Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανοιξαν τα Οικιακα φωτοβολταικα στην Πελοπόννησο!

ΜΠΡΑΒΟ στον συνδεσμο ΗΛΙΟ.
Ρε τι γινεται οταν πατηθουν τα καταλληλα κουμπια!!

Πράσινο φως για την άρση του «μπλόκου» για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, έδωσε χθες η ολομέλεια της ΡΑΕ. Η ανεξάρτητη αρχή είχε στα χέρια της τα λεπτομερέστερα στοιχεία που ζήτησε από το διαχειριστή του δικτύου διανομής ΔΕΔΔΗΕ, βάσει των οποίων η εικόνα στο δίκτυο της Πελοποννήσου επιτρέπει την άρση της απαγόρευσης. Θυμίζουμε ότι είναι η τρίτη φορά που έρχεται προς συζήτηση το θέμα στην ολομέλεια, με τις δύο προηγούμενες η απόφαση να είναι απορριπτική.
Σημειώνεται πάντως ότι τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν άφηναν και ιδιαίτερα περιθώρια για διαφορετική απόφαση : το σύνολο εγκαταστάσεων σε στέγες που υπάγονται στο σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ δεν ξεπερνά τα 4 Μεγαβάτ, όταν το όριο βάσει του οποίου κηρύχθηκε ο κορεσμός είναι 1900 MW . Από αυτά τα 1900 MW, που θεωρητικά είναι το όριο που αντέχει η Πελοπόννησος, τα έργα που βρίσκονται πραγματικά σε λειτουργία είναι περίπου 450MW δηλαδή περίπου το 30%.
Θυμίζουμε ότι το θέμα της άρσης του κορεσμού για τα οικιακά στην Πελοπόννησο είχε τεθεί τόσο από βουλευτές της περιοχής, όσο και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής στην Πελοπόννησο. Και αυτό γιατί το μπλοκάρισμα των στεγών είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, και μεγάλος αριθμός εργαζομένων βρισκόταν αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας.
Κορεσμοί
Σημειώνεται ότι η ΡΑΕ έχει καταθέσει στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου δέσμη προτάσεων για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε περιοχές, όπως η Πελοπόννησος, όπου θεωρούνται σήμερα ότι έχουν κορεσμένο δίκτυο λόγω δέσμευσης ηλεκτρικού χώρου. Εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις αυτές, τότε θα αρθεί, για κάποιο τουλάχιστον διάστημα, ο κορεσμός για το σύνολο των επενδύσεων ΑΠΕ και όχι μόνον για τα οικιακά φωτοβολταϊκά.
Οι προτάσεις της ΡΑΕ περιλαμβάνουν το ξεκαθάρισμα των ανενεργών αδειών, η θέσπιση διαδικασίας εγγυοδοσίας από τους υποψήφιους επενδυτές στη φάση της δέσμευσης του ηλεκτρικού χώρου (δηλαδή πριν τη χορήγηση δεσμευτικής προσφοράς σύνδεσης) και η μείωση της χρονικής προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές, από τη στιγμή που θα πάρουν όρους σύνδεσης μέχρι να κατασκευάσουν το έργο. Η προθεσμία αυτή είναι σήμερα τέσσερα χρόνια για τα αιολικά πάρκα και 18 μήνες για τα φωτοβολταϊκά.
Η πρόταση της ΡΑΕ περιλαμβάνει και ειδικές ρυθμίσεις για τις περιοχές που έχουν ήδη κηρυχθεί «κορεσμένες», όπως η Πελοπόννησος, και για εκείνες που προσεγγίζουν το σχετικό όριο, όπως η Θράκη και η Νότια Εύβοια. Με την εφαρμογή της εγγυοδοσίας εκτιμάται ότι θα απελευθερωθούν περί τα 1000 MW. Επιπρόσθετα εξετάζεται να χορηγηθεί για ώριμα έργα «κατ’ εξαίρεση» οριστική προσφορά σύνδεσης η ισχύς της οποίας θα παύει εάν δεν τηρηθούν οι όροι που θα τίθενται.

ΠΗΓΗ ENERGYPRESS

13 σχόλια:

  1. Σχετικά με τον "σύνδεσμο Ήλιο" ήθελα να σχολιάσω :
    ο σύνδεσμος έχει ελάχιστα μέλη, και φαίνεται οτι προσπάθησε να καπελώσει την αντίδραση των εγκαταστατών για άγνωστους λόγους. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις απείχαν απο το σύλλογο , για αυτό είχε και ελάχιστα μέλη. Ο "πρόεδρος" του συλλόγου ποίος είναι? Νομίζω οικονομολόγος, τι σχέση έχει με τα φωτοβολταϊκά? Πόσα χρόνια το κατέχει το θέμα? Μοιάζει με επίδοξο πολιτικό. Πολύ θα ήθελε να φτιάξει σοβαρό σύλλογο για να αναδειχθεί.
    Βέβαια στο μπλα μπλα είναι πρώτος, σαν τους πολιτικούς.

    Το ΤΕΕ αντέδρασε, η Helapco αντέδρασε, ο Ηλιος μήπως αποφάσισε να κάνει λίγο εφε ?

    Τι πρωτότυπος Τίτλος ! Ο ήλιος !
    Πόσα μέλη έχει? Κάτω απο 20 σίγουρα. Αστεία πράγματα για εμένα.

    κάποιοι εελγαν οτι μοιάζει με "λαμόγιο"
    Και τώρα το παίζουν και θριαμβευτές, λες και απο αυτή την αντίδραση έγιναν όλα, απο ένα σύλλογο που δεν έχει καταστατικό και είναι υπο σύσταση.
    Εδώ αντέδρασε το ΤΕΕ που είναι θεσμός και άλλοι σοβαροί.
    Τα άλλα είναι πούλημα μούρης? ψωνιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Ανωνυμε.Θα μπορουσα ισως να συμφωνησω μαζι σου.Πιθανα να εχεις καποιο δικιο η εντελως δικιο.Το χανεις ομως αφου εισαι σαν συνηθισμενη κοτουλα στην Ελλαδα που κρυβεται πισω απο ανωνυμια.Τι φοβασαι;Στειλε επωνυμο mail η παρε τηλ το προεδρο Ηλιος ειναι ολα δημοσιευμενα.Αδικεις τον εαυτο σου κ οσους καταφερεσαι δε δινεις δυνατοτητα να σαπαντησουν.Εκθετεις εαυτον οτι εχεις προηγουμενα.Οκ Ηλιος δεν εκαναν τιποτα.Εσυ τι εκανες;Επαιξες εξω φυλα ρουχας στο γηπεδο.Εγω φιλε κ οταν βριζω καποιον το κανω ενυπογραφα.μεχουν παει κατηγορουμενο δεκα φορες εχω αθωωθει αποδεικνυοντας στο δικαστηριο δημοσια την αληθεια των καταγγελιων.Εδωσα την ευκαιρια ανυνας.Ετσι μονο θα παμε μπροστα.Με κομπλεη κ κατινιες θα μεινουμε στην ανυπαρξια που εχουμε καταντησει οντας εν πολλοις αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη μου λες οτι μαλλον εχω δικιο.
    αλλιως θα απαντουσες επι της ουσιας.
    επιπλεον εγω που ξερω οτι εισαι οντως ο καβαδιας που λες και δεν εισαι καποιος αλλος! πως αποδεικνυεις οτι εισαι αυτος που εισαι? δηλ εαν ειχα βαλει ενα ονομα πχ γιωργος καβαφης θα μου απαντουσες? ετσι?
    μπορεις να απαντησεις επι της ουσιας?
    επι της ουσιας αυτων που γραφω και οχι για την ανωνυμια.
    επιπλεον δεν εχω καμια ορεξη να τρεχω σε 10 δικαστηρια για να αποδειξω απλα και μονο οτι εχω δικιο. εαν σου αρεσει να τρεχεις σε δικες για ψιλου πηδημμ μαγκια σου. εχω αλλες προτεραιοτητες.
    εγω μπορει να ειμαι υπαλληλος αυτου που κατηγορω. τι θες να χασω τη δουλεια μου?
    οποιος θελει να απαντησει ας απαντησει σε αυτα που λεω. δεν νομιζω να εχουν δικιο και να μην απαντανε απλα και μονο επειδη δεν εδωσα ονομα.
    κοτουλα μηπως εισαι εσυ ή μηπως δικομανης. εαν δεν εισαι δικομανης ασε τις προσβολες τις προσωπικες γιατι θα σου τραβηξω καμοα μυνηση και θα τρεχειις στο δικαστηριο να αποδειξεις οτι ειμαι κοτουλα. και δεν νομιζω να το αποδειξεις. κομπλεξ δεννεχω ουτε κατινιες κανω.
    απαντησε επι της ουσια ς
    ποσα μελη εχετε? δωσε τη λιστα των μελων
    εχετε καταστατικο? που ειναι το καταστατικο οεο?
    αμα ειστε 15 ατομα και νομιζεται οτι ειστε πανελληνιος συλλογος? αυτα ειναι ανεκδοτα!

    να παρω τηλ τον προεδρο να του πω τι?
    να του οτι ειναι νουμερο? 1?
    δεν εχω διαθεση να το κανω. δεν μπορει να γινει αυτο.
    απλα θεωρησα σωστο να ενημερωσω το κοσμο.
    μα ακουστει και η αλλη αποψη αλλα σας πεφτει βαρια και αρχιζεται να βριζεται και να ριχνεις λασπη.
    προκαλω οπιον ξερει τον κ. καβαδια να μας ενημερωσει για ρο ποιον του. για το κατα ποσο αξιοπιστος ειναι.
    ο κυριος μιλα επωνυμα και δεχεται επωνυμα κριτικη!
    παρακαλω για τα σχολια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ Καββαδία, σίγουρα έχετε αθωωεί δέκα φορές?
    Δεν έχετε καμία καταδίκη στο ιστορικό σας ;
    Απαλλαχθηκες και τις 10 φορές γιατί είχες δίκιο, ή για κάποιο άλλο λόγο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα πριν λίγο από τη σελίδα του κ. Καββαδία , και αντιγράφω τα ακόλουθα :

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΛΑΔΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
    .....
    ΑΓΑΠΗΤOI ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΒ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ-- ΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ 5 ΕΤΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΟΠΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ,ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΦΒ!!!
    ΑΚΟΥ,,, ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ", ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ 10 KW
    ......

    Φοβερό επιχείρημα !
    Επειδή ο Καββαδίας είναι χρεωμένος πρέπει να ανοίξουν αμεσα τα οικιακά φωτοβολταϊκά.
    Στην τελική αμα είσαι χρεωμένος, δεν αφορά κανέναν. Γιατί το ανεβάσεις στη σελίδα σου ?
    Είναι λογική αυτή ?
    Μήπως λόγω οικονομικής κρίσης, πρέπει να χαριστούν τα χρέη του κ. Καββαδία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακάτω στη σελίδα του ο κ. Καββαδίας αναφέρει :

    ΕΓΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 2 ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΗΔΗΜΑ" .....(ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ ΤΗ ΣΤΙΜΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΑΙ....)

    Ενα σχολιο: περαστικά σας κε Καββαδία.

    Αντι να κάθεσαι να γράφεις τέτοια πράγματα , δεν κοιτάς να κάνεις κάτι άλλο καλύτερα, μήπως ξεχρεώσεις το δανειάκι που χρωστάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργος Καββαδιας13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:02 μ.μ.

    Εχετε ορεξη για παραφιλολογιες κ ασχετες βλακειες.Τραγουδατε ερημη.Τωρα αν ειμαι επωνυμος απαντησατε ολα τα στοιχεια μου στο διαδικτυο οχι σε blog αλλα ιστοσελιδα.Οι κοτες στο κοτετσι τους.με οποιον σταματησει να ντρεπεται τον εαυτο του κ να πει επωνυμα θα συνομιλησω.Με αργοσχολες κοτες δεν ασχολουμαι.Κατα τα λοιπα οχι δεν εχετε δικιο γισ Ηλιος η μαλλον οταν εσυ καθεσαι και το τριβεις δεν εχεις δικαιωμα γνωμης κ αποψης.Οσο για τα δικαστικα ναι αθωος παντου με βουλευμα χωρις να δικαστω .εβγαλα στη εφημεριδα πχ οτι στα τει γινονται οργυια.με καλεσαν για ανακριση να προσκομισω αποδειξεις.Αθωος επειδη παντα στοιχεια κ αληθεια.χαιρομαι που διαβασατε τη σελιδα.Αναρωτηθειτε αν εχετε τα κοτσια να βγειτε δημοσια με τετοιο τροπο κ ενω αυτο εσταλη και σε επιστολη παντου κανεις δε καταφερε να με ακουμπησει.Τωρα για το τεε εγω ημουν εισηγητης σαν επιτροπη ενεργειας κ συνταξαμε την επιστολη.Τωρα για δικομανης;εγω ειπα αλλοι μουκαναν μηνυση αρα αλοι οι δικομανεις.Τελος με Ανωνυμες κοτες γραψτε οτι θελετε τραγουδατε οτι θελετε παιξτε στο διαδικτυο κ οταν οποιος δηλωσει ονομα και τηλεφωνο ευχαριστως να συνομιλησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξίζουν συγχαρητήρια στον σύνδεσμο Ηλιο ! για τον αγώνα του.
    Και στα 10-20 μέλη του πανελληνίου συνδέσμου.
    Εις ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καββαδιας γιωργος13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:11 μ.μ.

    Υποψη η μαλ..εχει κ ορια κ κοτες οταν φανερωθουν στις απειλες περι μηνυσεων θα τους πω να.μη ζοριζεσαι ανωνυμγ κοτα κ σου φυγει καμια ταπα.εισαι κ ηλιθιος.Κατα ανωνυμων μπορουμε να λεμε νομιμα οτιδηποτε.προχωρα σε μηνυση να φανερωθεις μια φορσ στη ζωη σου εξω απο το κοτετσι κ θα βλαστημησεις την ωρσ κ τη στιγμη μαγκα της πλακας.Τωρα να δεις ποσο ηλιθιος εισαι δεν ειμαι μελος Ηλιος αρα λεγε μαλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρακαλω το διαχειρηστη του blog να σβησει απαντησεις που περιεχουν υβρεις. οποιος χανει την ψυχραιμια του δεν χρειαζεται να υποβαθμιζει τη σελιδα σας. δε νομιζω να φτιαξατε τη σελιδα για να βριζει ο καθενας και να βγαζει τα προβληματα του και τη μαγκια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιωργος Καββαδιας13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:51 μ.μ.

    Θα συμφωνουσα να το κανει αυτο ο διαχειριστης με μια κ μονο προυποθεση που κανουν αλλα σοβαρα sites.για να δινει δικαιωμα προσβασης κ καταχωρησης σχολιων να απαιτει οχι ανωνυμια αλλα πληρη στοιχεια mail κλπ Απο τη στιγμη αγαπητε που επιτρεπει σε οποιονδηποτε ανωνυμα να γραφει οτι του κατεβει κ ναχει το ατου να κρυβεται συγγνωμη αλλα δεν υποβαθμιζεται απο λεξεις ηλιθιος πχ.Ειναι ηδη υποβαθμισμενη η σοβαροτητα του.Τωρα ειπαμε εγω ειμαι επωνυμος αα δε βγαινω σε αυτο το blog δεν εχω αναγκη ετσι να δειξω μαγκια.Απλα το blog ειναι ελευθερο δημοκρατια εχουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι! Αυτό θέλουν! Να βριζουμε τον άλλον. Τα κατάφεραν! Επενδυτές εναντίον επενδυτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάγκες, ο σύνδεσμος Ηλίος δεν κλάνει μια μπροστά στην

    Ενωση Φωτοβολταΐκών Ελλάδος που πραγματικά είναι κορυφή.
    Είναι το κορυφαίο θεσμοθετημένο όργανο , παραγωγής ηλιακής ενέργειας στη χώρα μας.

    Επίσης μην ξεχνάμε και τον ΜΠΙΜΠΑ ΑΒΕΕ !
    Φωτοβολταϊκά πάρκα με 10.000 Ε
    αποσβένεις σε 1,9 έτη,
    μιλάμε για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ελλάδος.
    Προλαβαίνετε ακόμα ! Ξάχνουν για 1800 κορόϊδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ