Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Φεβρουάριος - Πληρωμή Mάρτιος/Απρίλιος 2022


 Καλησπέρα σας, 

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, αυτοτιμολόγηση ή όχι, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνάτε το ποσό.


  


296 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κανένα νέο για πληρωμές έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, από καταναλώσεις στα 500αρια τι παίζει;
    Η κατανάλωσή μου σε 500αρι είναι κατά μέσο όρο περίπου 10kwh ημερησίως το βράδυ από τα οποία 9 kwh περίπου για τον μετασχηματιστή.
    Τι χρεώσεις έχει η ΔΕΗ στη μέση τάση; Μου αλλάζουν τιμολόγιο από τον πάροχο και λέω να αλλάξω πάροχο.
    Επίσης, ξέρει κανείς αν ενδείκνυται τοποθέτησή μπαταρίας για να καλυφθεί και η νυχτερινή κατανάλωση του μετασχηματιστή; Λίγο ακριβότερα βέβαια από τις τιμές του δικτύου αλλά ξενοιάζεις με τα UPS και έχεις ρεύμα στις διακοπές του δικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίπου 350kw-400kw τον μήνα...
      Το κόστος είναι γύρω στα 100-110€
      Στο ένα έχω Ήρων στο άλλο nrg...τα ίδια είναι

      Διαγραφή
  3. https://www.news247.gr/oikonomia/mplokaran-ta-diktya-den-mporoyn-na-aporrofisoyn-nea-fotovoltaika.9576705.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3ipD3uVVrLNZZtnVnOFJRSVgNEQQpsCtDJrs4NzIBh_wI6IHnAvYFzOqo#Echobox=1648527086


    Άρχισαν την προπαγάνδα... κάτι ετοιμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την 6 ΦΕΒ.ο Πρωθυπουργος μας θα εγκαινιασει στην Κοζανη φ/β 204 ΜW. Επεται η Φλωρινα 75MW.Τα δικτυα κορεσμενα και σιτευουν τα αιτηματα για ορους συνδεσης μικροεπενδυτων και ολα αυτα στο βωμο της δικαιης μεταβασης στη μεταλιγνιτικη εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δίκτυα ΜΤ είναι κορεσμένα..
      Το δίκτυο ΥΤ και ειδικά στην Κοζάνη είναι ότι πρέπει για τέτοια έργα..μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα

      Διαγραφή
  5. Τα έργα που συνδέονται με υποσταθμό (είτε ιδιωτικό είτε του ΑΔΜΗΕ) με τα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ (υψηλή τάση) δεν έχουν σχέση με τα αιτήματα των μικροεπενδυτών που συνδέονται στην μέση τάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για δευτερη φορα με απογοητευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΚΡΕΚΑ είσαι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΑΧΡΙΣΤΟΣ. Μητσοτάκη αν θέλεις να ξαναβγείς πρέπει να διώξεις τέτοια βαρίδια. Για την Πελοπόννησο που είναι έτοιμοι οι πυλώνες εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Κοιτάει σαν το χάνο τις καλόγριες και "μαζεύει...." καρπαζιές απο τις... "καλόγριες". ΟΛΑ στημένα για την κονόμα.
    Μόνο τα δικά του παιδιά απο την εκλογική περιφέρεια και ολοι οι άλλοι να πάνε να γ...
    10 χρόνια "κορεσμένη" η μισή Ελλάδα και ο Πουλοπαικτης υπουργός που φιλάει κατουρημένες ποδιές και η άλλη η πατσαβούρα το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν τα λεφτά του λογαριασμού των ΑΠΕ και μετα σου λένε βάλε πλάτη και κούρεμα
    ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ και οι 2.
    Θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε απο πετρέλαιο και η μισή Ελλάδα είναι "κορεσμένη" για τις καλόγριες. ΞΥΠΝΑ ΚΟΥΛΗηηηη θα πάρεις τα @@ μου ενώ δεν θα έπρεπε.
    ΠΑΡΤΟΥ το κεφάλι ΧΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι άχρηστοι φίλτατε αλλά ξέρουν πολύ καλά να λένε επιτηδευμένα ψέματα αδικώντας κατα κανόνα τον αιώνιο στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας ο οποίος είναι ο ιδιώτης επαγγελματίας και εν προκειμένω ο ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Πόσα επιπλέον εμπόδια θα σκεφτούνε να του βάλουν ωστε με τεχνάσματα να περιέλθει ολη η παραγωγή ΑΠΕ στα χέρια των ελαχίστων 4~5 δικών τους.Στην Ελλάδα αυτό πλεον συμβαίνει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής απο τους κυβερνώντες.

      Διαγραφή
  8. Εφαγαν,έφαγαν,έφαγαν μέχρι και τα ντουβάρια έφαγαν.Απο όπου κι αν τους πιάσεις βρωμάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ιδια ειναι οοολοι τους! Λογια παχια .εχρι να μας αρπαξουν την ψηφο!!Μετα ερχεται η τιμωρια!!! Γιαυτο αυτη η χωρα δεν μπορει να προχωρησει. Ο λαος μας χρονια τωρα στραγγαλιζεται στην κυριολεξια και στην τελικη οι μονοι που περναν ζαχαρη ειναι γνωστοι και ημετεροι πολιτικοι και οι αυλικοι τους!!! Ειναι η μοιρα μας????Ενας ηγετης να αγαπησει τη χωρα του και τον λαο του θα ερθει αραγε καποτε???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν προφανώς οτι λόγω της ξαφνικής ακρίβειας στην ενέργεια θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά απο την Ε.Ε. fast track έργα ΑΠΕ προκειμένου να μπούν γρήγορα στο δίκτυο.Αυτός είναι ο λόγος που ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ απο τώρα το περιβάλλον προκειμένου ο απογοητευμένος επενδυτής να ψάχνεται..πότε με τον αδειοδοτικό δαίδαλο και τις πάσης φύσεως καθυστερήσεις ενω ταυτόχρονα η τιμή αποζημίωσης πέφτει συνεχώς...εως και την αδυναμία σύνδεσης του ΔΕΔΔΗΕ,πότε με τις απαγορεύσεις χρήσης γειτονικών αγροτεμαχίων,πότε με προτεραιότητες των fake-Ενεργειακών Κοινοτήτων,πότε με τον περιορισμό κάθε έργου στα 400~500KWp ωστε να μην μπορούμε να επιτύχουμε την οικονομία κλίμακος του >1MWp...Για να αδειοδοτηθώ και να καταφέρω να συνδέσω ενα 500άρι εντός χρονικών ορίων σας λέω πραγματικά οτι έχασα χρόνια απο τη ζωή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Για πληρωμές γνωρίζει κάποιος να μας πει που βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο λογαριασμός για τις απε θα είναι το 2022 θετικός στο 1,7 δις. Θα ήταν λέει 2,5 δις αλλά πήραν 800 εκατομμύρια για του ςκαταναλωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έγινε υποχρεωτική τιμολογιση σε όλους;Γνωρίζει κάποιος να μας πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Νικο θα ειναι θετικος αν δεν βαλουν χερι ξανα στον λογαριασμο γιατι αυτοι εχουν σκοπο να μας παρουν και τα σωβρακα.Ποιο ειναι καλο κε Αποστολε ?το οτι κανουν κοινωνικη πολιτικη με ξενα κολυβα ? γιατι δεν μας επιστρεφουν την παρακρατηση 6% ? δεν θα ηταν καλυτερο αλλα και δικαιωτερο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά η παρακράτηση του 6% είναι εξωφρενική...
      Ο μοναδικός κλάδος στον κόσμο που κουρεύτηκε λόγω covid....

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να πω "πάλι καλά" μάλλον

      Διαγραφή
  15. Με έναν γρηγορώ υπολογισμό και σύμφωνα με το δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ βγαίνει το εξής συμπέρασμα, ότι τα χρήματα που μας πήραν με το NEW DEAL μέσα σε 1,5 χρόνο βρέθηκαν. Και εξηγώ 2,5 δισ. πλεόνασμα στο τέλος του 2022 και 900 εκατομμύρια περίπου από το 60% των ρύπων που δικαιούμαστε και μας πήραν με το έτσι θέλω μας κάνει 3,4 δισ. Το NEW DEAL εξοικονόμησε 320 εκτ. ανά έτος επί 8 χρονιά μας κάνει 2,56 δισ. + 350εκατ. το πιστωτικό, σύνολο 2,9 δισ.
    Που χάθηκε ο Πρωτεργάτης του NEW DEAL κ. Λουμακης να μας πει κάτι;
    Γιατί δεν βγαίνει να πει κάτι έστω και για το 6% που φάγαμε πέρσι και είναι μόνο 100 εκατ.
    Αλλά έχει άλλες δουλειές τώρα να προλάβει να φτιάξει νέα πάρκα μιας και αυτός ακούρευτος στα πάρκα του και εκμεταλλευόμενος την κατάτμηση ισχύος έχει ρευστότητα.
    Έτσι για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε και να μην ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρακληση διαβαστε το βιογραφικο ιωαννης γιαρεντης (πρωην προεδρος ΑΔΜΗΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως ο πληθωρισμός στην ουσία σαν κούρεμα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφού έχουν πλεόνασμα γιατί δεν επιστρέφει πίσω την έκτακτη εισφορά που μας πήραν.Γιατι δεν επαναφερουν την αύξηση τιμής λογω πληθωρισμού..Ακουει κανένας από τους συλλόγους η μόνο τους ενδιαφέρει να πάρουν καμία άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2 δις+ πλεονασμα ο ελαπε αλλα πληρώσαμε 6% χαρατσι ανευ λογου κ αιτιας για να πανε στις τσεπες των γαλαζιων golden boys του κουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα έρθουν εκλογές κάποια στιγμή... Και τότε θα θυμηθούν τις μαλακίες που κάνανε προς τον κλάδο μας.
    Αλλά θα είναι αργά για αυτούς.
    Επειγόντως επιστροφή του 6% που κακώς μας κρατήσανε χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να μας τα επιστρέψουν πρέπει κάποιος να κινηθεί(αυτοί που μπαίνουν στα γραφεία τους) και μάλιστα τώρα που ετοιμάζονται εκλογές..ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επιστροφή του 6% τώρα!Ειναι μια ληστεία στους παραγωγουσ για την ενίσχυση του ΕΛΑΠΕ.Μπορει να διορθωθεί τώρα πριν τις εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι τώρα είναι ευκαιρία να μας επιστρέψουν το 6% Αφού διατυμπανίζουν ότι έχει πλεόνασμα ο ΕΛΑΠΕ κακός μας το παρακρατησαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τους ηταν φοβερο να αυξησουν τοτε τα τιμολογια ποσο ενα δυο ευρω? Προτιμησαν την ευκολη λυση με τους συνηθεις μ@λ@κες να μας πασαρουν την εισφορα 6%.Τωρα που οι λογαριασμοι ρευματος ερχονται στο θεο δεν τους ενοχλει?? Βρισκουν και τα κανουν κουρεματα εισφορες διακοψιμοτητα και οτι αλλο προκυψει!!! Κατα τ'αλλα βαζουν τα δυνατα τους τα παιδια να παει η χωρα μπροστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και την επιδοτηση στα νοικοκυρια για τις αυξησεις απο το ταμειο μας!!!Ειρωνια κε Χατζηδακη κε Σκρεκα?? Δεν θα επρεπε γιατι ειμαστε ενας αρκετα μεγαλος αριθμος!!!!!

      Διαγραφή
  25. Τα προεδρεία των συλλόγων που έχουν τα κονέ πρέπει κάτι να κάνουν.Εμείς στους τοπικούς βουλευτάδες μπας και βγει τίποτα.Πάντως άρχισαν τις παροχές άρα πλησιάζει η ώρα κι ας το κρύβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σημερα εξαγγελθηκε απο τον πρωθυπουργο στη θεσσαλονικη επιδοτηση στους λογαριασμους ερευματος φυσικων προσωπων με 600 εκ Σε αναρτηση μου προανεφερα οτι θα μας παρουν και τα σωβρακα.
    μεχρι το τελος ΑΠΡ. Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διορθωση:Σημερα εξαγγελθηκε απο τον Πρωθυπουργο στη Θεσσαλονικη μεταξυ αλλων επιδοτηση στους λογαριασμους ρευματος φυσικων προσωπων με 600εκ.και επιπλεον ποσα για επιχειρησεις.Σε προηγουμενη αναρτηση μου προανεφερα οτι θα μας παρουν και τα σωβρακα Επιβεβαιωθηκα πολυ γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Την προηγούμνη εβδομαδα ανακοινωθηκε απο το energypress σε αρθρο του, οτι θα σταματησουν μαλλον οι αιτησεις για νεες ΑΠΕ εξεταζεται αν θα σταματησουν και οι χορηγησεις ηδη υπαρχοντων φακελων. Σημερα αρθρο παλι energypress νομοσχεδιο για απλοποιηση και αποθηκευση αδειοδοτησεων. 'ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ' χαρακτηριστηκε.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΕ ολα αυτα, οχι για εμας, αλλα παλι για μεγαλες εταιρειες. Εκει πηγαινε το αρθρο της προηγουμενης εβδομαδας. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ παλι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. ΣΠΕΦ ΚΑΙ ΠΟΣΠΗΕΦ. ΚΡΙΜΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχουμε κανένα νέο για το πότε θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά παραγωγής Μαρτίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μολις περασε ο ΔΕΔΗΕ απο το παρκο μου και εκανε ελενχο και καταγραφη των πανελ και των ινβερτερ.... μηπωσ και εχω βαλει και αλλα η τα αλαξα με μεγαλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιοχη? δωσε περισσοτερα στοιχεια? σε πηραν τηλ?

      Διαγραφή
    2. Ναι Δευτεριατικα ο ΔΕΔΔΗΕ αρχισε να μετραει πανελ. Ετσι περασε μολις χωρις συνενοηση. Λες να περασει και απο το δικο μου; Ας περασει. Για καποιους ομως που τα 100ρια ειναι 120???

      Διαγραφή
    3. εσύ θυμάμαι είχες καθυστέρηση στην πληρωμή σου. Μήπως σχετίζεται με αυτό;

      Διαγραφή
    4. Δωσε περισσοτερες λεπτομερειες.
      Εχεις κανει καποια βελτιωση με νεα πανελ ή καποια μετατροπή βασεων για αυξημενη παραγωγη ?
      Σου ειπαν κατι αλλο ?

      Διαγραφή
  31. με πηρανε τηλεφωνο πρωτα και ηρθανε και ελενξανε μονον τα 20αρακια.Διπλα μου εχω και 100αρι και δεν το ελενξανε......Πρακτωρ οχι δεν εχει σχεση με τηνκαθηστερηση στην πληρωμη και τα παρκα ανοικουν στον νομο πελλασ!!!! μπηκε μεσα ο υπαλληλοσ μετρησε ολα τα πανελ και κατεγραψε τουσ κοδικουσ απο τα ινβερτερ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εγω φιλε Χρήστος4 Απριλίου 2022 - 2:31 μ.μ. μου συνεβει σημερα αυτο και θεωρησα οτι καλο θα ηταν να ενημερωσω για το θεμα το μπλοκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αναρτήθηκαν στον ΔΑΠΕΕΠ τα ειδοποιητήρια πληρωμής-επιστροφής χρημάτων για τον ΙΑΝ 22 για όσους έχουν 500αρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αποφάσισα να το κάνω Post κάθε 10 μέρες για να μην ξεχνιόμαστε καθώς με την υπουργάρα που έχουμε που μας σκέφτεται μόνο ως ψηφαλάκια και ΜΑΚΑΚΕΣ

    -----------------------
    ΣΚΡΕΚΑ είσαι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΑΧΡΙΣΤΟΣ. Μητσοτάκη αν θέλεις να ξαναβγείς πρέπει να διώξεις τέτοια βαρίδια. Για την Πελοπόννησο που είναι έτοιμοι οι πυλώνες εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Κοιτάει σαν το χάνο τις καλόγριες και "μαζεύει...." καρπαζιές απο τις... "καλόγριες". ΟΛΑ στημένα για την κονόμα.
    Μόνο τα δικά του παιδιά απο την εκλογική περιφέρεια και ολοι οι άλλοι να πάνε να γ...
    10 χρόνια "κορεσμένη" η μισή Ελλάδα και ο Πουλοπαικτης υπουργός που φιλάει κατουρημένες ποδιές και η άλλη η πατσαβούρα το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν τα λεφτά του λογαριασμού των ΑΠΕ και μετα σου λένε βάλε πλάτη και κούρεμα
    ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ και οι 2.
    Θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε απο πετρέλαιο και η μισή Ελλάδα είναι "κορεσμένη" για τις καλόγριες. ΞΥΠΝΑ ΚΟΥΛΗηηηη θα πάρεις τα @@ μου ενώ δεν θα έπρεπε.
    ΠΑΡΤΟΥ το κεφάλι ΧΘΕΣ
    ---------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα ο κουλης τους βαζει.
    Νομιζεις οτι θελουν αυτοι κανουν ?
    Συμφέροντα εξυπηρετουν. Ηρθε ο χατζηδακης το @ρχιδι εβαλε το 6% κι έφυγε για να ηρεμησει ο κοσμος κ εβαλε ταχα τον σκρεκα. Η ΝΔ μας εχει πηδηξει τον κλαδο.
    Μας εβαλε χαρατσι το 2014, τελος διακοψιμοτητας 3.6% να το δινει στους βιομηχανους, κ τωρα 6% να το δωσει στη ΔΕΗ.
    Πληρωνουμε απ τη τσεπη μας τα γαλαζια αγορια των golden boys.
    Οποιος απο εμας που εχει φ/π αν ψηφιζει ΝΔ ειναι αξιος της μοιρας του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η παρανοια σε ολο της το μεγαλειο.
    Κ τωρα λεει οποιος εχει αναβαθμισει το παρκο με νεα πανελ ή εχει τρακερ δεν θα πληρωνεται την παραπανω ενεργεια (κι ας μην εχει παραβει κανεναν ορο της συμβασης).
    Οι ανθρωποι ειναι επικυνδινοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εμας τους χωρις αυτοτιμολογηση ποτε θα πληρωσουν?Ξερει κανεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχουν εμμονή με τους μικροεπενδυτές .... θέλουν να τους ξεκάνουν...

    Τσεκάρουν τα πάρκα τα 100αρια... και απο την άλλη δίνουν GWatt στα φιλαράκια στις κοινότητες στην Πελοπόννησο... κάτι σα να λέμε Απο μπρός παρθένα και απο πίσω μπαίνουν τρενα... ΖΩΑ ουτε οι σιχαμεροί "Ζαιοι" τέτοια πράγματα...
    ΣΚΡΕΚΑ ΦΥΓΕ .... μόλις φτιάξεις την πλατφόρμα... εδω και 9 μήνες σκύψε και βάλτη εκεί που ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σχετικά με τους ελέγχους για την ισχύ των πάρκων που ηδη διενεργούνται. Εγω σε πάρκο 150kw ειχα 8 σπασμένα και επειδή δεν έβρισκα με την ιδια ισχύ αλλαξα ενα στριγκ απο τα τρία με λιγότερα πανελ(2Χ19Χ220 και 1Χ17Χ285 ) αλλα με υπέρβαση ισχύος κατα 665w.(έπρεπε να βάλω 15 αλλά έβγαζε σφάλμα το ίδιο και με 16 οπότε έβαλα 17 και ηταν οκ. Γνωρίζει κάποιος εαν συνιστά παράβαση και τι πρέπει να κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είσαι πάνω από τα 150KW ονομαστική ισχύ; Αν ναι νομίζω πρέπει να το βγάλεις γιατί τυπικά φεύγεις και από την χαμηλή τάση και πας στη μέση(150KW είναι το όριο).

      Διαγραφή
  40. Προς τον Δχστη της σελίδας και προς όλους τους συναδέλφους. Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, ούτε επιθυμώ καμιά αντιπαράθεση με κανένα, πολύ ταπεινά θα ζητούσα από όσους συναδέλφους χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και βρίζουν, παρακαλώ πολύ να μην το κάνουν.
    Εδώ νομίζω μπαίνουμε για να ενημερωνόμαστε και να βοηθάει ο ένας τον άλλον με τις όποιες γνώσεις διαθέτει ο καθένας μας. Επίσης μπαίνουν και γυναίκες συνάδελφοι εδώ και διαβάζουν τα σχόλια. Θα ήθελαν αυτοί που το κάνουν να έμπαινε η γυναικά τους ή η κόρη τους και να διαβάζει τα βρισίδια και τις γενετήσιες ανωμαλίες του καθένα ?
    Επίσης κανένας μας δεν χρειάζεται νομίζω πολιτική και κομματική καθοδήγηση εδώ μέσα. Όλοι μας έχουμε μυαλό και κρίνουμε τις ενέργειες του καθενός πολιτικού, δεν νομίζω να χρειαζόμαστε ''διαφωτιστές'', γιατί αυτό θα σημαίνει ότι εμείς είμαστε ''μπουνταλάδες'' και δεν μπορούμε να σκεφτούμε αυτά που οι πιο έξυπνοι εδώ μέσα προσπαθούν να μας περάσουν.
    Τέλος κανένας αρμόδιος που μπαίνει εδώ για να ''πιάσει σφυγμό΄΄, (να ξέρετε ότι γίνεται, είναι τσεκαρισμένο) δεν θα μας δίνει σημασία, αν μπαίνει και διαβάζει αντί για απόψεις και επιχειρήματα, να διαβάζει βρισίδια .
    Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη, δεν θέλω να θίξω κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stefane
      Συνφωνω...εχεις δικιο -να κρατηθει ενα επιπεδο.

      Διαγραφή
    2. Μήπως να μην μιλάμε μπας και τους ξυπνήσουμε?
      Βλέπεις εσύ κάτι το πολιτικό στο παρακάτω κείμενο ή τρώνε και οι 2 (Σύριζα / ΝΔ) κράξιμο?
      Υπομονή ΤΕΛΟΣ Κύριοι... αν θέλετε εσείς στείλτε και μια γλάστρα με λουλούδια πακέτο με τα παράπονά σας που σας βιάζουν κατ' εξακολούθηση και όταν απέναντί σας έχετε τέτοιους ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ με μοναδικό σκοπό το συμφέρον τους.

      -----------------------
      ΣΚΡΕΚΑ είσαι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΑΧΡΙΣΤΟΣ. Μητσοτάκη αν θέλεις να ξαναβγείς πρέπει να διώξεις τέτοια βαρίδια. Για την Πελοπόννησο που είναι έτοιμοι οι πυλώνες εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Κοιτάει σαν το χάνο τις καλόγριες και "μαζεύει...." καρπαζιές απο τις... "καλόγριες". ΟΛΑ στημένα για την κονόμα.
      Μόνο τα δικά του παιδιά απο την εκλογική περιφέρεια και ολοι οι άλλοι να πάνε να γ...
      10 χρόνια "κορεσμένη" η μισή Ελλάδα και ο Πουλοπαικτης υπουργός που φιλάει κατουρημένες ποδιές και η άλλη η πατσαβούρα το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν τα λεφτά του λογαριασμού των ΑΠΕ και μετα σου λένε βάλε πλάτη και κούρεμα
      ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ και οι 2.
      Θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε απο πετρέλαιο και η μισή Ελλάδα είναι "κορεσμένη" για τις καλόγριες. ΞΥΠΝΑ ΚΟΥΛΗηηηη θα πάρεις τα @@ μου ενώ δεν θα έπρεπε.
      ΠΑΡΤΟΥ το κεφάλι ΧΘΕΣ
      ---------------------------

      Στέφανε και Σταύρο αν θέλετε πάρτε εσείς πρωτοβουλία να συντάξετε μια αρεστή επιστολή με τα παράπονα στα οποία θα ανταποκριθούν οι αργόσχολοι μιζαδόροι. Διαφορετικά μέχρι να βρεθεί να γίνει κάτι τέτοιο και επειδή μπαίνουν και κόβουν κίνηση εδω μέσα το κείμενο αυτό θα μπαίνει σε copy paste ΚΑΘΕ 3 ΜΕΡΕΣ για να καταλάβουν οτι τους έχουμε πάρει χαμπάρι

      Διαγραφή
  41. Σχετικά με το ποτέ θα πληρωθούμε argyri εμείς χωρίς αυτοτιμολογηση η απάντηση είναι:Του Αγίου πουτσου ανήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρχουν ακόμη άτομα που περιμένουν να πληρωθούν χωρίς αυτοτιμολογηση γτ έχουν ακούσει κάποιον δικηγόρο η κάποιον άσχετο λογιστή τότε περιμένετε εσείς για συνενόηση.Αφου οι ίδιοι δεν μπορούν να κρίνουν ούτε αυτό αν είναι σωστό η όχι.

      Διαγραφή
    2. θελω να σε ρωτησω το 2014 εχασες χρηματα η οχι

      Διαγραφή
    3. Αν ρωτάς εμένα προφανώς και έχασα χρήματα αφού μου μείωσαν την ταρίφα.αλλα η αυτοτιμολογηση το λέει ρητά ότι μπορείς να διεκδικήσεις.η αυτοτιμολογηση έχει να κάνει πρώτον για να εισπράττει το δαππεπ κάποια επιπλέον χρήματα και δεύτερον λόγω της ψηφιοποίησης των πάντων.επειδη έχω δουλέψει στην ανώτατη Διοίκηση σε υπουργεία σας λέω πως η αυτοτιμολογησηδεν είναι κακή.Αν θέλουν να στα πάρουν θα βρουν άλλους χίλιους τρόπους να το κάνουν.μας το χουν ήδη αποδείξει.Απλα πολλοί εδώ μέσα έχετε βγάλει το μπαζούκας και ρίχνετε κατά ρυπας μαλακίες.

      Διαγραφή
    4. Πάντως αυτά που αναγράφονται ως προυποθέσεις-παραδοχής προκειμένου να προχωρήσει κάποιος σε αυτοτιμολόγηση είναι ασαφή και επίσης αφήνουν περιθώρια-υπόνοια παραίτησης των διεκδικήσεων...Αυτό είναι το συμπέρασμά μου επειτα απο πολλές αναγνώσεις και μελέτης του εν λόγω κειμένου. Εαν δεν υπήρχε κατι τέτοιο το κείμενο θα το έγραφε ξεκάθαρα οτι .Γιατί λοιπόν δεν το διευκρινίζουν τόσα χρόνια τώρα???
      Αυτό είναι κάτι απολύτως συγκεκριμένο και δεν χωράει γενικότητες.Επίσης αφορά μόνο τους κουρεμένους το 2014

      Διαγραφή
  42. ...τότε γιατί δεν κάνεις αυτοτιμολόγηση και περιμένεις γράφοντας αισχρά στο blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μήπως να μην μιλάμε μπας και τους ξυπνήσουμε?
    Βλέπεις εσύ κάτι το πολιτικό στο παρακάτω κείμενο ή τρώνε και οι 2 (Σύριζα / ΝΔ) κράξιμο?
    Υπομονή ΤΕΛΟΣ Κύριοι... αν θέλετε εσείς στείλτε και μια γλάστρα με λουλούδια πακέτο με τα παράπονά σας που σας βιάζουν κατ' εξακολούθηση και όταν απέναντί σας έχετε τέτοιους ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ με μοναδικό σκοπό το συμφέρον τους.

    -----------------------
    ΣΚΡΕΚΑ είσαι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΑΧΡΙΣΤΟΣ. Μητσοτάκη αν θέλεις να ξαναβγείς πρέπει να διώξεις τέτοια βαρίδια. Για την Πελοπόννησο που είναι έτοιμοι οι πυλώνες εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Κοιτάει σαν το χάνο τις καλόγριες και "μαζεύει...." καρπαζιές απο τις... "καλόγριες". ΟΛΑ στημένα για την κονόμα.
    Μόνο τα δικά του παιδιά απο την εκλογική περιφέρεια και ολοι οι άλλοι να πάνε να γ...
    10 χρόνια "κορεσμένη" η μισή Ελλάδα και ο Πουλοπαικτης υπουργός που φιλάει κατουρημένες ποδιές και η άλλη η πατσαβούρα το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν τα λεφτά του λογαριασμού των ΑΠΕ και μετα σου λένε βάλε πλάτη και κούρεμα
    ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ και οι 2.
    Θέλουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε απο πετρέλαιο και η μισή Ελλάδα είναι "κορεσμένη" για τις καλόγριες. ΞΥΠΝΑ ΚΟΥΛΗηηηη θα πάρεις τα @@ μου ενώ δεν θα έπρεπε.
    ΠΑΡΤΟΥ το κεφάλι ΧΘΕΣ
    ---------------------------

    Στέφανε και Σταύρο αν θέλετε πάρτε εσείς πρωτοβουλία να συντάξετε μια αρεστή επιστολή με τα παράπονα στα οποία θα ανταποκριθούν οι αργόσχολοι μιζαδόροι. Διαφορετικά μέχρι να βρεθεί να γίνει κάτι τέτοιο και επειδή μπαίνουν και κόβουν κίνηση εδω μέσα το κείμενο αυτό θα μπαίνει σε copy paste ΚΑΘΕ 3 ΜΕΡΕΣ για να καταλάβουν οτι τους έχουμε πάρει χαμπάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Νεότερα για τα ενημερωτικά παραγωγής Μαρτίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ο ελενχος των πάρκων απο τον ΔΕΔΕΗΕ συνεχίζεται. εγινε και σε εμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά περιοχή είσαι?Εχεις τράκερ?

      Διαγραφή
    2. tracker νομος Αχαΐας
      ειναι το πρωτο κυμα ελενχου 500 παρκων πανελλαδικος, 35 στην Αχαΐα,
      και εχει δοθεί εντολή και για δεύτερο απο ΡΑΕ

      Διαγραφή
    3. Εχεις κανει καποια αναβαθμιση ή οτιδηποτε τέτοιο κ ειχες μεγαλύτερες παραγωγες απο παλιοτερα ?

      Διαγραφή
    4. οχι καμία αναβάθμιση, παραγωγή όπως και παλιότερα με μια μικρή πτωση.
      Μετράνε να δουν αν εχει γίνει αύξηση στην ισχυ σε σχέση με τη αδεια,
      Καθως και αν εχεις αλλάξει πάνελ ή inverter σε σχέση με τα αρχικά και δεν τα εχεισ δηλωσει.
      καταγραφουν και τα σειριακά τους.

      Διαγραφή
  46. Οποία είναι μέσα στο όρια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Επιτρέπεται να αλλάξεις τα πάντα όσο έχεις την ίδια ισχύ. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι αφού έχεις ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ για data sheets και φυσικά barcodes..
      Ακόμα και διατομή να αλλάξεις σε ένα καλώδιο πρέπει να ενημερώνεται γραπτώς ο ΔΕΔΔΗΕ
      Αλλιώς υπάρχει προβλημα..
      Η τεχνική περιγραφή του ηλεκτρολόγου με την ΥΔ περιγράφουν τα πάντα μέσα..

      Διαγραφή
  47. Κσλησπερα..λοιπον οπως τα λεει και ο φιλος Aisixtir..μονο οποιος σε στιγμιαιο πικ το οποιο φαινεται ξεκαθαρα απο την τηλεμετρια καθε 15 λεπτα ειναι εκτος συμφωνημενης υσχις..για παρατεταμενο χρονο..μονο σ αυτους θ γινει ελεγχος.
    Και επισης στην μνημη του καθε μετρητη υπαρχει καταγεγραμενη και ολη η επιπλεον παραγωγη λογο αυξημενης υσχιος.
    Τιμωριες..!..η πρωτη θ ειναι η επιστροφη του επιπλεον ποσου..δ ξερω αν εχει τοκους..και το χειροτερο σεναριο..θα χει ν κανει με την υπογεγραμενη συμβαση πωλησης..τιμη..κλπ..ισως και ακυρωση.
    Ολα αυτα μετα απο χθεσινη πληροφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τα ελενχουν απο την τηλεμετρια, γιατι στο δικο μου δεν υπηρχε καπιοσ λογος να γινει ελενχος. παρκο απο το 2011 δεν ξεπερναει με τιποτα ακομα και σε πικ τα 90-94KW

      Διαγραφή
    2. Ισως τσεκαρουν παρκα απ το 2010 και 2011 που πληρώνονται με 0.40 κ 0.45 λεπτα την kwh , λογο της μεγαλης αμοιβής τους, ανεξαρτητα απ το αν εχουν αυξημενες παραγωγες ή οχι...

      Διαγραφή
  48. η αναρτηση μου εγινε μετα απο ερωτηση που εκανα σε φιλο που δουλευει στον δεδδηε..και υπαρχει ηδη η λιστα με τα παρκα που θ γινει ο ελεγχος..και τα στοιχεια τα εχουν λογο της τηλεμετριας απο οτι μου ειπε,γιαυτο και ειχαν δηλωσει εξ αρχης τον αριθμο των παρκων που θα επισκευθουν.εγω αυτη την πληροφορια ειχα και ειπα ν την αναφερω εδω στο μπλοκ μας.καλη συνεχεια σ ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. καλημέρα,
    Υπάρχει καποιος που αγοράζει πάνελ luxor 240W 10 ετίας, δουλέυον κανονικά στο 90 %. είναι απο repower , περιοχή Κέρκυρα, 200 kw σύνολο. τηλ 6932220624 Γιώργος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λογικα βλεπουνε το peak αλλα και οι δυο περιπτωσεις που αναφερθησαν στο blog είναι σε 100ρια που αν τα λεω καλα δεν καταγραφεται το peak τους και γιαυτο δεν περιλαμβανεται και στο ενημερωτικο σημειωμα οπως γινεται στα παρκα στη ΜΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ισως λοιπον ελεγχουν 100ρια παλια τα οποια δεν μπορουν να δουν αλλιως και τα οποια χρυσοπληρωνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Χρηστος 8 Εσυ πως είσαι σίγουρος οτι χρυσοπληρώνονται ?? όταν εμείς μπήκαμε στην κατηγορία φωτοβολταικα με αιτήσεις και χαρτουρα απο 2007 και πανάκριβες μελέτες και κάναμε τα πάρκα 2011 μετα απο μεγάλη διαδικασία και πανάκριβα τότες 310000 χιλιάδες ευρω τα 100kw 2011 με δάνεια στο θεο και κουρέματα και εκτατές εισφορές ... τώρα εσυ μετα απο 10 χρονιά βρήκες φως και μπήκε σαν μάγκας στα σίγουρα και λες τις μαλακιες σου για χρυσές πληρωμές τα παλαιά πάρκα, γιατί έμπαινες τότες???( αλλα ισως τοτες θα ελεγες :μαλακιες δεν κανω ).. εμείς πήραμε ρίσκα μεγάλα το ξέρεις η οχι ?? και μας μιλας τωρα για χρυσές πληρωμές παππαρα εεε παππαρα!! !!!

      Διαγραφή
    3. Πόσο παπάρας είσαι ρε Χρήστο;

      Διαγραφή
    4. Χαιρετω του πρωτοπορους, τους ηγετες στα φβ που με λουμακη συμμαχο, επιδοτησεις και υπερτιμολογησεις κανανε τη μπαζα τους! Τωρα τα εχουν κανει και απο 100kw στα 120kw+ και ενοχληθηκαν οι μαγκες απο το σχολιο μου! Ελα ντε ομως που γιαυτους γινεται ο ελεγχος οπως φαινεται και απο τις περιπτωσεις που αναφερθηκαν εδω. Αντι να πετατε τη μπαλα αλλου με το ποσο φοβεροι ησασταν αντε να ξιλωσετε τα παραπανησια πανελα....

      Και κατι αλλο...αυτος που δεν εκανε υπερτιμολογηση και δεν πηρε επιδοτηση ειναι φυσικα ο ριγμενος της υποθεσης, αν και ειναι λιγοι αυτοι πιστευω. Αλλωστε ειχες ή δεν ειχες παρει επιδοτηση ίδια τιμη σας εδωσε ο Λουκουμακης. Αν ησταστε στην κατηγορια αυτοι και οι 2 παω πασο. Αλλα τετοια βλακεια και βαλατε ολα τα λεφτα σας και σημερα εχετε 100kW μονο; Με τα ιδια λεφτα σημερα κανεις μεγαβατ και εχεις μεγεθος (που μετραει σημερα)

      Διαγραφή
    5. δεν ξέρεις τι σου γίνεται..βρήκες φως και μπήκες άργησες μια δεκαετία να κονομήσεις 165000 με 170000 kwh ετησιο παραγωγη επι 0.453834 που εγινε 0.43 ....εχω δέκα χρονιά και μπροστα μου για κονομά και χωρίς επιδότηση και υπερτιμολόγηση...99.36kw δεν εχω φοβο το κοντερ γραφει

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. δεν εχω καμία σχέση με τον βαψομαλλια

      Διαγραφή
  52. Πωλούνται Sma tri-power 17000 με bluetooth 6 κομμάτια και ένα TL-15000.
    Περιοχή Κατερίνη.
    Τιμη έκαστο 1100.
    Με ιστορικό σέρβις και σε εξαιρετικη κατάσταση.
    Επίσης web-box Bluetooth σφραγισμένο. Τιμη 800 ευρώ.
    Sensor Box 300 ευρώ σφραγισμένο.
    Φυσικά όλα μάρκας SMA

    Όποιος ενδιαφέρεται να απαντήσει με τηλέφωνο είμαι e-mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Είμαι από Θράκη αλλά την παρασκευή θα είμαι Θεσσαλονίκη mail domnik@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ωραιως ο THEMIS MANTZANAS.Έτσι ακριβώς είναι!340000€ το 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για δεν τα έκαναν τότες?? να χεστουν στα χιλιάδες χρυσά ευρω και έκαναν τώρα τα πάρκα και πεθαίνουν στην πεινα και στην ζητιανιά ρωταω εγω ο χρυσοπληρωμένος...

      Διαγραφή
  55. 8 χρόνια έχουν περάσει από το new deal πάλι τα ίδια και τα ίδια από μερικούς εδώ μέσα.
    Τελικά ο Έλληνας δεν αλλάζει.....κατά τα άλλο συζητάμε για το καλό του κλάδου!
    Συνοπτικά τα χάλια μας :

    1. Εγώ είμαι αγρότης και δικαιούμαι προτεραιότητα στο δίκτυο και να κουρευτώ λιγότερο γιατί στηρίζω την επαρχία και την πρωτογενή παραγωγή της χώρας!
    2. Εγώ ανήκω στο ΜΔΝ (μη διασυνδεδεμένα νησιά) και θεωρώ ότι αδικήθηκα έναντι των πάρκων του διασυνδεδεμένου έτους 2012!
    3. Εγώ είμαι ιδιώτης και το έφτιαξα το 2013, επειδή κουρεύτηκα περισσότερα φταίνε τα προγενέστερα πάρκα.
    4. Εγώ είμαι ιδιώτης που το έφτιαξα το 2007-2011, δεν έχω υπερβεί τους στόχους να κουρευτείτε οι υπόλοιποι.
    5. Εγώ έχω ενεργειακή κοινότητα και θέλω απεριόριστη προτεραιότητα στο δίκτυο

    Να προσθέσω μια κατηγορία που ο Χρήστος δεν έχει σκεφτεί; Εγώ έχω έργο με ΣΕΔΠ και αν δεν ήμουν εγώ θα υπήρχε έλλειμμα στον ΕΛΑΠΕ και τώρα θα είχες ξανακουρευτεί!

    Τελικά δεν εξηγείται.....είτε είμαστε όλοι ηλίθιοι, είτε νομίζουμε ότι είμαστε εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους, είτε μας λείπει η στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούμε ότι ο κλάδος είναι ενιαίος.
    Και το χειρότερο είναι πως οι περισσότεροι σύλλογοι λειτουργούν με την παραπάνω νοοτροπία. Τα έχω ζήσει άπειρες φορές, και με την διακοψιμότητα και με το κούρεμα που παρά τρίχα γλυτώσαμε το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη δυστυχώς για αυτό είμαστε ο μοναδικός κλάδος που με το παραμικρό αρμεγουν...
      Μια αρμεγουν αυτούς που πήραν επιδότηση και οι άλλοι λένε ευτυχώς...
      Μια αρμεγουν αυτούς που μπήκαν μετά το 2011 και οι άλλοι λένε ευτυχώς...
      Μια βάζουν εισφορά covid στα παλιά και οι υπόλοιποι λένε ευτυχώς...
      Μας πήραν πρέφα και μας περνάνε με την σειρά και ο καθένας λέει το τροπαρι του....

      Διαγραφή
    2. Γιαννη γνωριζόμαστε και ξέρεις πολύ καλιά μόνο καρκινο ο δεν βγάλαμε μερικοί τι ζόρια τραβήξαμε και με εκτατές και 9μηνες καθυστερήσεις πληρωμών οι τραπεζες να σκουζουν και να θέλουν τα λεφτά τους στην ωρα τους και κλπ αλλα δεν μπορω να βλεπω να γραφουν παπαριες ο καθε μαλακας χωρίς να ξέρει τη ιστορία του κλάδου τελεία και παύλα... μαγκιές με πλάτες αλλων δεν γουστάρω οκ??

      Διαγραφή
    3. Θέμη δεν διαφώνησα μαζί σου! Μαζί τα περάσαμε και τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.
      Το σχόλιο μου αφορά το σκεπτικό ορισμένων που ποτέ δεν θα μπορέσουν να δουν το σύνολο (που βρίσκεται και το δικό τους συμφέρον) και που ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι εξαιτίας του διχασμού και της νοοτροπίας που έχουμε μας γλεντάνε....

      Διαγραφή
  56. Μπράβο ρε Μαντζάνα.. έτσι ..πες τα για μερικούς μακάκες εδώ μέσα που μας έχουν πρήξει με τις μαλακίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το 2014 όμως κύριε Παπακυριάκου δεν το γλιτώσαμε το κούρεμα.Σωστά?Βέβαια σε κάποιους δεν έγινε ποτέ κούρεμα και δεν έκοψαν ποτέ πιστωτικά.Σωστά???
    Τα έχετε μπερδέψει κάπως ,ο Έλληνας αλλαζει οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες δεν αλλάζουν ποτέ και πάμε από το κακό στο χειρότερο και φυσικά τα λαμόγια που υπάρχουν σε όλους τους χώρους και για τα δικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να καταστρέψουν όλους τους υπόλοιπους.Κι αυτοί συνεχιζουν πρώτη μούρη στο καβούρι.Σωστά??Για ποιον κλάδο λοιπόν μας μιλάτε???? Ολα είναι πολιτικά συμφέροντα,τίποτα άλλο...και τα τσιράκια τρέχουν μήπως και τους πετάξουν κανένα κόκκαλο(αδείες πάρκων κτλ)
    Οι απλοί παραγωγοί λοιπόν που δεν έχουν καμιά σχέση με όλα αυτά φωνάζουν γιατί αδικούνται και πνίγονται και βλέπουν τα λαμόγια να εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια.Το οκτάμηνο που δεν μας πλήρωναν εγώ δανείστηκα για να πληρώνω τα δάνεια μου και άλλοι έκαναν πάρκα με τις παλιές τιμές και μας έκαναν και τους καλούς.Εχουμε βάλει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα.Αυτό είναι το θέμα, δεν υπάρχουν έντιμοι να ηγηθούν.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. ποιός ακριβώς δεν έκοψε πιστωτικά;
      2.Αν άλλαζε ο Έλληνας δεν θα είχαμε αυτούς τους πολιτικούς να μας εκπροσωπούν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
      3.8 μήνες υπερημερία είχαμε αν θυμάμαι καλά, τέλος του 2013 και μέχρι και τον 4/2014...και το θυμάμαι καλά γιατί οι περισσότεροι περάσαμε δύσκολα. Ελπίζω με τους λύκους να μην αναφέρεστε σε εμένα.

      Διαγραφή
    2. Απάντησα στην επίθεση που κάνετε στους απλούς παραγωγούς.Δεν σας είδα ποτέ να αποδοκιμάζεται τα προεδρεία των συλλόγων και τα πεπραγμένα αυτών....

      Διαγραφή
    3. Mήπως με έχετε μπερδέψει με κάποιον άλλον;
      Δεν έχω αποδοκιμάσει τον ΣΠΕΦ; τον ΠΣΑΦ; το πως κινήθηκε η ΠΟΣΠΗΕφ τα 2 τελευταία έτη; δεν αιτιολόγησα για ποιόν λόγο δεν ξαναέβαλα υποψηφιότητα;

      Πρακτικά είμαι ο μόνος που το έχει κάνει σε τόσο μεγάλο βαθμό και μάλιστα γράφοντας επώνυμα (όχι με ψευδώνυμο). Γι αυτό και λοιδορήθηκα από τον ΠΣΑΦ στην ιστοσελίδα τους, γι αυτό και με έχουν σκυλοβρίσει στο blog, ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ...
      Μάλλον δεν παρακολουθείτε το τι συμβαίνει όλα τα χρόνια.

      Εγώ ξέρω πως όταν επιχείρησα να μπλοκάρω την διακοψιμότητα, ενημέρωσα όλους τους συλλόγους και κατεβήκαμε με ενιαία γραμμή, δεν αποδέχτημα παραμετροποίηση! Ούτε το 2016 που είχαν στα σκαριά νέο κούρεμα, παραμετροποίησα. Κατεβάσαμε προτάσεις προκειμένου να μειωθεί το κούρεμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
      Όταν έτρεχα στο cash flow της ΔΕΗ προκειμένου να πάρουμε περισσότερα χρήματα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, δεν θυμάμαι να έκανα διάκριση ποιόν να πληρώσουν!
      Όταν ο Τσολακίδης ως σύμβουλος στο ΥΠΕΝ πήγε να περάσει διάκριση στις πληρωμές δεν θυμάμαι να συμφώνησα, το αντίθετο μάλιστα!

      Συνεπώς τα σχόλια σας περί εντιμότητας με προσβάλουν προσωπικά.

      Διαγραφή
    4. Δεν φαντάζομαι οτι πραγματικά κάποιος αναφέρεται σε σας με αρνητικό τρόπο.Απλώς η κουβέντα απλώνει και εν τέλει συνεχίζεται με επιμονή να μην γίνεται λόγος για την επιστροφή των κλεμμένων του New Deal 2014 στους ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι χάνουν σταθερά επι μία 10ετία τώρα.Και δεν συμβαίνει αυτό ουτε τώρα με τα υπερπλεονάσματα του ειδικού λογαριασμού.Δεν θα ήθελα να αναφερθώ δημοσίως στο ύψος των κλαπέντων ποσών της τελευταίας 10ετίας διοτι είναι πολύ μεγάλα...Τί να κάνει και ο Unknown να μήν το αναφέρει? Σχεδόν ολες οι άλλες κατηγορίες επενδυτών σώθηκαν ΕΚΤΟΣ απο τους ιδιώτες επενδυτές του 2012~2013.Η ζημιά υπήρξε και η απώλεια συνεχίζεται καθε ημέρα και κάθε ώρα που περνάει γι'αυτούς.

      Διαγραφή
    5. κε. Βασίλη σας ευχαριστώ, αλλά αν το παρατηρήσετε στο σχόλιο μου παραπάνω γράφω "ελπίζω να μην αναφέρεστε σε εμένα" και απαντάει "πως δεν έχω αποδοκιμάσει ποτέ συλλόγους και τα πεπραγμένα τους".

      Διαγραφή
  58. Αυτή είναι η κατάντια του κλάδου μας και γι αυτό θα μας πηδάνε χωρίς σάλιο οποιαδήποτε στιγμή.
    Είμαστε πρόθυμοι να κατασπαράξουμε το συνάδελφο αρκεί να τη γλυτώσει ο κώλος μας.
    Έτσι δεν κάνεις ισχυρό κλάδο όταν μάλιστα στο παιχνίδι διαίρεσης μας πρωτοεργάτες είναι οι ίδιοι εκπρόσωποί μας.
    Θεωρώ το μεγαλύτερο προδότη που διαίρεσε το κλάδο και πλέον περνάνε ότι γουστάρουν το Λουμάκη.
    Τότε φωνάζαμε ότι αν περάσει η παρανομία μονομερής αλλαγής συμβολαίων μετά τα άλλα που θα προκύπτουν θα είναι πταίσματα μπροστά σε αυτό και ότι πλέον ανοίγουν οι ασκοί του αιόλου για το χώρο. Τα γιουσουφάκια τότε του Λουμάκη εδώ στυλ Αια φωνασκούσαν αδιάκοπα εδώ όταν την ίδια στιγμή ο Λουμάκης ως Ιούδας του κλάδου μας έδινε στιγνά και λύτρωνε τον Ασημάκη που ήθελε να μας πηδήξει.
    Μετά βλέποντας οι άλλοι σύλλογοι πως εκμεταλλεύτηκε ο Λουμάκης τη συγκυρία για προσωπικό του όφελος (παρότι ήταν βουτηγμένος στις ατασθαλίες στο χώρο με υπέρβαση των KW στα πάρκα του καθώς και με επιδοτήσεις κατασκευάζοντας πάρκα με το ίδιο κόστος με αυτούς που ενοχοποιούσε για υπερκέρδη) ξεκίνησαν και αυτοί την έρευνα πως θα τη φέρνουν στους παραγωγούς που εκπροσωπούσαν πιστοί στο δρόμο που χάραξε ο Λουμάκης.
    Και ξεκινάμε:
    Αγρότες. Βλέποντας το ΔΣ τη προδοσία Λουμάκη σκαρφίστηκαν να σώσουν και αυτοί τα προσωπικά τους πάρκα και αφού ξεγέλασαν τους αγρότες τους έστειλαν σε άλλο σημείο άλλαζαν το New Deal υπέρ τους (πάρκα του 13) ρίχνοντας τους αγρότες στο καιάδα. Αυτοί ήταν οι συνδικαλισταράδες των αγροτών.
    ΠΟΣΠΗΕΦ:
    Οι μακάκες του χώρου (ΔΣ εννοώ) που δεν μπόρεσαν να βρούν τρόπο να το εκμεταλλευτούν και μείναν στην απ έξω. Φυσικά κάποιοι απο αυτού ως γνήσιες λέρες έψαχναν τρόπους να σώσουν το τομάρι τους. Κατεστραμένοι οικονομικά με μαύρισμα απο τις τράπεζες και χωρίς σπίτια λοιμοκτονούσαν για την αρπαχτή. Δεν θα έπρεπε ούτε σε ΔΣ συλλόγου να μετέχουν εξαιτίας του μαυρίσματος και τη χρεοκοπίας τους απο τις τράπεζες. Δηλαδή οι παραγωγοί βάλανε απελπισμένους που τους πετούσαν απο τα σπίτια έξω εκπρόσωπους τους. Και η ευκαιρία δόθηκε!!! Ενεργειακές κοινότητες. Χωρίς μία μεγαλόμέτοχοι σε ενεργειακές!! Και άντε αυτοί πεινούσαν οι παραγωγοί πως εμπιστεύτηκαν χρήματα εν λευκό σε λέρες?
    Του έβαλαν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν ασχολήθηκαν ποιος θα κατασκευάσει τα πάρκα με τί κόστος και πως κάποιοι χωρίς να βάλουν χρήματα μπήκανε μέτοχοι. Φυσικά τους πήραν πρέφα οι τράπεζες για δεύτερη φορά. Μάλιστα το τερμάτισαν και τί έκαναν οι απίστευτοι!! Μαθαίνανε απο τα μέλη τους που έχουν αιτηθεί άδεια (ελεύθερο δίκτυο) και πήγαιναν και κουμπώναν αιτήσεις ενεργειακών πάνω στις αιτήσεις των μελών τους που περίμεναν την άδεια 2 χρόνια. Μάλιστα εγκατέλειψαν την εκπροσώπηση (παρότι μέχρι και τώρα είναι στο ΔΣ παραγωγών) των μελών τους και θυσαυρίζουν πηγαίνοντας στο υπουργείο και διεκδικώντας νέες άδειες!! Δεν ασχολούνται πλεον με τα προβλήματα αλλά μόνο με άδειες που κατασκευάζουν οι ίδιοι με όποιο κόστος γουστάρουν!! Οι αφελείς βάζουν χρήμα σε λογαριασμούς και αυτοί το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Πλεον δεν είναι εκπρόσωποι παραγωγών αλλά κατασκευαστών. Ακόμα τους χαίρονται οι παραγωγοί και αυτοί γίνονται πλουσιότεροι. Βρωμάνε απο μακρυά.
    Οικιακά.
    Τι να πεις γι αυτούς (μιλάω για τον έναν σύλλογο αφου υπάρχουν δύο) Κατασκευαστής έκανε μόνος του σύλλογο αυτοβαφτίστηκε πρόεδρος και πήγαινε στο υπουργείο για το New Deal και αυτός ζητούσε νέες άδειες!! Μάλιστα τελευταία το τερμάτισε και βλέποντας κενό στις ενεργειακές έκανε και εκεί σύλλογο όπου ξανά αυτοβαφτίστηκε με τη παρέα του πρόεδρος. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις αφελείς υπάρχουν. Άντε να αρχίσουν τα ραντεβουδάκια με τον υπουργό να ζητάει νέες άδειες για ενεργειακές.

    Μετα απο όλα αυτά μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι μικροπαραγωγοί θα είμαστε οι ηλίθιοι του συστήματος. Αυτούς βάζουμε να μας εκπροσωπούν αυτοί θα είμαστε... γιατί να περιμένετε κάτι διαφορετικό.

    Άντε τώρα μπορείτε να σκοτωθείτε ποιος έκανε ποιο ακριβό πάρκο και ποιος βγάζει περισσότερα!! Κάποιοι Ιούδες θα τρίβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί άραγε όταν πέφτει κράξιμο ως δεια μαγείας ξεφυτρώνουν διαφημίσεις δανεισμού όπου επικαλύπτουν το κράξιμο...???

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως! Μας λεει ο συμπαθης κος Παπακυριακου να μπουμε σε συλλογους και να μη σκεφτομαστε την παρτη μας. Σε ποιον; στον Λουμακη που υποστηριζει τους παλιους και να καουν οι αλλοι; που κατηντησε τις συμβασεις κουρελοχαρτα για να σωσει τα παρκα του; ή στην ποσπηεφ με την οποια ακομα συνεταιριζεται ο κος Παπακυριακου η οποια υποστηριζει τις κοινοτητες και χασανε ποσοι παραγωγοι τη δυνατοτητα να κανουν ενα παρκο μιας και με τις προτεραιοτητες τους σκεπασανε ολο το δικτυο;; Εγινε ετσι και με Λουμακη και με κοινοτητες ή οχι? Ολα τα αλλα ειναι αστειοτητες. Οποιος γνωριζει καταλαβαινει τι λεω. Οι αλλοι εχουν τα παρασημα που τους κολλησε ο λουμακης των πρωτοπορων! Αυτοι οι ιδιοι ειναι που γραφουν σημερα που τοτε το θελανε να το κανουνε κλειστο επαγγελμα οι κυριοιρ!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα καταρχήν
      Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο κανενός Παπακυριακού πρέπει όλοι κάποτε να χωνέψουμε το εξής.
      1.Δικτυο ΧΤ και ΜΤ τέλος..καπουτ...φισκαρε
      2.Οσο το δίκτυο ΥΤ είναι κενό κανένας νοήμων άνθρωπος, καμία υπηρεσία και κανένας πολιτικός δεν θα ασχοληθεί με αναβάθμιση δίκτυου ΜΤ.Βεβαιως και θα υπάρξει εξαίρεση αλλά θα είναι το δέντρο και όχι το δάσος.
      3.Οι ενεργειακές που μπαίνουν στην ΥΤ ουδέποτε στέρησαν όρους και καπαρωσαν δίκτυο από κάποιον που έχει αιτηθεί στην ΜΤ.Ισα ίσα που πλέον,επειδή στήνουν δικούς τους υποσταθμους, είναι η μοναδική ελπίδα μικρότερων έργων να συνδεθούν μέσω των υποσταθμων και των αναβαθμίσεων που κάνουν.
      Άρα όταν κάποιος προτείνει μια λύση για το πώς μικροπαραγωγοι μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο ΥΤ μέσω κοινότητας είναι υπέρ των μικροπαραγωγων και όχι κατά.
      4.Λαμογια στην αγορά υπήρχαν από όταν πούλαγαν 100αρες άδειες στην ΧΤ ,στη συνέχεια στη ΜΤ και θα υπάρχουν και στην ΥΤ μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που φαίνονται απ' την δομή τους.
      Είναι στο χέρι γνήσιων και καθαρών μικροεπενδυτών να συνεταιριστουν και να συνδεθούν στην ΥΤ.
      Εκεί οδηγεί η πολιτική της ΕΕ ,εκεί οδηγεί η Εθνική μας στρατηγική ανάπτυξης των ΑΠΕ και εκεί οδηγεί και η κοινή λογική.
      Έγινε το πείραμα με τα μικρά έργα, δόθηκαν επιδοτήσεις και υψηλές τιμές και το πείραμα πέτυχε.
      Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την πραγματική παραγωγή και πλέον το ζητούμενο είναι ποσότητες ενέργειας στην ΥΤ.
      Στην καρδιά ενός δικτύου που παραμένει κενή.
      Τα παραπάνω σας τα λέει ένας παραγωγός που όλα τα έργα του είναι στην ΧΤ και ΜΤ και αναγκάστηκε να μπει σε συνεταιρισμο πριν λίγα χρόνια για να συνθεθει στην υψηλή.
      Και για να το πολιτικοποίησω κιόλας μην ξεχνάτε την περίφημη φράση γυναίκας υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που είπε για όλους τους κλάδους ότι "ήρθε το τέλος του μικρομαγαζατορα,θα πρέπει όλοι να συνεταιριστουν για να επιβιώσουν".
      Με κάθε καλή διάθεση....

      Διαγραφή
  59. Με τα εκκαθαριστικά Απριλίου κανένα νέο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από 10 με 15 κάθε μήνα βγαίνουν τσεκάρετε την προϊστορία των εκκαθαριστικων

      Διαγραφή
  60. Ψαχνω για 20 μεταχειρισμένα πάνελ 220w σε καλή κατάσταση. Εαν κάποιος διαθέτει τηλ 6948043113 ή στο ilionenergy@gmail.com
    Χαράλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πωλείται πάρκο 20kw x 5 με Τιμή 0.396 περιοχή Ημαθία πλήρ. 6978384020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα onoma... αν θέλετε στείλτε περισσότερες πληροφορίες στο e-mail vasi1koki2@yahoo.gr

      Διαγραφή
  62. Με τις πληρωμές που βρισκόμαστε?? Πληρώθηκαν οι εμβολιασμένοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αντιφωτοβολταικός speaking

    Προς τον ιδιοκτήτη-διαχειριστή του Blog

    Κύριε διαχειριστά σας ευχαριστώ πολύ που επιδείξατε δημοκρατικό φρόνημα και επιτρέψατε να ακουστεί μια διαφορετική φωνή σε τούτο εδώ το Blog παρά τις φωνές κάποιων σχολιαστών που σας παρότρυναν να λογοκρίνετε την αντίθετη άποψη για τα τεκταινόμενα στον φωτοβολταικό χώρο

    Σας ευχαριστώ πολύ που αφήσατε τα σχόλια μου και δεν τα διαγράψατε.Σας ευχαριστώ πολύ,που αυτή την στιγμή μπορώ να διαβάσω αυτά που έλεγα πριν απο 8-9 χρόνια και να δω για το αν κουμπώνουν ή όχι στην σημερινή πραγματικότητα.Σας ευχαριστώ πολύ που έχω την δυνατότητα δια των γραπτών μου,να ασκήσω την
    αυτοκριτική μου για την επιτυχία ή την αστοχία των προβλέψεων μου

    Κύριε διαχειριστά σας παρακαλώ πολύ επιτρέψτε μου να παραθέσω μερικές νέες προβλέψεις

    Τα πράγματα δείχνουν πως συντομότατα θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία όλων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και θα επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς (μονοπώλιο της ΔΕΗ και απόλυτη κρατικοποίηση αυτής).

    Μην εκπλαγείτε αν έρθει η στιγμή όπου η ελληνική δημοκρατία επιτάξει τις ΑΠΕ .Μην εκπλαγείτε αν έρθει η στιγμή όπου οι κυβερνώντες της χώρας είτε αυτοί φορούν κοστούμι,είτε στρατιωτική στολή βγούνε και σας πούνε πως επιτάσσονται τα φωτοβολταικά σας,πως οι επενδύσεις σας περνάνε στην δικαιοδοσία του κράτους προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει ενεργειακά με αποτέλεσμα να μην σας αποδίδονται τα κέρδη απο την επενδυσή σας,να μην σας αποδίδεται ούτε το παραμικρό ευρώ

    Σε παγκόσμιο επίπεδο,η ενωμένη Ευρώπη οδεύει εις την διαλυσή της.Δεν είναι μακριά η ημέρα όπου τα ευρώ θα μας μείνουν στα χέρια για να παίζουμε μονόπολη

    Απο τον επόμενο χειμώνα τα πράγματα δείχνουν πως θα περάσουμε σε άλλη πίστα.Σε μια πίστα που θα έχει πολύ πόνο και δάκρυ σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό,ενεργειακό,υγειονομικό,γεωπολιτικό,διατροφικό)

    Συμβουλεύω όλους τους καλοπροαίρετους αναγνώστες μου,να ετοιμαστούν ψυχολογικά για το μεγάλο σοκ.Δεν τους προτείνω να εγκαταλείψουν τις επενδύσεις τους.Αυτή η συμβουλή ανήκει στα περσινά ξινά σταφύλια.Αυτά τα έλεγα παλιά στο Τέξας,την εποχή των παχιών αγελάδων.Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για ασφαλή εκκένωση.Ο χρόνος έχει πια τελειώσει.Όποιοι πρόλαβαν-πρόλαβαν.Οι υπόλοιποι πρέπει να εξοπλιστούν με αποθέματα ψυχικής ενδορφίνης για να αντιμετωπίσουν τους ψυχικούς ακρωτηριασμούς και τις ψυχικές αιμορραγίες που θα προκληθούν απο το ενεργειακό κραχ

    επίταξη=η οριστική ή προσωρινή αφαίρεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας καθώς και προσωπικών υπηρεσιών, που γίνεται από το κράτος για στρατιωτικούς σκοπούς σε καιρό πολέμου ή επιστράτευσης ή για δημόσια ωφέλεια

    https://el.wiktionary.org/wiki/επίταξη


    Γιώργος Φιντικάκης: Το καλύτερο σενάριο για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ κακό...
    https://www.youtube.com/watch?v=GAshDY_ZvqM

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΠΛΑΣΑΡΩ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ,ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ.ΕΚΦΕΡΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι παραγωγός, αλλά κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε... αν γίνουν τα παραπάνω.... π.χ. ""οι κυβερνώντες της χώρας είτε αυτοί φορούν κοστούμι,είτε στρατιωτική στολή"" ... τότε μάλλον τα πάρκα θα είναι αδιάφορα... θα έχεις μεγαλύτερα προβλήματα...

      γράψε βιβλίο

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε διακρίνω μια σύγχυση στα λεγόμενα σου...
      Καταρχήν οι λέξεις ελληνική δημοκρατία και διοικούντες με στρατιωτικές στολές δεν πάνε μαζί...
      Δεύτερον η λέξη "επίταξη" και η λέξη "δημοκρατία" επίσης δεν πάνε μαζί...
      Τρίτον η φράση σε "παγκόσμιο επίπεδο η Ευρώπη οδεύει προς διάλυση" επίσης πάσχει πρώτον γιατί μιλάς για ευρωπαϊκό επίπεδο και δεύτερον γιατί τα περισσότερα κράτη τρέχουν υπό τη σκέπη της ευρωπαϊκής Ένωσης...
      Τέταρτον η αγορά οδηγείται προς ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι κρατικοποίηση και πτώχευση των υπολοίπων που ήδη ασχολούμαστε με τα υπερκέρδη τους.
      Τώρα βέβαια όλα αυτά μεταξύ λογικών ανθρώπων και λογικών καταστάσεων..
      Εκτός αν αναφέρεσαι σε Αρμαγεδδών σε καταστάσεις πολέμου η σε χτύπημα κομήτη τα οποία πάντα υπάρχουν ως πιθανότητες αλλά η εξέλιξη δεν έμποδιζεται από την αναμονή για την καταστροφή..
      Μάλλον η ψυχική υγεία κάποιων κλονίζεται από τον φόβο για τα χειρότερα...

      Διαγραφή
    4. Συνάδελφε unknown, επειδή μάλλον με αφορά η πρώτη πρώτη πρόταση σου, περί παρότρυνσης λογοκρισίας, θα σου πω πως κανείς δεν είπε να μην εκφράζεις την άποψή σου, να μην βρίζεις σου ζητήθηκε με μια μινιμουμ αστική ευγένεια και αυτό από την οπτική γωνιά ότι η λεκτική ή φυσική άσκηση βίας ποτέ δεν αποτέλεσε φάρο απονομής δικαιοσύνης, δημιουργικής σκέψης και δημοκρατίας.
      Κατά τα υπόλοιπα γραφόμενα σου, περί επερχόμενου αρμαγεδώνα,επιτάξεων ΑΠΕ κλπ, μπορεί να έχεις δίκαιο (όντος περιγράφεται και στις συμβάσεις μας πχ πόλεμος κλπ), μπορεί και να γίνεσαι γραφικός, δεν έχει σημασία, ο καθένας μας τα διαβάζει και απορρίπτει ή υιοθετεί κατά την κρίση του.
      Τέλος μου αρέσανε πολύ οι παραπομπές σου, γιατί σημαίνουν ότι είσαι άνθρωπος που ''΄ψάχνεται'' και δεν αναπαράγει αλλά δημιουργεί σκέψη. Απλά πρόσεχε, πολλές φορές οι μισές ή οι μονόπλευρες αλήθειες είναι χειρότερες και από το ψέμα, ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων.

      Διαγραφή
    5. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Προς τον Ατιτανας μελαχρινος12 Απριλίου 2022 - 7:36 π.μ.

      Δεν μιλάς με έναν λογικό άνθρωπο.Μιλάς μέ έναν σάικο.Με έναν σάικο που έχει αφήσει γραπτά το 2013-2014 που περιγράφουν το σήμερα.Με έναν σάικο που το 2013-2014 έχει μιλήσει και για επιστροφή στο κάρβουνο που ήδη κάνει αυτή την στιγμή ο Κούλης και για την επισιτιστική κρίση που θα βιώσεις οσονούπω μέχρι και για το φιάσκο της πανδημίας του 2009 είχε αναφερθεί.Ελπίζω να μην σας πιάσανε κοροιδα και σας τρυπήσανε.Απο το 2009 ήθελαν να σας τρυπήσουν και το κατάφεραν το 2021-22.Όσον αφορά το οικονομικό ξεπουπούλιασμα,εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο εδώ και δεκαετίες.Κάθε 3 και λίγο εφευρίσκουν τρόπους να σας ξεπουπουλιάζουν.Τώρα εφηύραν το netmetering.Διάβαζα τον Σκρέκα για αυτά που έλεγε περι netmetering και γελούσα.

      Λοιπόν,αγαπητέ,για να μπούμε στο ψητό.Η Δεη είναι ήδη ιδιωτική επιχείρηση.Δεν υπάρχουν υπερκέρδη στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.Αυτά που σου λένε περι υπερκερδών λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής είναι μπαρούφες.Η ρήτρα αναπροσαρμογής υπήρχε και πριν την ενεργειακή κρίση.Τότε γιατί δεν υπήρχαν υπέρογκοι λογαριασμοί; Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στον κοσμάκη τι ρόλο παίζει αυτή η ρήτρα και γιατί υιοθετήθηκε απο όλους τους παρόχους ενέργειας πλην της Δεη στην αρχή,ενώ απο τον Αύγουστο του 2021 άρχιζε να την εφαρμόζει και η Δεη.Όλοι οι πάροχοι έχουν οικονομικά προβλήματα και προσπαθούν να μειώσουν τις ζημιές με το να χρησιμοποιούν την ρήτρα αναπροσαρμογής όπως αυτοι γουστάρουν.Όλα θα εξαρτηθούν απο τον πόλεμο στην Ουκρανία.Αν τελειώσει σύντομα,τότε έχουμε ελπίδες για σταθεροποίηση και βελτιοποίηση της κατάστασης.Αν ο πόλεμος τραβήξει,αν έρθει π.χ. ο Σεπτέμβρης και στην Ουκρανία ακόμη πολεμούν γιατί θα έχουν εμπλακεί και άλλες χώρες τότε να ετοιμάσεις τα μπουκάλια ενδορφίνης.Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως ο πόλεμος θα τραβήξει.

      Θέλω να εστιάσεις στο timing.Πρώτα ήρθε ο κορώνας και κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για το great reset,αμέσως μετά ήρθε η ενεργειακή κρίση και στην συνέχεια ο πόλεμος στην Ουκρανία
      Και να έχεις τον Σκρέκα και να σου λέει ο,τι και να γίνει εσείς θα έχετε Netmetering για τα επόμενα 20 χρόνια και θα εισπράττετε ευρώ.Γελάμε μέχρι δακρύων.Όλοι εκεί έξω κάνουν σκούπα.Οι πάντες,απο επίπεδο ευρωπαικής ένωσης μέχρι και τον περιπτερά της γωνίας έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι σκουπίσματος του ρευστού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.Θα στραγγίξουν τα πάντα και μετά θα γίνει το οικονομικό πουφ.Σε αυτή την λογική στηρίζεται και η πράσινη ανάπτυξη με τις ΑΠΕ και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Ηλεκτρικά αυτοκίνητα,παπάτζα πολυτελείας!!!!Έχουν διαστρεβλωθεί τα πάντα.Δεν υπάρχουν κανόνες.Γίνεται οικονομικό πλιάτσικο παντού.Όποιοι και όπου μπορούν,
      ξεκοκκαλίζουν τα ευρώ των κρατών,των επιχειρήσεων και των λαών.

      Υ.Γ.:Οι διαστρεβλώσεις στην ηθική της κοινωνίας,οδηγούν και σε διαστρεβλώσεις της φύσης.Οπότε αν η φύση κάποια στιγμή αρχίσει και σε παρακουνάει για να σε κάνει φραπέ,δεν θα φταίει αυτή

      Διαγραφή
    6. Τα οικονομικά στοιχεία λένε άλλα οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με υποθετικά ψεκασμενα σενάρια....

      https://m.naftemporiki.gr/story/1825809/mytilineos-istorika-upsiles-epidoseis-to-2021-auksisi-40-ston-kuklo-ergasion

      https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/597807/ekriktika-kerdi-gia-tin-elpedison-elpe-en-meso-krisis-kai-afksiseon-sto-fysiko-aerio

      https://www.euro2day.gr/amp/news/enterprises/article/2094384/motor-oil.html

      https://www.businessnews.gr/epixeiriseis/item/223455-sta-169-ekat-evro-o-kyklos-ergasion-tis-volton-to-2020


      https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/epixeiriseis/3598859/gek-terna-kathara-kerdi-apo-sunexizomeni-drastiriotita-31-7-ekat-euro-sto-enneamino%3famp=true

      https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/epixeiriseis/3626020/dei-sta-871-7-ekat-to-epanalambanomeno-ebitda-to-2021%3famp=true

      Διαγραφή
    7. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Προς τον Ατιτανας μελαχρινος

      Νεαρούλη τα γραπτά μένουν.Πρόσεξε γιατί κάτι τέτοιους σαν κι εσένα το 2013 εδώ μέσα γνώρισα πολλούς και στο τέλος τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.Νομίζανε πως επειδή ήταν πτυχιούχοι πως ήταν έξυπνοι,αλλά αποδείχτηκε πως απο την εξυπνάδα απείχαν παρασάγγας

      Παρατήρησε σε τι επίπεδο βρίσκεται η νοημοσύνη σου.Μου δίνεις ένα λινκ (τέλη Νοεμβρίου του 2021) που λέει η Volton διάγει κερδοφόρο επιχειρηματικό βίο
      https://www.businessnews.gr/epixeiriseis/item/223455-sta-169-ekat-evro-o-kyklos-ergasion-tis-volton-to-2020

      και σου δίνω ένα λινκ ( τέλη Φεβρουαρίου του 2022) που λέει πως volton και voltera φλερτάρουν με την χρεοκοπία
      https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/dyo-gnostoi-parochoi-reymatos-flertaroyn-me-ti-chreokopia/

      Γελάνε και τα ντουβάρια!!!! Που πήγαν τα λεφτά,οεο; Ακόμη δεν έχετε καταλάβει οτι οι πάντες δουλεύουν με την λογική της αρπαχτής και του πλιάτσικου; και επειδή μιλάμε για Volton διάβασε και το παρακάτω (Μάρτης 2022)

      Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προωθείται η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, κατά παντός υπευθύνου, ο Δήμος Αθηναίων.

      Προκειμένου να διερευνηθούν δύο πρωτοφανείς υποθέσεις για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας VOLTON.Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι η σχετική μήνυση κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Ο δήμος χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη την ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας», η οποία, όπως αναφέρει, «μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών εμφάνιζε αυξημένα δημοτικά τέλη -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα- ως χρεώσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του»

      https://www.iefimerida.gr/ellada/d-athinaion-minysi-etaireia-ilektrikis-energeias

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 2013.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 30 ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΑ 30+ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ.ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ.

      Επειδή μπαγασάκο μου θύμισες τις παλιές καλές εποχές,που καλούσα τον κόσμο να πουλήσει τα φωτοβολταικά του και να φάει τα λεφτά του στα μπουζούκια και πιο συγκεκριμένα στον Μάκη, θα σου αφιερώσω ένα ωραίοτατο Μάκη για να γλεντήσουμε για την επιτυχία της Volton να χρεκοπήσει σε χρόνο dt

      Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Εσύ που ήσουνα
      https://www.youtube.com/watch?v=2RyEbhTSpjE

      Διαγραφή
    8. Όταν περνάς σε χαρακτηρισμούς σημαίνει ότι πάσχεις από επιχειρήματα..
      Εδώ ήμουν και το 13 εδώ θα είμαι και το 33...

      Θέλω να μου βρεις έναν χρεοκοπημένο λόγω επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά...
      Δεν υπάρχει ούτε ένας..ούτε ένα κόκκινο φωτοβολταϊκό δάνειο δεν υπάρχει..

      Το ότι κάποιος έκανε μήνυση σε μια εταιρεία τι σχέση έχει με τον ισολογισμό της???
      Ώρες ώρες οι συνειρμοί σας χρήζουν ειδικής παρακολούθησης

      Όσο για το link σου ευχαριστώ δεν θα πάρω...
      Έδειξες το επίπεδο σου...

      Διαγραφή
    9. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Αν ήσουν σε αυτό το blog το 2013,δείξε μου τα γραπτά σου,δείξε μου τι έλεγες το 2013 και αν αυτά που έλεγες τότε συμβαδίζουν με το σήμερα.Διαφορετικά προμηθεύσου με πολλά μπουκάλια ενδορφίνης γιατί έρχονται γεγονότα και εξελίξεις που δεν μπορείς να φανταστείς.

      Οι ενδορφίνες ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, συμβάλλουν στην καλή διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, από την οποία προκαλείται το στρες. Παράλληλα, λειτουργούν και ως φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης
      https://el.wikipedia.org/wiki/Ενδορφίνες

      Υ.Γ.:Βάζω στοίχημα όλο το παγκόσμιο ΑΕΠ,πως είσαι τριπλό και απο τον Σεπτέμβρη θα είσαι και τετραπλό και πολύ καλά έπραξες

      Διαγραφή
    10. Το Υ.Γ. χρησιμοποιήτε στα γραπτά κείμενα όταν ξέχασες να γράψεις κάτι και το συμπληρώνεις μετά για να μη ξαναγράψεις όλο το κείμενο..
      Στα ηλεκτρονικά μηνύματα απλά πας και το συμπληρώνεις όπου θες...
      Είναι απλό..
      Πατάς με το ποντίκι εκεί που θες να το συμπληρώσεις και απλά το γράφεις..

      https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B7

      Διαγραφή
  64. Αφού δεν έκανες φωτοβολταϊκό το 2011-13 και έμεινε απωθημένο, γιατί δεν έκανες το 2019-21 να σου περάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για πληρωμές γνωρίζει κάποιος να μας πει που βρίσκονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κανένα νέο για ενημερωτικά Μαρτίου ενόψει και του Πάσχα στις 24/4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αναρτήθηκαν στον ΔΑΠΕΕΠ τα ειδοποιητήρια επιστροφής -πληρωμής χρημάτων για τον Φεβρουάριο 2022 για πάρκα 500kw . Επιστροφή εως 28 /4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Για να σταματήσουν κάποιοι να ασχολούνται με τους εσωτερικούς βαθμούς απόδοσης της κάθε επένδυσης και αν είναι σωστό να υπολογίζεται ως επιχείρημα για δίκαιο ή όχι new deal,σας παραθέτω το κάτωθι άρθρο και σας επισημάνω ότι οι περισσότερες μέταλλο βιομηχανίες φέτος έχουν τέτοια EBITDA και είναι και οι βιομηχανίες που ως επί των πλείστων επιδοτούνται με τη διακοψιμοτητα...

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3627258/sidma-metallourgiki-auxisi-327-sta-ebitda-sto-68-5-o-tziros-to-2021




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρά τις βλέπω ....μάλλον θα χρειαστούν και έρανο για να βγάλουν περισσότερα!!!

      Διαγραφή
  69. Αυτό που θα κάνουν υπολογαριασμους για τα νέα έργα ΑΠΕ είναι καλό για μας τους παλιούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απαντήσεις
    1. Εσύ πως το κόβεις να είναι κάτι καλό για παλιούς μικροεπενδυτές?
      Θα μας πολιορκούν συνεχώς με διαφόρους τρόπους. Η ευκαιρία μας δόθηκε το 2014 να το κόψουμε αυτό και να μην περνάει ούτε ως σκέψη απο το μυαλό τους. Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Μας ξέρουν και ξέρουν και το τρόπο...

      Διαγραφή
  71. Αντιφωτοβολταικός speaking (1)

    Απλή μέθοδος των τριών.Αν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τον Σεπτέμβρη του 2022 μιλούσε για «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά του φυσικού αερίου,σήμερα Απρίλης του 2022 με τι λόγια θα περιέγραφε την κατάσταση;

    23.09.22
    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η «τέλεια καταιγίδα» επικρατεί στην αγορά του φυσικού αερίου
    https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/23159_eyaggelos-mytilinaios-i-teleia-kataigida-epikratei-stin-agora-toy-fysikoy-aerioy

    Έχει σημασία να δούμε τι έλεγε ο μπαρμπαβαγγέλας τότε:

    "Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα έργα ΑΠΕ σε Ελλάδα και Ιταλία θα μείνουν στο portfolio της εταιρείας εκτός απροόπτου, ενώ τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να πουληθούν σε ένα καλό deal. «Δεν θα υπερχρεώσω την Mytilineos για να κάνω φωτοβολταϊκα σε όλο τον πλανήτη, τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να τα φέρει η συγκυρία, έτσι ώστε να πρέπει να λειτουργήσουν με αρνητική τιμή. Θα διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού τη ρευστότητα και τη δυνατότητα να δανείζεται η εταιρεία με 2-2,125% από τα Euromarkets. Θα μεγαλώνουμε με μέτρο και με ασφάλεια για τους μετόχους μας. Θα αισθανθώ άσχημα αν μια χρονιά δεν δώσουμε μέρισμα»."

    Ερώτησεις προς όλους:
    1.Ποιο θα είναι αυτό το απρόοπτο κατά την λογική του μπαρμπαβαγγέλα που θα τον έκανε να εγκαταλείψει τις ΑΠΕ σε Ελλάδα και Ιταλία;
    2.Αφου οι ΑΠΕ έχουν ψωμάκι γιατί ο μπαρμπαβαγγέλας κάνει λόγο για ενδεχόμενες συγκυρίες που θα οδηγήσουν σε αρνητικές τιμές και θα ξεπουλήσει τις ΑΠΕ που έχει σε όλο τον πλανήτη με ένα ωραίο deal;Διέβλεπε κάτι που οι άλλοι δεν έβλεπαν;
    3.Ο μπαρμπαβαγγέλας εκείνη την εποχή μέσα στο μυαλουδακι του,τον είχε προβλέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κλεισμένες βάνες του ρωσικού φυσικού αερίου ή φοβόταν μόνο τον κλιματικό χειμώνα που θα οδηγούσε σε εκτροχιασμούς της αγοράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 23.09.2022 ε???
      Εσύ όντως είσαι μπροστά...ας περιμένουμε το Σεπτέμβρη να μάθουμε και εμείς τις δηλώσεις του Βαγγέλη..
      Εντωμεταξυ ο μπάρμπαβαγγέλας αισίως δηλώνει παρουσία σε τριάντα διαφορετικές χώρες και σε πέντε ηπείρους σπάζοντας το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο...

      Και σου θυμίζω γιατί από το 2013 που έγραφες εδώ μάλλον ξαναξυπνησες χθες ότι η κρίση στην Ουκρανία υπάρχει από το 2014 ...δεν είναι καν πρόβλεψη..
      Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι φέτος θα κάνει σεισμό στην Ιαπωνία..

      Διαγραφή
  72. Αντιφωτοβολταικός speaking (2)

    Δευτέρα, 27-Δεκ-2021 (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΓΓΕΛΑ)
    Στο μέτωπο της οικονομίας, ο ίδιος επισημαίνει ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον βάζει φρένο και απειλεί τις θετικές προοπτικές, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά

    Έχετε δηλώσει ότι το 2022 θα είναι έτος απογείωσης για τη MYTILINEOS. Καθώς κλείνει η χρήση του 2021 και εισερχόμαστε στη νέα χρονιά, μπορείτε να επαναβεβαιώσετε αυτή την πρόβλεψη;

    Πράγματι ανέφερα ότι η εταιρεία μας το 2022, αν δεν υπάρχει κάποια συνταρακτική εξέλιξη, πρόκειται να διπλασιάσει τα μεγέθη της σε σχέση με το 2019. Η πρόβλεψη αυτή μπορεί να ακούγεται μεγαλεπήβολη, αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα για την εταιρεία. Φέτος βρισκόμαστε εν μέσω ενός τεράστιου
    επενδυτικού προγράμματος, από τα μεγαλύτερα στη χώρα, και στηριζόμαστε στην καινοτομία για τις δραστηριότητές μας. Σε συνδυασμό με την πορεία των commodities και την παρακολούθηση του κόστους, η MYTILINEOS τον επόμενο χρόνο θα "αλλάξει κατηγορία". Το 2022 θα τεθεί σε λειτουργία η υπερσύγχρονη και
    εξαιρετικά αποδοτική νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 826 MW με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), η οποία θα μπορεί να τροφοδοτεί και το εργοστάσιο του Αλουμινίου και θα στηρίξει την εθνική ενεργειακή μετάβαση και επάρκεια.

    https://www.capital.gr/forbes/3604190/eu-mutilinaios-i-energeiaki-metabasi-tha-einai-diarkeias-kai-tha-kostisei-akriba

    Ο ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 'Η ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙΕΡΗΣ; ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΤΟ 2022 ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;
    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    KAI 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΝΤΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

    ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΓΓΕΛΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΘΑΓΕΝΑ;ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΜΠΙΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ;ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΓΓΕΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΖΟΥΣΕΣ ΣΕ ΟΝΕΙΡΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ;

    Ο ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΓΓΕΛΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2021 ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Ή ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Η MYTILINEOS ΤΟ 2022 ΘΑ ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΑΛΗΡΟ;
    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    Εντωμεταξύ τον Απρίλη του 2021 κάποιοι άλλοι προέβλεπαν αυτό που γίνεται σήμερα στην Ουκρανία

    Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση
    https://www.youtube.com/watch?v=XElnH_43tL0

    Εγώ που είμαι σάικο ομιλούσα για παγκόσμιο πόλεμο σε αυτό το blog απο το 2013,αλλά επειδή είμαι σάικο δεν μετράει
    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σάικο, δεν ξέρω τί ακριβώς θα γίνει, αλλά δεν αποκλείω τίποτα από αυτά που λες.
      Όμως και να γίνουν όλα αυτά, όπως έγραψε και ένας ακόμη πιο πάνω, λίγη σημασία θα έχουν τα Φ/Β πάρκα σε σχέση με την ουρά του συσσιτίου στην οποία θα καθόμαστε.
      Ήθελα να προσθέσω μόνο ότι δική μου αίσθηση είναι ότι έχει σχεδόν εγκαταληφθεί η ιδέα της αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής από τους μεγάλους, διότι δεν τους συμφέρει οικονομικά.
      Αντίθετα αποφάσισαν να συνεχίσουν με τους ίδιους ή και περισσότερους ρύπους, διότι τους συμφέρει οικονομικά να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, παρά να τις αντιστρέψουν. Με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται όχι μόνο για τα φ/β, αλλά για το λαουτζίκο όλο και τον πλανήτη γενικότερα.
      Αν είσαι εσύ σάικο, οι διοικούντες τον πλανήτη τύπου Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μάσκ, Τζορτζ Σόρος κλπ τί είναι; Είναι οι τρελοί σάικο επιστήμονες που καταστρέφουν τον πλανήτη μια ώρα αρχύτερα και σκοπεύουν να διαφύγουν στον Άρη, όπως διαβάζαμε στα κόμικς μικροί. Ειλικρινά δεν παίζει να ζούμε, αυτό που ζούμε...

      Διαγραφή
    2. Ρε συ μεγάλε speaking αναρτήσεις είναι αυτές που θέλουμε μισή ώρα να κατέβουμε στην τελευταία αναρτήση για καμιά σωστη πληροφορία μας πήξαμε στην μαλάκια σου και κακία σου αφού πάρκα δεν έχεις τι σε νοιάζει αν τα χάσουμε τράπεζα είσαι???

      Διαγραφή
    3. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Προς THEMIS MANTZANAS 13 Απριλίου 2022 - 8:37 π.μ.

      Κύριε Μαντζάνα απο το 2013-14 μέχρι και σήμερα βρίσκεστε στην εναγώνια προσπάθεια για απόκτηση σωστής πληροφορίας απο ετούτο εδώ το blog ;Μετά απο 8-9 χρόνια εγώ περίμενα να σας βρω σε άλλη κατάσταση.Εγώ είχα την εντύπωση πως μετά απο τόσα χρόνια θα σας συναντήσω στον θρόνο του επιτυχημένου επιχειρηματία-φωτοβολταικού.Αν εγώ έλεγα μπαρούφες το 2013-14,εσείς τώρα κύριε Μαντζάνα θα έπρεπε να βρίσκεστε στο Μονακό και να πίνετε καφεδάκι.Επέστρεψα στο Blog μετά απο 8 χρόνια και αντι να σας βρω μέσα στα γέλια και στις χαρές και να με φιλοξενήσετε στα παλάτια σας που χτίσατε χάρη στην επενδυσή σας στα φωτοβολταικά,με βρίζετε και μου λέτε σκάσε για να ακούσουμε μια σωστη πληροφορία;

      8 χρόνια απουσίαζα,8 χρόνια σκασμένος ήμουν και προκοπή δεν είδατε και θα δείτε τώρα που ο Κούλης αποφάσισε να επιστρέψει στο κάρβουνο (λιγνίτες) και στους υδρογονάθρακες για να σωθεί απο το ενεργειακό κράχ και τον πολιτικό αφανισμό;Κύριε Μαντζάνα δεν υπάρχει πια διαθέσιμος χρόνος,η κλεψύδρα σχεδόν άδειασε.Το πλοίο της πράσινης ανάπτυξης άρχισε να βυθίζεται και ο καπετάνιος (Κούλης) το εγκατέλειψε.Προμηθεύσου με ποπ κορν γιατί ίσως τα θερινά σινεμά φέτος παίξουν ωραίες ταινιούλες.Θα ζητάει ο κόσμος το καλοκαιράκι ρεύμα και εμείς θα τους δίνουμε ρουβύθια.

      Υ.Γ.:Επέστρεψα σαν τον Οδυσσέα στην "φωτοβολταική Ιθάκη" και αντι να αντικρίσω τους "φωτοβολταικούς" μνηστήρες μέσα στην κρεπάλη και τα τσιμπούσια με τον οίνο (ευρώ) να ρέει άφθονο,μόλις άνοιξα την θύρα οι "φωτοβολταικοί μνηστήρες" μου αρχίσανε τα "σκάσε γιατί πεινάμε",τα σκάσε μπας και ακούσουμε το άρμα του Δία που θα μας φέρει τροφή για να μην πεθάνουμε της πείνας.

      Διαγραφή
  73. Είσαι μεγάλος μπαρμπαρομαλακας.Έρανο να τον πάμε στους καλύτερους γιατρούς συνάδελφοι επειγόντως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  74. THEMIS MANTZANAS11 Απριλίου 2022 - 1:14 μ.μ.
    δεν ξέρεις τι σου γίνεται..βρήκες φως και μπήκες άργησες μια δεκαετία να κονομήσεις 165000 με 170000 kwh ετησιο παραγωγη επι 0.453834 που εγινε 0.43 ....εχω δέκα χρονιά και μπροστα μου για κονομά και χωρίς επιδότηση και υπερτιμολόγηση...99.36kw δεν εχω φοβο το κοντερ γραφει

    Τελικά η που*^$% θελει να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει εισαι.... Πειραχτηκες που εγραψα για χρυσοπληρωμενους παλιους και κοιτα τι γραφεις μονος σου τωρα. Το κακο που κανατε με τον Λουμακη τοτε θα το πληρωνουμε μια ζωη. Διαλυσατε τις συμβασεις ολων και τις δικες σας.

    Και μια πληροφορια γιατι τα εχω γραψει κ παραπανω. Ελεγχοι γινονται μονο σε παλια παρκα και κυριως σε τρακερ γιατι βγαζουν πολλες kWh και έχουν υψηλη ταριφα. Οποιος καταλαβε καταλαβε για ποιον χτυπα η καμπανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Όσο για τον Αντιφωτοβολταικός speaking που το παιζει μαντης μεγαλων κακων αλλα και διορατικος ανθρωπος δες τι γραφει ο Θεμης παραπανω για να καταλαβεις που βρισκεσαι και ποση αξια εχουν αυτα που λες. Δες τι εχει γραψει το κοντερ και χτυπα την κεφαλα σου φιλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Φίλε μου δεν έχεις καταλάβει ένα πράγμα.Ακόμη και να έχεις κερδίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ απο το 2012-2022 επενδύοντας στα φωτοβολταικά,στο τέλος θα βγεις πάλι χαμένος γιατί πολύ απλά οδεύουμε εις κατάρρευση του "συμπαντος".Η ενδεχόμενη κερδοφορία θα είναι ένα επιχειρηματικό "burn out".Ο επιχειρηματικός τροχός θα γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα (θα έρχονται τρελά κέρδη) αλλά το όχημα (προσωπική ζωή) δεν θα κινείται και στο τέλος θα σκάσει το ελαστικό (ολική κατάρρευση της Ευρωπαικής 'Ενωσης) και θα μείνεις με τα μπουκάλια ενδορφίνης για να σωθείς απο το ψυχικό σοκ.Οπότε,είτε τα πιάσεις χοντρά,είτε χρεοκοπήσεις στο τέλος στην ίδια κατάσταση θα βρεθείς

      Το ενδεχόμενο να βγάλεις τρελά φράγκα,να κάνεις γερή μπάζα και να την κοπανήσεις για το εξωτερικό δεν παίζει γιατί εκεί έξω θα γίνει της πόπης.Με λίγα λόγια το μονοπάτι που διαλέξατε να ακολουθήσετε δεν βγάζει πουθενά.Θα βρεθείτε σε αδιέξοδο,αν δεν είστε ήδη.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε,τόσο καλύτερα για εσάς.

      Δεν υπάρχει χρόνος.Δεν έχετε πλέον αυτη την πολυτέλεια!!!!

      Δεν είμαι ούτε μάντης μεγάλων κακών,ούτε διορατικός άνθρωπος.Απλά προσπαθώ να μην είμαι ο λαλάκας της εκάστοτε χρονικής στιγμής.Ο χρήσιμος ηλίθιος που θα τον εκμεταλλευτεί το σύστημα.

      Η πράσινη μπαρούφα για να περπατήσει απαιτούσε λαλάκες,χρήσιμους ηλίθιους.Δεν θα έχετε ποτέ πραγματική κερδοφορία.Στο τέλος και απο το ebanking θα σας σβήσουν τις μονάδες και τα ψηφία και τα ευρώ που θα έχετε στα χέρια θα είναι άχρηστα γιατί θα σκάσει η Ευρωζώνη.Μονάχα ο χρυσός θα σας σώσει,αρκεί βέβαια να υπάρχει αλεύρι στην αγορά

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε τι προσπαθείς να οργανώσεις??
      Ομαδική αυτοκτονία?
      Εδώ μέσα όλοι οι επενδυτές από το 2013 και πριν ξεχρεωσαν τα δάνεια τους και έχουν βγάλει και 4-5 φορές τα λεφτά τους και εσύ μιλάς για καταστροφή?
      Κάνε παρέα με κανένα αισιόδοξο άνθρωπο γιατί μόνος σου θα καταλήξεις στο γκρεμό μια ώρα νωρίτερα...
      Άσε μας εμάς να ζούμε στην ουτοπία μας και πηδά μόνος σου!

      Διαγραφή
    3. ΑΤΙΤΑΝΑΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ..... ΕΧΕΙΣ ΔΊΚΙΟ.... ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΤΆΣΤΡΟΦΉ;;;; ΈΧΩ 80 KW AΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ 10 KW ΑΠΌ ΤΟ 2012......ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΔΆΝΕΙΟ.... ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΤΟ ΕΞΟΦΛΗΣΑ ΤΟ 2016...... ΕΔΏ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 2.......ΠΛΗΡΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΊΑ.....

      Διαγραφή
  76. τι γινεται με εμασ που ειμαστε χωρισ αυτοτιμολογηση? θα πληρωθουμε ποτε για τον φλεβαρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το να μπειτε στην αυτοτιμολόγηση προσβλέποντας στο μέλλον παίζει καθόλου;

      Διαγραφή
    2. Επαναστάτης του κώλου.αλλα μας ζαλίζεις κάθε φορά μην σε ξεχάσουν και δεν πληρώσουν.ηθελα να ξερα τι παραμύθι έχεις φάει πραγματικά.

      Διαγραφή
    3. δεν δηλωσα ποτε επαναστατης!!!!! φιλε τολη....αλλοι ειναι οι λογοι που δεν προκειται να σου τους εξηγησω.... διοτι ειναι προσωπικοι και συναδουν με την λειτουργεια ολων οσων δραστηριοποιουμαι........καλημερα και παλι

      Διαγραφή
    4. Στο ξαναλέω και πάλι ειλικρινά σου μιλάω δεν υπάρχει ούτε μία στο 1000000 με ότι και να δραστηριοποιησε αν κάνεις αυτοτιμολογηση να την πατήσεις κάπου.Πες μου κάτι που μου διαφεύγει πραγματικά και αμέσως θα σου ζητήσω συγγνώμη.ωστοσο μέχρι τότε θα θεωρώ ότι έχεις φάει παραμύθι μεγάλο είτε από δικηγόρο είτε από λογιστή για να σου τρώνε τα λεφτά.

      Διαγραφή
    5. Με τόση δραστηριότητα λοιπόν τί σε πειράζει ένας μήνας καθυστέρηση;

      Διαγραφή
  77. Μίλησα σημερα.Βγήκε εντολή πληρωμής,σημέρα αύριο θα πληρώσουν μου είπαν ,για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Άντε μακάρι Ευχαριστούμε για την ενημερωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Συνεχιστε να του απαντάτε και να του δίνετε σημασία, δεν καταλαβαίνετε οτι αυτο θελει και απο αυτο τρέφετε. Είχαμε ηρεμήσει ολο αυτο τον καιρο, κοιτάξτε τωρα να θελουμε να μπουμε να ανταλαξουμε πληροφορίες για τον κλάδο μας και να βλέπουμε κατεβατά με ύβρεις και αερολογίες. Απλα αδιαφορήστε σε οτι λεει, τοσο απλα και καποια στιγμη θα βαρεθεί να μιλάει μονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Είμαι σίγουρος πως για την νοημοσύνη σου τα λόγια του Καβάφη αποτελούν ύβρη προς το προσωπό σου

      Σοφοί δε προσιόντων

      Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα. Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί, πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων. Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα 5 αντιλαμβάνονται. Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών ταράττεται. Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων. Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί

      Σου απέδειξα πως ο μπαρμπαβαγγέλας είναι μπαρπουτιέρης.Ξέρει τι σημαίνει αυτό; Αποθήκευε καλαμποκάκι για ποπ κορν και αγόρασε μπουκάλια ενδορφίνης.Τα καλύτερα έρχονται

      Και μερικές άσχετες ερώτησεις.Ξερείς κανείς εδώ μέσα να μου απαντήσει στα πόσα ρίχτερ αντέχει το κτίριο της Βουλής;Πόσα ρίχτερ απαιτούνται για να το κατεδαφίσουν ακαριαία;Νιώθω πως το έργο που παίζεται απο την έλευση του κορώνα και μετά θα τελειώσει με κατεδάφιση του κτιρίου της Βουλής μετά απο μεγάλο σεισμό.Λες να είναι και αυτό κομμάτι απο το παζλ που λέγεται great reset;

      Υ.Γ.1:Σαικοσκέψεις.Να παρακαλάτε να αστοχήσει ο σάικος γιατί το σαικοσκασμένο το 2013 μας έλεγε για παγκόσμιο πόλεμο και το 2022 οι Ευρωπαίοι έχουν εφοδιαστεί με χαπάκια ιωδίου για να σωθούν απο πυρηνικό πόλεμο

      Υ.Γ.2:Θερμή παράκληση προς τον διαχειριστή.Κύριε διαχειριστά σας παρακαλώ πολύ μην σβήσετε τα σχολια μου.Να τα αφήσουμε να υπάρχουν.θα κάνω μια παύση.
      Πάσχα έρχεται,καλοκαίρι έρχεται.Ευκαιρία να χαρώ την καλοκαιρία.Να χαρώ γενικά τώρα που προλαβαίνω γιατί έρχεται μεγάλο τσιμπηματοθανατικό "ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί" και τότε δεν θα έχω διάθεση για χαρές

      Υ.Γ.3:Η κερδοφορία σας είναι μια ψευδαίσθηση και θα λειτουργήσει ως ψυχική λαιμητόμος.Δεν σας συμβουλεύω τυχαία να προμηθευτείτε με μπουκάλια ενδορφίνης

      Υ.Γ.4:Αγαπητοί μου προς το παρών,σας αποχαιρετώ και ανανεώνουμε το επόμενο ραντεβού όταν θα ζητάει ο κόσμος ρεύμα,εσείς θα τους δίνετε ρουβύθια και η ελληνική δημοκρατία-ελληνική δικτατορία θα σας δεσμεύει τα πάρκα σας γιατί δεν θα υπάρχει άλλη λύση να ξεφύγει απο την ενεργειακή μελανή ωπή που έχει ήδη ανοίξει ο κορώνας και έχει διευρύνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

      Έχε γεια αδέρφια μου τσιγγάνοι!!!

      Διαγραφή
    2. Τι πίνεις??? τσίπουρα πίνουμε και εμείς αλλά δεν μας βαράνε στο κεφάλι απλώς γουστάρουμε τους μεζέδες...μην πίνεις ξεροσφύρι σε πειράζει να ξέρεις φαίνεται αυτό...

      Διαγραφή
  80. Κανένα νέο για ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ πληρωμές Μαρτίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @Αντιφωτοβολταικός speaking

    Toσο καιρο που δε μας εγραφες ησουν μεσα ψυχιατρειο να υποθεσω; Αν ερθει η συντελεια του κοσμου φιλε ναι τοτε θα τα χασουμε ολα. Και εσυ επιτελους να χαρεις που θα ερθεις στα ισα μαζι μας.Αυτα τα λες ηδη πολλα χρονια. Πολλοι καταστροφολογοι πριν απο σενα βλεπουν παντα στα σημαδια των καιρων τους το τελος του κοσμου. Καμια φορα οργανωνουν κ καμια ομαδικη αυτοκτονια. Μην παρεις κ κανα δικο σου μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @Σάικο

    Χρεοκοπίες και πολέμους έχει περάσει πολλές ο τόπος μας. Μία ακόμη να έρθει δεν είναι κάτι εξωγήινο όπως το παρουσιάζεις. Και άλλωστε με το εξαμηνο του Μπαρουφάκη την πήραμε την κρυάδα, πλέον δεν θα είναι τόσο πρωτόγνωρο το συναίσθημα.
    Μάλλον ΕΣΥ ακόμη δεν το έχεις χωνέψει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Σήμερα είδα στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ ότι ανέβασε την τιμή της κιλοβατώρας στο πρόγραμμα ηλεκτρ. ρεύματος My Home Online από 0,17€ σε 0,229€ με ισχύ από 10/4.
    Στο πάρκο μου πληρώνομαι μετά το new deal 0,285€ από 0,39€ που είχα αρχικά στο συμβόλαιο. Όπως πάνε τα πράγματα, οι πάροχοι θα φτάσουν να χρεώνουν την κιλοβατώρα στις τιμές που εισπράτουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Στον τελευταίο μου λογαριασμό, που δεν έχω το my home online ή άλλο αντίστοιχο, η χρέωση μετά της αφαίρεσης του ΤΕΜ και της έκπτωσης ήταν 0,31 ευρώ!

    Το παραπάνω πρόγραμμα μέχρι και πριν λίγες ημέρες έτρεχε με 0,18 σκόπευα να ασχοληθώ αλλά εξαιτίας υποχρεώσεων το αμέλησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Έχω ενημερωθεί από παραγωγούς που έχουν δανειοδοτηθεί από την τράπεζα πειραιώς (αφορά τα νέα πάρκα με σύμβαση ΣΕΔΠ) ότι δεσμεύει όλα τα ποσά των εισπράξεων από ΦΟΣΕ και δεν αποδεσμεύει ποσά παρά μόνο για τα έξοδα του σταθμού (συντήρηση,ασφάλεια,εφορία, επιστροφές σε ΔΑΠΕΕΠ, κ.α).

    Παρακαλώ να απαντήσουν παραγωγοί που έχουν δανειοδοτηθεί από συγκεκριμένη τράπεζα ότι όντως ισχύει το παραπάνω.
    Επίσης παραγωγοί που έχουν δανειοδοτηθεί από άλλες τράπεζες (π.χ. Optima,probank, Εθνική, eurobank, alpha) αν ακολουθούν την ίδια πρακτική.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Κε Παπακυριακου, είναι όντος αληθές για την τράπεζα Πειραιώς. Υπόψη όμως ότι δεν είναι μια πρόσφατη νέα πολιτική της Τράπεζας. Σίγουρα το κάνει τα 2 τελευταία, δεν ξέρω πιο πρίν. Επίσης δεν το κάνει μόνο στα φωτοβολταικά. Την πολιτική αυτή την εφαρμόζει σε όλο το φάσμα της πράσινης ενέργειας (ανεμογεννήτριες, βιομάζα κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. πληρωμη στην πειραιως φωρισ αυτοτιμολογηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πωλούνται 10 inverter SMA 11000TL μεταχειρισμενα που δουλεύουν στο 90% λόγω αναβάθμισης του πάρκου. Επίσης πωλούνται πάνελ 10ετιας 100kw. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944785558

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. din14 Απριλίου 2022 - 11:02 π.μ. ποσό περιπου ειναι συνολικό κόστος της αναβάθμισης και τι πάνελ και inverter εβαλες???

      Διαγραφή
    2. τι ποσοστό αύξηση παραγωγής υπολογίζεις μετα την αναβάθμιση.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ