Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

KLT Energy : στο Δικαστήριο ...

Tης Αννης Καρολίδου

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από αναβολή, το αίτημα της KLT Energy, για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης στο πλαίσιο του άρθρου 99.

Παράλληλα, κατατέθηκε η δήλωση εμπιστευτικότητας που έχει υπογραφεί με την αθηναϊκή Neon Energy( διακριτικός τίτλος RABILLION), η οποία εξετάζει τη μετοχική της συμμετοχή στην ΚLT, όταν η αιτούσα μελετά την είσοδο ευρωπαϊκού επενδυτικού κεφαλαίου στην εταιρεία που μέχρι σήμερα ελέγχεται από τους Γ. Κάκκο, Ε.Καραγκούνη, Δ. Πλωμαρίτη  και Δ. Γανίτη.


Η εταιρεία τόνισε στο δικαστήριο, ότι δεν ζητεί «κούρεμα» των υποχρεώσεών της, αλλά χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρώσει τα 70 ημιτελή φωτοβολταϊκά έργα που έχει αναλάβει, ώστε να μειώσει περίπου κατά το ήμισυ τον τραπεζικό της δανεισμό και παράλληλα να επιβιώσει στην αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ.

Κύριες παρεμβάσεις κατά του αιτήματος της KLT, άσκησαν: H Proton Bank, μία από τις οκτώ Τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η επιχείρηση, που έχει προσημειώσει το ακίνητο των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Kαλοχώρι Θεσσαλονίκης ( κτίσμα 4.387 τ.μ. σε έκταση 9.000 τ.μ.), η προμηθεύτρια εταιρεία φωτοβολταϊκών πάνελ CONERGY και 15 πελάτες των οποίων τα έργα έμειναν ανεκτέλεστα.

Το αίτημα της KLT υποστηρίζουν με δηλώσεις τους πελάτες της εταιρείας , όπως και εργαζόμενοι που άσκησαν συμπληρωματική παρέμβαση.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι κατά τα τελευταία έτη έχει ολοκληρώσει 360 έργα φ/β, συνολικής αξίας 110 εκατ.ευρώ και πως κατά τα έτη 2009-2010 είχε σημαντική αύξηση τόσο πωλήσεων, όσο και κερδών.

Για την KLT, η οποία υλοποιεί ενεργειακά έργα για πελάτες της με τη χρηματοδότηση Τραπεζών, το πρόβλημα είναι καθαρά ζήτημα ρευστότητας, σε συνδυασμό με το πρόβλημα πίστης που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό οι ελληνικές εταιρείες, εξαιτίας της διεθνούς δυσφήμισης στην οποία υπόκειται η χώρα.

Η KLT, στην οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει από επιστροφές πιστωτικού ΦΠΑ 1,9 εκατ.ευρώ, έχει συνολικό δανεισμό 26,5 εκατ.ευρώ. Ζητεί πρόσθετο δανεισμό 13,8 εκατ.ευρώ και 6 εκατ.ευρώ σε κεφάλαια κίνησης, για να ολοκληρώσει τα 70 έργα που είναι ημιτελή. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών οι τράπεζες θα εισπράξουν από επιταγές πελατών που κατέχουν, 27 εκατ.ευρώ, ενώ η ΕΤΕ από εκχωρημένες συμβάσεις θα εισπράξει 4,9 εκατ.ευρώ, οπότε ο ανοικτός δανεισμός της εταιρείας θα μειωθεί στα 14,4 εκατ.ευρώ

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται, ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου του Καλοχωρίου, σαν logistics center.

Πηγη voria.gr

10 σχόλια:

  1. Ντροπή! Ποιοι πελάτες & ποιοι εργαζόμενοι στηρίζουν την εταιρία; Το άρθρο από τη συγκεκριμένη πηγή μάλλον ωραιοποιεί την κατάσταση για λογαριασμό της Klt & ελπίζω να είναι τυχαίο & όχι κατευθυνόμενο! Όποιος δει το πλήθος των φωτοβολταϊκαπατημένων στο site τους στη Β. Ελλάδα & όποιος επισκεφθεί τα γραφεία της Klt στην Αθήνα, 25ης Μαρτίου 10 στον Ταύρο, θα καταλάβει κατά πόσο τα παραπάνω είναι αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα. Ολοι μαζι.

    Στο σαιτ παντως των φωτοβολταπημένων κοιταξα σήμερα για καμια ανακοίνωση και δεν υπαρχει.
    Φανταζομαι θα βγάλουν συντομα, ε παιδια;

    Δες και το σχόλιο απο φωτοβολτοαπατημένο επενδυτή της klt στην αναρτηση http://fotoboltaika.blogspot.com/2011/12/klt-99_07.html.
    Οπως λεει η θέση τους ειναι να μην μπει στο αρθρο 99 και φανταζομαι να εκτελεσει τα εργα.

    Ερώτηση: το σιτε των φωτοβολταπατημένων http://www.fotovoltapatimenoi.gr/ το καταλαβαίνω, τα γραφεία στον Ταύρο τι σχεση εχουν; Πως εινα δηλαδή και καταλαβαίνεις;





    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γραφεία της Klt Αθήνας είναι στον Ταύρο. Εδώ και πολύ καιρό ΟΛΟ το προσωπικό στην Αθήνα (περίπου 25 άτομα) προχώρησε σε επίσχεση με εξώδικα κλπ. Οι μόνοι που έχουν μείνει εκεί είναι είτε ιδιοκτήτες του ακινήτου (στο οποίο στεγάζεται & άλλη εταιρεία με άλλη δραστηριότητα, είτε μέτοχοι θυγατρικής της Klt. Οπότε, από την πλευρά του προσωπικού, τουλάχιστον από πλευράς γραφείων Αθήνας, δεν υπάρχει κανείς που να στηρίζει την Klt.

      Διαγραφή
    2. ειδες τη νεα αναρτηση σημερα;
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/01/klt.html#more

      η ημερισια λεει 20 πελατες απο τους 300 κατα της υπαγωγής. χωρις να εξηγεί τιποτα αλλα πχ ποιοι απαρτιζουν το σύνολο των 300 (ήδη εγκατατεστημένα εργα φανταζομαι) και οχι σε εκρεμμοτητα!

      Διαγραφή
  3. Είναι γνωστό πως οι ιδιοκτήτες της KLT έχουν "τα μέσα" για να μπορέσουν να μπουν στο άρθρο. Ίσως αυτά τα μέσα (πέρα από την εμφανή στήριξη από κάποιες από τις εμπλεκόμενες τράπεζες οι οποίες έχουν και αυτές τεράστια ευθύνη), να φτάνουν και στα ΜΜΕ. Οι απατημένοι είναι πολλοί περισσότεροι από 20, ακόμα και το ίδιο το αρθρο της ημερισίας τους μετρά σε 70. Αν όμως σκεφτούμε πως μεγάλο μέρος των επενδυτών είναι π.χ. αγρότες, χωρίς γνώσεις υπολογιστών, internet κλπ, απομακρυσμέμοι αρκετά από τη Θεσσαλονίκη, τότε η απρουσία τους στην εκδίκαση της υπόθεσης είναι μάλλον αναμενόμενη. Το άρθρο δε λέει όμως για αυτούς που πήγαν για να διαμαρτυρηθούν και για τις "ψιλές" που πήγαν να πέσουν! Και κάτι ακόμα: μα όταν η Klt ισχυρίζεται πως θέλει να μπει στο άρθρο για να ολοκληρώσει τα έργα, γιατί κανείς δεν αναρωτιέτε σε ποια έργα αναφέρετε; Πολλοί από τους απατημένους κινούμενοι με εξώδικα κλπ, απεμπλάκησαν από τα συμφωνητικά που είχαν υπογράψει και προχώρησαν ήδη με άλλες εταιρείες. Ακόμα και στο δικό σου blog έχει αναρτηθεί θέμα για τη μάχη που δίνεται στην αγορά για τα "ορφανά" της Klt, οπότε τα έργα που απέμειναν είναι πολύ λιγότερα. Αν σε αυτά βάλουμε μέσα και αυτά που έληξε ο ΔΣΜΗΕ, τότε τι μένει και για ποια εξυγίανση μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ
    ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟ.. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?? ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς μπορούμε να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τράπεζες που μας σφραγίζουν τις επιταγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλα το blog των φωτοβολτοαπατημένων δεν δουλευει/ δεν μιλατε μεταξύ σας; http://www.fotovoltapatimenoi.gr/

      Παιδια αν μπορω να βοηθησω πειτε μου. Μπορω να κανω και αναρτηση αν θες σχετική, γραψε κατι και στειλτο στο gmail.Μπορεις να βαλεις και εμαιλ διευθυνση για να οργανωθείτε...η τελος παντων οτι αλλο εχεις υποψιν σου.

      Διαγραφή
  6. Βρε τα παιδιά της KLT.


    http://www.sunbank.com.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ KLT.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ