Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Υπαρχουν τραπεζες-τοκογλυφοι στα φωτοβολταικα;

Ποιος θα φαει απο την πιτα;;
Εχει βουήξει η αγορα με την ευνοιοκρατια των τραπεζων για καποιους "ημετερους"!

Σε συνέχεια της αναρτησης περι τοκογλύφων και μεσαζόντων καθως και  της αναρτησης για τους σκληρους ορους που εχουν θεσει οι τραπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ενα εργο αναρωτιέμαι.....


Post Bank Green Institute: παρε κοσμε δανεια!
Πριν απο κανα μηνα, δεν ξερω κατα ποσο δωσατε σημασία, αλλα εχω την εντύπωση οτι  περασε στα μουλωχτα η αποκαλυψη για το Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο και την συνεργασια που ειχε με την εταιρια C&C του Κυριάκου Γριβέα με το δημιουργημα τους  την Post Bank Green Institute.
Μεσω λοιπον της καλοστημένης μπιζνας που ειχαν στήσει "αναγκαζαν" , χρησιμοποιώντας ως οπλο την τυφλη εμπιστοσύνη του Ελληνα στο ΤΤ, να συνεργάζονται με τη συγκεριμένη εταιρια στην προμήθεια και εγκατασταση φωτοβολταικων. Θυμαμαι οταν τους ειχα ρωτήσει για τις μαρκες που εχουν, τις διαφορες και σε τι ειναι καλυτερη η μια μαρκα απο την αλλη, η απαντηση τους ηταν απαξιωτική ως προς την ερώτηση του τυπου "τι σε νοιαζει αφου το ΤΤ εγγυάται για αυτα"!! Ακου κυριε....να μαθαινεις.... Τουλαχιστον εγινε μια αρχη και καθαρισε το ΤΤ.

Νταβατζηλίκι των τραπεζων
Το θεμα μας σήμερα ειναι πως δινονται εκατομύρια ευρώ δανεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Εγραψα τις προαλες για τους σκληρούς ορους των χρηματοδοτήσεων.
Αυτοι βεβαια ειναι οι επίσημοι, γιατι ανεπίσημα.....αλλα γινονται. Αν εχεις την ακρη σου , τοτε θα βρεις τον τροπο και να χρηματοδοτηθείς.


Ειναι γνωστό οτι ανώτερα στελεχη τραπεζων διναν δανεια (δινουν ακομα;;) σε επιχειρηματίες οι οποίοι ηταν μεν γνωστοί και ειχαν και καποιο μεγεθος αλλα δεν ειχαν τις απαραίτητες εξασφαλίσεις. Αυτο δεν ηταν βεβαια χωρις ανταλλαγματα. Ολοι παιρνουν το δωρακι τους.
  • Ακούγεται οτι δινoνταν  δανεια, και  επαιρναν και το  κατι τους φανταζομαι ως ποσοστό επι του δανείου διαφοροι συνεργατες .  Ναταν 3%, ναταν 5% προμήθεια για το δανειο. Τι να σας πω, θα σας γελασω....
  • Χαρακτηριστικες ειναι οι φήμες που λενε οτι επιχειρηματίας εδωσε ως δωρακι φωτοβολταικο σταθμό σε μεγαλοστελεχος τραπεζας για τις "εξυπηρετήσεις" που του ειχε κανει σε αλλα αντίστοιχα δανεια.
Αραγε ελεγχει κανενας τις καταθεσεις και τα περιουσιακά στοιχεια αυτων των κυρίων;

Το νομιμον και ηθικον για τους προνομιούχους
Οπως επισης ειναι ευκολως ενοούμενο για ολους μας οτι κάποιοι αγρότες  με "νομιμο και ηθικο" τρόπο  θα βρουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση των φωτοβολταικων παρκων. Γνωρίζαν δηλαδή την οικονομική κατασταση και τα περιθώρια των τραπεζων και τρεξαν και καπαρώσαν τα δανεια.
Οταν οι αλλοι απλοι αγροτες αρχισαν να ψαχνονται για το τι πρεπει να κανουνε, οι ευνοούμενοι είχαν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες και ειχαν "μιλήσει" με τους καταλληλους ανθρώπους.

Τοκογλυφια και διαφθορα
Θα μου πεις δεν ειναι τοκογλυφία γιατι δεν εδωσαν υπερογκα τοκοχρεωλύσια, απλα πήραν το δωρακι τους. Ενταξει  Μπορεί να εχετε δικιο , μπορεί και οχι. Σύμφωνα με τη wikipedia  η τοκογλυφια ειναι "ενα  έγκλημα που διαπράττει αυτός που λαμβάνει δυσανάλογα ωφελήματα για την παροχή που έκανε". Σύμφωνα δε με τον Αριστοτελη η τοκογλυφία επιτρέπει σε καποιον να αποκτήσει πλούτο οταν δεν εργαζεται σε αυτο και δεν εχει καμμια συμμετοχή στην παραγωγή. Αν δεν ειναι τοκογλυφια σίγουρα ειναι διαφθορα. Διαφθορα που επηρεαζει ολους μας.

 Μας ΑΦΟΡΑ
Και θα σκεφτεις, στο κατω κατω τι μας νοιαζει εμας αν καποιοι μεσα στο αλαλουμ των μνημονίων, της "τρωεικας" και του παγωμένου τοπιου στη χρηματοδότηση καποιοι καταφεραν να την κανουν και να χρηματοδοτήσουν το εργο τους; Ε πως;

Σε εναν κουβα ειναι τα δανεια που θα δοθουν  και ειναι μετρημένα. Αν ο κουβας ειναι τρύπιος πως θα παρουν οι υπολοιποι δανεια; Τι θα μεινει για τους υπολοιπους; Μπορουν να φανε ολοι απο την πιτα;

Οσο η κυβέρνηση εξυπηρετεί το σκυλολόι και οσο οι τραπεζες διαπλέκονται με αρνητικό τροπο στην επιχειρηματικότητα δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα οι υπολοιποι.

Μηπως ηρθε η ωρα να κοπει το αποστημα αυτο των τραπεζων για να μπορεσουν και οι υγιείς επιχειρηματίες να βρουν προσβαση στη χρηματοδοτηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ