Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Eλληνικη Εναλλακτικη Ενεργιακη, ΕΝΕΡ, REVMAena μπειτε στη σειρα!


ΔΕΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

Κίνδυνος να βγουν εκτός παιχνιδιού εγκυμονεί και για άλλες εταιρείες της λιανικής του ρεύματος, καθώς χρωστούν γύρω στα 3 εκατ. ευρώ στο ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος και έχει καταθέσει εναντίον τους ασφαλιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσό (κάτω από 2 εκατ. ευρώ) χρωστά η «Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή» ακολουθούμενη από την εταιρεία «ENEΡ» η οποία εδώ και 7 με 8 μήνες έχει πάψει να δραστηριοποιείται στην αγορά, με τρίτη στη σειρά την
«REVMAena» που φέρεται να χρωστά κάτω από 500.000 ευρώ, η εξόφληση των οποίων ωστόσο προχωρά μέσω των εσόδων που έχει από τις εισαγωγές ρεύματος που κάνει.

Πρόκειται για τρεις από τις πολύ μικρές εταιρείες του χώρου εναντίον των οποίων ο ΔΕΣΜΗΕ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα όπως άλλωστε είχε κάνει με τις Energa και Hellas Power, σε μια προσπάθεια συνολικής διευθέτησης των οφειλών που έχει από τις επιχειρήσεις του κλάδου της λιανικής. 


Ποια αδικήματα ερευνά η Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος


Στο μεταξύ όσον αφορά στις εταιρείες Energa και Hellas Power, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί σε λογαριασμούς τους σε ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σε 27 εκατ. ευρώ. Κατόπιν τούτου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Αρχή συνέταξε και 2ο πόρισμα (εκτός από εκείνο που διερευνά «εξαγωγές» κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες) και έδωσε εντολή να δεσμευθούν και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που εμφανίζονται ως βασικοί τους μέτοχοι. Με βάση πάντως και τα δύο πορίσματα ερευνώνται αδικήματα που αφορούν απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία, υπεξαίρεση (για χρήματα που δεν απέδωσαν) καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 


Παρασκευή ή Δευτέρα οι οδηγίες στους καταναλωτές
Στο μεταξύ κοινή ομάδα που αποτελείται από στελέχη της ΡΑΕ του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ «δουλεύει» τις τελευταίες δυο μέρες πάνω σε μία σειρά από εκκρεμή θέματα που αφορούν στους πελάτες των Energa και Hellas Power οι οποίοι μετακόμισαν στη ΔΕΗ.

Αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή ή την Δευτέρα και θα αφορούν σε θέματα όπως για παράδειγμα που πρέπει να εξοφλήσουν το λογαριασμό που είχαν παραλάβει οι πελάτες των δύο εταιρειών (πιθανώς να ανακοινωθεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός). Παράλληλα με τις απαντήσεις στα ερωτήματα των πρώην πελατών των δύο εταιρειών, θα εκδοθεί και αναλυτική ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια που χρειάζεται κανείς να γνωρίζει σχετικά με τη λειτουργία της ΔΕΗ ως τελευταίο καταφύγιο.

Όσο για τις δύο εταιρείες εκκρεμεί η κλήση που τους έχει γίνει από τη ΡΑΕ με αντικείμενο την ανάκληση των αδειών τους, και η οποία τοποθετείται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Από την πλευρά τους οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις ότι θα προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να προσβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού τις αποφάσεις των ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ για καταγγελία των συμβάσεών τους. Στην ανακοίνωσή τους αποδίδουν δόλο στις Αρχές και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος κάνοντας λόγο για αποφάσεις που στόχο έχουν την επιστροφή στο μονοπωλιακό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και πριν μερικά χρόνια.


ΠΗΓΗ ENERGYPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ