείλεται στις ΑΠΕ είναι παντελώς ανακριβείς. Προφανώς υπάρχει απόλυτη σύγχυση με το πρόσθετο έλλειμμα που προέκυψε στον ΛΑΓΗΕ από την κατάρρευση των Energa και Hellaspower ύψους 120 εκατ. ευρώ και ακόμη 52 εκατ. ευρώ στον ΑΔΜΗΕ όπως αναφέρεται αναλυτικά στην μελέτη της PWC για λογαριασμό της ΡΑΕ. Τα ποσά αυτά ωστόσο είναι παντελώς άσχετα με τις ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά.. . . .
      http://www.econews.gr/2012/06/18/spef-elleimma-ape/

      Διαγραφή
  14. Νυχτερινή (ν)τροπολογία στη Βουλή, χαρίζει 1 δισ. σε Λάτση - Βαρδινογιάννη ! ( μουγκα στην στρουγκα )

    http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/99949-perasan-mesanyxta-tropologia-pou-xarizei-peripou-1-dis-se-vardinogianni-kai-latsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταλήγοντας, ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει ότι η τιμολόγηση και ποσόστωση
    μεταξύ των διαφορετικών τρόπων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ αποτελούν κυρίως
    πολιτική απόφαση. Εντούτοις, οι καθυστερήσεις πληρωμών των παραγωγών, συνεπεία της
    ύπαρξης ελλείμματος στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ οφείλονται στις λανθασμένες
    εκτιμήσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος. Επομένως, προκύπτει εν προκειμένω ότι οι
    πολιτικές επιλογές κάμπτουν βασικές αρχές του κράτους δικαίου, όπως τις αρχές της
    χρηστής διοίκησης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη Διοίκηση,
    μετακυλώντας μέρος του κόστους στον καταναλωτή και θέτοντας σε κίνδυνο τις επενδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με εκπλησεις !!!!!!! εκαναν τετοιο πραγμα οι Κρατικες Αρχες !!!!! δωσαν ταριφες στον θεο !!!! και μετακυλιουν το κοστος τους στους καταναλωτες !!!!!! ε οχι ρε φιλε !!!!! συμβαινουν αυτα στην Ελλαδα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! υπερβολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στη θεση σου θα εδινα ιδιαιτερη βαση στην καταχρηστικη διοικηση για τις νομικες ενεργειες που θα γινουν. Οποτε οπως καταλαβαινεις πρεπει να μας εξηγησεις γιατι δεν κυνηγας τους Διοικουντες για το ελλειμα??? Σε εχω ρωτησει πολλες φορες και με διαφορετικους τροπους αλλα απαντηση δεν εχω λαβει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου ειπε ρε Σπυρο, πως δεν τους κυνηγαω !!!!! τρεις προσφυγες του ΣΠΕΦ σε ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕ τι ειναι Σπυρο !!!

      Διαγραφή
  18. Παρέμβαση 3 μελών του Σπεφ στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Λαγηε και συζητήθηκαν στις 28/2/2014 για τους παράνομους συμψηφισμούς!! Τα οποία κατέθεσε μετά από έντονη πίεση του Σπεφ ο Λαγηε!! Αυτό που ρωτάω είναι γιατί προτείνεις τα παραπάνω "κλεμμένα" χρήματα να τα πληρώσουν τα πάρκα του 2012 - 2013??
    Αφού ξέρεις ότι ο λογαριασμός ήταν ελλειμματικός από την αρχή γιατί τα φορτώνεις στους άλλους και όχι σε αυτούς που φταίνε?? Δεν είναι υποκριτικό στην τηλεόραση να λέγονται από τον Σπεφ τέτοιες απόψεις ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά γιατί δημιουργήθηκε έλλειμα?? Γι' αυτό τον λόγο τα έχουν όλοι με τον Σπεφ, καλό θα ήταν για το συμφέρον όλων να πούμε την αλήθεια γιατί σε ένα χρόνο πάλι τα ίδια θα έχουμε με τους Διοικούντες.
    Δεν μου απαντάς όμως στην κύρια ερώτηση εδώ και καιρό! Θα προσθέσω και άλλη μια ερώτηση, συμφωνεί ο Σπεφ με την μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Σπυρο, γιατι αρνεισαι να δεις την πραγματικοτητα !!!!!!!! τα πραγματα του ειδικου λογαριασμου ειναι απλα, εσοδα 1,65 δις - εξοδα 2,1 δις , πρωτογενες ελλειμα 450.000.000 !!!!!!! συν το συσσωρευμενο 550.000.000.
      Τωρα, μεσα σ΄αυτο το ελλειμα, τρεχουν irr απο 9,45 (εγω) μεχρι 42 Σπυρο !!!!!!!!!!! και θα το ξαναπω, ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΧΑΛΑΛΙ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΥΡΟ !!!!!!!, φαγαμε στο κεφαλι το οριζοντιο 25% και το 9,45 εγινε 4,8 Σπυρο !!!! που ειναι η διακαιοσυνη, που ειναι η ισονομια η ισοτιμια Σπυρο!!!

      Διαγραφή
  19. Εγώ βλέπω στο δελτίο του ΛΑΓΗΕ
    1/1/2012 τρέχον 0 σωρευτικό 202εκατ από πριν
    2012 εισροές 1086,34εκατ εκροες 1224,61εκατ τρέχον έλλειμα 138,27εκατ
    2013 εισροες 1857,31εκατ εκροές 2066,45εκατ τρέχον έλλειμα 209,14
    αυτά μαζί με τα 202εκατ του ΔΕΣΜΗΕ μας κάνουν το σωρευτικό 549,83εκατ
    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς εγώ πρέπει να πληρώσω τα 500εκ που χρωστάει η ΔΕΗ στον Ειδικό λογαριασμό είμαστε με τα καλά μας??
    Αν αναλογιστείς ότι το τρέχον έλλειμα μπορούσε να ήταν μηδενικό εάν δεν υπήρχε η αποδεδειγμένη χειραγώγηση της ΟΤΣ.
    Θα μπορούσε να είχαμε και πλεόνασμα εάν η ΔΕΗ δεν έβγαζε το 100% σε κέρδος χωρίς κανένα κόστος, αγοράζει την ενέργεια από ΑΠΕ σε τιμές 45/ευρωMWH και την πουλάει στους καταναλωτές με 90/ευρωMWH και τα βάζει στην τσέπη. Καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
    Όταν δεν βγαίνει ο λογαριασμός θα το λάβεις σοβαρά υπόψη στους υπολογισμούς IRR, το έχω ξαναπεί, σε πτωχευμένο λογαριασμό στον οποίο υπάρχει άμεση παρεμβολή του κράτους που ορίζει πλέον τους τζίρους μηδενίζουμε και ξεκινάμε από την αρχή όλοι... εάν το πάρκο σου κάνει 500.000 και έχεις πάρει 250.000 θα υπολογίζεις IRR τα υπόλοιπα 250.000 για τα χρόνια που σου απομένουν.... μην κοροϊδευόμαστε. Όπως δεν πρόκειτε να πληρωθώ εγώ που έχω πάρκο του 2012 και έχω επιβαρύνει τον ειδικό λογαριασμό με 40.000ευρώ έτσι δεν θα πληρωθεί και το πάρκο του 2009 που έχει επιβαρύνει τον ειδικό λογαριασμό με 260000ευρώ.
    Έχω επιλέξει να μην είμαι διασπαστικός αλλά ψάχνω τις ευθύνες εκεί που πιστεύω ότι υπάρχουν, εσύ μιλάς για δικαιοσύνη σε εμένα που είμαι νόμιμος και εντός στόχων και όχι σε αυτούς που με τον ελλιπή σχεδιασμό μας την φόρεσαν και θα συνεχίσουν να μας την φοράνε!!
    Γιατί δεν λέτε για ποιόν λόγο άνοιξαν οι άδειες το 2010 σε μια χώρα πτωχευμένη με τράπεζες στα τάρταρα και χρέος στο θεό, μας χρησιμοποίησαν για εσωτερική ρευστότητα και τώρα μου λένε ότι έχω ευθύνη για το έλλειμα, έπρεπε και εγώ και εσύ και όλοι μας να βγάζαμε στο εξωτερικό ότι χρήματα είχαμε να το παίζαμε τώρα άνετοι!!! Είναι αναγκαίο να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις αφού όλοι πλέον ξέρουμε τι έγινε και τι πρόκειτε να γίνει με το σπάσιμο των συμβάσεων!! Εσύ θεωρείς ότι αν ψηφιστεί το new deal δεν θα δημιουργηθεί νέο έλλειμα?? Δεν νομίζω ότι είσαι τόσο αφελής!!
    Το ξέρεις ότι εσύ πληρώνεις άδικα έκτακτη εισφορά γιατί πληρώθηκες νόμιμα χρήματα τα οποία δεν υπήρχαν εγώ που δεν πρόλαβα να πληρωθώ και να επιβαρύνω γιατί πληρώνω έκτακτη εισφορά, αυτό το λες δικαιοσύνη εσύ??
    Πάλι δεν μου απαντάς όμως!! Ενώ όπως έχεις παρατηρήσει είμαι αρκετά δεκτικός σε απόψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, ναι, εισαι δεκτικος στις αποψεις, με του λογικη σου ομως , εχω θεμα !!!!! Ποια γραμμη να τραβηξουμε ρε Σπυρο !!!! αν εγω ειχα irr 35%, που εχεις εσυ, αρα FIT 1,2 θα εκανα αποσβεση τον 7/2011 !!!! για ποιο υπολοιπο μιλας και τι irr τον 3/2014 !!!!!!!!, αφου λοιπον μιλας για γραμμη, σημαινει πως δεχεσαι πως αδικουμαι, αλλιως, πως μιλας για υπολοιπο !!!! και πες οτι και γω το δεχομαι, δηλ το δικο μου irr στο υπολοιπο ποσο της αποσβεσης!!!! παραλογο ετσι !! εσυ, τι θα πεις στον επενδυτη του 2015 !!!! γιατι σιγουρα θα σου πει το ιδιο !!!
      Ασε ρε Σπυρο, 9,45 εγω 35 εσυ και πρωτογενες ελλειμα 450.000.000 !!!! ειπα εγω πως εκανες κατι παρανομο !!! την μακακια του Κρατους δεν βριζω εδω και ποσο καιρο !!!!! μιλας για σωρευτικο ελλειμα 202.000.000 1/1/12, τα ποσα των Energa και Hellaspower ύψους 120 εκατ. ευρώ και 52 εκατ. ευρώ στον ΑΔΜΗΕ, που τα εβαλες !!!! τι μου λες εμμεσα, πληρωσε τα εσυ !!!!
      Καταλαβε το 35% και 42% irr, δεν μπορουν να πληρωθουν απο ενα πτωχευμενο , οπως και συ λες, Κρατος !!!! Τελος.

      Διαγραφή
  20. Δεν καταλαβαίνω το irr 35 με κόστος έργου 258000ευρώ και όρους 19750ευρω και πραγματικές πληρωμές 0,28λεπτα. Γραμμή τραβάω γιατί ο λογαριασμός πτώχευσε όχι από μελλοντικές απολαβές αλλά από αυτά που χρειάστηκε να πληρώσει. Μου λες στην πρόταση του Σπεφ που λέει για την energa-hellas power γιατί όπως βλέπω μου ζητάς να τα πληρώσω εγώ??
    Δεν σε τιμά να αμφισβητείς τα νούμερα που σου γράφω μπορείς να τα βρείς στο ενημερωτικό του Λαγηε.
    Το να βρίζεις αυτά που κάνει το κράτος είναι ανούσιο αφού επίσημα μου ζητάς να πληρώσω εγώ τα λάθη του με τις μελέτες σου!!
    Συνεχίζεις να μην απαντάς...θεωρείς εύλογο το κέρδος της ΔΕΗ από τις ΑΠΕ κατά 100% χωρίς κανένα κόστος?
    Συμφωνείς με την μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων??
    Πιστεύεις ότι η προτεινόμενη λύση δεν θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον ελλείματα?
    Το πάρκο του 2012 που κουρεύτηκε η ταρίφα του μέσο της έκτακτης δεν δημιουργεί έλλειμα άρα γιατί πρέπει να πληρώσει πιστωτικό για χρέος που αποδεδειγμένα δεν προκάλεσε?
    Αν η ταρίφα μου κατόπιν διόρθωσης των στρεβλώσεων δημιουργεί έλλειμα να δεχτώ να βρούμε λύση αλλά να μου φορτώνεις της Μιχαλούς και εσύ να μην πληρώνεις τίποτα δεν είναι δυνατόν να το δεχτώ.
    Εσύ θεωρείς ότι η ταρίφα 0,46 που είχαν τα πάρκα του 2008-2009-2010-2011δεν δημιουργούσε έλλειμα??
    Συνάδελφε από την στιγμή που ο πτωχευμένος λογαριασμός δεν μπορεί να πληρώσει 0,40 έχει την δυνατότητα να πληρώνει σε εσένα 0,46!!!
    Εγώ θα δεχτώ να μειώσω την τιμή μου για τα επόμενα χρόνια αλλά και εσύ θα δεχτείς να μειώσεις την ταρίφα σου, να πληρώσεις το έλλειμα που δημιούργησες εκτός εάν δεν το δημιούργησες εσύ αλλά οι στρεβλώσεις οπότε θα συμφωνήσουμε να αρθούν οι στρεβλώσεις να δούμε πόσο μας κόστισαν και αυτοί που τα πήραν να τα χρεωθούν και από εδώ και πέρα να ισχύσουν ταρίφες που δεν προκαλούν έλλειμα και να μην εισέρθει κανένας μέχρι να κλείσουμε το έλλειμα που απομένει !! Πλέον είναι στείρα αντιπαράθεση αυτό που γίνεται δεν θα βρούμε ποτέ άκρη γιατί δεν συμφωνούμε όλοι στο δεδομένο ότι ο σχεδιασμός ήταν εγκληματικός και εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Ο καθένας προσπαθεί να καλύψει τον κ....ο του λες και αν καλυφθεί τώρα μετά σώθηκε για 20 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι μου λες ρε Σπυρο!! ασε με στον πονο μου !! 700.000 ευρω χωρις ορους συνδεσης , 100 KW/p !!! μιλας για κοστος 258.000 !!!!!! δεν δημιουργουν το ελλειμα η ¨πραγματικες¨τιμες σου Σπυρο, τις αλλες πες μου, γιατι ουτε εγω εχω πραγματικη 0,46 !!!!!!!
    Και φυσικα η ΔΕΗ κανει το παιχνιδι της, και φυσικα η μοχλευση της ΟΤΣ , μας χρεωσε !!! σου ειπα εγω να πληρωσεις εσυ!!!!!! αν ¨το ολοι irr 14¨ σημαινει να πληρωσεις , ναι ρε Σπυρο, γιατι μεχρι τωρα πληρωνω μονο εγω !!!! ποτε θα κανω αποσβεση εγω , με 4,8 % irr ρε Σπυρο !!!!!! του αγιου φουτσου !!!!!!! και να βλεπω διπλα μου 35% !!!!!!!!!!!!!!!! ε οχι. τι irr εχουν τα οικιακα Σπυρο !!!!! 250.000.000 τον χρονο !!!
    αν συμφωνω με την μονομερη τροποποιηση της συμβασης !!! υπο νορμαλ συνθηκες ποτε, τι γινετε στην περιπτωση της ολιγωριας ενος μακακα Κυβερνητικου !!!!!! θα πληρωνουμε εσαει την μακακια του !!!!!!!
    Οσο για τα στοιχεια που σου λεω, αφορουν στα εσοδα και εξοδα ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, και ειναι τα σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οχι φιλε μου, εχει δικαιο και ο Καστοριαδης και ο Ραμφος !!! ποτε δεν αποφασισαμε, απο 1821 και μετα, που ανηκουμε, Δυση ή Ανατολη !! ολα ακομα παιζονται στην σφαιρα του ομοαιματου !!! δηλ την παρτη μας και ας ριμαξει ο κοσμος !!! μονο που ηρθαν ετσι οι συγκυριες (πτωχευση, εν μεσω παγκοσμιοποιησης), που πρεπει να αποφασισουμε, ή ολοι ή κανενας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συναδελφε καποιοι δεν αποφασισαν να ειναι Ελληνες τα υπολοιπα ειναι αποτελεσμα αυτης της αποφασης. Αν ειχαμε στο μυαλο μας την συλλογικοτητα δεν θα φταναμε ποτε στο χαλι αυτο ο καθενας να πηγαινει για την παρτι του και να επιστρατευει θεμιτα και αθεμιτα μεσα συνηθως για να κερδισει εις βαρος αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (ειναι στο το διαδικτυο αυτα)

    ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ αλλα και του ''φιλου'' του , του κ. Αια για την «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ - Κ. & Σ. ΛΟΥΜΑΚΗΣ OΕ»
    Για το ποσο που επενδυσε και το ποσο που επιχορηγήθηκε....
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%A6%CE%96%CE%A6-1
    ΚΑΙ ΕΔΩ
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/45%CE%A8%CE%A8%CE%A6-%CE%97%CE%9A%CE%9D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΗΛΑΔΗ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ , ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΩΡΟ !!

    ΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ AΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ
    ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ !
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ 2 ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΡΙΦΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 15-16 ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΙRR
    ή μηπως κανω λαθος στην σκεψη μου ΑΙΑ ??????
    ή μηπως μπαινει μεσα AIA??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΒΡΕ ΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IRR TO ΛΟΥΜΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΤΗΝ 5 ΕΤΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατσε ρε φιλε !!!! κατι δεν υπολογιζεις σωστα !!!! για ξαναβαλε κατω τους αριθμους !!!!!!!!!!!!!!!, οπως τα λες, κανονικα ο Προεδρος μας, αντιπαλευει τα συμφεροντα του !!! αντι να του λες μπραβο που ειναι υπερανω προσωπικου συμφεροντος, μας την λες κιολας !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΣΕ ΜΕ ΤΠΤ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟΥ ΛΟΥΜΑΚΗ ΤΟ IRR TOY ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε , λιγο σεβασμο !!!!!!!!, μη μιλατε εσεις για irr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ντροπη. Δε μιλαμε. δε μιλαμε αλλα ολα εχουν τα ορια τους !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. εισαι μεγαλη ΚΟΤΑ τελικα ΑΙΑ ! ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ για να πεισεις μονο τον ΕΑΥΤΟ σου !!!! ΞΥΠΝΑ !!

      Διαγραφή
    3. Εγω ΚΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ποιο μαυρο κανω ασπρο ρε γατακι !!!!!!!!

      Διαγραφή
  30. ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΜΟΥ?ΣΕ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΜΕΓΑΛΕ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ, ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΨΤΟ, ΦΑΤΟ, ΠΕΤΑΤΟ, ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΤΡΙΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ !!!!!!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΙΦΑ 0,39 ΜΕ 250.000 ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΟΝ, ΠΑΡΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ !!!!!!! ΕΓΩ ΠΟΥ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ !!!!

      Διαγραφή
    2. ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΙ ( τον πνευματικο σου)
      ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ .....
      ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ !

      Διαγραφή
    3. Για πες μου σε παρακαλω, που ειναι η κοροιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. χαχα μη του απαντατε του παιδιου...!! Ξεβρακωθηκε και λεει αλλα λογια να αγαπιομαστε η καποιος τον εχει βαλει και το παλευει μεχρι τελικης πτωσης!! ΜΠΡΑΒΟ και παλι στο φιλο επενδυτη που ηταν τοσο καιρο...??
      Ελπιζω οταν θα ξαναπαει συλλογος για διαμαρτυρια στο Υπεκα η ερθει σε επαφη με βουλευτες να δωσει και αυτα τα στοιχεια.

      Διαγραφή
    5. Ποιος ξεβρακωθηκε μωρε !!!!!!!!!!!!!!!! τα ποσα, για τη δευτερη επενδυση, αφορουν το 85% του κλαδου !!!!!!!!! αν οπως λες ¨ξεβρακωθηκε¨, εννοεις πως ξεβρακωθηκε το 85%, ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!! το εκρυψε ποτε ο ΣΠΕΦ !!!!!!!!!!!!!! και αφου ο ΣΠΕΦ κατεθεσε μια αναλογιστικη μελετη, ειδες να γινετε καπου, χαριστικη ρυθμιση !!!!!!!!!!!!!!!Αιντε ρε παιδια, φτανει η ποραμυθα !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  31. Μπραβο στο φιλο που βρηκε και αποκαλυψε τη πλανη που κανει παντου ο Λουμακης. Αυτο μαλλον πρεπει να βγει παντου και να ενημερωθουν και εκει στο Συριζα που τους επιασε απο τωρα. Και εχει και ταριφες στο θεο και μιλαει κι ολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Sanyo-trackers διπλου αξονα 80 kw Κρητη.συνδεση 7/2011..πραγματικο κοστος 400000 ευρω..100000 χιλιαδες ειναι η επιδοτηση που ενεκριναν και βεβαια δεν εχουν εκταμιευσει ακομα.βασικα δεν ξερω αν με συμφερει τελικα να εκταμιευθει γιατι η τιμη παει απο 38 στα 30..μαλλον ο Σαμαρας εχει κατι κολλητους που θελει να παρουν τις επιδοτησεις και θελει να τις κοψει απο εμας...μας αναγκαζει μαλλον να την κοψουμε μονοι μας την επιδοτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτελους !!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!!!!!!!!!!!, Sanyo-trackers διπλου αξονα 80 kw Κρητη.συνδεση 7/2011, πραγματικο κοστος 400000 ευρω, ΓΙΑ ΠΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ 2/2008 ΜΕ 100kw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Δυστυχως για το δικο σας IRR, 730.000 !!!!!!!!!!, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  33. ΡΕ ΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟ 2008 ΓΙΑ 100KW/p, ΘΑ ΕΙΧΑ 300 KW/p ΤΟ 2012 !!!!!!!!!!!!!!! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, FIT 0.45 χ 3 = 1,35 !!!!! ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΤΗΝ ΤΑΡΙΦΑ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ !!!!!! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΤΣΙ!!! ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αμα βγει, ειδικος λογαριασμος, που να με πληρωνει με 245.000 ευρω τον χρονο, ελατε και οι 17.000 να σας κανω το τραπεζι !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μηδενα προ του τελους, μακαριζε !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. To ότι συνεχίζεις κι εσύ και η παρέα σου και οι εντολείς σου να είστε λαμόγια, παρτάκιδες και ξεπουλημένοι δεν θα αλλάξει με κανένα μακαρισμό.

      Διαγραφή
    5. εγω ειμαι λαμογιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλα ρε δεν ντρεπεσαι, παιδια δεν εχεις !!!! τι τους μαθαινεις !!! παρε απο μπορεις, πατα οσους μπορεις !!! εγω δεν βριζω αλλα το εχετε ξεσκισει !!!!!! εδω βρηκατε να κανετε αντιπολιτευση !!!! πουλημενοι, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ, ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ , ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ κλπ !!!!! ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!!!!!!!! ΕΒΑΛΕΣ 10, ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΣΕ ΔΙΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ 17,5 ΧΡΟΝΩΝ !!!!!!!! ΑΙΝΤΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!!! ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ !!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑΧΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!! ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΛΑΜΟΓΙΟ !!!!

      Διαγραφή
    6. Δεν σε παρεξηγώ. Εσύ κάνεις τη δουλειά που σε βάλανε να κάνεις. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή κι εδώ και στην αργεντινή. Και το ξεκατίνιασμα είναι στη συμφωνία ή σε πληρώνουν εξτρά ;;;

      Διαγραφή
    7. ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ.

      Διαγραφή
    8. Λεγε , ΜΗ πουλημενο λαμογιο, κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης για να ξερω με ποιον μιλαω !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    9. Το ότι τουλάχιστον υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας τις δύσκολες τούτες μέρες που βρίσκει ένα μεροκάματο δεν μπορεί παρά να χαιρετηθεί σαν θετικό. Αν και πολλές οι ώρες και ανθυγιεινό ειδικά με την κουκούλα κι αρχίζουν κι οι ζέστες.

      Διαγραφή
  34. Βέβαια φίλε θα είχες 350kw το 2012 και θα είχες τιμή 0,37, δεν θα πληρωνόσουν ή θα πληρωνόσουν με 0,26 (σύνολο για ένα χρόνο λειτουργίας 135000ευρώ) και θα πήγαινες για κούρεμα 35% και θα είχες και τους πρωτοπόρους να σου λένε φταίς και πρέπει να πληρώσεις . Συνάδελφε έκανες πάρκο το 2008 δηλαδή είσαι ο ένας από τα 43,57mw που εγκαταταστάθηκαν και δεν έχει τιμή 0,46 όπως ανέφερες πιο πάνω νομίζω ότι πρέπει να έχεις πληρωθεί με σταθερό πάρκο και 150000 ελάχιστη απόδοση περίπου 325000ευρώ!! Τώρα πες μας τι διαλέγεις???
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΙΦΑ 0,39 ΜΕ 250.000 ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΟΝ, ΠΑΡΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ !!
    Θα θυμήσω ότι πιο πάνω μου απαντούσες ότι δεν είπες εσύ να πληρώσουν τα πάρκα του 2013-2013 αλλά λόγω των Κυβερνητικών μακακιών είσαι απλήρωτος, τώρα απαντάς άλλα. Να πας φίλε μου εσύ στους Διοικούντες να ζητήσεις τις ευθύνες αλλά όχι μόνο δεν πας αλλά πας και κάνεις διαπραγματεύσεις για να "εκτελέσεις" τους άλλους!!! Δεν χρειάζετε να σου πω πως ερμηνεύεται αυτή σου η ενέργεια παλιός είσαι ξέρεις!!
    Λοιπον φίλτατε και χωρίς τα πάρκα του 2012 πάλι απλήρωτος θα έμενες τώρα εάν δεν θέλεις να το παραδεχτείς είναι προσωπικό σου θέμα. Τις ευθύνες θα τις αναζητήσεις στους Διοικούντες όπως κάνω και εγώ ( εγώ δεν τα φορτώνω σε άλλους έχω το θάρρος και το σθένος να πάω και να ζητήσω τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν) αλλιώς κάτσε και περίμενε από αυτούς που σε έφεραν ως εδώ με την "αλητεία" τους να σου δώσουν λύση και να σε σώσουν.
    Η μεγάλη διαφορά μας είναι ότι εσύ πας μαζί με αυτόν που σε έφερε εδώ μπας και σωθείς και εγώ τον κυνηγάω γιατί μας έφερε ως εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογω πως ο λογος σου εχει συνοχη και συνθεση, ομως θα στο ξαναπω, με την λογικη του υπαρχει θεμα !!!!!!!
      Φιλε, πραγματικα στοιχεια, ελεγμενα δεκα φορες, κοστος συνολικης επενδυσης σε παρκο 100kw με trackers, συνδεση 7/2008, 730.000 ευρω , τιμη FIT 0,45, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, για να μιλαμε επι πραγματικων δεδομενων, γιατι αλλιως θα σε παω και γω στον Μπακουνιν, και θα χαθουμε τελειως ομως !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. αια συνεννοηθείτε πρώτα για να γράφεται τα ίδια με τους άλλους στις βάρδιες που κάνετε, γιατί είστε για γέλια,μόνο μην μου πεις ότι είσαι μόνο εσυ γιατί αυτό σημαίνει ότι έχεις αλτσχάιμερ.

      Διαγραφή
    3. Λεγε , ΜΗ πουλημενο λαμογιο, κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης για να ξερω με ποιον μιλαω !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  35. Ρε δεν σου ειπα να μην ασχολεισαι με μενα! Το κανεις επιτηδες; Με ρουφιανους ,τσιρακια των δοσιλογων πολιτικων που κυβερνανε δεν θελω παρτιδες.και να μην χαιρετε εσυ και το συναφι σου..οτι και να ψηφιστει τωρα θα αναιρεθει,απο την νεα κυβερνηση που θα βγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δελτίο Τύπου 22-03-2014

    Θέμα:«Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φ/Β στέγης».

    Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ενέργειας της Κ.Ο. Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Φ/Β στέγης. Οι εκπρόσωποι των οικιακών Φ/Β εξέφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους για τις μεγάλες μειώσεις των τιμών των Φ/Β στις στέγες που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ μέσα από το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή και ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματά τους. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτο και άδικο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και δεσμεύεται ότι θα το καταψηφίσει. Διότι:
    1. Δεν έχει κανένα νομικό, ηθικό και πολιτικό δικαίωμα η κυβέρνηση να προβαίνει σε μονομερής τροποποίηση των συμβάσεων.
    2. Οι μειώσεις είναι μεγάλες και για ορισμένες κατηγορίες φτάνει το 50%.
    3. Το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ δεν μπορεί να το «φορτώνονται» αποκλειστικά οι παραγωγοί των ΑΠΕ διότι για την διόγκωσή του δεν ευθύνονται αυτοί αλλά οι άστοχες και χωρίς προγραμματισμό αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.
    4. Οι ιδιοκτήτες των μικρών Φ/Β δεν είναι επιχειρηματίες αλλά έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.
    5. Η κυβέρνηση κουρεύει τους μικρούς, την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στους ιδιώτες μεγαλο-παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο.
    6. Βγάζει εκτός του κάδρου των ευθυνών και των συνεπειών τις τράπεζες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των προβλημάτων στις ΑΠΕ.
    7. Βάζει νέα έκτακτη εισφορά επί του τζίρου και μάλιστα χωρίς καμία παραμετροποίηση.
    8. Κωλυσιεργεί με την υιοθέτηση αποφάσεων που θα έδιναν ώθηση στην ιδιοπαραγωγή.
    Τέλος, υπογράμμισε ότι συνέπεια της εφαρμογής του σχεδίου της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ θα είναι η καταστροφή των μικροπαραγωγών και η συγκέντρωση της παραγωγής των ΑΠΕ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

    Το Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαλα σας μοιρασε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ναι τσιρακι της λουμακιαδας μας μοιρασε και θα το δωσουμε σε εσενα και στην προεδραρα σου να σας ανεβει το irr. περιμενε να δεις εμεις τι εχουμε να σας μοιρασουμε λουμακιαδες

      Διαγραφή
    3. ε !!!!! σας πηρε το ¨ποταμι¨, ακομα δεν το καταλαβες !!!! δες γυρω σου!! μπαζει νερα :)

      Διαγραφή
    4. ναι πες στο αφεντικο σου οτι ηδη το νερο εχει φτασει στα μπατζακια σας.

      Διαγραφή
  37. Αν μου ξαναμιλησεις ετσι, θα κανω το ιδιο, ξεχνωντας την υποσχεση που εδωσα !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτα που διαβασατε πιο πριν
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/45ΨΨΦ-ΗΚΝ
    και
    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΙΦΖΦ-1
    τα βρηκα απο το Facebook του Πανελληνίου Συλλόγου Φ/Β στέγης (http://www.oikopv.gr/)
    και χαρις τον κυριο Dimitri M. - - - (να αγιασει ο ανθρωπος που τα ξετρυπωσε) - - - τα ακουγαμε αλλα δεν τα ειχαμε δει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα δημοσιοποιήσουμε όσο μπορούμε για να δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος ποιός είναι ο "σύμβουλος" του μάκη και για τι συμμορία μιλάμε.

      Διαγραφή
    2. Και εγω αυτο περιμενω, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!, μολις μελετησετε καλα τους αριθμους, θα καταλαβετε τι εννοω !!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

      Διαγραφή
    4. Λεγε , ΜΗ πουλημενο λαμογιο, κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης για να ξερω με ποιον μιλαω !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  39. ΕΡΩΤΗΣΗ
    Προς κ. ΑΙΑ

    κ. ΑΙΑ του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ το IRR ειναι 100% !!!!
    κ. ΑΙΑ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ποσο % ειναι ?????

    ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΟΒΑΡΗ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΙΑ ΠΩΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ !!

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ - ποσο θυμα εισαι κ. ΑΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγε , ΜΗ πουλημενο λαμογιο, κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης για να ξερω με ποιον μιλαω !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. τις αργίες είστε παρόντες όλοι ή παίρνεται και ρεπό;για να δούμε αν είναι καλό το αφεντικό σας.

      Διαγραφή
  40. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΙΤΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

      κ. ΑΙΑ του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ το IRR ειναι 100% !!!!
      κ. ΑΙΑ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ποσο % ειναι ?????

      Γιατι ντρεπεσαι , απαντησε μας ,
      (θα δειξουμε μεγαλοψυχια και θα σεβαστουμε τον πονο που σου προκαλεσε το ''αφεντικο σου'' ! ) - (ή μηπως περιμενεις εντολες)

      Διαγραφή
    2. τι έγινε φοβάστε μην σας απολύσουν και θέλετε συζήτηση;γραφε κ αλλα να έχουμε να γελάμε.γιατί μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε,ευτυχώς που είστε εδώ και σπάει η ανία μας.

      Διαγραφή
    3. Ειστε ολοι για γελια :) :) :) λοιπον, ξανα, πες μου κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης για να ξερω με ποιον μιλαω !!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Επίσης παίζει από παλιά το "είσαι ο και λέγεσαι"
      Θέλει όμως μουστάκι και συνήθως γαλόνια επιλοχία ή λοχαγού....

      Διαγραφή
  41. ΣYNTAΓMΑ THΣ EΛΛAΔAΣ

    Αρθρο 106: (Κράτος και εθνική οικονομία)
    2. H ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΣΙΤΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

    κ. ΑΙΑ του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ το IRR ειναι 100% !!!!
    κ. ΑΙΑ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ποσο % ειναι ?????

    Γιατι ντρεπεσαι , απαντησε μας ,
    (θα δειξουμε μεγαλοψυχια και θα σεβαστουμε τον πονο που σου προκαλεσε το ''αφεντικο σου'' ! ) - (ή μηπως περιμενεις εντολες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, τα κουβαδακια σου και αλλου !!!! δεν σε παιρνει, ακομα δεν το καταλαβες !!!!!!!!!!!!!!!!! ή ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΩ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΕΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!. μη κανεις σε μενα τετοιες ανοητες ερωτησεις !!!!!

      Διαγραφή
    2. ΚΟΤΑ .......κοκοκοκοκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο !

      Διαγραφή
    3. AKOMA TO ΦΑΧ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ .....
      ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ......
      ή
      ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ? χι χι χιιιιιιιι !

      Διαγραφή
    4. The internal rate of return on an investment or project is the "annualized effective compounded return rate" or "rate of return" that makes the net present value (NPV as NET*1/(1+IRR)^year) of all cash flows (both positive and negative) from a particular investment equal to zero. It can also be defined as the discount rate at which the present value of all future cash flow is equal to the initial investment or in other words the rate at which an investment breaks even.

      Διαγραφή
    5. προσέλαβαν αλλοδαπό και δεν πρόφθασαν να μεταφράσουν κιόλας. Ρε τι κάνει το άτιμο το μεροκάματο...............

      Διαγραφή
    6. Λοιπον ακου, οχι σε μενα μακακιες !!!!!! και η υπομονη εχει τα ορια της !!!!σε ρωτω εδω και ωρα, κοστος επενδυσης, τιμη FIT, και ημερομηνια συνδεσης, δεν απαντας και λες εμενα κοτα !!!!!!!!!!!!!!!!, κοφτο λεμε, σε καταλαβαν ολοι !!!!!!!!!!!!!! μη γελοιοποιησε αλλο, φτανει.

      Διαγραφή
    7. Ti να μας πει το ατομο ..... τον ηπιε και τον ρουφιξε ..... τα εχει χασει.... τον λυπαμε λιγακι , να σας πω ....

      Διαγραφή
    8. Αυτό πάλι του ποιοί κατάλαβαν ποιόν μπορεί να σε στείλει στο Δαφνί .....
      Αλλά για την ταμπακέρα κουβέντα έτσι για να σκάσουμε και να μείνουμε με την απορία.....

      Διαγραφή
  43. εστειλε το φαχ αλλα το αφεντικο του κανει τον αμερικανο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο αιας ζωγραφιζει εδω μεσα ξερεις τι ειναι να κανει refresh τη σελιδα ανα 5 δευτερα και να απαντα σε ολους τους κακους????

      Διαγραφή
  44. Ρε σεις, τωρα που το μιλαμε, σαρακοστη, η ΣΟΥΠΙΑ κρασατη, δεν ειναι καλυτερη !!!!!!!! ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν απίθανε άντε και καλή βάρδια κι αν ερθει το fax γράψτο εδώ και θα το δούμε αύριο ή άστο στον επόμενο να το γράψει..........

      Διαγραφή
    2. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%99%CE%A6%CE%96%CE%A6-1
      http://static.diavgeia.gov.gr/doc/45%CE%A8%CE%A8%CE%A6-%CE%97%CE%9A%CE%9D
      ΜΟΝΟ ΚΡΑΣΑΤΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ IRR IPHONE KAI IPAD MAZI

      Διαγραφή
  45. Ελα, ενταξει, το ειστε ασχετοι κανει μπαμ !! αλλα και γω βαρεθηκα, τα λεμε αυριο ετσι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

      Διαγραφή
  46. Όταν σπας κάτι:
    1% το φτιάχνεις.
    2% παραδέχεσαι ότι το έσπασες.
    97% το φτιάχνεις έτσι ώστε ο επόμενος να νομίζει πως το έσπασε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συζητούσαν 2 ξανθιές: ....... (aias x 2)
    - Θα πάω στο φεγγάρι
    -Και εγώ στον ήλιο
    -hellο θα καείς
    -hello θα πάω βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. :) το ειπα εγω ή ο Κομφουκιος !!!!! αστα φιλε, με μενα μπλεξατε !! δεν περνανε αυτα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Aia .... o LOY(kou)MAKIS se perimenei ! xi xi xi xi xi kai kala xanax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτο η ¨Φωνη Λαου¨, εχει μια παραξενη θηλυκοτητα !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θαρθει ο Σταθακης ή ο Τσακαλωτος και θα κρατησει irr 35 kai 45 !!!!!!!! δεν πατατε ρε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Αία παρατήρησα οτι συνέχεια ζητάτε συγκεκριμένα στοιχεία....να σας δώσω τα δικά μου.Υπολογίστε το irr που έχει το πάρκο μου και μετά αναρωτηθείτε γιατί ουρλιάζω οτι οι συμβάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν.
    Πάρκο 99,9 kw/p με 24 tracker.444 πάνελ solon blue 230/07,6 inverter sma 17.000 TLC.
    Αίτηση στη ΡΑΕ για άδεια εξαίρεσης 2/6/2007 για πελοπόννησο.
    Θετική απάντηση ΡΑΕ 18/5/2010.
    Ημερομηνία υπογραφής με τον κατασκευαστή 25/7/2010.
    Κλείδωμα τιμής εξοπλισμού αρχές 8/2010.
    Κόστος κατασκευής 468.500
    Δορυφορικό (hellas sat) 1.500
    Φ.Π.Α 29.200
    Όροι σύνδεσης 23.000 - 11.000 (ενώθηκε διπλανό πάρκο με τον μετασχηματιστή μου)=12.000
    Φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου (1%) 2.350
    Λοιπά έξοδα (δικά μου,διαμονή,μεταφορικά,διάφορες εργασίες στο πάρκο 7.000

    Υπογραφή σύμβασης με ΔΕΣΜΗΕ 11/2010.
    Ολοκλήρωση έργου και σύνδεση με τη ΔΕΗ 18/5/2011
    Κλειδωμένη τιμή 0,4419

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη, με μπερδεψες !!!!!!!!!!!!!! ο μεσος ορος του του 2011, τρεχει με IRR 25% με επιδοτηση και 19% χωρις, τα στοιχεια που μου εδωσες, εχουν αποκλιση απο τα βασικα δεδομενα, με λιγα λογια, κατι δεν μου λες σωστα !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Για να καταλαβεις καλυτερα, τα στοιχεια του 2008, τρεχουν με 13% με επιδοτηση και 6 % χωρις, εγω ειμαι στο 9,85% και στο 4,8%, η δικη σου αποκλιση ειναι υπερβολικη !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  53. Δεν προσθέτω τοπογραφικά,και όλα τα έξοδα που είχα στην αδειοδοτική διαδικασία που την έκανα μόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αια(κοκοκοκοοοοοοο)
    ακομα εκεινο το ριμαδο φαξ απο το αφεντικο σου περιμενεις για να σου πει τι να απαντησεις ?
    ή έχασες τη λαλιά σου με αυτα που σου δωσα να διαβασεις για τον ΛΟΥ/ΚΟΥ/ΜΑΚΙ σου ?

    ΙRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR IRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR IRRRRRRRRRRRRRRRRR

    Καντε το τωρα ΓΑΡΓΑΡΑ να καθαρισει ο λαιμος σου ! χι χι χι χι χι ! Θυματακι ακολουθε του ΛΟΥ/ΚΟΥ/ΜΑΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπερα !!!!! να΄μαι και γω !!!!!!!!!!!!!!!!! τι λενε ειπαμε τα παπαγαλακια !!!!! πως εχασα την λαλια μου !!!!! για ποιο ακριβως πραγμα λεμε !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΘΕ ο "ακολουθος" !!! καλως τον !
    Λοιπον πες μου (αφου σιγουρα μελετησες ολο το βραδυ) , αυτο που σε ρωταω απο εχθες,
    ποιο το irr του λου/κου/μακι και ποιο το δικο σου ? αν δεν θες να πεις ,γραψε στα ισια δεν θελω να σας απαντησω (αντρικια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλα ρε, ολα μασημενα !!!!!! καντε και καμια πραξη !!! αντε γατακια, εχετε ολα τα στοιχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε σεις, μη παιδευετε το μυαλουδακι σας με νουμερα !!!! μη ξαχνετε αγνωστες λεξεις, irr κλπ, μολις ακουσετε κοστος πανω απο 500.000 ευρω για 100 kw, αμεσως !!! αυτοματα !!!! συνειρμικα λεμε, να σκεφτεστε πως ανηκει στο 5% του συνολου !!!!!!!!!!!!!!!!!!! απλα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο αφορα τα 500000,ειναι δικο σου το προβλημα.Βαλ'τα με τους υπευθυνους και ασε την καραμελα(το κοστος το fit και το irr).Εαν δε σου βγαινουν τα νουμερα σου ξαναγραφω TOUGH SHIT!!!!!!Εαν το σκεφτοσουν λιγο θα εβλεπες οτι ακριβως αυτο θα'πρεπε να λες και εσυ σ'αυτους που φταινε!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ, ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ¨TOUGH SHIT¨ ¨ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΣ, ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  59. Κυριε Παπακυριακού με δεδομένο το ότι πληρωνόμαστε κάθε δύο μήνες για έναν, αυτό δεν σε προβληματίζει? Μέχρι που μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση?
    Υποστηρίζεις την μη αλλαγη της σύμβασης τη στιγμή που σου την έχουν διαλύσει με την εισφορά σχεδόν δύο χρόνια τώρα, και με το έλλειμμα στον ΛΑΓΗΕ να διογκώνεται, ποιος περιμένεις να το πληρώσει?
    Τό πραγματικά προβλήματα στην περίπτωσή μας είναι η έλλειψη ρευστότητας που δημιουργεί πολλαπλάσια άλλα, όπως επιπλέον τόκους σε τράπεζες και εφορία, ληψη όχι καθαρής ενημερότητας με αποτέλεσμα η πληρωμή απο τον ΛΑΓΗΕ να πάει άλλον έναν μήνα πίσω, ΟΑΕΕ κ.α. Με αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν ξέρουμε που πάμε.
    Τις προάλλες στάθηκες δίπλα στους αγρότες ενώ ηξερες οτι διεκδικουν σε βάρος σου παραπανίσιο κομάτι απο την ίδια πίτα.Λαθος επιλογή όπως λάθος και η επιλογή σου για τον τοσο ακριβό εξοπλισμό του πάρκου σου (μυρίζει αναπτυξιακό).
    Κάπου έκανες λάθος στους υπολογισμούς σου σε σχέση με το πόσα, που και πότε επένδυσες γιατί κι εγώ σύνδεσα πάρκο 3/2011 αλλά τον εξοπλισμό τόν πλήρωσα όταν τον αγόρασα 12/2010.
    Συνολικό κόστος κατασκευής μαζί με τους όρους σύνδεσης (16.000) 300.000 ευρώ με το ζόρι.
    Τόν 12/2008 τα ίδια υλικά για πάρκο που συνδέθηκε 4/2009 μου κόστισαν 550.000 ευρώ. Και τα δύο πάρκα χωρίς αναπτυξυακό.
    ( 99,9kwp με tracker, 540 κινέζικα πάνελ 185wp και 3 inverter kaco Powador 33,3 kw)
    Καμία σχέση το ένα με το άλλο, ειδικα αν υπολογίσεις τις πραγματικές εισροές σε χρήμα, δεδομένου του κόστους δανεισμού 50% και στις δύο περιπτώσεις.Δόσεις δανείου 5.200/3μηνο το ένα και 9.900/3μηνο το άλλο, για 10 χρόνια, που σημαίνει κόστος σε πραγματικό χρήμα 370.000 το ένα και 700.000 το άλλο,δηλαδή σχεδόν διπλάσιο.
    Δέν υπολογίζω το άγχος που εφαγα 1,5 χρόνο με τα ανυπέρβλητα εμπόδια της γραφειοκρατίας όπως η έκδοση βεβαιωσης απο την πολεοδομία που κόντεψε να με τινάξει στον αέρα, πράγμα που εσύ δεν το βίωσες οπως και κανένας μετα το 2010.
    Κατά γνώμη μου το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω βελτίωσης και όχι συνολικής απόριψης. η ταρίφα να πέφτει παράληλλα με την εγκατεστημένη ισχύ / 3μηνο χωρίς διακρίσεις σε ΔΝ ΜΔΝ αγρότες στέγες.
    (Δεν είμαι μέλος σε κανέναν σύλλογο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα αλλα και πάλι κανείς δεν εγγυάται ότι θα πληρωνόμαστε στο μέλλον,ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι να μας κουρεύουν στο μέλλον κατά 99.9% για να παίρνουμε τα χρηματα αλλα και πάλι κρατάω επιφυλάξεις αν θα τα παίρνουμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε και πρόκειται να εγγυηθεί κανένας
      Θα παμε μέχρι εκει που ο δρόμος εχει επιστροφη, ενω τωρα δεν έχει.

      Διαγραφή
    2. Εσυ συμφωνεις με τον vasilis dosis !!!!!!!!!!!!!!!! ε θα τρελαθουμε !!!! που συμφωνειτε μωρε, για ξαναδιαβασε τι εγραψε ο ανθρωπος !!!!!! εγω συμφωνω και δε μιλω, εσυ, που συμφωνεις και πεταγεσαι !!!!!!

      Διαγραφή
  61. To tough shit δεν πηγαινε για τα μουτρα σου, αλλα μιας και το θετεις ετσι στο χωριο μου λενε Την υπογραφη σου και την .... σου πρεπει να ξερεις ΠΟΥ και ΠΟΤΕ την βαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χθες το βραδυ μας εδωσες τον ορισμο του irr στα αγγλικα και παρ'οτι στο'γραψα 2 φορες μου απαντησες στα μουτρα μου.Ασχετε ΓΑΤΕ πηγαινε στο ζορι που τραβας!!!!!!Να στα μεταφραζουν καλυτερα,μην τσαντιστει ο προεδρος και κοψει το μεροκαματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου λες , σοβαρα !!!!! δηλ προκειται περι ιδιωματισμου !!!!!!! σωπα ρε!!!

      Διαγραφή
    2. No shit!!!!!!Προσεξε γιατι στη 2η καιγεσαι και εχεις το μεροκαματο να σκεφτεσαι!!!

      Διαγραφή
  63. Προς κύριο vasilis dosis....θα σας απαντήσω σε όλα και ελπίζω να σας καλύψουν οι απαντήσεις μου.
    1.Σε στιγμή που ανήκω σε αυτούς που έχουν φωτοβολταικό φυσικά και με προβληματίζει.
    Το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ έχει σταματήσει να αυξάνεται.Υπολογίζουν σε πολύ χαμηλότερα τέλη ρύπων από αυτά που θα ισχύσουν στο μέλλον-και όχι στο μακρινό.Το τέλος λιγνίτη είναι ιδιαίτερα χαμηλό και πρέπει άμεσα να αυξηθεί.Οι στρεβλώσεις της αγοράς ναι μεν είναι λιγότερες αλλά ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ και υπάρχουν.Υπολογίζουν την ΟΤΣ περίπου στα 40-45 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος) και ήδη το προηγούμενο μήνα έφτασε τα 62.Όταν αρθούν όλες οι στρεβλώσεις που θεωρείτε οτι θα κυμαίνεται η ΟΤΣ.Λιγότερο από 62;
    Τέλος υδάτων θα έπρεπε να θεσπιστεί και τα έσοδα να πηγαίνουν στον ειδικό λογαριασμό σε στιγμή που χρησιμοποιούνται εκατομμύρια κυβικά νερού για ψύξη μονάδων παραγωγής ενέργειας;
    Τα κέρδη από την χειραγώγηση της ΟΤΣ δεν πρέπει να υπολογιστούν;
    Τα περίπου 140 εκατομμύρια της energa και hellas power δεν αποτελούν μέρος του ελειμάτος που μας καλούνε να καλύψουμε;
    Οι επιδοτήσεις του φυσικού αερίου έπρεπε να έχουν σταματήσει από το 2010;Μόνο μέσα στο 2013 οι αποζημιώσεις σχεδόν ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.Επιβαρύνουν το ταμείο μας ή όχι;
    Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά το κράτος λόγο ειδικών συνθηκών μπορούσε να την επιβάλει.Σε στιγμή που θα πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από την eurostat οι ειδικές συνθήκες ΠΑΥΟΥΝ!Δεν μας κάνει χάρη το υπουργείο να άρει την έκτακτη,είναι υποχρεωμένο να το κάνει.
    Σε στιγμή που ισχύουν όλα τα παραπάνω εσείς θεωρείτε οτι πρέπει να κάνουμε πίσω στις συμβάσεις μας;Θεωρείτε οτι με τη μονομερή τροποποίηση δεν ανοίγει ο ασκός του αιόλου και για μετέπειτα κουρέματα;Τα 28 σεντ ηλιοθερμικών,τα αιολικά και η δεξαμενή των 1000MW που περιμένουν να μπουν στο σύστημα δεν θα επιβαρύνουν τον λογαριασμό;Δεν θα ξαναζήσουμε υπερημερίες και κάποια στιγμή νέο κούρεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 2.Όσο αφορά τους αγρότες ο ΠΣΑΦ κάλεσε όλους τους συνδέσμους να κατέβουν στο πεζοδρόμιο προκειμένου να πιέσουμε για τις πληρωμές μας.Οι σύλλογοι δεν ανταποκρίθηκαν συνεπώς το ΔΗΛΩΣΑ οτι κατεβαίνω για να διεκδικήσω τα χρήματα μου,όπως και τόσοι ανεξάρτητοι παραγωγοί.Ο ΣΠΕΦ για παράδειγμα με τη δήλωση του προέδρου του (τέρμα τα ψέμματα) πήρε μια δέσμευση που ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ.Από τότε δεν έκανε και καμία κίνηση σχετικά με τις πληρωμές.Επειδή λοιπόν με καίει και η εφορία και τα λειτουργικά έξοδα και το ΦΠΑ εγώ πήγα.Όπως έπραξα και με τη συγκέντρωση του ΣΠΕΦ και ας διαφωνούσα με τον ΣΠΕΦ,σε στιγμή που ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν οι πληρωμές.
    Με τον κύριο Σπανούλη,πρόεδρο του ΠΣΑΦ,είχαμε συζητήσει πολλές μέρες πριν την συγκέντρωση.Από πλευράς μου ήταν ξεκαθαρισμένο πως είμαι μαζί σου σε στιγμή που δεν με ΘΙΓΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.Στην συγκεκριμένη συγκέντρωση ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ το new deal ασχέτως της φήμης που σκόπιμα αφήνουν κάποιοι να διαρρέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 3.Είμαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που έχω ανακοινώσει τα στοιχεία της επένδυσης μου,κωδικό ΕΔΡΕΘ και ΑΦΜ.Συνεπώς θέμα υπερκοστολόγησης του έργου μου δεν υπάρχει.ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ οτι ο αναπτυξιακός 3299/2004 έληγε 31/12/2009 και πήρε παράταση μέχρι 31/1/2010.Την άδεια εξαίρεσης την πήρα 4 μήνες μετά και δεν ήμουν από τους ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ που ΠΑΡΑΝΟΜΑ κατέθεσαν στον αναπτυξιακό ΑΔΕΙΟ φάκελλο προκειμένου να πάρω έναν αριθμό πρωτοκόλλου και να πάρω την επιδότηση με μετέπειτα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 4.Όσο για το "λάθος μου" στο κόστος του έργου αυτό είναι επιλογή του κάθε επενδυτή και δεν πρόκειται να κατακρίνω κανέναν γι αυτό.Κινήθηκα με το σκεπτικό οτι πρέπει να φτιάξω κάτι που θα έχει αντοχή στο χρόνο και όχι για 3-4 έτη.Εσύ επέλεξες κινέζικα εγώ γερμανικά.Εσύ μπορεί να πλήρωσες τον εξοπλισμό όταν τον αγόρασες,εγώ προκειμένου να κλειδώσω τιμή στη solon έπρεπε να δώσω προκαταβολή.και το έκανα γιατί οι τιμές ανέβηκαν για κατοστάρι άλλα 35.000 και μετά άρχισε η κατρακύλα.Εγώ υπέγραψα σύμβαση με ίσως τον ακριβότερο κατασκευαστή της αγοράς αλλά και έναν από τους παλιότερους με τεράστια εμπειρία.Λόγο του υψόμετρου που βρίσκεται το πάρκο μου έπρεπε να υπολογίσω και χιονόπτωση σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα από κάποιο σε ένα κάμπο που σημαίνει φράχτη πολύ μεγαλύτερων προδιαγραφών από αυτές που όριζε η τράπεζα.
    Το δε δάνειο μου είναι 270.000 πληρώνεται ανα τρίμηνο (κυμαινόμενο επιτόκιο) τώρα βρίσκεται στο 6,56% και ποσό δόσης 9.750
    Όσο για την αδειοδοτική διαδικασία δεν είναι κάτι που πέρασες μόνο εσύ.Με εξαίρεση το νόμο μπιρμπίλη (δεν χρειάζονταν προμελέτη και μελέτη περιβαλλοντολογικών όρων() έχουμε περάσει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Παπακυριακου έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας που αφορουν τους αεριάδες και την ΟΤΣ, παραβλέπεις όμως το γεγονός ότι συρικνώνεται συνεχώς η κατανάλωση και οι ΑΠΕ επειδή παιρνουν συνεχώς μεγαλύτερο κομάτι απο τον αριθμιτή του κλάσματος παραγωγή / κατανάλωση. Δεν βλέπω την ΟΤΣ να αυξάνεται αλλά μαλλον το αντίθετο.Οσο για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ αυτό αυξάνεται καθε Ιούνιο και Οκτώβριο που εκαθαρίζει τα Φ/Β και όχι τους άλλους
      μήνες και αυτο με την εισφορά σε ισχύ.Αν δεν αυξάνει το έλλειμμα εξήγησε μου γιατί δεν έχει ρευστότητα ο ΛΑΓΗΕ σήμερα να πληρώσει τον Ιούλιο.Πιστεύω οτι το μεγαλύτερο μέρος
      του προβλήματος δημιουργήθηκε απο την υπεραδειοδότηση και αυτό δεν διορθώνεται. Το πρόβλημά μας το ξαναλέω ειναι η ελλειψη ρευστότητας. Με αυτό τον ρυθμό πληρωμών ήδη έχουν κοκινίσει τα πάντα και σε λιγο καιρό η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Δεν επενδύσαμε για να καταστραφούμε.
      Δεν σε κατακρίνω για τις επιλογές σου στην αγορά ακριβού εξοπλισμού, όμως καποιες φορές έχει και τα αρνητικά του και εκεί έγκειται το λάθος αν δεν σου δίνει πίσω τα παραπάνω που εδωσες.( π.χ.panel ) όπως και ο αναπτυξιακός σε καποιες περιπτώσεις ειναι δέλεαρ αλλά και δίκοπο μαχαίρι.
      Τώρα μην προσπαθείς να με πείσεις για την στάση σου δίπλα στους αγρότες, πιστεύω οτι ηταν λάθος. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι λειτουργούν με περισσή ιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους σε σημείο που τελευταία άρχισαν να τρώγονται και μεταξύ τους.
      Οσο για το ότι περάσαμε ακριβως τα ιδια επιμένω ότι επειδη την εξαιρεση την πήρες το 2010 που τα πράγματα ήταν απείρως ευκολότερα από το 2008 ίσως δεν γνωρίζεις αλλά αυτο λίγη σημασία έχει.

      Διαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Θα ήθελα να σας αναφέρω μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί και να τονισθεί αφού προτεραιότητα όλων είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, Η ΔΕΗ αγοράζει την ενέργεια από ΑΠΕ στην τρέχουσα ΟΤΣ δηλαδή κατά μέσο όρο ας πούμε περίπου τα τελευταία δύο χρόνια 50ευρω/MWH, μπορεί κάποιος από τους Διοικούντες να μας εξηγήσει :

    ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ 90ΕΥΡΩ/MWH ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ??

    Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ ΩΣ ΠΑΓΙΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΟ "ΚΑΠΕΛΟ" ΧΡΕΩΣΗΣ 100% ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ IRR ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 100% ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕ??

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΣΑ ΤΙΜΗ ΛΟΓΩ ΑΝΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ 100% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ KWH ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ??

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ??

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΟΤΣ ΠΡΩΤΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΕΤΜΕΑΡ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ 100% "ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ" ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ!!

    Αναμένουμε από εσάς που αναζητάτε την δικαιοσύνη και την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος να τονίσετε την συγκεκριμένη "ληστεία" εις βάρος του τελικού καταναλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Σπυρο, ναι, κανουν κοινωνικη πολιτικη με τα λεφτα μας, αφου το ξερεις, πες το ντε !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  69. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ !
    ΤΟ NON PAPER !
    ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ... ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕ !

    http://www.afo.gr/psaf/index.php/syn/4390-non-paper-25032014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κύριε dosis μόνο τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ προς το ΛΑΓΗΕ πλέον ξεπερνάνε τα 300 εκατομμύρια.Το νοέμβριο του 2013 για παράδειγμα η ΔΕΗ φέσωσε τον ειδικό λογαριασμό περίπου 35 εκατομμύρια.Υπάρχουν εβδομάδες (όπως η προηγούμενη) που δεν έδωσε ούτε δεκάρα.Πως θα ήταν δυνατόν να έχει ρευστότητα ο ΛΑΓΗΕ σε στιγμή που η ΔΕΗ δεν πληρώνει;(ούτε καν το ΕΤΜΕΑΡ).
    Στην ουσία η ΔΕΗ μεταφέρει το πρόβλημα στον ΛΑΓΗΕ και αυτός με τη σειρά του το μετακυλύει σε εμάς.
    Δεν είναι δυνατόν να υπολογίζονται με λάθος τρόπο τα έσοδα του ταμείου,να προκύπτει έλλειμα και το κράτος να καλεί εμάς να το καλύψουμε.Ακόμα και να γίνει κάτι τέτοιο,με 200MW στο σύστημα το έτος + ηλιοθερμικό πάρκο με κλειδωμένη τιμή 0,28 και τη βιομάζα με αυτή τη τιμή επιδότησης (η επόμενη φούσκα) θα προκύψει νέο έλλειμα.Το οποίο για άλλη μια φορά εμείς θα κληθούμε σε 2 χρόνια να το ξανακαλύψουμε.Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο όπως το είδαμε στη διαβούλευση πλέον είμαστε έρμαιο των αποφάσεων τους και η σύμβαση μας θα καταλήξει κουρελόχαρτο.
    Μην ξεχνάμε επίσης οτι η αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ, η οποία θα όφειλε να καλύπτει το κενό που δημιουργείται στον ειδικό λογαριασμό, δεν αναπροσαρμόζεται όπως θα έπρεπε.
    Τόσο καιρό στηρίζουμε τη ΔΕΗ.Στη πλάτη μας γίνεται για άλλη μια φορά κοινωνική πολιτική.Δεν βλέπω το ίδιο ενδιαφέρον όμως του κράτους να κάνει κοινωνική πολιτική στη πλάτη του φυσικού αερίουούτε των κατασκευαστών (βλέπε διόδια)
    Όσο για την επιλογή εξοπλισμού τότε τα κινέζικα έδιναν εγγύηση 2 έτη το ανώτερο.Τα γερμανικά 5 και στη δική μου περίπτωση 10.Τώρα οτι κλείσανε δεκάδες εταιρείες στο χώρο αυτό δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει κανείς.Όπως επίσης πολλοί δεν γνωρίζουν το φαινόμενο PID και εκεί θα κλάψει πολύς κόσμος.Όσο για τα tracker υπάρχουν κάποια που "έβγαλαν φτερά".Προσωπικά τα δικά μου στα 3 έτη κάηκαν 3 κινητήρες με κόστος 210 ευρώ.Το πόσα παραπάνω επενδύεις σε εξοπλισμό δεν έχει να κάνει πάντα άμεση σχέση με την παραγωγή αλλά και με την αντοχή στο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σχετικά με την αδειοδοτική διαδικασία να σας θυμίσω οτι η αίτηση μου έγινε το 2007.Θέματα του τι ορίζεται υψηλή παραγωγικότητα,πολεοδομία (από το λεωνίδιο στο άργος,από εκεί στην τρίπολη και από εκεί στο άστρος) άδεια από την περιφέρεια η οποία δεν έλεγε να μου τη δώσει,αρχαιολογία νεωτέρων αρχαίων,βυζαντινών και αρχαίων τα πέρασα.Όπως και πολλά άλλα που ούτε καν θυμάμαι πια.Ίσως και να είχατε πολύ περισσότερα.Όπως και ένα πάρκο του 2013 πολύ λιγότερα.
    Τα φωτοβολταικά στην Ελλάδα ήταν κάτι νέο και λαμβάνοντας υπ΄ όψην τη γραφειοκρατία και τα νωθρά αντανακλαστικά του ελληνικού κράτους άλλοι τα περάσαμε περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συνάδελφοι αν και το θέμα μας είναι άλλο για φιλολογικούς λόγουςε θα σας αναφέρω κάποιες παραμέτρους που πέρασαν τα πάρκα του 2012 τις οποίες δεν είχαν οι παλότεροι. Επαναλαμβάνω δεν τα αναφέρω ως αντικείμενο αντιλόγου ή σύγκρουσης αλλά ως πληροφόρηση.
    Θα σας πω απο προσωπική εμπειρία πως είναι να καταθέτεις φάκελο για δανειοδότηση στην τράπεζε και μετά απο 15 μέρες ο ΓΑΠ να βγαίνει και να λέει δημοψήφισμα για το ευρώ!!
    Να μην έχεις κυβέρνηση ως χώρα με τις αλητείες στο Μαξίμου και να βγαίνει κυβέρνηση με τον Παπαδήμο ο οποίος ξεκινάει την συμφωνία του PSI!!
    Περίμενε σε αναμμένα κάρβουνα αν θα βαρέσουμε επίσημο κανόνι ή όχι και εσύ να έχεις καταθέσει μετρητό στην τράπεζα το 25% της επένδυσης.
    Να περιμένεις απο στιγμή σε στιγμή να ακούσεις για κούρεμα καταθέσεων και να καταστραφείς χωρίς να έχεις δυνατότητα εναλλακτικής καθώς η τράπεζα για να αποφασίσει για την δανειοδότηση σου ήθελε το μετρητό "μέσα"!
    Τον Απρίλιο χτυπάγανε "κανόνια" οι εταιρίες PANEL στην Γερμανία SOVELLO, SOLARWATT κτλ.
    Ανακοίνωση αν θυμάμαι καλά τον Απρίλιο του 2012 οτι οι εμπορευματικές συναλλαγές με την Ελλάδα πλέον δεν ασφαλίζονται απο τις ασφαλιστικές εταιρίες του εξωτερικού!!
    Πήγαινε ανάμεσα απο τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις τελικά τον Μαϊο του 2012 να παραγγείλεις τον εξοπλισμό και οι εταιρίες λόγω ειδικών συνθηκών να μην δέχονται εγγυητικές απο ελληνικές τράπεζες!!
    Συνάδελφοι υπαρχουν γεγονότα τα οποία δεν τα είχαν οι προηγούμενοι οπότε μην θεωρείται ότι τα πάρκα του 2012 φτιάχτηκαν ανέμελα!!!
    Θα ξαναπώ όμως το εξής το πως έφτιαξε ο καθένας το μαγαζί του δεν αφορά κανέναν αλλά μόνο τον ίδιο!!! Έτσι μπορεσε έτσι το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυρο Μ,οπως τα περιγραφεις τα εχω βιωσει και εγω,τα ιδια εμποδια την ιδια αβεβαιοτητα,ατελειωτο αγχος και το κυριωτερο ειναι οτι μεχρι τωρα με τις καθυστερησεις στις πληρωμες και την εισφορα δεν εχει μπει στην τσεπη μας ουτε ενα ευρω απο αυτην την '' επενδυση''.Μονο η τραπεζα εχει παρει χρηματα.Για τα υπολοιπα τρεχοντα εξοδα συνεχιζω ωα τα χωνω κανονικα απο την τσεπη μου περιμενοντας ''ποτε θα κανει ξαστερια'' ,που δεν το βλεπω.

      Διαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Τα οικιακά φ/β μόλις στο 5 % της παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
    και λείπει η επιβάρυνση του Φυσικού Αερίου...
    Ειναι λοιπον προφανές πόσο ''πολύ'' φταίνε τα οικιακα για την επιβάρυνση του καταναλωτή.

    http://www.resoffice.gr/file/reg/stats_static.html

    .....................Τεχνολογία................................Εγκατ. Ισχύς (MW)..........Εγκατ.Ισχύς (MW)
    .....................................................................έως το τέλος του 2012......έως και τον Δεκ. 2013
    Αιολικά......................................................... 1752,01 .........................1808,65
    Βιομάζα......................................................... ...44,75.............................45,81
    Μεγάλα Υδροηλεκτρικά...................................3017,7............................3018
    Μικρά Υδροηλεκτρικά.......................................213,23............................220,14
    Φωτοβολταϊκά (πλην προγράμματος στεγών).....1237,76...........................2205,98
    Φωτοβολταϊκά ειδικού προγράμματος στεγών.....296,53.............................371,74

    ΣΥΝΟΛΟ.................................................... ..6561,98...........................7670,32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Φωνή Λαού για να είσαι σωστός θα πρέπει να γράψεις τα ποσά αποζημίωσης που είχαν οι στέγες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τεχνολογίες που αναφέρεις και όχι την εγκατεστημένη ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΡΑΧΘΕΙΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

    Τεχνολογία Παραγωγή(MWh)τελος2012 Παραγωγή(MWh)τελος2013
    Αιολικά 3.845.539,80 4.139.136,86
    Βιομάζα 196.519,30 209.669,78
    Μεγάλα Υδροηλεκτρικά 3.921.268,09 5.602.324,30
    Μικρά Υδροηλεκτρικά 670.325,87 771.562,76
    Φωτοβολταϊκά (πλην προγράμματος στεγών) 1.399.537,19 3.127.114,76
    Φωτοβολταϊκά ειδικού προγράμματος στεγών 271.319,76 497.941,51
    Φυσικού Αερίου ΑΓΝΩΣΤΟ !!!! ΑΓΝΩΣΤΟ !!!!

    ΣΥΝΟΛΟ 10.304.510,01 14.347.749,97

    Τις ταριφες στις υπόλοιπες τεχνολογίες εγω δεν τις ξερω .
    ( ας υποθεσουμε εδω οτι ειναι η ταριφα 0,495 η μεση τιμη για τα οικιακα που ειναι το χειροτερο σεναριο γιαυτα)
    αν ξερεις γραψτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα ποσά αποζημίωσης που είχαν οι στέγες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τεχνολογίες NOMIZΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ στο 10% - καπου το ειχε παρει το ματι μου σε ενα site - αλλα δεν ξερω αν ειναι μεσα και του φυσικου αεριου .... αν ξερεις κατι γραψε μας

      Διαγραφή
  77. Από το δελτίο του ειδικού λογαριασμού Λαγηε 1/2014 (http://www.lagie.gr/systima-eggyimenon-timon/ape-sithya/miniaia-deltia-eidikoy-logariasmoy-ape-sithya/)
    ΣΤΕΓΕΣ 2013 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ 373MW ΑΠΟΔΟΣΗ 480GWH ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ 514,8ΕΥΡΩ,MWH ΣΥΝΟΛΟ 255,48ΕΚ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΠΗΕΦ,ΠΑΣΥΦ ΚΑΙ ΘΕΣΙΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Υπάρχουν συνεχόμενες εξελίξεις πάνω στο θέμα.Φροντίστε να είστε σε επαφή.
    Ακόμα και αυτή τη στιγμή ούτε οι ίδιοι βουλευτές δεν γνωρίζουν τι περιλαμβάνει.
    Αποφασίστηκε να γίνει μαζική συγκέντρωση όχι στη βουλή αλλά έξω από το ΥΠΕΚΑ στις 28/3 και ώρα 12:00
    Η ανακοίνωση υπάρχει ήδη από την ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΗΕΦ.
    ΠΟΣΠΗΕΦ
    ΘΕΣΙΦ
    ΠΑΣΥΦ
    ΕΣΑΦ
    ανεξάρτητοι παραγωγοί,στέγες και πιθανότατα και ο ΠΑΣΥΦ θα συμμετάσχουν.Είναι η τελευταία μας ευκαιρία πριν περάσει αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ.
    Παρακαλώ ενημερώστε όλους τους γνωστούς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Φωνη λαου
    για αυτο σου γραφω το link για να δεις για ολα. Το εχω αναγραψει και στις αρχες των σχολιων διαβαστε τα στοιχεια του Λαγηε θα εκπλαγειται απο αυτα που θα δειτε. Θα καταλαβετε τι συνεβει στις ΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ