Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

H ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ λύση χρηματοδοτησης


Με τι ορους δινει; Εχει παρει κανενας;
Ακουσα οτι η Eurobank τα εκοψε! Ισχυει??

Λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών ενδέχεται να δώσει τελικά η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την απροθυμία της ΑΤΕ να στηρίξει τις επενδύσεις. Το βασικό πρόβλημα είναι η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΑΤΕ, η οποία οδήγησε σε πάγωμα των επενδύσεων, τη στιγμή που οι αγρότες περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα δάνεια που είχαν λάβει έγκριση.

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρεί ότι η λύση μπορεί να προέλθει
από την Πειραιώς,ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ολοκλήρωση των αγροτικών επενδύσεων στα φωτοβολταϊκά.Επίσης, ο πρόεδρος, Τζανέτος Καραμίχας, έχει ζητήσει επαρκή χρονική παράταση στις προθεσμίες των αδειοδοτικών διαδικασιών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς των επαγγελματιών αγροτών, από το ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να μειωθεί δραστικά η ταρίφα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην επιστολή του, ο κ. Καραμίχας σημείωσε ότι στα τέλη του 2010, 6.200 αγρότες υπέβαλαν αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και εξ αυτών, 4.900 έλαβαν προσφορά σύνδεσης ως τα τέλη του 2011. Παρόλα αυτά, σήμερα λειτουργούν μονάχα 300 αγροτικά φωτοβολταϊκά. Για άλλη μια φορά παρατηρείται έλλειψη χρηματοδότησης, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον ευρύτερο κλάδο των ΑΠΕ. Οι αγρότες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των έργων με αποτέλεσμα στο τέλος να χάνουν και τις άδειες τους.

Οι αγρότες όμως κάνουν λόγο και για αδυναμία της ΔΕΗ να προβεί στις απαραίτητες εργασίες σύνδεσης,γεγονός που οδηγεί ορισμένες φορές σε καθυστέρηση τους ήδη έτοιμους φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=62613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ